FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 juni 2005

Files door wilde achtervolging A9 en A5

Icoon Binnenlands nieuwsEen wilde achtervolging heeft voor files op zowel de A9 als de A5 gezorgd. Dit is medegedeeld door de marechaussee op Schiphol. Deze merkte bij de vertrekhal op het vliegveld een gestolen auto op, die op datzelfde moment met volle snelheid wegreed.

Vervolgens zetten de politie en de marechaussee de achtervolging in. De man, afkomstig uit het Zeeuwse Kloetinge, reed via de A4 de A5 op, echter in tegengestelde richting. Daarna reed hij, ook tegen de richting in, over de A9.

Nadat hij bij afslag Badhoevedorp de oude Schipholweg opreed, ook nu weer niet in de goede richting rijdend, reed hij tegen een lantaarnpaal aan. Op dat moment moest de marechaussee nog eerst drie banden van zijn wagen lek schieten voordat hij uit zijn auto wilde komen. De 33-jarige Zeeuw is meegenomen door de politie voor verhoor.

Uitslagen dag 3 WK-20

Op dag drie van het WK voor spelers onder de 20 jaar liepen enkele gevestigde namen tegen puntenverlies op.

Zo verloor Italië met 2-0 van Colombia. De Squadra Azzuri speelden ongeïnspireerd, maar bleven dankzij keeper Emilio Viviano lang uitzicht houden op een mooi resultaat. Totdat Colombia in de slotfase het slappe spel afstrafte. In de 76e minuut tikte Wason Wason Renteria een voorzet van de flank achter Viviano en in blessuretijd beslechte Graziano Pelle met een fraai afstandschot het duel in Colombiaans voordeel.

Ook titelkandidaat Brazilië liet punten liggen; twee om precies te zijn. Tegen Nigeria kwamen de Kanaries niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Daar kwam Brazilië nog goed mee weg, want de Nigeriaanse aanvallers Soloman Okoronkwo en Promise Isaac waren een plaag voor de Zuid-Amerikaanse defensie.

Groep E

Colombia - Italië 2-0
76' Renteria 1-0
90+3' Guarin 2-0

Syrië - Canada 1-1
02' Al Haj 1-0
31' Peters 1-1

Stand Poule E:

1Colombia110032-0
2Canada101011-1
3Syrië101011-1
4Italië100100-2

Groep F

Brazilië - Nigeria 0-0

Zuid-Korea - Zwitserland 1-2
25' Rok 1-0
28' Antic 1-1
33' Vonlanthen 1-2

Stand Poule F:

1Zwitserland110032-1
2Brazilië101010-0
3Nigeria101010-0
4Zuid-Korea100101-2

Ullrich wint strijd tegen het Zwitserse uurwerk

Jan Ullrich heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Duitser won vandaag de individuele tijdrit over 36 kilometer in Weinfelden. Ullrich is meteen ook de nieuwe leider van de Zwitserse rittenkoers.

Nu Armstrong de laatste wedstrijdkilometers voor de Tour erop heeft zitten, springt Ullrich op de fiets. In de Ronde van Zwitserland wil de Duitser zich deze week nog eenmaal goed testen.

Vandaag liet 'der Jan' in de eerste test zien over uitstekende benen te beschikken. Op het 36-kilometer lange geaccidenteerde parkoers snelde de Duitse Tourtroef naar een tijd van 44.06.

Daarmee hield hij twee Australiërs achter zich. De specialisten Bradley McGee en Michael Rogers, die tevens wereldkampioen is, werden tweede en derde op respectievelijk 15 en 18 seconden van Ullrich.

Blije gezichten in het Ullrich-kamp waren dan ook het logische gevolg. "Jan heeft hier geïmponeerd. Er zaten hier toch kleppers tussen die echte specialisten zijn", zei Rudy Pevenage, de persoonlijke begeleider van Ullrich.

Met de overwinning in de tijdrit neemt de kopman van T-Mobile tevens de leiderstrui over van Bernhard Eisel. Al is dat voor Ullrich niet het voornaamste doel deze ronde. Testen is immers het devies van der Jan: "Ik wil mezelf eens grondig testen tijdens twee bergritten. Maar ik wil mezelf en de ploeg geen druk opleggen. Het enige wat telt is wat er over een maand gebeurt."

Morgen staat het volgende examen voor de Duitser op het programma. Dan trekt het wielergilde immers de bergen in.

Uitslag tweede etappe:
1. Jan Ullrich (Dui) 36 km in 44'06"
2. Bradley McGee (Aus) op 15"
3. Michael Rogers (Aus) 18"
4. Fabian Cancellara (Zwi) 39"
5. Segej Honchar (Oek) 40"

Klassement na twee etappes:
1. Jan Ullrich (Dui) in 4u44'19"
2. Bradley McGee (Aus) op 12"
3. Michael Rogers (Aus) 18"
4. Fabian Cancellara (Zwi) 39"
5. Sergej Honchar (Oek) 40"

'VS op schema bij terugbrengen tekort'

Icoon economisch nieuwsNaar eigen zeggen liggen de Verenigde Staten op koers bij het laten afnemen van het begrotingstekort van het land. De Amerikaanse minister van Financiën John Snow heeft dit gezegd nadat de Londense G8-bijeenkomst werd beëindigd.

Volgens Snow zal het tekort dit jaar niet boven de 427 miljard dollar uitkomen, iets waar de regering nog wel eerder vanuit ging. De minister zei ook te hopen dat de Europese landen en Japan ook zich gaan inzetten om de economie te verbeteren. Zo zou Europa de economie flexibeler moeten maken, aldus Snow.

De minister deed zijn oproep op de dag voordat hij een bezoek brengt aan een aantal Europese landen, waaronder Nederland. De Amerikaanse bewindsman zal maandag namelijk een gesprek voeren met Gerrit Zalm, ook minister van Financiën.

Vloedgolf doodt 87 Chinese schoolkinderen

Icoon Buitenlands nieuws Een vloedgolf heeft vrijdag in China aan tenminste 91 mensen het leven gekost. Onder de slachtoffers bevinden zich 87 kinderen, die op dat moment les hadden in hun basisschool. Het ongeval in Shalan, in de provincie Heilongjiang, was het gevolg van de hevige regenval van de afgelopen periode. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua zondag gemeld.

Door de vloedgolf vielen elektriciteit en telefoonverbindingen uit, en kwam een groot deel van het dorp onder water te staan. De basisschool, waar op dat moment 352 leerlingen en 31 leerkrachten aanwezig waren, werd het hardst getroffen. De slachtoffertes variëren dan ook voor het grootste deel in leeftijd van 6 tot 14 jaar.

Vrouw overlijdt na val van paard

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen vrouw van 41-jarige leeftijd is zondag overleden doordat zij bij een springwedstrijd van haar paard viel en het paard boven op haar terechtkwam. Het voorval vond plaats in een manege in het Amsterdamse Bos, liggend in Amstelveen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De vrouw viel van haar paard doordat dit steigerde na het nemen van een hindernis. Hierbij kwam het paard op haar terecht, waarna de paardrijdster buiten bewustzijn raakte. Ze overleed enige tijd later nadat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gereden.

De politie meldt dat er geen problemen waren met de hindernis zelf. De bij het springconcours aanwezige mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, hebben slachtofferhulp gekregen.

F1: Uitslag Grand Prix van Canada

Kimi Räikkönen heeft vanavond na een opmerkelijke race vol incidenten de Grand Prix van Canada op zijn naam geschreven. Achter hem eindigden Michael Schumacher en Rubens Barrichello, beiden in een Ferrari, door optimaal te profiteren van de problemen van andere rijders.

Met Jenson Button en Michael Schumacher op de voorste rij van de startopstelling waren velen vooraf benieuwd of BAR en Ferrari die prestatie in de race zouden kunnen doortrekken. Die voorste plekken waren ze echter al snel kwijt. De Renault's trokken bij de start makkelijk voorbij aan Button en Schumacher, en de Duitser moest in de eerste bochten ook nog Montoya en Räikkönen voorbij laten gaan. Daardoor lagen beide rijders vlak na de start respectievelijk derde en zesde.

In het begin van de race waren er op de baan vele gevechten te zien. Webber knokte flink met David Coulthard, en Ralf Schumacher probeerde zich naar voren te rijden, maar had veel moeite om Nick Heidfeld voor bij te komen. Ook bleken Jacques Villeneuve en Michael Schumacher licht te hebben gekwalificeerd. Villeneuve stond zelfs al na drie ronden voor de eerste maal in de pits, maar liet ook meteen de neus van zijn auto vervangen.

Als eerste uitvallers waren Takuma Sato en Narain Karthikeyan te noteren. Sato had een hydraulisch probleem en Karthikeyan brak de achterwielophanging bij een botsing met de muur. Opmerkelijk werd het toen eerst Giancarlo Fisichella uitviel en een paar rondjes later ook Fernando Alonso zijn auto in de pits stil moet zetten. Zo kwamen de rijders van Renault, die vlak daarvoor nog op de eerste twee plaatsen reden, met lege handen te staan.

De keuze van BAR om Sato met de motor uit zijn normale auto in de reserveauto door te laten rijden, na bijna een half uur stil te hebben gestaan, was verbazingwekkend. Het team probeerde zo te voorkomen dat Sato bij de volgende race vroeg moet kwalificeren, omdat de kwalificatievolgorde daar afhangt van de uitslag van deze race. Bijna gelijktijdig sloeg echter voor de andere BAR-rijder het noodlot toe; Button kwam te ruim uit de laatste chicane, raakte de muur en viel uit.

