FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 april 2005

Wordt het een groenteburger dit jaar of....

Op de FP is te lezen dat men kan bieden om het leven van een konijn te sparen.
Tja, we eten bijna allemaal wel kip, kalkoen of konijn met de kerst.
De vrouw in het volgende filmpje laat zien hoe je een konijn pan-klaar maakt. Het valt reuze mee, behalve als je het konijn zelf bent. Dus voor de zwakke maagjes, adviseer ik gewoon te gaan bieden om het leven te redden van het konijntje. Voor de mensen die met kerst "Flappie" op tafel willen hebben, dan kan je aan onderstaande link nog wat hebben.
Klik hier niet, zonder eerst het bovenstaande te hebben gelezen.

Milaanse CL-derby gestaakt

De Champions League-wedstrijd tussen Internazionale en AC Milan is vanavond gestaakt na misdragingen van de Inter-supporters. De fanatieke supporters bezaaiden vanaf de tweede ring het strafschopgebied met vuurwerk en raakten daarbij AC Milan-keeper Dida, scheidsrechter Merk en een grensrechter.

Nadat scheidsrechter Merk een kopbaldoelpunt van Inter-speler Cambiasso had afgekeurd lieten de supporters zich gaan. Vanuit het vak van de fanatieke Inter-supporters werd veel vuurwerk naar beneden gegooid. Een vuurwerkfakkel belandde daarbij op de schouder van AC Milan-keeper Dida, die zich daarna neer liet vallen. Volgens de berichten werden later ook scheidrechter Merk en een grensrechter door het vuurwerk geraakt.

Merk besloot de wedstrijd te staken en nam de teams mee het veld af. Vijftien minuten later liet hij opnieuw verder spelen, maar toen nogmaals vuurwerk op het veld werd gegooid, besloot hij in de 73ste minuut de wedstrijd definitief te staken. Verwacht wordt dat de UEFA Inter zwaar zal straffen voor dit incident. Eerder dit jaar werd AS Roma zwaar gestraft met twee thuiswedstrijden zonder publiek, toen scheidsrechter Frisk door het publiek was bekogeld en daarbij gewond raakte.


Materazzi en Rui Costa kijken naar het strafschopgebied vol vuurwerk

Hagenaars willen aanhouding Bush

Eekje, dagunner_NL, TMar, z80, P4nic, Smartguy en Anonymous hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een aantal Hagenaars heeft een rechtszaak aangespannen om de Amerikaanse president Bush te arresteren, zodra hij in Nederland voet op de bodem zet. De groep wil dat Bush wordt berecht wegens "talrijke grove schendingen van de Conventies van GenŤve".

De groep bestaat uit het Haags Vredes Platform, de Haagse Stadspartij en een aantal Hagenaars op persoonlijke titel. Verder zullen een aantal personen en organisaties die zich inzetten tegen onder meer de oorlogen die Bush heeft gevoerd en GuantŠnamo Bay, het Amerikaanse cellencomplex op Cuba, betrokken zijn bij het kort geding. Over een tweetal weken zal de Haagse rechtbank zich buigen over de zaak.

Bush zal in mei een bezoek aan Nederland brengen. De eisers willen nu dat de rechter hem tot ongewenst persoon verklaart en hem verbiedt voet op Nederlandse bodem te zetten. Tevens hopen ze dat Nederland, of een andere Staat, de president overdraagt aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het Strafhof is nooit erkend door de VS.

'Buitenlandse abortus niet strafbaar'

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsGynaecologen die zwangere vrouwen inlichten over de mogelijkheden voor een abortus na 24 weken in het buitenland zijn niet strafbaar. Ook vrouwen die in het buitenland een abortus laten plegen worden niet vervolgd. Dit heeft minister Donner gezegd in de Tweede Kamer.

In Nederland is de grens voor een abortus gesteld op 24 weken zwangerschap. In BelgiŽ of Engeland ligt die grens hoger. Volgens M. Schutte van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) worden vrouwen weleens doorverwezen naar buitenlandse klinieken, onder het mom van een second opinion.

Volgens Schutte gaat het vooral om vrouwen die volgens de wet niet in aanmerking komen voor regulier prenataal onderzoek. Hierdoor komen afwijkingen van baby's pas na de 24e week aan het licht. Sommige vrouwen ontdekken dit tijdens het maken van een pret-echo. "Een andere mogelijkheid is dat de gynaecoloog de afwijkingen op het spoor komt na het constateren van complicaties, zoals een grote baarmoeder of groeivertraging van de vrucht", aldus Schutte.

Uitslagen Champions League (12/04/2005)

Icon Sport - Champions LeagueChelsea heeft zich net als vorig jaar weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. In MŁnchen wist het de 4-2 voorsprong tegen Bayern MŁnchen in de heenwedstrijd te verdedigen. Het werd 3-2 voor de thuisclub, maar daarmee is Chelsea wel door. De andere halve finale tussen Internazionale en AC Milan werd na 0-1 gestaakt, nadat Inter-fans keeper Dida, de scheidsrechter en de grensrechter met vuurwerk hadden geraakt.

Bayern MŁnchen - Chelsea 3-2 (2-4)
Wederom zonder coach Josť Mourinho die een straf uitzat moest Chelsea in MŁnchen de 4-2 voorsprong die het in Londen behaalde verdedigen. Bayern moest met minimaal twee goals verschil winnen om door te gaan naar de halve finale.

Met aanvallen via de zijkanten (Zť Roberto en Schweinsteiger) werden kansen gecreŽerd door Bayern, maar uitgelezen mogelijkheden bleven uit. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Frank Lampard schoot van afstand op goal, maar ondertussen werd de bal van richting veranderd door Lucio: 0-1.

In de tweede helft zou Bayern drie keer moeten scoren. Na velen kansen scoorde Bayern dan toch de 1-1. Een voorzet werd door Ballack tegen Cech gekopt en via de paal kwam deze bij Pizarro, die makkelijk scoorde. Kansen op 2-1 waren er vervolgens volop. Via Chelsea verdediger Huth landde de bal op de lat en Gudjohnsen wist een schot van de doellijn te halen. De hoop in een goed resultaat van Bayern leek langzaam te verdwijnen en Chelsea wist daarvan te profiteren. Drogba kopte knap een voorzet van Cole binnen: 1-2. Toch wisten de Duitsers op bekende "Duitse manier" te winnen. Guerrero scoorde door het schot van Schweinsteiger van richting te veranderen en Scholl werkte in de slotseconden de 3-2 binnen. Desondanks gaat Chelsea door naar de volgende ronde.

Bayern MŁnchen - Chelsea 3-2
30' Lampard 0-1
65' Pizarro 1-1
80' Drogba 1-2
90' Guerrero 2-2
90' Scholl 3-2

Internazionale - AC Milan: 0-1 (0-2)
De Milaanse derby kende een treurig verloop. In de tweede helft werd de gelijkmaker van Cambiasso gescoord nadat Sjevtsjenko AC Milan in de eerste helft op 0-1 bracht. Deze goal werd afgekeurd, maar de thuisploeg was het daar niet mee eens. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en keeper Dida, de scheidsrechter en de grensrechter werden daardoor geraakt. Na een staking van 15 minuten probeerde de Duitse scheidsrechter Merk het weer, maar tevergeefs. Het duel werd definitief gestaakt.

Inter tegen AC Milan werd gestaakt na vuurwerk

Internazionale - AC Milan 0-1 (gestaakt)
30' Sjevtsjenko 0-1

73' Wedstrijd gestaakt na gooien van vuurwerk.

Nieuw Rechts mag niet in Venray demonstreren

HeinsPim en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Michiel Smit van Nieuw Rechts mag niet met zijn actiegroep "Gelijke Monniken, Gelijke Kappen" in Venray gaan demonstreren. Burgemeester Waals van Venray heeft inmiddels de aangekondigde betoging verboden, zo liet hij eerder vandaag weten. Hij vreest voor een verstoring van de openbare orde en vernielingen.

De Rotterdamse politicus is het niet eens met het besluit van de burgemeester en beraadt zich op juridische stappen. "We bereiden nu een gang naar de rechter voor, maar we hopen dat met de gemeente nog een alternatief besproken kan worden", aldus Smit.