Door de raceleiding werd, vanwege de positie van Buttons auto, de safety car de baan op gebracht, waarna iedereen die nog een pitstop moest doen naar binnen ging. Alleen Montoya reed een ronde langer door en deed pas daarna zijn pitstop. Toen hij weer de baan op kwam probeerde hij zich in de rij achter de safety car te positioneren, waarbij hij echter het rode licht bij de uitgang van de pits negeerde. Die fout leverde hem na de herstart van de race een zwarte vlag, en dus diskwalificatie, op.

Ook Jarno Trulli moest zijn auto aan de kant zetten nadat zijn remschijf kapot was gegaan. Door alle uitvallers wist Barrichello door te schuiven naar plaats drie, terwijl Michael Schumacher inmiddels al op de tweede plek lag. Later moest Takuma Sato ook met een kapotte remschijf voor de tweede maal de race verlaten. Hij had door zijn opmerkelijke terugkeer wel een paar plaatsjes op de lijst van uitvallers gewonnen.

In de laatste ronden zat Michael Schumacher nog wel dicht achter de leider in de wedstrijd, maar Kimi Raikkonen liet de Duitser nooit dichtbij genoeg komen voor een inhaalactie en stevende op de overwinning af. Met plaats twee en drie mag Ferrari echter ook meer dan tevreden zijn na deze race.

-
Kijk voor meer Formule 1-nieuws en de uitslag ook eens op de FOK! F1manager!

HCAW wint geen Europa Cup I

HCAW uit Bussum is er niet in geslaagd om de Europa Cup I te veroveren. Het honkbalteam verloor in de eindstrijd van het Italiaanse Grosseto Orioles.

De Europa Cup I in het honkbal wordt al jaren gedomineerd door de Nederlandse en Italiaanse teams. Zo ook dit seizoen, waar de finale ging tussen HCAW en het Italiaanse Grosseto Orioles. HCAW wist in de halve finale verrassend Neptunes met 2-1 te verslaan. Neptunes stond sinds 1991 elk jaar in de finale van de Europa Cup I en wist de laatste vijf edities te winnen.

De kampioen van Italië was in Rotterdam met 6-5 te sterk voor HCAW. De eindstrijd duurde maar liefst twaalf innings, met een achterstand (0-4) en een voorsprong (5-4) voor de Nederlandse ploeg. Uiteindelijk kwam HCAW net iets te kort. Vrijdag won HCAW in de groepsronde nog met 12-4 van Grosseto.

"We hebben de hele week goed gespeeld", concludeerde de Bussumse coach Bill Froberg. "De finaleplaats was ons doel. We kwamen nog heel dicht bij de titel. Dan is het toch wel heel erg zuur dat het niet is gelukt. Moreel hadden we er misschien wel een beetje recht op."

Door de nederlaag van HCAW in de finale mag Nederland komend seizoen nog maar één ploeg (de landskampioen) inschrijven voor de Europa Cup I.

Sjarapova sterkste in Birmingham

De Russische Maria Sjarapova heeft voor de tweede maal op rij het grastoernooi van Birmingham gewonnen.

De kampioene van Wimbledon 2004 was in de finale te sterk voor Jelena Jankovic uit Servië & Montenegro: 6-2, 4-6, 6-1. Voor de Russische was het de zeventiende opeenvolgende winstpartij op gras.

Ondanks de winstpartijen deze week was ze niet erg blij met de ondergrond. "Mijn kont doet pijn en mijn benen doen pijn, maar dat is normaal op deze ondergrond. Ik had er vorig jaar ook last van."

Uitslag Grand Prix van Canada

Na een opmerkelijke race vol incidenten heeft Kimi Räikkönen weten te winnen. Achter hem wisten de Ferrari's optimaal te profiteren van de problemen van andere teams.

Met Jenson Button en Michael Schumacher op de voorste rij van de startopstelling waren velen vooraf benieuwd of BAR en Ferrari die prestatie in de race zouden kunnen doortrekken. Die voorste plekken waren ze echter al snel kwijt. De Renault's trokken bij de start makkelijk voorbij aan Button en Schumacher en de Duitser moest in de eerste bochten ook nog Montoya en Raikkonen voorbij laten gaan. Zo viel Button terug naar de derde plaats en Michael Schumacher zelfs naar de zesde plaats.

In het begin van de race waren er op de baan vele gevechten te zien. Webber knokte flink met David Coulthard en Ralf Schumacher probeerde zich naar voren te rijden, maar had veel moeite om Nick Heidfeld voor bij te komen. Ook bleken Jacques Villeneuve en Michael Schumacher licht te hebben gekwalificeerd. Villeneuve stond zelfs al na drie rondes voor de eerste maal binnen, maar liet ook meteen de neus van zijn auto vervangen.

Als eerste uitvallers waren Takuma Sato en Narain Karthikeyan te noteren. Sato had een hydraulisch probleem en Karthikeyan brak de achterwielophanging af bij een botsing met de muur. Opmerkelijk werd het toen eerst Giancarlo Fisichella uitviel en een paar rondjes later ook Fernando Alonso zijn auto in de pits stil moet zetten. Zo kwam Renault met lege handen te staan en reed McLaren plots met twee auto's aan de kop.

De keuze van BAR om Sato in de reserve-auto, met de motor uit zijn normale auto, na bijna een half uur te hebben stilgestaan weer naar buiten te sturen was verbazingwekkend. Het team probeerde zo te voorkomen dat Sato vroeg in de volgende kwalificatie moet rijden. Bijna gelijktijdig sloeg echter voor de andere BAR-rijder het noodlot toe. Button kwam te ruim uit de laatste chicane en botste tegen de muur en viel uit. Door de raceleiding werd, vanwege de positie van Buttons auto, de safety car de baan op gebracht, waarna iedereen die nog een pitstop moest doen naar binnen ging.

Alleen Montoya reed een ronde langer door en deed pas daarna zijn pitstop. Als hij de baan op kwam probeerde hij zich in de rij achter de safety car te positioneren. Daarbij had hij echter het rode licht bij de uitgang van de pits genegeerd. Die fout leverde hem na de herstart van de race een zwarte vlag en dus diskwalificatie op.

Ook Jarno Trulli moest zijn auto aan de kant zetten, nadat zijn remschijf kapot was gegaan en daardoor schoof Rubens Barrichello door naar plek drie. Later moest Takuma Sato ook met een kapotte remschijf voor de tweede maal de race verlaten. Hij had door zijn opmerkelijke terugkeer wel een paar plaatsjes op de lijst van uitvallers gewonnen.

In de laatste rondes zat Michael Schumacher nog wel dicht achter de leider in de wedstrijd, maar Kimi Raikkonen liet de Duitser nooit dichtbij genoeg komen voor een inhaalactie. Met plaats twee en drie mag Ferrari echter ook meer dan tevreden zijn na deze race.

Uitslag Grand Prix van Canada:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:32:09.290
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 1.137
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 40.483
4 Felipe MassaSauber Petronas + 55.139
5 Mark WebberBMW Williams F1 + 55.779
6 Ralf SchumacherToyota F1 + 1 ronde
7 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
8 Christian KlienRed Bull Racing + 1 ronde
9 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
10 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 3 ronden
11 Christijan AlbersMinardi F1 + 3 ronden
- Jarno TrulliToyota F1 remmen
- Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes diskwalificatie
- Jenson ButtonBAR Honda crash
- Nick HeidfeldBMW Williams F1 motor
- Takuma SatoBAR Honda remmen
- Patrick FriesacherMinardi F1 hydrauliek
- Fernando AlonsoRenault F1 crash
- Giancarlo FisichellaRenault F1 hydrauliek
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix crash

Shakhtar Donetsk kampioen van Oekraïne

Shakhtar Donetsk heeft voor de tweede maal in zijn bestaan de landstitel van Oekraïne veroverd.

Shakhtar won met 3-1 van Chornomets Odessa. Daardoor verschaft de ploeg uit de mijnwerkstad zich zekerheid over de tweede landstitel uit de clubhistorie. Met nog één wedstrijd voor de boeg is het verschil met recordkampioen Dinamo Kiev vier punten. Dat Kiev won wel met 3-0, van Zakarpattia Oezgorod. Daardoor koerst Kiev in ieder geval af op een plaats in de voorronde van de Champions League.

Eerder werd Shakhtar al kampioen in 2002. Vorig seizoen werd de ploeg tweede en mocht het deelnemen aan de Champions League. In een poule met FC Barcelona en AC Milan werd Donetsk derde. Vervolgens bleek AZ te sterk in de achtste finales van de UEFA Cup.

Ramos nieuwe trainer Sevilla

Een kleine week na het vertrek van Joaquín Caparrós heeft Sevilla een nieuwe coach. Het is de vijftigjarige Juan de la Cruz Ramos.

Ramos heeft een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een seizoen. Aanstaande dinsdag zal Sevilla de oefenmeester presenteren. Eerder was Ramos als trainer actief bij Málaga, Rayo Vallecano, Espanyol en Real Betis. Hij wist nergens grote successen te behalen.