Sinds vorige week geldt er in Venray een noodverordening. Die is door de burgemeester ingesteld na de opgelopen ethnische spanningen. Turkse en rechts-extremistische jongeren raakten slaags met elkaar nadat de ruiten van een moskee waren ingegooid.

Volgens Smit is de noodverordening onwettig. "Die verordening gaat over bijeenkomsten in horecagelegenheden en wij demonstreren buiten. Als elke demonstratie op deze manier beoordeeld zou worden, kan er nooit meer een demonstratie in Nederland plaatsvinden." Daarom gaat hij gewoon demonstreren. Daarbij verwacht hij een opkomst van tachtig man. Burgemeester Waals heeft al aangekondigd handelend op te treden met de politie.

De demonstratie heeft twee doelen. Zo wil Smit een verbod op alle aanstootgevende symbolen, zoals het hakenkruis. Verder wil hij dat burgemeester Waals opstapt. "De manier waarop Waals handelt is niet juist. Ik denk ook dat de jongeren hierdoor niet rustiger worden, tegenovergesteld zelfs."

Uitslagen CL (12/04/2005)

Chelsea heeft zich net als vorig jaar weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. In MŁnchen wist het de 4-2 voorsprong tegen Bayern MŁnchen uit de heenwedstrijd te verdedigen. Het werd 3-2 voor de thuisclub. De andere halve finale tussen Internazionale en AC Milan werd na 0-1 gestaakt.

Bayern MŁnchen – Chelsea 3-2 (2-4):
Wederom zonder coach Josť Mourinho die een straf uitzat moest Chelsea in MŁnchen de 4-2 voorsprong die het in Londen behaalde verdedigen. Bayern moest met minimaal twee goals verschil winnen om door te gaan naar de halve finale.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Chelsea. Via een counter kwam de bal bij Drogba, maar deze kwam net een stap te kort om Kahn te verschalken. Daarna was het Bayern dat continue aanviel. Pizarro kreeg de eerste kans op een doelpunt, maar keeper Cech redde goed op de inzet. Met aanvallen via de zijkanten (Zť Roberto en Schweinsteiger) werden kansen gecreŽerd, maar uitgelezen mogelijkheden bleven uit. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Frank Lampard schoot van afstand op goal, maar ondertussen werd de bal van richting veranderd door Lucio: 0-1. Na de achterstand kreeg Ballack een grote kans, maar de international was te gehaast en schoot hoog over.

In de tweede helft zou Bayern drie keer moeten scoren. De Duitsers zetten Chelsea bijna de gehele tweede helft onder druk. Met soms tien man achter de bal verdedigde Chelsea de 1-0 voorsprong. Na velen kansen scoorde Bayern dan toch de 1-1. Een voorzet werd door Ballack tegen Cech gekopt en via de paal kwam deze bij Pizarro, die makkelijk scoorde. Kansen op 2-1 waren er vervolgens volop. Via Chelsea verdediger Huth landde de bal op de lat en Gudjohnsen wist een schot van de doellijn te halen. De hoop in een goed resultaat van Bayern leek verdwenen en Chelsea wist daarvan te profiteren. Drogba kopte knap een voorzet van Cole binnen: 1-2. Ondertussen werd Makaay gewisseld die zoals zijn bijnaam, de hele wedstrijd onzichtbaar was. Toch wisten de Duitsers op bekende “Duitse manier” te winnen. Guerrero scoorde door het schot van Schweinsteiger van richting te veranderen en Scholl werkte in de slotseconden de 3-2 binnen.

30’ Lampard 0-1
65’ Pizarro 1-1
80’ Drogba 1-2
90’ Guerrero 2-2
90’ Scholl 3-2

Bayern MŁnchen: Kahn, Sagnol, Lucio, R.Kovac, Lizarazu (Salihamidzic/78), Schweinsteiger, Ballack, Demichelis (Scholl/52), Zť Roberto, Pizarro, Makaay (Guerrero/73).

Chelsea: Cech, Carvalho, Huth, Terry, Gallas, Cole (Morais/90), Makelele, Lampard, Duff (Tiago/71), Gudjohnsen (Geremi/88), Drogba.

Internazionale – AC Milan: 0-1 (0-2):
De Milaanse derby kende een treurig verloop. In de tweede helft werd de gelijkmaker van Cambiasso gescoord nadat Sjevtsjenko AC Milan in de eerste helft op 0-1 bracht. Deze goal werd afgekeurd, maar de thuisploeg was het daar niet mee eens. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en keeper Dida werd daardoor geraakt. Na een staking van 15 minuten probeerde de Duitse scheidsrechter Merk het weer, maar tevergeefs. Het duel werd definitief gestaakt.

30’ Sjevtsjenko 0-1

73’ Wedstrijd gestaakt na gooien van vuurwerk.

Internazionale: Toldo, J.Zanetti, Cůrdoba, Materazzi, Favalli, C.Zanetti (Mihajlovic/46), Verůn, Cambiasso, v.d.Meyde, Adriano (Martins/51), Kily GonzŠlez (Cruz/46).

AC Milan: Dida (Abbiati/73), Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Ambrosini, Pirlo, Seedorf, KakŠ, Sjevtsjenko, Crespo (Rui Costa/68).

15-jarige Palestijn met bommen gearresteerd

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Westelijke Jordaanoever hebben IsraŽlische militairen bij een controlepost een 15-jarige Palestijn gearresteerd die onder zijn jas vijf staafbommen verborgen hield. De militairen die de wacht hielden bij de controlepost Hawara bij Nablus, hielden de jongen staande omdat hij ondanks de temperatuur van 30 graden Celsius nog steeds in een dikke winterjas liep.

Het is niet voor het eerst dat jeudige Palestijnen bij de post in Nablus de grens proberen te passeren. Ongeveer een jaar geleden werd bij dezelfde controlepost door soldaten een 14-jarige geestelijk gehandicapte Palestijn aangehouden die explosieven op zijn lichaam gebonden had.

Rainier en paus-euro's zijn goud waard

Icoon opmerkelijk nieuwsHet overlijden van de staatshoofden van de twee kleinste staten van Europa heeft de waarde van de euromunten met de beeltenis van de twee fors doen stijgen. Dat blijkt uit biedingen op de veilingsite Ebay. Door het beperkte aantal munten uit de minilandjes zijn de meeste al in handen van verzamelaars.

Voor een volledige set euromunten met de Monegaskische prins Rainier III werd dinsdagmiddag al 1400 euro geboden. Een enkele twee-euromunt moet 160 euro opleveren. Voor het setje munten uit Vaticaanstad schommelt de prijs inmiddels tussen de 750 en de 1200 euro. Op het moment dat er een nieuwe paus gekozen is krijgt het Vaticaan toestemming van de Europese Centrale Bank om 1,3 miljoen nieuwe munten te slaan. Er wordt bij voorbaat al een stormloop verwacht op deze geldstukken.

Euro\'s Vaticaanstad en Monaco

Boogerd: "Ik mis de explosie"

Hoe Michael Boogerd zich ook voorbereidt, hij zal altijd een favoriet zijn voor de Amstel Gold Race. Na een rustige voorbereiding voelt hij zich goed, maar denkt explosiviteit te missen.

Zowel in 2003 als in 2004 werd Boogerd tweede in de Amstel Gold Race. Iedere keer het verhaal van net niet. Wel de vorm hebben, maar het net niet kunnen afmaken. Dit jaar heeft hij zich rustig voorbereid op de Amstel Gold Race. In de Ronde van het Baskenland kon hij ontspannen rijden en zijn klimkwaliteiten testen. Dat ging vrij goed en Boogerd werd achtste in het eindklassement.

Ondanks dat hij sterk lijkt, heeft Boogerd twijfels: "De vorm is er wel, maar ik mis nog de explosie. Misschien heeft het wel met mijn leeftijd te maken. Toch is het goed dat ik in het Baskenland reed, want dat had ik nodig om mijn vorm aan te scherpen."