Ramos zal het zwaar krijgen met Sevilla, want die club is de laatste jaren bezig aan een opmars in de Primera Division. Dat kwam mede door succescoach Caparrós. Met aantrekkelijk voetbal wist Caparrós twee jaar achtereen UEFA-Cup voetbal te behalen. Mede daarom is hij door Deportivo la Coruña aangesteld.

'Klagende plattelandsstedeling moet inburgeren'

Icoon opmerkelijk nieuwsStadsyuppen die naar het platteland verhuizen zouden eerst een inburgeringscursus moeten volgen. Dat idee deponeerde een aantal boeren uit de Montferland onlangs bij de Land- en Tuinbouworganistie (LTO). De agrariërs zijn de nieuwe plaatsgenoten die alleen maar klagen en niet deelnemen aan het dorpsleven meer dan beu.

In het plan zouden de immigranten uit de stad op voorhand moeten worden ingelicht over het plattelandsleven. Ruim een maand geleden pleitte een CDA-Kamerlid voor bescherming van de oorspronkelijke boeren tegen 'de onverdraagzame stadse yuppen'. De LTO ziet overigens maar weinig in een verplichte cursus. De organisatie raadt de boeren aan om hun nieuwe buren een keertje op de koffie uit te nodigen.

Geweer Vs Mes

Ontsnappen aan de Politie doe je bijna nooit. Het zijn er ook maar weinig geweest die uit de handen van de Politie zijn gebleven. Er zijn genoeg mafkezen opgepakt voor te hard rijden, onder invloed en noem het maar op. Je verliest 9 van de 10 keer toch. De Politie bedreigen heeft ook weinig zin want als je te dreigend bent dan schieten ze je neer dus heeft geen zin om daar te staan te dreigen met je mes want je verliest toch want de Politie heeft pistolen, maar er was natuurlijk wel weer iemand die gek genoeg was om op de politie af te rennen en dan tsja bekijk het effect.

Pink Floyd treedt op op Live 8 festival

Icoon Muziek nieuwsVoor het eerst sinds 1981 is de volledige bezetting van Pink Floyd samen op één podium te bewonderen. De band zal op 2 juli optreden tijdens het liefdadigheidsconcert Live 8. Sinds het begin van de week waren er al sterke geruchten dat de legendarische band weer bijeen zou komen. Het nieuws werd vandaag bevestigd door de organisatoren van het concert en via de website van de band.

Gitarist David Gilmour, drummer Nick Mason en toetsenist Rick Wright zullen samen optreden met bassist Roger Waters. Het laatste concert dat ze gaven in deze bezetting vond plaats in Earls Court in Londen in 1981. De rocklegenden maken op Live 8 deel uit van een line-up met namen als Coldplay, Elton John, U2 en Paul McCartney. "Zoals de meeste mensen wil ik ook iets doen om de leiders van de G8 te overtuigen om grote verplichtingen te laten doen om leed en de armoe in de derde wereld te verlichten", aldus David Gilmour. "Alle ruzie die Roger en de band in de afgelopen tijd hebben gehad vallen in het niet als je het afzet tegen deze zaak. En als het bij elkaar komen van de band helpt om de aandacht op deze zaak brengen dan moet het dat wel waard zijn."

De band maakte zijn debuutalbum 'Piper at the gates of dawn' in 1967 en brak door in 1973 met het 'Dark side of the moon'. Deze is, met ongeveer 25 miljoen verkochte exemplaren, nog steeds één van de best verkochte albums aller tijden. In 1980 bekoelde de relatie tussen Roger Waters en de rest van de band. Gilmour, Mason en Wright gingen verder als Pink Floyd terwijl Waters een rechtzaak begon over de naam van de groep. Deze verloor hij en sindsdien leven de heren op voet van oorlog. Het laatste studioalbum van de groep kwam in 1994 uit en heette 'The division bell'.

-
Met dank aan Nood-kloon, die dit bericht vertaald en herschreven via de nieuws-submit aan ons meldde.

Foutje, bedankt....

Het was een normale dag in Sharon Springs, Kansas toen de bemanning van Union Pacific aanboordt ging van een volgeladen kolentrein met bestemming Salina....

Tot zo ver is er nog niets aan de hand.... Maar dan gaat het hopeloos mis: een wiellager raakt oververhit. Gelukkig let de crew goed op en ze stoppen meteen de trein...

Maar of het de meest ideale lokatie was om de trein te parkeren....?????

Xavi tot 2010 bij Barcelona

FC Barcelona heeft het aflopende contract van Xavi opengebroken en verlengd met vijf jaar tot 2010.

De 25-jarige middenvelder, die uit de jeugdopleiding van de Catalaanse club komt, was het afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Frank Rijkaard. "Ik ben heel blij en zeer tevreden. Het geeft me rust te weten dat de club tot 2010, als ik dertig word, op mij rekent", aldus Xavi.

In totaal speelde de middenvelder 225 wedstrijden in de Primera Division voor Barcelona waarin hij 16 maal wist te scoren. Hij is tevens de enige speler in de huidige selectie die al eerder kampioen wist te worden met Barcelona (in 1999)

Haas meldt zich af voor Rosmalen

Na eerder Rafael Nadal en Mary Pierce, heeft ook Tommy Haas zich afgemeld voor het tennistoernooi in Rosmalen dat maandag van start gaat. De als vierde geplaatste Duitser heeft last van een blessure aan zijn dijbeen.

De plaats van de Duitser, verliezend finalist van het toernooi in Halle, zal worden ingenomen door Lars Uebel, die in de laatste kwalificatieronde verloor van Paul Logtens.

Landaluze eindwinnaar in Dauphiné

Inigo Landaluze heeft de Dauphiné Libéré gewonnen. De Bask bleef vele toppers voor. Hincapie won de laatste, lastige rit. Hij klopte in de sprint zijn ploeggenoot Popovych.

Hincapie won eerder al de proloog in de Franse rittenkoers. Het succes van Discovery-Channel in deze etappe werd gecompleteerd door de derde plaats van Armstrong. In een steekstel van seconden wist Landaluze zijn voorsprong in het klassement op Botero te behouden.

De laatste etappe van deze Dauphiné was zeer lastig te noemen. De renners moesten liefst zeven (!) keer de beklimming van de Côte de Domancy afleggen. De etappe begon in Morzine-Avoriaz en finishte dus in Sallanches. De afstand was met 128 kilometer aan de korte kant. Al na elf kilometer besloot een groepje het peloton te verlaten. Onder de vluchters Hincapie, Popovych, Moreau, Landis en de Nederlanders Tankink en Löwik.

Op Hincapie en Popovych (beiden van Discovery-Channel) na werd dit groepje al weer snel ingerekend door de mannen van Euskatel, dat de leiderstrui van Landaluze ten koste van alles wilde verdedigen. Vanuit het peloton ontsnapte Gomez-Marchante, de man die op de Ventoux tweede werd. Dit was heel lang het scenario in de koers. Tot twintig kilometer van de streep, toen Armstrong en Botero gingen versnellen. Landaluze kwam meteen in de problemen.

Armstrong, Botero (die nog hoopte op de eindzege) en veel andere favorieten sloten snel aan bij Gomez-Marchante. Daarachter kwam Landaluze geïsoleerd te zitten. Pas op twee kilometer van de streep was duidelijk dat Landaluze deze ronde zou gaan winnen. Vooraan gingen Hincapie en Popovych uitmaken wie zich de ritwinnaar mocht noemen. Hincapie won eenvoudig van de Oekraïner. De groep-Armstrong (met onder meer Botero) finishte dertig seconden eerder dan de groep-Landaluze.

Landaluze is dus de verrassende eindwinnaar van de 57e Dauphiné Libéré. De 28-jarige Bask volgt zijn ploeggenoot Mayo op die in 2004 deze ronde wist te winnen. Mayo verkoos dit jaar de Ronde van Zwitserland te rijden in plaats van zijn titel te verdedigen. Deze ronde werd echter vooral gebruikt als oefening voor de Tour de France. Voor Armstrong, Botero, Leipheimer, Vinokourov en Landis pakte dat redelijk tot goed uit. Voor Boogerd en Menchov, twee kopstukken van Rabobank, een stuk minder.


Uitslag zevende etappe:
1. George Hincapie (USA) 3.07.10
2. Yaroslav Popovych (Oek) + z.t.
3. Lance Armstrong (USA) + 0.22
4. Alexander Vinokourov (Kaz) + 0.22
5. Santiago Botero (Col) + 0.22


Eindklassement:
1. Inigo Landaluze (Spa) 28.24.46
2. Santiago Botero (Col) + 0.11
3. Levi Leipheimer (USA) + 0.38
4. Lance Armstrong (USA) + 0.59
5. Alexander Vinokourov (Kaz) + 1.02

Mike Tyson hangt bokshandschoenen aan de wilgen

scannerrob en thomas26 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsVoormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson is van plan zijn carrière te beëindigen. Dat meldde de zwaargewicht gisteren na een verloren partij tegen de Ier Kevin McBride. Deze nederlaag was voor de 38-jarige Tyson het derde verlies in vier wedstrijden. "Het zit er niet meer in", verklaarde hij naderhand.

"Op deze manier breng ik de sport in verlegenheid. Verder gaan betekent bovendien mezelf voor de gek houden", zei Tyson, nadat hij plotseling na de zesde ronde de handdoek in de ring had gegooid. De bokser werd in 1986 de jongste wereldkampioen ooit, door een WBC-titelduel te winnen. Een jaar later veroverde hij ook de WBA-titel en werd hij overall-kampioen. Zijn carrière kwam echter in verval nadat hij in opspraak kwam wegens geweldsdelicten en een verkrachting. Voor dat laatste vergrijp zat hij een gevangenisstraf van drie jaar uit.

In augustus 2003 werd Tyson wegens een miljoenenschuld failliet verklaard. Voor zijn verloren partij toucheerde de voormalig wereldkampioen overigens nog vijf miljoen dollar. Zijn winnende tegenstander kreeg 'slechts' 150.000 bijgeschreven.

Mike Tyson is uitgebokst
Voormalig wereldkampioen Mike Tyson is uitgebokst

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Politietop verwijt Remkes miskenning werk

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Raad van Hoofdcommissarissen verwijt minister Remkes (Binnenlandse Zaken) dat deze te weinig rekening houdt met de risico's en de zwaarte van het werk van politiemensen. Volgens de politietop bestaat er miskenning bij de minister over het zware politievak. Inmiddels hebben de korpschefs een brief gestuurd naar Remkes om een gesprek aan te gaan met de bonden.

Van de Kamp, voorzitter van de politievakorganisatie ACP, geeft aan in een reactie dat hij blij is dat de korpschefs erkenning laten blijken voor de moeilijke situatie waarin hun personeel zit. Voorzitter M. Holtackers van de VMHP, de Vereniging van Middelbare en Hogere Politieambtenaren, zegt dat de hoofdcommissarissen "veel sympathie" hebben, maar dat ze "dat natuurlijk niet hardop zeggen".

Sinds afgelopen woensdag voert de politie in Nederland actie tegen de slechtere arbeidsvoorwaarden die hen te wachten staan. Volgens de bonden wordt de situatie voor politiemensen nog erger dan zoals is afgesproken bij het sociaal akkoord van afgelopen najaar.

Volgens Remkes hebben de politiebonden voldoende ruimte gekregen om een nieuwe overeenkomst te kunnen sluiten. De minister heeft naar eigen zeggen allerlei voorstellen gedaan, zoals het aanbieden van een collectieve ziekenkostenverzekering met een korting van maximaal tien procent. Ook mogen politiemensen die zwaar werk moeten uitvoeren, nog steeds op 60-jarige leeftijd stoppen, volgens de minister.

Moslimomroep in Onderweg Naar Morgen

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) gaat deelnemen in de soap Onderweg naar Morgen. De serie verhuist in het nieuwe seizoen van Yorin naar de publieke zender BNN, waardoor de NMO kan participeren in de serie.

Hoofd tv-aankoop Rashied Alibux van de NMO zei in het AVRO-radioprogramma Antenne 2 vanmiddag dat de moslimomroep een deel van haar geld mag besteden om moslimjongeren te bereiken. Dat zal dus op deze manier gaan gebeuren. Doel van de participatie is dat de moslims in de serie een betere afspiegeling van de realiteit gaan geven. ''Wij zijn in ONM gestapt om ervoor te zorgen dat de moslimpersonages die er al inzitten iets meer met de realiteit gaan corresponderen'', aldus Alibux. De invloed van de NMO zal pas in 2006 merkbaar zijn in de serie. Alibux denkt dat moslimjongeren die naar de soap kijken zich dan beter in de serie gaan herkennen.

BNN kon een participant goed gebruiken, omdat zowel de TROS als de AVRO niets zagen in ONM. TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd noemde de door BNN overgenomen soapserie zelfs ''een afgelikte boterham''. Hoe groot de financiële bijdrage van de NMO precies wordt aan de soap is nog niet duidelijk.

Terreur en haat op internet krijgen prioriteit

Het kabinet is akkoord gegaan met maatregelen om radicale en terroristische uitingen via internet harder aan te kunnen pakken. Zo komt er een meldpunt computercriminaliteit. Ook zal de politie meer opsporingswerk op de digitale snelweg gaan doen. De prioriteit zal komen te liggen bij haatzaaiende, gewelddadige en terroristische boodschappen.

De ministerraad is in navolging van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD) van mening dat de terreurdreiging in Nederland nog altijd ''substantieel'' is en sterker dan voorheen van binnenuit komt. De voorstellen waar de ministerraad akkoord mee ging waren afkomstig van van de ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken). Niet alleen internetters en websites, maar ook buitenlandse satellietzenders die radicale en terroristische uitingen verpreiden, kunnen met de maatregelen harder worden aangepakt.

Sadykov voor derde maal bondscoach Azerbeidzjan

Vagif Sadykov is aangesteld als nieuwe bondscoach van Azerbeidzjan. Hij is de opvolger van Carlos Alberto die afgelopen dinsdag ontslagen werd.

Sadykov was bondscoach van Azerbeidzjan onder de 21 jaar. Hij zal de laatste drie wedstrijd in de WK-kwalificatieronde afmaken. Daarna zal de bond beslissen of hij voor langere tijd mag aanblijven. Het is niet de eerste keer dat Sadykov als bondscoach aan de slag gaat. Hij was ook al bondscoach van 1997 tot 1999 en in 2002.

Hattrick Roddick op Queens

Andy Roddick heeft voor de derde achtereenvolgende keer Queens gewonnen. Hij versloeg de Kroaat Ivo Karlovic in twee sets.

Daarvoor had de Amerikaan echter wel twee tiebreaks nodig. De twee servicekanonnen zorgden voor een eenzijdige wedstrijd. Beiden serveerden gewoon te goed om de tegenstander breakkansen te geven. Gedurende de partij kreeg alleen Roddick drie breakkansen. Dat was nog wel in de eerste servicegame van de Kroatische reus.

De tiebreaks moesten dus de beslissing geven. In de eerste ‘loterij’ was het Karlovic die op 6-6 zijn service inleverde. Een kostbare fout: de set was verloren voor Karlovic. In de tweede tiebreak kwam ‘A-Rod’ al snel op 4-0. Een onoverbrugbare achterstand voor de 26-jarige man uit Kroatië. Met een snoeiharde opslag besliste Roddick die tiebreak: 7-4.

Roddick schrijft voor de derde keer het grastoernooi van Queens op zijn naam. Alleen Becker, McEnroe en Hewitt deden hem dat voor. In de vorige twee edities was hij te sterk voor Grosjean in de finale. Karlovic is duidelijk één van de outsiders op Wimbledon. Met zijn service moet hij in staat worden geacht velen te verrassen.

Federer wint toernooi van Halle

Roger Federer heeft voor de derde maal op rij het toernooi van Halle op zijn naam geschreven. In de finale was de Zwitserse nummer een van de wereld met 6-4 6-7 en 6-4 te sterk voor de Rus Marat Safin.

Federer won het toernooi in 2003 en 2004 ook. In beide jaren pakte hij vervolgens ook de titel op Wimbledon. Het is voor Federer de 29e toernooizege in zijn loopbaan en de zevende van dit jaar.

Federer won de eerste set met 6-4, waarna de tweede set uitliep op een tiebreak. Safin ergerde zich, als vanouds, in die set flink aan de umpire. Ondanks zijn gemoedstoestand, of misschien wel dankzij, bleef Safin in de tiebreak scherp. Eén mini-break was voldoende voor de Rus [7-9]. In de derde set bleek een break wederom voldoende voor Federer.

Uw geld is het niet...

Robbert-Jan de W. stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Gelukkig echter betaalt men hier in Nederland overal geld voor. De uitspraak 'voor niets gaat de zon op' is niet zo maar uit de lucht komen vallen immers.
Om even een klein voorbeeldje te geven; men koopt een auto, inclusief BTW uiteraard. Vervolgens betaalt men geld om in die auto te mogen rijden, denk aan wegenbelastingen en benzine (ook weer met BTW uiteraard), en uiteindelijk betaalt men ook weer geld om de auto te mogen parkeren (het betaald parkeren idee). In de tv wereld is deze vorm van uitbuiting ook een koud kunstje.

Eerste details Lunar: Dragon Song

Meer dan tien jaar geleden verscheen Lunar: Eternal Blue op de Sega gameconsole. GameArts werkt nu aan een Lunar-spel voor de Nintendo DS. In Japan zal dit deel Lunar Genesis heten, in de rest van de wereld Lunar: Dragon Song.

Het verhaal van Lunar: Dragon Song begint in het dorpje Silies. De hoofdrolspelers Jian en Lucia wonen er. De 15-jarige Jian heeft een simpel en saai baantje: hij verdient zijn geld met het bezorgen van pakjes. Op een dag wordt hij door de eigenaar van de lokale vestiging van koeriersbedrijf Guard Express gevraagd om een pakketje af te leveren in een naburig stadje genaamd Belitt. Zijn dorpsgenootje Lucia wil hem wel helpen. Jian droomt ervan om later 'dragon charmer' te worden.

Het spel is momenteel zo'n 90% gereed. Lunar: Dragon song zal in Europa rond 26 juli te koop zijn. Een website voor de Japanse versie is hier te vinden.

Meisje bijna in coma door te veel energiedrank

okee6 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 13-jarig meisje uit Amersfoort heeft zoveel energiedrank gedronken dat ze bijna in coma raakte. Om precies te zijn dronk ze twintig blikjes energiedrank in 24 uur tijd.