Hij weet in ieder geval wel wie hij in de gaten moet houden. Op de vraag naar de kanshebbers zegt Boogerd: "Vooral Rebellin en Danilo Di Luca. Die staken er in het Baskenland echt bovenuit. Maar als Alejandro Valverde er nog bij is op de Cauberg, dan wint hij. Die is echt niet te kloppen in de spurt."

Vrouw vermoord in woning Rotterdam

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in Rotterdam is vanmiddag een vrouw dood aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder van het korps Rotterdam-Rijnmond is de vrouw met geweld om het leven gebracht.

De vrouw werd na een tip door de politie gevonden, de tipgever zou getuige zijn van de moord. De doodsoorzaak is nog niet exact bekend, op dit moment wordt er sectie op het lichaam verricht om deze vast te stellen.

Eerste Tomb Raider: Legend screens

Eťn van de wat grotere nieuwsitems de laatste week was toch wel de nieuwe outfit van mevrouw Croft plus de bijbehorende boob job. Het donkere pakje is ingeruild voor een trendy legergroen truitje, het broekje is nog wat korter geworden en de borsten hebben wat aan omvang verloren. Lara laat de nieuwe look meteen zien op 12 nieuwe screens.Tomb Raider: Legend zal verschijnen op de Xbox, PlayStation 2 en PC.

Dolf Roks nieuwe trainer RBC

RBC Roosendaal heeft Dolf Roks aangesteld als nieuwe trainer/ coach van de club. Hij vervangt de vanochtend ontslagenJan van Dijk.

Roks heeft voor dit seizoen de opdracht om de Roosendaalse club in de eredivisie te houden. Na dit seizoen loopt zijn contract nog ťťn jaar door. De 42-jarige trainer was in het verleden actief als hoofdcoach bij Sparta, waar hij later onder Rijkaard ook assistent-coach was.

Het afgelopen anderhalf jaar was hij echter niet meer actief als trainer in het profvoetbal. Samen met de gebroeders De Nooijer hield hij zich bezig met het opzetten van een voetbalopleiding in Zeeland, de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ).

LPF'er Herben boycot jubileum Beatrix

Icoon politiek binnenland nieuwsLPF-Kamerlid en voormalig fractievoorzitter Mat Herben zal niet aanwezig zijn bij de viering van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix. De politicus neemt het de koningin ernstig kwalijk dat ze het af liet weten bij de uitvaart van paus Johannes Paulus II. "Ik ben niet in een feeststemming", zo liet Herben dinsdag aan de media weten.

De leden van de Eerste en Tweede Kamer zijn op 30 april uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal op het Binnenhof. De boycot wordt niet gedragen door de rest van de LPF-fractie. Fractievoorzitter Gerard van As zal gewoon aanwezig zijn. Een aantal andere LPF'ers zal net als hun voormalige leider wegblijven, maar volgens Herben is dat niet om principiŽle redenen.

Mat Herben (links)
Mat Herben (links) met partijgenoot Gerard van As

EU wil snel verdrag over bouw kernreactor

ExtraWaskracht had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Europese Unie (EU) en Japan willen zo snel mogelijk een verdrag sluiten over de aanleg van een kernfusiereactor. De reactor moet schone energie gaan leveren. Het project is een experiment om te testen of kernfusie een goede energiebron voor de toekomst is. Bij kernfusie komen geen broeikasgassen vrij en er wordt in verhouding met de kernreactoren van nu, die energie winnen uit kernsplitsing, weinig radioactief afval geproduceerd.

De reactor gaat tien miljard euro kosten. Zowel Japan als de EU zou de reactor graag op zijn grondgebied bouwen. Japan heeft hiervoor het Noord-Japanse Rokkasho op het oog. De EU wil de thermonucleaire reactor bouwen in het Zuid-Franse Cadarache.

Andere landen die deelnemen aan het prestigieuze project zijn de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Rusland en China. Ook zij zijn het nog niet eens over de plaats waar de reactor moet komen. De EU heeft aangekondigd het project zelfstandig uit te gaan voeren als er voor juli geen akkoord wordt gesloten.

A1 afgesloten wegens lekkende container

Sigmund_Freud en Syd hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe snelweg A1 is op het moment afgesloten tussen Hengelo en de Duitse grens. Tussen Hengelo en Oldenzaal staat een vrachtwagen met een lekkende zeecontainer. In de container bevinden zich gevaarlijke stoffen. Het is nog niet bekend om wat voor stoffen het gaat.

Volgens de politie is er geen gevaar voor de omgeving. De lekkende container bevindt zich niet in stedelijk gebied, maar wel in de buurt van het spoor. Hierdoor rijden er tussen Hengelo en Oldenzaal geen treinen maar bussen

Reiziger drukt pistool tegen hoofd conducteur

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

In de trein van Groningen naar Rotterdam heeft een zwartrijder rond 11.00 uur een conducteur van de NS een pistool tegen zijn hoofd gedrukt. In Assen verliet de man de trein. De Spoorwegpolitie heeft een zoekactie naar de man gestart maar hij is nog steeds spoorloos.

De man wilde zonder kaartje van Groningen naar Rotterdam. Nadat bij de controle bleek dat hij geen kaartje op zak had, vroeg hij om uitstel van betaling. De conducteur wilde hier niets van weten waarna hij de man verzocht de trein te verlaten in Assen. De zwartrijder was het daar niet mee eens en begon met het pistool te dreigen. Bij aankomst in Assen verliet de man alsnog de trein.

Men vermoedde dat de man verder is gereisd van Assen naar Zwolle. Daarop heeft de Spoorwegpolitie in samenwerking met de regiopolitie IJsselland drie treinen in Zwolle doorzocht. Ook in Assen werd in het station en de omgeving daarvan gezocht naar de man maar dit alles zonder resultaat. De Spoorwegpolitie onderzoekt het incident.

-
Zie voor meer informatie dit topic van Murray die in desbetreffende trein zat.

Doden door enorme hagelstenen

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn China zijn de afgelopen dagen zeker achttien doden gevallen als gevolg van hagel. Volgens de China Daily is ťťn persoon vermist en zijn er 25 gewonden. In de provincie Sichuan en de aangrenzende regio Chongqing vielen hagelstenen met een diameter van dertien centimeter.

De hagelbuien hielden soms wel anderhalf uur aan en veroorzaakten flinke schade. Bijna 28.000 huizen liepen schade op en ook de landbouw heeft flink te lijden onder het weer. De totale schade bedraagt ongeveer zeventien miljoen dollar. De Chinese overheid spreekt over de zwaarste hagelstorm in twintig jaar.

Van wie is dit holletje?

Wij bij FOK! hebben een leuk spelletje bedacht.
Ik kan er niet teveel over vertellen, maar het wordt een grote hit durf ik te wedden.
Het heet "Van wie is dit holletje?" Nu zul je denken wat een rare titel... maar ik heb zometeen een plaatje voor jullie waarin er veel duidelijk wordt.

Ik wil jullie vragen dit nog niet aan iedereen door te vertellen, het is exclusief voor en door FOK! bedacht en gemaakt.

hier is een plaatje waarin veel duidelijk zal worden.

Het is de bedoeling dat je een blinddoek omdoet en dan 2 of meerdere vingers gebruikt (net hoe groot het is) om te voelen in wie zijn holletje je zit te voelen.

Veel plezier,

Uw FOK! Crew

P.S.Op het plaatje staan alleen maar vrouwen die niet in elkaars hol aan het voelen zijn, maar in wat anders... uiteraard kan dit spel ook met mannnen gepeeld worden en moeten hiervoor andere ingangen worden gebruikt.

Disclaimer: FOK! is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan lichaamsdelen, gebruik van dit spel geschied geheel op eigen risico.

Dekker doet mee aan Amstel Gold Race

Thomas Dekker is toch nog opgenomen in de selectie van de Rabobank ploeg voor de Amstel Gold Race .

Ploegleider Frans Maassen heeft dit dinsdag bevestigd, de 20-jarige renner neemt de plaats in van Gerben LŲwik die nog niet helemaal hersteld zou zijn van een blessure die hij opliep bij een val tijdens de Ronde van Vlaanderen, daardoor zou hij geen rol van betekenis kunnen spelen in Limburg komende zondag.