Het meisje had de drank ingeslagen bij een supermarkt tijdens een schoolkamp. Door de drank was ze de hele dag hyperactief, maar eenmaal thuisgekomen zakte ze in elkaar. De Telegraaf schrijft dat het meisje aan de dood is ontsnapt. Het hart had door de overdosis cafeïne ook op hol kunnen slaan.

Teaserwebsite voor Lost in Blue

Konami heeft een teaserwebsite online gezet voor het DS-spel Lost in Blue. Hierop is onder andere te lezen dat de nieuwe naam van het spel Survival Kids: Lost in Blue is.

In Survival Kids: Lost in Blue belanden twee kinderen op een onbewoond eiland. Ze moeten zien te overleven door het vinden van voorwerpen en deze te combineren tot gebruiksvoorwerpen. Veel van de activiteiten vinden plaats op het Touchscreen, zo moet je onder andere vuur maken, groenten verbouwen, op vissen jagen, zoogdieren melken en prooidieren vangen. Je vorderingen hebben invloed op het verloop van het spel.

Het spel komt in Japan in augustus uit, een voorlopige releasedatum in Europa en de Verenigde Staten staat voor eind september gepland.

Uitslag Marlboro Masters of F3

Lewis Hamilton heeft vandaag de Masters of Formula 3 op het circuit van Zandvoort gewonnen. De Brit ging aan de kop vanaf pole en nam al snel afstand van de nummer twee, Adrian Sutil.

Neef van Ayrton Senna, Bruno Senna, ging goed van start met werd al na vier ronden van de baan gecrashed door James Rossiter. Senna kon meteen opgeven met een kapotte achterkant terwijl Rossiter het een ronde later in de pits opgaf.

De Nederlander Guido van der Garde werd zesde na een tijdlang een treintje van meerdere bolides geleid te hebben. Aan het eind van de race kwam hij daarvan los met Marko Asmer en Frank Perera en wist alsnog zijn zesde plek te behouden met deze twee achter hem.
Nederlander Ho Pin Tung reed een matige wedstrijd maar won toch wat plekjes door uitvallers voor hem. Hij moest echter vrijwel de hele race voorkomen dat Ross Zwolsman hem inhaalde. Beide coureurs eindigden respectievelijk zestiende en zeventiende. Vierde Nederlander in deze race, Ferdinand Kool, viel als eerste uit. De Belgische deelnemer in deze race was Nico Verdonck die niet echt kon imponeren in de als enige overgebleven Dalara-Toyota. Hij eindigde als twintigste.

De vrouwelijke deelneemster Keiko Ihara uit Japan, die in de Britse F3 uitkomt, finishde als laatste.

Pos.#CoureurAutoRondenTijdVerschil
11Lewis HamiltonDallara Mercedes2539:02.452 
22Adrian SutilDallara Mercedes2539:08.929+6.476
324Lucas di GrassiDallara Mercedes2539:09.705+7.253
425Paul di RestaDallara Mercedes2539:10.520+8.067
527Kohei HirateDallara Opel-Spiess2539:29.369+26.916
626Giedo van der GardeDallara Opel-Spiess2539:33.402+30.950
73Marko AsmerDallara Honda-Mugen2539:33.984+31.532
838Franck PereraDallara Opel-Spiess2539:34.608+32.155
929Hannes NeuhauserDallara Mercedes2539:36.108+33.655
1015Loic DuvalDallara Opel-Spiess2539:37.033+34.581
1134Sebastian VettelDallara Mercedes2539:37.586+35.133
1223Charlie KimballDallara Honda-Mugen2539:37.856+35.403
138Mike ConwayDallara Opel-Spiess2539:38.521+36.069
1414Guillaume MoreauDallara Opel-Spiess2539:38.761+36.309
1535Atila AbreuDallara Mercedes2539:45.720+43.268
166Ho-Pin TungDallara Honda-Mugen2539:52.735+50.282
1737Ross ZwolsmanDallara Opel-Spiess2539:53.327+50.875
1839Marco BonanomiDallara Opel-Spiess2539:55.437+52.984
1941Stephen JelleyDallara Opel-Spiess2540:04.782+1:02.330
2019Nico VerdonckDallara Toyota-TOMs2540:09.744+1:07.291
2140Greg FranchiDallara Opel-Spiess2540:10.000+1:07.548
2243Thomas HolzerDallara Opel-Spiess2540:27.514+1:25.061
2311Ronayne O’MahonyDallara Opel-Spiess2540:29.351+1:26.898
244Alvaro BarbaDallara Honda-Mugen2439:33.3451 ronde
2522Keiko IharaDallara Honda-Mugen2439:51.7311 ronde
2630Alejandro NunezDallara Opel-Spiess1524:05.30110 ronden
2720Alvaro ParenteDallara Honda-Mugen1219:05.23313 ronden
2821Christian BakkerudDallara Honda-Mugen1016:02.65915 ronden
299James WalkerDallara Opel-Spiess1016:02.75615 ronden
3012James RossiterDallara Opel-Spiess58:45.90820 ronden
3132Bruno SennaDallara Honda-Mugen46:35.99321 ronden
3218Esteban GuerreriDallara Toyota-TOMs23:22.70323 ronden
3333Dan ClarkeDallara Honda-Mugen23:27.11223 ronden
3442Ryan LewisDallara Honda-Mugen11:53.78124 ronden
355Ferdinand KoolLola Honda-Mugen12:12.59124 ronden

MotoGP: Rossi verslaat Gibernau in Catalonië

Valentino Rossi heeft op knappe manier de Grand Prix van Catalonië gewonnen. De Italiaan versloeg Sete Gibernau op het thuiscircuit van de Spanjaard. Hiermee verstevigt Rossi zijn voorsprong in het algemeen klassement.

De thuisrijder Gibernau startte vanaf pole position en behield zijn eerste plaats waar Rossi vanaf plek drie een slechte start had en veel plaatsen terugviel. In de eerste ronde was de Yamaha rijder echter al weer zover naar voren gereden dat hij in gevecht was om oplek één.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd vormde zich een groep van zeven mensen bestaande uit Melandri, Gibernau, Rossi, Hayden, Barros Tamada en Biaggi. Deze coureurs streden een aantal rondes fel om positie. De groep brak toen Tamada uitviel en Biaggi het tempo niet bij kon houden. Gibernau pakte de leiding met Rossi achter zich aan op plek twee. Deze twee coureurs trokken een gaatje naar de mensen die tot het einde om plek drie zouden blijven strijden Hayden, Melandri en Barros.

Toen gebeurde er lange tijd weinig en pas twee ronden voor het einde ging Rossi Gibernau voorbij. Daarna trok de Italiaan meteen een gat van een paar tiende wat de Honda coureur niet meer dicht kon rijden. Hierdoor kon Rossi de overwinning pakken en opnieuw Gibernau verslaan.

250cc
De race van de kwartliters begon mooi met flink wat strijd om de podiumplaatsen. Ook waren er in de beginfase veel valpartijen. In het middenstuk van de race had zich een groepje van zeven mensen gevormd die allemaal voor de winst konden gaan. Toen Pedrosa echter de leiding pakte en tegelijkertijd Lorenzo en de Angelis, door toedoen van Lorenzo, uitvielen was de echte race gestreden. Pedrosa pakt zijn vierde overwinning van het seizoen voor Stoner en Dovizioso op plek twee en drie.

125cc
In een voor de 125cc saai race wist Passini de overwinning te pakken voor Simoncelli en Kallio. Kallio startte vanaf pole position maar moest al in de eerste bocht Luthi voor zich laten die vanaf plek tien kwam en dus een hele goede start had. Naar mate de race vorderde wisselde de leiding maar toen Passini de leiding had trok hij meteen een groot gat. Dit gold ook voor de mensen op plek twee en drie waardoor er niet echt meer om plekken kon worden gestreden.

De volgende race is over twee weken tijdens de TT van Assen.

Uitslag MotoGP Gran Premi Gauloises de Catalunya

plaatsnaammerktijdachterstand
1.V. RossiYamaha43:16.487
2.S. GibernauHonda43:17.581+1.094
3.M. MelandriHonda43:24.297+7.810
4.A. BarrosHonda43:24.691+8.204
5.N. HaydenHonda43:24.760+8.273

Uitslag 250 cc Gran Premi Gauloises de Catalunya

plaatsnaammerktijdachterstand
1.D. PedrosaHonda41:29.428
2.C. StonerAprilia41:35.065+5.637
3.A. Dovizioso Honda41:40.025+10.597
4.H. AoyamaHonda41:47.066+17.638
5.S. CorsiAprilia41:48.927+19.499

Uitslag 125 cc Gran Premi Gauloises de Catalunya

plaatsnaammerktijdachterstand
1.M. PassiniAprilia41:15.125
2.M. SimoncelliAprilia41:24.159+9.034
3.M. KallioKTM41:27.533+12.408
4.G. TalmasciKTM41:33.381+18.256
5.T. KoyamaHonda41:33.565+18.440
25.R. SchoutenHonda42:17.747+1:02.622
29.H. v.d. BergAprilia43:03.006+1:47.881

Tourdebuut Bram Tankink

De Nederlandse wielrenner Bram Tankink heeft van de leiding van Quick Step te horen gekregen dat hij bij de negen geselecteerde rijders voor de Tour de France zit.

"Als hij gezond blijft, gaat hij mee naar de Tour", zo liet ploegleider Patrick Lefevere weten. "Hij is overal inzetbaar, zowel in de bergen als op het vlakke."