LŲwik zal woensdag wel starten tijdens de Scheldeprijs. Maassen wil dit niet afwachten zodat Dekker een goede voorbereiding kan hebben voor de koers van zondag, ook vindt hij dat Dekker zijn plaats bij de selectie heeft afgedwongen.

Maassen gaat er ook vanuit dat wereldkampioen Oscar Freire gewoon van start zal gaan zondag ondanks klachten aan een pees in de lies, die pijn zou hem het lange zitten op het zadel wel eens moeilijk kunnen gaan maken. De complete Rabo-ploeg zal bestaan uit : Maarten den Bakker, Michael Boogerd, Erik Dekker, Thomas Dekker, Oscar Freire, Karsten Kroon, Joost Posthuma, Pieter Weening.

Plannen voor GP in Singapore

Er liggen plannen op de tekentafel om een race in Singapore te organiseren. Het voorlopige doel is om Super GT-wedstrijden te houden in de straten van de stad, maar de bedoeling is om ook de Formule 1 naar Singapore te halen. Het circuit zou een verbeterde versie van Monaco worden.

"Het Monaco van het Oosten" wordt Singapore nu al genoemd door de Singapore Motor Sports Association (SMSA). Er worden plannen gemaakt om een circuit van zo'n 3,8 tot 4,8 kilometer lang uit te stippelen door de straten van Singapore. De Japan GT Association is op zoek naar een nieuw circuit om haar Super GT-races te organiseren. De SMSA hoopt op zijn vroegst in 2007 ook een Grand Prix voor het Formule 1-kampioenschap te kunnen houden.

Een Formule 1-race op het stratencircuit zou in totaal rond de dertig miljoen dollar gaan kosten. Tegenstanders voeren aan dat Monaco, waar Singapore zich graag mee vergelijkt, een gevaarlijk en ouderwets circuit is. Said Lee, een lokale organisator die voor de Grand Prix verantwoordelijk zou worden, werpt echter tegen dat het circuit in Singapore een verbetering zou worden ten opzichte van Monte Carlo: "We hebben lange rechte stukken en de breedste straten in de wijde omgeving. Singapore zou een van de beste en opwindendste races ter wereld worden."

Lee blijft echter realistisch: "Als we geen Formule 1-race kunnen krijgen, dan kunnen we nog steeds Formule 3-, GT- en WTCC-races houden. Maar alles hangt af van het geld. Geld is het allerbelangrijkste, zeker voor Bernie Ecclestone. Dat is een publiek geheim in de Formule 1."

Singapore denkt al langer na over een Formule 1-race. Voor de lagere raceklasses wordt de Singapore Grand Prix al sinds de jaren zestig georganiseerd. In 1973 werd autosport verboden in Singapore, maar eind jaren tachtig noemde Bernie Ecclestone de stad al een serieuze kandidaat voor het houden van een Grand Prix, toen er plannen werden gemaakt voor een gesloten circuit bij een vliegveld in Singapore. Voor deze plannen werd zelfs al een stuk land aangekocht, maar de grond bleek niet geschikt en er is uiteindelijk een golfbaan aangelegd.

Hiddink wil verdediging 'ontluchten'

Op de persconferentie dinsdag in Eindhoven heeft trainer Guus Hiddink van PSV gezegd dat zijn ploeg in de Champions League wedstrijd tegen Olympique Lyon woensdag niet zal gaan leunen op de verdediging.

"We gaan morgenavond niet angstig naar achteren lopen, dat is niet ons spel of ons uitgangspunt", aldus Hiddink. "We willen ons compacte blok op afstand van het doel neerzetten en gaan voor een score. Dan ontlucht je de defensie."

De uitgangspositie voor het halen van de halve finale is gunstig na de 1-1 in de eerste wedstrijd vorige week. Maar de trainer rekent zich echter nog niet rijk. "Lyon heeft een ploeg die durft te spelen. Individueel zijn ze atletisch, krachtig en erg sterk. Het is een uitgebalanceerde ploeg waarin iedereen zijn taken kent en met weinig zwakheden. Maar ze moeten voor een doelpunt gaan, ze zien zichzelf als outsider in dit toernooi. Er rust veel druk op hen."

De coach van de Eindhovenaren verwacht dat de Franse ploeg hetzelfde zal gaan spelen als vorige week. "Ze spelen weliswaar wel eens met andere namen, maar behouden altijd dezelfde tactiek. Dat is dus met de punt naar achteren toe. Het wordt heel moeilijk. Lyon heeft heel veel kwaliteit. Maar als we ons beste niveau halen, dan verwacht ik dat we later deze maand naar Milaan moeten."

[upd] Gijzeling Duitse kinderen be?indigd

biertapper had ons via de nieuws-submit te melden:

In een gebouw in het Noordwest-Duitse stadje Ennepetal houdt sinds dinsdagmiddag een man een groepje schoolkinderen gegijzeld. De man, gewapend met een mes, dwong vier tot zeven kinderen van 11 en 12 jaar oud uit de schoolbus te stappen en met hem mee te lopen naar het gebouw.

Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet bekend wat de eisen van de man zijn. Het gebouw waar hij de kinderen vasthoudt, is omsingeld.

Update 17.12 uur
Volgens de laatste berichten houdt de gijzelnemer vier meisjes van elf en twaalf jaar oud gevangen. Eťn van de ontvoerde kinderen zou inmiddels met haar mobiele telefoon contact hebben gehad met haar ouders.

De kinderen en de gijzelnemer bevinden zich in de kelder van een woning. Nadat de vrouw des huizes de deur geopend had viel de man met vier kinderen binnen. De zes andere kinderen die gedwongen waren de bus te verlaten bleven buiten. De vrouw zag kans om te vluchten.

Eťn van de andere scholieren die in de schoolbus zat geeft aan dat de man, vermoedelijk een 53-jarige IraniŽr, schreeuwde dat hij het oneens is met de Duitse regering. Hij zou zijn familie naar Duitsland willen laten komen. De gijzelnemer verkeert vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs.
Links: Uit deze bus werden de kinderen meegenomen.
Rechts: Agenten in burger kijken door de schutting naar het huis waar de gijzelnemer zich schuilhoudt.
Update 18.26 uur
De politie heeft de gijzelname van de vier meisjes aan het einde van de middag beŽindigd. De gijzelnemer zou bij de bevrijdingsactie gewond zijn geraakt. Of er nog meer gewonden zijn gevallen is niet bekend.

Resterende afleveringen Probleemwijken geschrapt

Silver_Shark had ons via de nieuws-submit te melden:

SBS6 gaat de twee laatste afleveringen op woensdag- en donderdagavond in de omstreden serie Probleemwijken niet uitzenden. De uitzending van woensdag was een herhaling over de Scheveningse wijk Duindorp van enkele weken geleden. De uitzending van donderdag zou een compilatie te zien zijn van enkele uitzendingen.

In plaats van de compilatie op donderdag komt er om 21.55 uur een 'speciale' aflevering. In deze slotaflevering wordt volgens SBS6 ingegaan op de commotie, die ontstaan is naar aanleiding van de programmareeks. Burgemeesters en Haagse politici zullen aan het woord gelaten worden.

Na rellen in de Graafse wijk in Den Bosch kondigden de burgemeesters Rombouts van Den Bosch en Sakkers van Eindhoven dat ze schadeclaims in gaan dienen bij SBS6. Burgemeester Sakkers eiste van SBS6 dat ze geen beelden meer laten zien, die in Eindhoven zijn opgenomen.

SBS6 sluit echter niet uit dat in de aflevering van donderdag toch beelden van Eindhoven te zien zijn 'om het gespreksonderwerp te illustreren'. De kritiek van de burgemeesters zou niets te maken hebben met deze beslissing.

Briatore onderhandelt met Renault

Renault-teambaas Flavio Briatore is in onderhandeling met het team om het contract van Fernando Alonso te verlengen. Briatore, tevens manager van Alonso, hoopt binnen Renault het team rond Alonso heen te kunnen bouwen, zoals hij dat bij Benetton met Michael Schumacher heeft gedaan.

Briatore hoopt al tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco, eind mei, de contractverlenging met Alonso rond te hebben. De teambaas is zo happig op het behouden van de Spanjaard, omdat meerdere teams interesse in hem zouden hebben. Zo zou Scuderia Ferrari haar zinnen hebben gezet op het binnenhalen van Alonso als coureur.

Flavio Briatore sluit uit dat Alonso snel naar Ferrari zal gaan. Hij zei in Motorsport Aktuell: "Ferrari is niet het enige team dat zich voor Alonso interesseert. We moeten realistisch blijven: zolang Schumacher nog rijdt, zal Alonso niet voor Ferrari rijden. En als Schumacher daar vertrekt, weet ik niet of we Ferrari nog kunnen zien als grote concurrent."

Tegen The Daily Telegraph verklaarde Briatore dat hij probeert een dreamteam rond Alonso te bouwen. "Alonso is goed voor het team van Renault. Hij is fris, jong en sterk. Maar we moeten ons realiseren dat er vijf teams zijn die meer geld te besteden hebben dan wij. Ik vind het nog te vroeg om te praten over het behalen van het wereldkampioenschap." Wel weet Briatore al wat hij gaat doen als het kampioenschap toch binnen is: "Dan stop ik en ga ik op een tropisch eiland wonen."

Hoeren mogen in winkelcentra werken

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Hongaarse prostituees mogen binnenkort klanten gaan werven in een speciaal sekswinkelcentrum. Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse zaken heeft hiervoor toestemming geven. De dames moeten wel naar hun eigen huis of hotelkamer gaan om daar zaken te doen. Dat meldde het dagblad Nepszabadsag vandaag.

Een zakenman wilde toestemming voor een multifunctioneel sekspaleis. Het ministerie liet in een reactie weten dat er niets mis is met een 'amusementscentrum zonder bevrediging'.

'5 Uur Show' weer terug op tv

Seniorenomroep MAX komt vanaf september met een dagelijks serviceachtig programma dat een soort opvolger moet worden van de 5 Uur Show. Dat vertelde MAX-voorzitter Jan Slagter dinsdag in Cannes, waar deze week de grootste mediabeurs (MipTV) ter wereld wordt gehouden. De omroep gaat op Nederland 1 uitzenden.

Bij RTL4 sneuvelde de 5 Uur Show enkele jaren geleden, maar Slagter denkt dat vooral zijn doelgroep behoefte heeft aan een soortgelijk programma. "De show moet elke dag tussen 17:30 en 18:20 uur te zien zijn en dan de concurrentie aangaan met het zesuurjournaal en The Bold and the Beautiful. We zijn op zoek naar een mannelijke presentator." Hans van Willigenburg, ooit presentator van Koffietijd (RTL4), zou volgens ingewijden een goede kans maken.

Ook op de radio komt een oud-programma terug. Het oud-AVRO programma 'Easy Listening' moet weer nieuw leven worden inblazen op Radio 2.


Politie rukt uit voor wekkerradio

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het Drentse Zuidlaren heeft de politie vanochtend een wel heel bijzondere wekker in beslag genomen. Rond zes uur kwam er een melding binnen van geluidsoverlast. Hierop ging de politie op onderzoek uit. In een woning aan de Scheperij werd de geluidsbron ontdekt.

De 27-jarige bewoner van de woning verklaarde aan de politie dat hij moeite had met wakker worden. Daarom had hij zijn wekkerradio aangesloten op zijn stereo-installatie en de boxen naast zijn bed geplaatst. Ook lag er een trilplaat onder zijn kussen. Ondanks deze maatregelen had het toch zo'n twintig minuten geduurd voordat de man wakker was geworden van zijn wekker. Omwonenden hadden inmiddels de politie ingeschakeld vanwege de geluidsoverlast.

De geluidsapparatuur van de man is ingenomen. De langslaper heeft geen proces-verbaal gekregen. In samenwerking met de wijkagent wordt nu naar een oplossing voor het probleem van de man gezocht.

Drie jaar cel voor stiekem fotograferen met mobieltje

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Mensen in Nieuw-Zeeland kunnen niet ongestraft foto's maken van mensen in intieme situaties. Het parlement in Nieuw Zeeland heeft vandaag daarover een wet aangenomen. Op het stiekem fotograferen, zoals dat vaak gebeurt met mobieltjes, van naakte of gedeeltelijk ontblote mensen staat maximaal drie jaar celstraf.

"Filmen onder de kleding van mensen of het schenden van hun privacy door stiekem opnames te maken in toiletten, kleedhokjes of in hun huizen is onaanvaardbaar", aldus minister van Justitie Phil Goff. "Het is een moderne vorm van gluren, dat wordt verergerd door nieuwe technologieŽn als mobiele telefooncamera's waarmee het makkelijk is opnames te maken en computers om die te verspreiden."

Mohammed B. gaat morgen naar rechtbank

Mohammed B., de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh, zal morgen toch bij de rechtbank verschijnen in de tweede pro forma-zitting in zijn zaak. Eerder had zijn advocaat Peter Plasman laten weten dat B. wederom verstek zou laten gaan.

De 27-jarige Amsterdammer van Marokkaanse komaf zal morgen niet alleen aanwezig zijn, hij zal ook voor het eerst een verklaring afleggen. Wat hij exact wil gaan verklaren is onbekend. Bij de eerste pro forma-zitting liet B. wel via zijn advocaat weten de volledige verantwoordelijkheid op zich te nemen voor wat zich op 2 november in Amsterdam-Oost heeft afgespeeld.


B., morgen aanwezig.

-
Zie ook: 'Mohammed B. slachtte Van Gogh kalm af'.

Brandend voorwerp in rijdende auto gegooid

TheTebMaister en JahWe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Deventenaar is gistermiddag gewond geraakt toen een onbekende een brandend voorwerp zijn auto in gooide. De man liep tweedegraads brandwonden aan zijn hand op, toen hij probeerde het vuur te doven.

De automobilist reed op de A1 in de buurt van Deventer en had het raam van het rechtervoorportier open staan. Plotseling werd er vanuit een naast hem rijdende, rode personenwagen een brandend voorwerp naar binnen gegooid. De papieren die op de stoel lagen en de bekleding verbrandden hierdoor gedeeltelijk.

De politie vermoedt dat de Deventenaar een willekeurig slachtoffer is. Zo zou er geen sprake geweest zijn van ruzie tussen de twee automobilisten.

Gizmondo honderd pond goedkoper met advertenties

Gizmondo Europe, de maker van de gelijknamige handheld, heeft vandaag aangekondigd wat eigenlijk al bekend was. Ze gaan namelijk een Gizmondo uitbrengen die gebruik zal maken van zogenaamde 'Smart Adds'. De aangepaste Gizmondo zal te koop zijn voor slechts 129 pond, wat neerkomt op ongeveer 195 euro. Dit is maarliefst honderd pond goedkoper dan de reeds bestaande versie. Smart Adds worden mogelijk gemaakt door de GPS functie van de Gizmondo. De Gizmondo kijkt waar de gebruiker op dat moment is en stuurt hem of haar advertenties die zijn aangepast naar leeftijd, plaats en interesses. Op deze manier zullen diverse acties kunnen ontstaan. Zo is er al een idee om als advertentie een code te geven waarmee de eigenaar van de handheld korting kan krijgen in bepaalde winkels. Per dag zal je hooguit drie Smart Adds ontvangen. Volgens Gizmondo zijn de advertenties zo persoonlijk, "they will make TV advertising look like spam."
De Smart Adds kunnen bestaan uit slechts een plaatje, maar kunnen ook bijvoorbeeld trailers van nieuwe films of games bevatten. Games of films op het apparaat zullen niet onderbroken worden voor deze boodschappen. Pas als de gebruiker terugkeert naar het menu-scherm zullen de Smart Adds getoond worden. Of de actie ook in de rest van Europa zal gelden, en wanneer de Gizmondo hier in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend.

Vogel in de belangstelling van Lazio Roma

Lazio Roma hoopt zich voor volgend seizoen te kunnen versterken met Johann Vogel. De Zwitser vormt dit seizoen samen met Cocu en van Bommel een ijzersterk middenveld bij PSV en heeft bij de Eindhovenaren een aflopend contract.