Tankink kende een goed voorseizoen en reed onlangs sterk in de Dauphiné Liberé.

Van Persie wil contract met Arsenal verlengen

Robin van Persie heeft het nog steeds prima naar zijn zin bij Arsenal. Afgelopen zomer verruilde de Nederlander Feyenoord voor de Engelse club en tekende toen een vierjarig contract.

Van Persie ziet zijn toekomst bij de ploeg van Arsene Wenger zonnig in en zou graag willen praten over het verlegen van zijn contract. "Ik zie me zelf hier nog wel veel jaren spelen. Ik heb nog een contract voor 3 jaar, maar dat moeten we nog maar eens gaan bekijken. Ik leer veel van Dennis Bergkamp. Gelukkig heeft hij nog een seizoen bijgetekend, hij is een fantastische speler," zei de Nederlander tegenover Sky Sports.

Baaldag

Om acht uur klopt mijn moeder op de deur. Of ik niet eens naar school moet? Ik kijk op mijn wekker, die me alweer heeft verraden, verlaten en verdoemd. Nog tien minuten om te douchen, me aan te kleden, te eten en dergelijke. Maximaal. Al rennend naar de badkamer trek ik mijn pyjama uit en gooi de onderdelen alle kanten op. De deur zit op slot, en na een minuut heftig gediscussieerd te hebben met mijn broertje die zijn puisten nog moet uitdrukken, krijg ik eindelijk toegang. Ik duik onder de douche, die nog nadampt van het half uur douchen van mijn zusje. Natuurlijk heb dus geen warm water meer, en bibberend knijp ik in mijn douchegelfles, die zij heeft opgemaakt. Die van haar stinkt, dus zal ik het moeten doen met een ouderwets stukje zeep, en schuur ik heel mijn vel open. Bibberend stap ik uit de cabine en zie dat de handdoeken allemaal in de was zitten. Op de gang aangekomen gebruik ik mijn pyjama dan maar om het ergste vocht van mijn lijf te verwijderen. In mijn kamer zie ik dat mijn lieve moedertje nét heeft besloten de was te gaan doen (vandaar geen handdoeken) en ze dus al mijn kleren heeft meegenomen, die nu fijn pruttelen in de wasmachine. Onder uit mijn kast duik ik nog een oude, versleten spijkerbroek. Al de overgebleven sokken zitten vol met gaten, en dat moet dan maar. Zodra ik mijn schoenen aantrek en verder loop, blijft de zool van mijn rechterschoen op de grond liggen. Noodgedwongen besluit ik dan maar een paar oude sportschoenen aan te trekken.
Naar beneden, onderweg struikel ik op de trap over een plastic tas en hops ik zes treden op mijn stuitje naar beneden. Als ik mijn brood wil smeren, zijn alle messen op, en er is alleen nog maar brood in de diepvries. Ik pak de broodrooster om het toch nog enigszins eetbaar te maken, en zodra ik de stekker in het stopcontact stop, springt er een vonk over. Kortsluiting. Dan maar niks eten. Ik loop naar de garage, en onderweg zwiep ik mijn tas iets te enthousiast over mijn schouder. Het hengsel breekt af, en het plastic tasje waarover ik gestruikeld was, moet maar dienen als vervangsel vandaag. In de garage rusten de velgen van het achterwiel van mijn fiets op de grond. Ik, als ervaren fietsbandplakker, repareer in no-time het gigantische gat wat een glasscherf veroorzaakt heeft. Zodra het geplakt is, loop ik naar de plaats waar de fietspomp normaal gesproken staat. Hij is er niet. Met het pompje wat aan mijn broertjes mountainbike zit, pomp ik mijn achterband op, en met een rood hoofd stap ik zwetend op. Na drie straten draai ik weer om, om mijn plastic zak annex boekentas op te halen, die ik vergeten was. Nog tien minuten, en ik heb er eigenlijk twintig nodig om deze afstand af te leggen. Staand op de pedalen merk ik dat mijn trouwe fietsje steeds meer weerstand geeft, en dus de achterband weer leegloopt. Alle stoplichten staan op rood, maar dat is normaal. Door een paar rijd ik heen, en wordt ternauwernood geraakt door een zwarte BMW. Als ik de straat voor school infiets, scheurt het hengsel van mijn tasje en alle boeken vallen in een plas. Zo goed en kwaad als het gaat, veeg ik ze af en bind ze vlug onder mijn snelbinders vast.
Terwijl ik mijn fiets in het fietsenrek gooi, gaat de bel. Ik ren naar de deur, en ren weer terug om mijn boeken te halen. Met mijn jas nog aan race ik naar het lokaal waar ik denk dat mijn klas nu zit, en kom tot de ontdekking dat dit niet waar is, wat betekent dat het aan de andere kant van het gebouw moet zijn. Ik spring de twee trappen op en kom hijgend bij een dichte deur aan. De leraar snauwt me toe dat ik mijn jas maar moet gaan ophangen en een briefje moet halen. Dat wordt morgen dus extra vertrouwen op mijn onbetrouwbare wekker. Ik sjok naar beneden en doe wat die man me gezegd heeft. Met mijn boeken onder mijn armen geklemd plof ik uiteindelijk neer aan een leeg tafeltje, vooraan in de klas, waar ik in mijn schrift moet laten zien dat ik mijn huiswerk heb gemaakt. Precies díe bladzijden zitten aan elkaar geplakt, en dus weer een uur nakomen aan mijn broek. De rest van de dag gaat het verder zo. Mijn boeken vallen twee keer per uur, ik struikel op de trap, het regent onvoldoendes…

Gelukkig is er morgen weer een normale dag.

Boete voor Raikkonen wegens traagheid

Kimi Räikkönen heeft van de FIA een boete gekregen, niet omdat hij te snel was, maar de Fin was juist te langzaam.

De Fin moet 5000 dollar betalen omdat hij donderdag 14 minuten te laat verscheen op de persconferentie. Kimi verontschuldigde zich door te zeggen dat hij langer dan gedacht bezig was om door alle controle posten te komen, maar dit gold eigenlijk voor iedereen die aanwezig was, en de Fin was de enige die te laat was.

Aanhoudingen om 'plannen' aanslag Air Race

Icoon misdaad nieuwsIn Rotterdam zijn vier personen aangehouden die op een forum plannen beraamden om de Red Bull Air Race te verstoren. De vier mannen hadden op de site Lunatic News, een 'fanzine voor de fanatieke Feyenoord-supporters', gesproken over het afschieten van vuurpijlen op de vliegtuigen.

De spectaculaire Air Race vindt vanmiddag plaats in de havenstad. Deelnemers moeten boven de Nieuwe Maas zo snel mogelijk een traject afleggen, waarbij ze onder meer onder de Erasmusbrug doorvliegen. De aangehouden mannen, drie uit Rotterdam en één uit Krimpen aan de IJssel, lieten op het openbare forum weten nog wat vuurpijlen thuis te hebben liggen. Eén van de verdachten meldt 'zelfs nog een rookboei' te hebben. "Net voor de Erasmusburg in het water gooien en dan maar hopen dat ie tegen die pijler aanklapt", aldus de man.

Een woordvoerster van Justitie stelt dat de voorgenomen daden zowel voor de piloten als de vele omstanders een groot risico zouden betekenen. Daarom is direct ingegrepen. De advocaat van één van de verdachten vindt het ongelofelijk dat de politie zich baseert op uitlatingen op een site die populair is bij Feyenoord-fans. "Op een deel van deze site wordt allerlei flauwekul uitgewisseld", aldus de raadsman.

-
Met dank aan Tarak, scannerrob, Beasjtie, HPoi en pven, die dit bericht via de nieuws-submit meldden.

Dronken menigte moedigt zelfmoordpleger aan

vries750 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen man die vannacht in Deventer in een reuzenrad was geklommen en dreigde te springen werd daarbij aangemoedigd door een dronken menigte op de grond. De 34-jarige Deventenaar was rond 4 uur 's nachts naar de centrale as van het rad geklommen. Gealarmeerde politie en brandweer konden hem met een ladderwagen niet bereiken.

Terwijl politieagenten de man probeerden te overreden om de zelfmoord niet uit te voeren scandeerden toegestroomde sensatiezoekers dat hij juist wel moest springen. De man raakte daarvan nog meer over zijn toeren, en gooide met lampen uit het reuzenrad en zijn gsm. Uiteindelijk wist de politie hem in het bakje van een hoogwerker te praten. De man, die psychische probemen heeft, is in afwachting van professionele hulp opgesloten.

'Simons nu naar PSV'

Timmy Simons is dichtbij een overgang naar PSV. De club uit Eindhoven is op zoek naar versterking nu Vogel en Van Bommel weg zijn.

De overgang is nog niet helemaal rond, maar de 28-jarige Belgisch international zou zelf wel heel dicht bij een akkoord met de ploeg van trainer Guus Hiddink zitten.

Simons, die nog een contract heeft tot 2008, sprak de voorbije weken ook met Feyenoord, maar de club uit Rotterdam moest afhaken omdat de transfersom te hoog was. PSV lijkt door het goede afgelopen Europese seizoen de transfersom wel te kunnen betalen.

Knuffelende homo's zorgen voor wereldrecord

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Duitse stad Hamburg hebben 16.000 personen het wereldrecord knuffelen verbeterd. Tijdens de homomanifestatie Christopher Street Day, de Duitse versie van Roze Zaterdag, omarmden de deelnemers elkaar gedurende tien seconden. Bij de manifestatie waren enkele tienduizenden bezoekers.