Volgens geruchten zou de 28-jarige Vogel aanbiedingen van Hamburg en Kaiserslautern naast zich neer hebben gelegd. Lazio zou de speler een 3-jarig contract willen aanbieden. Volgens de Italiaanse media zouden ook AS Roma en Sampdoria interesse hebben.

Konami neemt Hudson Soft over

Konami heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf Hudson Soft heeft opgekocht. Konami bezit sinds 2001 al 45% van de aandelen van Hudson Soft en heeft nog eens 9% bijgekocht om de grootste aandelenhouder van de ontwikkelaar te worden. Hudson Soft, onder meer bekend van Bomberman, heeft gevraagd voor de overname omdat het bedrijf in financiŽle problemen zit. Op 27 april wordt de deal officieel en zal ongeveer 10,3 miljoen euro kosten.KLM zwicht voor druk Amerikanen

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lijkt erop dat de KLM gezwicht is onder de druk van de VS om ook passagierslijsten van vluchten over het grondgebied van de VS te controleren. Dit schrijven de Amerikanen voor aan alle vluchten naar de VS maar ook aan vluchten over het Amerikaanse grondgebied. Tot nu toe werden alleen vluchten van en naar de VS gecontroleerd. Door de regels toch uit te voeren, wil de KLM voorkomen dat de Amerikanen een van haar vliegtuigen weigert het luchtruim te betreden.

Afgelopen vrijdag werd door de VS een toestel geweigerd dat van Amsterdam naar Mexico vloog omdat er twee mannen aan boord waren die op de Amerikaanse terroristenlijst stonden. De KLM stelt dat zij het niet eens is met de Amerikanen maar op praktische gronden besloten heeft eieren voor haar geld te kiezen.

Gemak dient de mens

Allerlei uitvindingen worden gedaan om het de mens makkelijk te maken.
Een kop koffie zetten is tegenwoordig een kwestie van op ťťn knop drukken en aan postzegels hoeven we ook niet meer te likken.
De afstandsbediening is er allang niet meer om alleen de televisie aan of uit te zetten. Zelfs vanaf je luie stoel, kan je het licht bedienen.
Maar wat als de stroom uitvalt? The horror! Zie je het voor je, struikelend in het donker ga je op zoek naar een zaklantaarn om zo snel mogelijk weer wat licht in de duisternis te brengen.
Je haalt de schakelaar om.... niks....batterijen leeg. Het zou dan toch een geweldige uitvinding zijn, als er een mogelijkheid is, om de batterijen zonder al teveel moeite te verwisselen?
Hulp is onderweg, en deze batterij-wisselaar is vast en zeker binnenkort in de winkel te verkrijgen.

Dertig meter hoge steekvlam bij gasbrand

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij werkzaamheden aan de oever van het Winschoterdiep in het Groningse Zuidbroek, is vanochtend een hogedruk gasleiding geraakt. Een dertig meter hoge steekvlam was het gevolg. Een man raakte gewond, aldus Cyriel Hamstra van de Hulpverleningsdienst Groningen.

De werkzaamheden aan de wal vonden plaats vanaf een schip. Vermoedelijk is de gasleiding met een graafmachine geraakt. Het gas, dat met hoge druk uit de gasleiding kwam, vatte meteen vlam. De machinist van de graafmachine werd geraakt door de steekvlam en vloog eveneens in brand. Hij sprong in het Winschoterdiep en moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht.


Een gaslek zorgde voor een hevige brand in Zuidbroek


De brandweer kreeg rond kwart voor elf een melding binnen over de brand, maar kon pas een uur later blussen. Dit omdat de gasleiding eerst moest worden afgesloten door Essent. In de tussentijd had de brandweer haar handen vol om te voorkomen dat een woning in de buurt vlam vatte. De woning, evenals een andere woning en een buurthuis, zijn door de politie ontruimd.

Door de brand was het Winschoterdiep lange tijd afgesloten voor scheepvaart. Het schip is flink beschadigd. De graafmachine aan boord van het schip is volledig uitgebrand. De zaak zal nog verder worden onderzocht.

Onzekerheid rond Montoya blijft

Het blijft onzeker of Juan Pablo Montoya kan meerijden in de Grand Prix van San Marino. Bij een eerste controle bleef onduidelijk of de coureur van McLaren al volledig hersteld is.

Nadat hij Bahrein moest missen door een haarscheurtje in zijn schouder, onderging Montoya afgelopen dagen een medische test om te controleren of de blessure geheel is hersteld. De medische test leverde echter vooralsnog geen duidelijk beeld op en daarom is besloten een aantal scans van de schouder te laten maken. Die moeten definitief bevestigen of de schouder al geheel hersteld is.

Bij McLaren gaat men voorlopig uit van het rijden van Montoya. Mocht hij toch niet geheel fit blijken te zijn, dan zal het team moeten beslissen of de keuze wederom op De La Rosa valt, of dat Wurz dit keer wel mag rijden.

Montoya had overigens goed nieuws op het persoonlijke vlak te melden. Zijn vrouw Connie is maandag bevallen van een flinke zoon: Sebastian.

Russische voetballers behoren tot de EU

Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat Russische voetballers dezelfde rechten hebben als voetballers uit landen van de Europese Unie.

Igor Simutenkov was een zaak begonnen tegen de Spaanse voetbalbond omdat er een limiet bestond voor het aantal spelers van buiten de EU. Het Hof deed de uitspraak aan de hand van een partnerschapsovereenkomst tussen Rusland en de EU.

Die overeenkomst zegt dat Russen die op een wettige wijze werken in de EU, recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden als EU-spelers. Als gevolg van de uitspraak van het Hof zullen voetballers uit OekraÔne, GeorgiŽ, Azerbeidzjan, ArmeniŽ, MoldaviŽ, Kazachstan, KirgiziŽ en Oezbekistan nu ook als EU-spelers door het leven gaan.

Pelgrims verdrinken tijdens ritueel bad

okee6 vertaalde en submitte het volgende bericht:

Ten minste 62 hindoe-pelgrims zijn verdronken toen zij een ritueel bad namen in de rivier de Narmada in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Ze werden door wilde golven verrast nadat 25 kilometer stroomopwaarts een dam was opengezet.

Ongeveer 300.000 pelgrims hadden zich ter gelegenheid van Bhootdi Aamavasya (Maanloze Nacht) bij en in het water van de Narmada verzameld om te bidden. Sommigen van hen werden vervolgens dodelijk verrast door het wassende water.

Personeel van de stuwdam verwijt de autoriteiten dat zij niets over de aanwezigheid van de pelgrims hebben gemeld. Omgekeerd beweert de staat niets van de aanstaande lozing geweten te hebben. Volgens baas Dodeja van het dambedrijf is dat echter routine. De plaatselijke politie zoekt intussen verder naar slachtoffers. Er worden nog zestig mensen vermist.

Leven konijn Toby al 25.000 dollar waard

SunChaser en JohnDDD hadden ons via de nieuws-submit het volgende in herschreven vorm te melden:

Het leven van konijn Toby hangt af van internetters over de hele wereld. Een Amerikaan heeft namelijk gedreigd dat Toby op zijn eettafel eindigt als er geen 50.000 Amerikaanse dollars wordt opgehoest.

De eigenaar van het konijn benadrukt dat het niet op een geintje gaat. "Het is bittere ernst. Komt er geen 50.000 dollar over de brug, dan eet ik Toby op."

Het dreigement lijkt te werken. Tot nu toe is er al 25.000 dollar gestort via SaveToby.com. Wie Toby wil redden van de pan heeft tot eind juni de kans geld te doneren.


Toby hangt een vreselijke dood boven het hoofd als er geen 50.000 dollar wordt gestort.

Blessures voor Hoste, Davis en PeŮa

Dat Parijs - Roubaix een zware wedstrijd is, is bekend. Ook dit jaar kunnen de renners met blessures weer worden geteld.

De valpartijen in Parijs - Roubaix hebben bij verschillende renners hun sporen achtergelaten. Eerder werd al gemeld dat Peter van Petegem niet in de Amstel Gold Race zal starten en nu melden ook Allan Davis (Liberty Seguros), Victor Hugo PeŮa (Phonak) en Leif Hoste (Discovery Channel) dat ze er een tijdje uit zijn met blessures.