Bij een vergelijkbare Gay Pride in de Poolse hoofdstad Warschau ging het er wat minder liefdevol aan toe. Ongeveer 2500 homo-activisten, waaronder enkele Duitse politici, gingen ondanks een verbod van de ultra-conservatieve burgemeester Lech Kaczyński toch de straat op. Het kwam vervolgens tot schermutselingen met extreem-rechtse jongeren. Tien relschoppers werden door de politie opgepakt.

Gay Pride in Hamburg
Gay Pride in Warschau
Gay Pride in Hamburg (boven) en Warschau

Alonso verwacht veel van de race

In de kwalificatie werden ze verslagen door BAR en Ferrari, maar desondanks hoeft Fernando Alonso zich vandaag weinig zorgen te maken, dankzij de voorsprong die hij heeft in het kampioenschap. De Spanjaard start als derde in de race, teamgenoot Giancarlo Fisichella als vierde.

"Ik ben best tevreden met mijn positie. We hebben een goede strategie voor morgen en het is helemaal niet slecht om als derde en vierde te starten. McLaren staat ook achter ons, dus dat is goed. Maar we moeten wel voorzichtig zijn. Dit is wel een circuit waar onze auto het goed doet," aldus Alonso.

Ondanks dat Giancarlo Fisichella ook tevreden was, had de Italiaan toch meer verwacht. "De prestatie van Michael Schumacher en Jenson Button hebben me wel verbaasd. Het kan goed iets met de strategie van morgen te maken hebben. Wij zullen in ieder geval sterk zijn in de race."

De technisch directeur van Renault, Pat Symonds, had zo zijn eigen ideeën over de race. "De teams hebben verschillende strategieën morgen, waardoor het zeker een spannende race gaat worden. Ik denk dat wij morgen kunnen krijgen wat we willen."

Kuranyi van Stuttgart naar Schalke 04

Kevin Kuranyi verruilt VfB Stuttgart voor Schalke 04. Dat maakte de aanvaller gisteren bekend aan Stuttgart-voorzitter Staudt.

Eerder berichtte het voetblad Der Kicker al over de transfer. Nu bevestigt Kuranyi dus zijn overstap: ”Ik heb voor vijf jaar getekend. Ik verheug me waanzinnig op de club. Vijf jaar is lang genoeg om alle doelen te bereiken. Ik wil met Schalke veel titels pakken.”

De 23-jarige international zou Schalke 04 ongeveer zeven miljoen euro kosten. Bij Schalke krijgt Kuranyi de kans om in de Champions League te spelen. Stuttgart liep in de laatste speelronde een ticket voor het miljoenenbal mis.

Kuranyi speelde in de Bundesliga tot nu 99 wedstrijden, waarin hij veertig keer tot scoren kwam. Zijn laatste goal voor Stuttgart was op 7 mei in de thuiswedstrijd tegen Hannover 96.

Button : "Dit verwachtte ik niet"

Jenson Button zei na afloop van de kwalificatie zaterdag dat hij erg verrast was met het resultaat. De coureur van BAR Honda die dit seizoen nog geen punt gescoord heeft zal in zijn 90e race van pole-position starten, iets wat hij niet verwacht had.

"Het is geweldig om weer op pole te staan. De afgelopen maanden waren erg zwaar voor BAR-Honda en iedereen heeft echt keihard gewerkt om het tij te keren. Het betekent zoveel dat ik met dit geweldige resultaat iedereen binnen het team, bij Honda en Michelin kan bedanken." De 25-jarige Brit behaalde vorig jaar in Imola zijn eerste en tot zaterdag laatste pole-positie.

"We hadden verwacht dat we hier na de intensieve testsessies wat beter voor de dag zouden komen. Ik moet echter toegeven dat zelfs ik niet had gedacht dat we zo snel zouden zijn. Het voelde als een goed rondje, maar het circuit bood weinig grip. Ik ben eerlijk gezegd dus best verbaasd met de pole."

Voor de race houdt hij nog een slag om de arm. "Ik denk dat we een sterke strategie voor zondag hebben. Ik denk ook wel dat we een goede racesnelheid zullen hebben. Of we ook snel genoeg zijn om met de overwinning aan de haal te gaan, weet ik echter niet. Het zal interessant worden om te zien hoe het ons morgen vergaat".

Fake or Slutty ?

Ben jij de ultieme fotoshop kenner? Test hier je kennis en vertel of het echte sletjes zijn ofdat ze zijn gesoept.

Met dank aan 2Mini voor de submit

Wielrennen is een leuke sport als je tenminste op je fiets kunt blijven zitten

Het moge voor algemeen bekend worden aangenomen dat Bush, en zijn veiligheidsdienst, niet bepaald symbool staan voor betrouwbaarheid. Toch hadden wij op 11 september medelijden en was er woede over hoe die terroristen dat toch konden doen.

Het volgende filmpje een heel ander licht op de zaak...

Met dank aan Tobbes voor de submit

Vrouwen stelen bananen via binnenkant rok

scannerrob en R_Style hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Tiel zijn een 12-jarig meisje en een 40-jarige vrouw aangehouden door de politie, omdat zij gestolen spullen onder hun rok hadden verstopt. Het ging om een DVD-speler en een aantal trossen bananen. De rokken bleken speciale zakken aan de binnenkant te hebben waar de DVD-speler en de bananen konden worden opgeborgen.

Het duo werd afgelopen zaterdagmiddag aangehouden in het winkelcentrum van Tiel, doordat zij met moeite in de lange rokken liepen. Zodra ze zagen dat er een aantal agenten kwamen aanlopen, vluchtten ze naar een winkel. Volgens de politie bleek daar een medeverdachte de twee vrouwen op te wachten.

De wagen van het drietal bevatte ook nog eens gestolen vleespakketten. Het trio, afkomstig uit Den Bosch en Lelystad, is opgepakt en in de cel gezet.

Slechte relatie Karthikeyan met teambaas

Nadat Colin Kolles, teambaas van Jordan Grand Prix, Narain Karthikeyan tweemaal heeft bekritiseerd naar aanleiding van zijn presteren in de laatste twee Grand Prix, is er nauwelijks nog contact tussen Kolles en de coureur.

In Monaco crashte de Indiër en tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Europa op de Nürburgring maakte Karthikeyan een fout en dat wordt hem door Kolles kwalijk genomen.

'Ik weet niet waarover hij klaagt', aldus Karthikeyan. 'De eerste vijf races gingen goed en dan kom op je op een punt dat je slechte races hebt. Colin moet begrijpen dat met deze auto niet goed valt te rijden. Het is makkelijk om fouten te maken. Dus moeten ze de auto ook verbeteren. Er is geen reden om alleen maar te klagen.'

'Hij praat niet zo vaak meer met me', zo vervolgt Karthikeyan. 'Hij denkt dat als hij direct is, dat dat helpt. Maar soms is dat niet zo. We gaan nog wel met elkaar om, maar niet meer zoals een maand geleden.'

Narain Karthikeyan wil aan het einde van dit seizoen Jordan verlaten: 'Op dit moment doe ik gewoon mijn werk en aan het einde van het jaar ga ik op zoek naar een ander team. Het is duidelijk dat ik wil rijden voor een beter team.'

ASWH beste Amateurclub van Nederland

ASWH is zaterdag algemeen amateur-kampioen van Nederland geworden. In een superspannende gelijkopgaande wedstrijd tegen zondagkampioen Argon trok de kampioen van de zaterdagklasse aan het langste eind.

De score werd in de 26e minuut van de wedstrijd geopend door een schitterende kopbal van ASWH-spits Louis van Kleef. Daarna kwam Argon op gelijke hoogte door een treffer van Kahraman.

Na rust kwam Argon op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van alweer Kahraman. In de 75e minuut was het goaltjesdief Walter van Ommeren die de stand weer gelijktrok naar 2-2.

In blessuretijd was het scheidsrechter Van Aken die Argon een strafschop gaf. ASWH-doelman Willem-Jan Barendregt stopte echter de slecht ingeschoten penalty. Er moest dus een verlenging komen om tot een winnaar te komen.

In de zevende minuut van de eerste verlenging gaf arbiter Van Aken een penalty aan ASWH welke werd verzilverd door routinier Izaak Verhoeven. Argon drong daarna aan, maar de defensie van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kon standhouden.

In de 15e minuut van de tweede verlenging kreeg bovendien spits Sjoerd van der Waal via een penalty de kans om er 4-2 van te maken, maar deze werd gestopt door Argon-keeper Middelbeek, waardoor de eindstand 3-2 werd in het voordeel van ASWH.

Scheldende leraar op mp3

pberends en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Belgische informaticastudent van de Karel de Grote-hogeschool in Antwerpen, Joery Lemmens (19), heeft de hevige scheldtirades van zijn docent wiskunde op een technobeat gezet en doorgestuurd naar medestudenten. Dit nummer, The Racker Song, was uiteindelijk op 8 juni landelijk te horen op Studio Brussel.

Joery Lemmens: "Iemand uit mijn klas had een les van hem op band opgenomen en enkele scheldtirades per e-mail rondgestuurd. Ik heb die fragmenten op een technobeat gezet en het resultaat doorgestuurd naar mijn klasgenoten. Een paar dagen later dook de sample plots overal op, van allerhande websites tot uiteindelijk Studio Brussel, via een grapjas die zich voor Phil Bosmans uitgaf." Phil Bosmans is in België het boegbeeld van de antivloekcampagnes.