PeŮa zorgde zondag voor de eerste valpartij van de dag. Hij reed nog wel twintig kilometer door, maar bleek achteraf een breuk te hebben opgelopen. Hij zal waarschijnlijk pas weer in de voorbereiding voor de Tour de France fit zijn. Allan Davis viel later in de koers en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij zal waarschijnlijk enkele weken zijn uitgeschakeld.

Leif Hoste wist na gevallen te zijn Parijs - Roubaix nog wel uit te rijden en finishte op een 33ste plaats. Een wonder want de Belg reed met een scheur in zijn borstbeen en een beschadiging aan zijn longen. Zelf vraagt hij zich nog af hoe hij met die pijn heeft door kunnen rijden.

Hoste verwacht een flinke tijd niet te kunnen koersen: "Ik kan de rest van het voorseizoen vergeten en ik zal niet deelnemen aan de Giro. In principe kan ik binnen een paar dagen wel weer fietsen, maar het zal volgens de doktoren minstens zes weken duren eer ik weer echt kan trainen."

Italiaan fluit AZ - Villarreal

De Italiaan Roberto Rosetti is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter bij de return in de kwartfinale van de UEFA cup tussen AZ en Villarreal aankomende donderdag in Alkmaar.

Voor Rosetti is het de eerste maal dat hij in Europees verband een wedstrijd van een Nederlandse ploeg leidt. Eerder dit seizoen fungeerde de Italiaan als arbiter tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden TsjechiŽ - RoemeniŽ (1-0) en GeorgiŽ - Griekenland (1-3).

AZ moet donderdag thuis een 2-1 voorsprong verdedigen.

Duits wil weg bij De Graafschap

Sander Duits wil vertrekken bij De Graafschap. De 21-jarige middenvelder leeft op gespannen voet met de trainer van de Doetinchemse club, Gert Kruys, en komt nauwelijks aan spelen toe.

"Het botert het hele seizoen al niet tussen ons. Hij vindt mij een storende factor in de groep en zegt dat ik niet beter wil worden", aldus de speler tegenover Omroep Gelderland. Naar verluidt zou FC Dordrecht interesse hebben in Duits.

Lauda waarschuwt F1 voor Ferrari

Niki Lauda waarschuwt de Formule 1-teams de nieuwe wagen van Scuderia Ferrari niet te onderschatten. Hij voorspelt dat het Italiaanse team in de komende races haar achterstand zal proberen goed te maken met een betrouwbaardere auto.

Lauda, die zelf tweemaal wereldkampioen is geweest met Ferrari, zegt dat de problemen bij Ferrari relatief klein zijn: "De betrouwbaarheid van de auto is het enige probleem wat Ferrari momenteel heeft en dat is makkelijk op te lossen." Hij voorspelt dat het team door veelvuldig testen de problemen snel de baas kan worden.

Wel geeft hij toe dat het binnenhalen van het kampioenschap een lastige klus zal worden, gezien de 26 punten voorsprong die Renault nu al heeft op Ferrari. "Zelfs als Michael Schumacher vanaf nu alle races wint en Fernando Alonso alle races tweede wordt dan zal het nog twaalf races duren voordat ze gelijk staan."

Smolarek mag verkocht worden

Ebi Smolarek lijkt niet meer terug te keren bij Feyenoord. De Poolse aanvaller is eigendom van de ploeg uit de Kuip, maar speelt dit seizoen op huurbasis bij het Duitse Borussia Dortmund. De Duitse club zou de aanvaller graag willen overnemen, en Feyenoord zou daar wel oren naar hebben.

Eerder lieten de Rotterdammers nog weten dat ze Smolarek niet kwijt wilden, er kon worden gepraat over een langere verhuur, maar verkoop was niet mogelijk. Feyenoord is nu teruggekomen op het eerdere standpunt.

De vraag is alleen of Dortmund, dat in financiŽle nood verkeerd, een transfersom kan betalen aan Feyenoord. Mogelijk worden enkele spelers van Borussia in een deal betrokken. Smolareks contract bij Feyenoord loopt nog tot medio 2008.

Zuinig met je laatste biertje

Als je de WWKW hebt gelezen van Xessive, dan weet je dat vrouwen de lol van het bier drinken behoorlijk kunnen verpesten.
Daarom is er de Amstel Ballenbar op de huishoudbeurs.
Toch gebeurt het maar al te vaak, dat vrouwen jouw avondje doorzakken verpesten.
Zo kan het gebeuren dat je vriendin zegt "Dit is je laatste hoor, ik wil naar huis." Dat is het moment dat je creatief om moet gaan met je laatste biertje.
De jongen in onderstaand filmpje heeft dat goed begrepen. Helaas heeft hij een vriendin die het nodig vindt om in te grijpen.
Proost!

Mondpijn

Ik pas op. Heel vaak en heel veel, want volgens mij is het wel de meest relaxte manier om geld te verdienen. Want geef toe, of je nou thuis de hele avond tv kijkt of ergens anders, wat maakt het uit? En vaak hebben de ouders lekkere dingen voor je klaarliggen die thuis allemaal zijn opgegeten door je broertje en zusje.

Heerlijk dus, en je verdient er nog geld mee ook! Meestal heb ik ook gewoon een rustige avond. Hangen op de bank, zappen of een film, zak chips erbij... Soms gaat het alleen wat anders.

Het gezin waarvan de ouders vorige week vrijdag eindelijk weer een avondje weg wilden, heeft twee kinderen. Bram, drie ťn een hŠlf, is een schattig kereltje. Als hij slaapt. Als dit niet het geval is rent hij gillend door de kamer met zijn vliegtuigen, auto's en treinen. Madelief is een meisje van twee, en ťťn die met kleverige handjes je perfect gestylde kapsel in no-time weet om te vormen tot een kroeskop. Zodra je gaat zitten, kruipt ze op schoot en als je staat hangt ze aan je arm of been. Ook een schat van een kind, maar in bed blijven ze toch het best. Zachte gezichtjes met blosjes op hun wangetjes, mondjes half open en de speen (bij Madelief) op de grond. Zachte smakgeluidjes en af en toe wat getrappel met de voetjes. Lief!

Op die bewuste avond zat ik dus midden in mijn horrorfilm, want daar houd ik van op avonden zo goed als alleen in een zo goed als vreemd huis, komt er in ťťn keer een nog-net-niet ultrasoon geluid van boven. Gegil noemt men het. En daarvoor heb ik een speciale tactiek. De VMWEDNELOFNZEI-tactiek. (de vijf minuten wachten en dan nog eens luisteren of het nog zo erg is-tactiek) Feilloos. Vaak zijn de kinderen dan al weer in slaap gevallen en hoef je geen slaapliedjes te zingen, over de grond te kruipen om de speen te zoeken of een flesje druppeltjes uit de ouderlijke slaapkamer halen ('vinden we niet erg hoor', nou, ik wel!) omdat 'de tandjes net doorkomen'.
Vijf minuten wachten dus. En toen kwam het krijsen van boven in eens wel akelig overeen met dat van de gravin die vermoord werd in mijn film. Toch maar naar boven dus. Met mijn geweldige gehoor ontdek ik dat het uit Madeliefs kamer komt. Zachtjes maak ik de deur open en tref daar een hysterisch kind aan, rechtopstaand in haar bedje, en... onder het braaksel.