De student is verder niet ontevreden over de didactische vaardigheden van de wiskundeleraar. "Integendeel. Maar mijnheer De Racker staat al langer bekend vanwege de scheldtirades aan het adres van zijn studenten." De hogeschool zelf vindt dat dit niet door de beugel kan. De betreffende leraar, die vroeger in het leger zat, kon naar verluidt de humor er wel in zien.
_
De mp3 is hier te downloaden.

IRL: Scheckter pakt overwinning

Tomas Scheckter heeft de Bombardier Learjet 500k gewonnen. Hij was de snelste op de hoge oval van de Texas Motor Speedway voor Sam Hornish Jr.

Dankzij snelle pitstops van het team, een betrouwbare motor en een aanvallende rijstijl wist de jonge Zuid-Afrikaan de eerste overwinning voor Chevrolet te pakken sinds 2003. Het was voor Scheckter zijn tweede overwinning in zijn carrière nadat hij in zijn rookie jaar in 2002 ook al een race wist te winnen.

De coureur van Pennzoil Panther racing reed 119 van de 200 ronden aan de leiding. In de race werd er achttien keer van leiding gewisseld. De laatste 129 ronden van de race waren echte race ronden zonder gele vlaggen en zorgden dus voor een mooie race.

Schekter pakte de leiding definitief in ronde 191 toen hij de regerend kampioen in de IndyCar Series, Tony Kanaan, voorbij ging. Daarna moest hij flink wat aanvallen van Hornish Jr. afslaan om uiteindelijk de overwinning in Texas te pakken.

Kanaan finishte uiteindelijk als derde voor Scott Sharp en Helio Castroneves. De leider in het 205 kampioenschap en Indy 500 winnaar, Dan Wheldon, finishte als zesde. Danica Patrick finishte als dertiende nadat ze vanuit de binnenkant van rij twee was gestart. Ze reed wel het merendeel van de race in de top tien.

De volgende race van de IRL zal over twee weken in Richmond plaatsvinden op de International Raceway.

Einduitslag Bombardier Learjet 500

1. Tomas Scheckter, Dallara-Chevrolet, 200 ronden
2. Sam Hornish Jr., Dallara-Toyota, 200 ronden
3. Tony Kanaan, Dallara-Honda, 200 ronden
4. Scott Sharp, Panoz-Honda, 200 ronden
5. Helio Castroneves, Dallara-Toyota, 200 ronden
6. Dan Wheldon, Dallara-Honda, 200 ronden
7. Kosuke Matsuura, Panoz-Honda, 200 ronden
8. Dario Franchitti, Dallara-Honda, 200 ronden
9. Vitor Meira, Panoz-Honda, 200 ronden
10. Bryan Herta, Dallara-Honda, 200 ronden

Tussenstand na zes races

1. Dan Wheldon, 262 punten
2. Tony Kanaan, 197 punten
3. Sam Hornish Jr., 186 punten
4. Bryan Herta, 159 punten
5. Vitor Meira, 158 punten

Weah Sr. neemt afscheid

George Weah heeft zaterdagavond tijdens een galawedstrijd in het Franse Marseille afscheid genomen van zijn fans.

De 38-jarige Weah, die zijn grootste successen boekte bij Monaco, Paris SG en AC Milan, beëindigde zijn voetballoopbaan definitief in de 71e minuut van het duel. Hij werd toen vervangen door zijn zoon George Weah jr., de 17-jarige Weah jr. speelt in de jeugd bij AC Milan.

De Vrienden van Weah, met onder meer Sjevtsjenko, Drogba, Ginola en Arsene Wenger als coach, wonnen de wedstrijd tegen een internationale selectie, met Zidane en Eto'o als trekpleisters, met 9-8. Invaller Weah jr. scoorde twee maal. Weah sr., die de politiek in wil, had er zelf drie gemaakt.

Krajicek niet via wildcard op Wimbledon

Michaëlla Krajicek doet waarschijnlijk niet mee in het enkelspel van Wimbledon, het derde Grand Slam van het jaar. De wildcard die Krajicek kreeg, mag zij door haar leeftijd niet accepteren.

Krajicek mag per jaar slechts vier wildcards accepteren en daar zit de 16-jarige halfzus van Richard Krajicek overheen.

"Vanwege mijn leeftijd mag ik een bepaald aantal toernooien per jaar spelen en vier wildcards accepteren. Die van Ordina Open voor deze week wordt mijn vierde. Dit is écht ontzettend balen. We proberen er van alles aan te doen om die wildcard toch te krijgen."

Mocht zich vandaag een speelster afmelden voor Wimbledon, dan komt Krajicek, als eerste reserve, alsnog rechtstreeks in het hoofdtoernooi terecht. Krajicek kan vanwege haar deelname in Rosmalen niet deelnemen aan het kwalificatietoernooi van Wimbledon.

"Ik heb niet getwijfeld om Rosmalen deze week te laten schieten voor Wimbledon. Dit is het enige toernooi in eigen land en ik wil er nu eens iets laten zien, na twee eerdere snelle uitschakelingen."

Vier Palestijnse gevangenen geëxecuteerd

Vier Palestijnse gevangenen zijn vandaag in opdracht van de Palestijnse Autoriteit gedood. De vier waren eerder door een rechter ter dood veroordeeld. Drie van hen werden opgehangen, één werd door een schietpeloton geëxecuteerd.

De voormalige Palestijnse leider Arafat besloot in 2002 geen doodvonnissen meer te laten voltrekken, na kritiek van mensenrechtenorganisaties. Zijn opvolger Abbas stemde gisteren wél in met de doodvonnissen. Volgens een Palestijnse regeringswoordvoerder is het nieuwe beleid erop gericht ''de wet te handhaven om een eind te maken aan de chaos en wetteloosheid in de Palestijnse gebieden.''

De vier waren allen veroordeeld voor moord en hadden schuld bekend.

Mustapha in de belangstelling van Levante

De rechtsbuiten van Sparta, Riga Mustapha, staat in de belangstelling van het Spaanse Levante. Mustapha heeft een aflopend contract bij de Rotterdamse club en kan dus transfervrij vertrekken.

De kans dat de aanvaller daadwerkelijk vertrekt is groot. Al in een eerder stadium liet hij weten niet in te gaan op een nieuwe aanbieding omdat hij wilde wachten op een lucratief buitenlands avontuur.

Naast Mustapha dreigt Sparta ook Ricky van den Bergh en Davy de Fauw kwijt te raken. Van den Bergh, die nog een contract voor een jaar heeft, staat in de belangstelling van zowel het Franse Caen als het Portugese Boavista. FC Groningen heeft interesse in de Fauw.

Wessels mist Rosmalen, Wimbledon

Peter Wessels kampt op een zeer ongunstig moment met een liesbreuk. Door de kwetsuur zal de Elburger het grasseizoen moeten missen.

Gisteren meldde de lange Nederlander zich af voor het Ordina Open in Rosmalen. Hij is vier weken uitgeschakeld en mist dus ook Wimbledon, dat op 20 juni zal beginnen. Tevens mist hij het ATP-toernooi van Newport. In 2000 won Wessels daar zijn eerste en tot nu toe enige ATP-toernooi.

Wessels was redelijk op de weg terug na veel tegenslag. De 27-jarige tennisser haalde tijdens Roland Garros de tweede ronde. Daarin was hij kansloos tegen de Fransman Gasquet.

Genoa promoveert naar Serie A

Genoa keert na precies tien jaar weer terug in de Italiaanse Serie A. De ploeg werd en passant ook nog kampioen van de Serie B.

Dat kampioenschap was een grote verrassing. Genoa speelde in de eerste plaats voor promotie. Dat werd bewerkstelligd dankzij de 3-2 overwinning op Venezia. Koploper Empoli, dat al zeker was van een plaatsje in de Serie A, liet zich verrassen bij Bari. Daardoor werd de ploeg van Cosmi meteen ook kampioen.

Genoa is aardig ambitieus en lijkt goede kansen te hebben op handhaving. Naast Empoli en Genoa strijden vier ploegen nog om één ticket voor de Serie A. Dat doen ze vanaf volgende week in play-offs. Deze ploegen zijn Perugia, Torino, Ascoli en Treviso.


Real Betis wint Spaanse beker

Real Betis Sevilla heeft de Spaanse beker, de copa Del Rey, veroverd. In het Vicente Caldaron-stadion besliste het de finale tegen Osasuna in de verlenging: 2-1.

Na negentig minuten stond het nog 1-1. Beide ploegen begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd, maar tot echte kansen wilde het niet komen. Dat veranderde in de tweede helft toen Betis-spits Ricardo Oliveira de ene na de andere mogelijkheid om zeep hielp.

Een kwartier voor tijd kon Oliveira dan toch de score openen. Hij profiteerde van een fout in de verdediging van Osasuna. Maar acht minuten later stond het alweer gelijk door een kopbal van Aloisi. Vlak voor het einde van de verlenging scoorde Dani voor Betis de beslissende goal, na een fantastische counter.

Betis plaatste zich via de competitie al voor de Champions League, zodat Osasuna ondanks de nederlaag toch nog in het UEFA-Cup toernooi uitkomt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.