Mevrouw had besloten vannacht maar eens ziek te worden. Mijn neus dichtknijpend hijs ik het kind uit de slaapzak en zet het op de grond. Overdonderd van mijn aanwezigheid is het stil, en grijpt meteen mijn been. Trekkend met mijn linker onderledemaat haal ik zo goed als het kan de lakentjes en dekentjes uit het bedje en leg alles netjes opgevouwen (ook zo goed als het kan, ik kan toch niet die kots aanraken!) in een hoekje, want zoiets als een wasmand zie ik zo niet. In de commode vind ik, op aanwijzingen van Madeliefje-lief nieuwe lakentjes, dekentjes en een schone slaapzak. Ze is inmiddels weer helemaal opgeknapt, en alleen nog wat traantjes onder haar ogen verraden de catastrofe die ze heeft meegemaakt. En de stank, maar die blijft nog wel even. Ik pluk haar van mijn been en trek de verse slaapzak aan. Daar heeft ze geen zin in en gierend van de pret probeert ze met haar voetjes mijn neus te raken. Als het dan eindelijk, met behulp van mijn judokunsten toch gelukt is, moet ze nog in het ledikantje, en ook dat zint mevrouw niet. Opnieuw verheft ze haar stemmetje en ja, daar kruip ik dan over de grond op zoek naar de speen, die natuurlijk uit het bed gevallen is. Dat een kind van twee nog een speen heeft is volgens mij ook nog wat bijzonders, maar dan heeft ze tenminste iets om op te sabbelen in plaats van haren en vingers. Doelbewust zet ik het kind in bed en loop ik de kamer uit, om mijn film verder te kijken. Nee dus, ze blijft krijsen en pas na een verhaaltje en twee liedjes kan ik weer naar beneden.

Ik plof weer neer op de bank en kijk naar een talkshow. Een half uur film is niet meer goed te maken, en ik heb zo het gevoel dat het niet bij ťťn keer zal blijven deze avond. Inderdaad. Nadat een leraar verteld heeft hoe hij jarenlang veel kleine meisjes zijn geslachtsdeel heeft laten zien en een collega van hem op het punt staat ook zijn verhaal te vertellen hoor ik bovenaan de trap het bekende mamageroep. Bram is ook wakker. Zodra ik de deur openmaak stormt hij naar beneden in mijn armen, en na een seconde of tien ontdekt hij dat ik niet mama ben en komt er nog een huilreden bij. Tv uit, Brammie op schoot, en ditmaal ben ik de Oprah. Wat is er, waarom huil je, wat wil je� het antwoord blijft 'ja'en hij snikt met gierende uithalen. Ik vertel waar papa en mama zijn, en dat ik toch ook lief ben? En vraag nog een keer wat hij wil. Het maakt hem niet uit en hij heeft pijn in zijn mond, die hij wagenwijd openspert om mij te laten begrijpen hoe erg het wel niet is. Dan wil Bram weer naar boven. Ik hoef niet mee, dus ik draag hem de trap op en stop hem lekker in. Een kusje en weer naar beneden, waar leraar drie vertelt over zijn voorliefde voor kleuterjongetjes.

Na tien minuten klinkt er wat gekrabbel aan de deur en daar staat Bram weer. Zonder iets te zeggen kruipt hij meteen op schoot en kijkt heel serieus naar de televisie. Dit doe ik toch liever alleen, en om hem weer naar bed te krijgen herhaal ik de hele procedure. Zijn mondpijn is nog erger geworden. Als ik vraag waar het is, zegt hij dat het heel ver is. Na veel puzzelen kom ik erachter dat het erg lijkt op keelpijn, en bied hem een glaasje water aan. Ook dat hoeft hij niet, maar wil toch wel weer naar bed. Zodra dat gelukt is valt hij meteen in slaap en kan ik weer fijn televisie kijken.

Als de papa en mama thuis komen kan ik met een gerust hart zeggen dat Šlles goed was gegaan.

Wijziging naam PSV-stadion

Op 16 april aanstaande, op de dag dat Frits Philips 100 jaar oud zal worden, wordt de naam van het Philips-stadion gewijzigd in het 'Frits Philips Stadion'.

Aan de oostzijde van het stadion zal de naam 'Frits' voor de lichtbak met de huidige naam "Philips Stadion' geplaatst worden. Daarnaast zullen er op 16 april ter ere van de hoogbejaarde PSV-fan rondleidingen door het stadion georganiseerd worden, die eindigen bij de stoel van Frits Philips, die vanaf deze stoel nog steeds iedere thuiswedstrijd van de Eindhovenaren trouw volgt.

Stichting wil mega-hindoetempel in Nederland

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn serieuze plannen om in Nederland de grootste mandir (hindoetempel) buiten India te bouwen. De 'Maa Chandi Foundation', een nieuwe stichting die zich bekommert om hindoeÔsme en hindoestaanse cultuur in Nederland, wil de mega-tempel in Zuid-Holland laten verrijzen. De voorkeur gaat uit naar een plek tussen Rotterdam en Den Haag.

Volgens een woordvoerder van de stichting hebben hindoestanen een zeer grote behoefte aan een ''echte mandir'', een plek waar ze de originele hindoestaanse cultuur en de ware religie weer tegen kunnen komen. ''In Nederland keren veel mensen de religie de rug toe omdat de kennis ontbreekt over hun geloof en hun roots, waarmee in de loop der tijd de band is verbroken.''

De 'Maa Chandi Foundation' wijst er verder op dat in Nederland relatief veel belangstelling voor de hindoestaanse cultuur bestaat, waartoe yoga, meditatie, klassieke dans, kennis, filosofie en traditionele oosterse wijsheid behoren. Daarnaast bestaat er ook een gigantische vraag naar spiritualiteit.

Voor de grote mandir zal 75 miljoen euro nodig zijn, die men voornamelijk wil halen uit de opbrengsten van mega events, waarvoor de Amsterdam-Arena waarschijnlijk als eerste het decor zal vormen.


De Shri Swaminarayan Hindu Mandir in Neasden (Noord-Londen), is nu de grootste mandir buiten India.

-
Zie voor meer info de site van de stichting.

Levenslang voor doodschieten politieman

Bralkruk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsDe rechtbank in Almelo heeft de 45-jarige Duitser Roedolf B. dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Op 30 september vorig jaar schoot de man in Enschede brigadier Jan Wind dood.

De brigadier wilde B. fouilleren. Hierop volgde een schietpartij waarbij B. een hoofdagent in het hoofd schoot. De hoofdagent raakte hierdoor ernstig gewond. Een derde agent werd net gemist door een kogel.

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank heeft het misdrijf "binnen het politiekorps waartoe de drie mannen behoren, zeer diepe sporen nagelaten". Ook sprak de rechtbank van een "grote gewetenloosheid" bij de verdachte. B. was aanwezig bij de uitspraak. Hij toonde geen reactie bij het aanhoren van zijn vonnis.

De rechtbank sprak van moord en twee keer poging tot moord, omdat B. met een doorgeladen wapen op zak liep. De man wilde koste wat het kost voorkomen dat hij zou worden aangehouden. Hij was bang voor uitlevering aan Duitsland, waar hij gezocht wordt door de Duitse justitie, onder meer voor twee gewapende bankovervallen in 2004. Hij heeft in Duitsland al achttien jaar in de gevangenis gezeten wegens roofovervallen.

Getuigen verklaren dat B. na zijn vrijlating in 2002 heeft gezworen dat hij zich niet opnieuw zou laten arresteren. Om zijn voornemen kracht bij te zetten stak hij een wapen bij zich.

Vermiste FOK!kers weer terecht

De vermiste FOK!kers Ryan3 en Stali zijn weer terecht. tijdens een live-uitzending van FOK!radio gisteravond werden de twee ontdekt. 6 april om 00:45 uur werd er voor het laatst wat van ze vernomen. Sindsdien hebben mensen in 32 topics op het FOK!forum gezocht naar de twee. Ze bleken echter op vakantie te zijn gegaan.

Het is een lang verhaal wat op 31 maart begon op het FOK!forum. User Ryan3 opent een topic met daarin wel een heel vreemd verhaal. Hij heeft een plek in het bos ontdekt waar een soort van afgraving is en waar grote hekken omheen staan. Daarnaast komt hij grote stukken dor bos en dode vissen tegen. Dit allemaal omlijst met 54 foto's. Ze stuiten ook op bewakers van het terrein die er niet happig op lijken te zijn dat iemand komt kijken bij de 'werkzaamheden'.


Het verhaal krijgt een bizarre wending als de twee aangeven 's nachts te willen gaan kijken. Via een suggestie in een van de topics wordt FOK!radio erbij gehaald. Er wordt afgesproken telefoontjes te plegen naar de studio met daarin updates van hoe het loopt. Na drie telefoontjes wordt echter niks meer vernomen van Ryan3 en Stali. In het laatste telefoontje zeggen ze nog terug te bellen, maar dat gebeurt nooit.

Na een uitzending van FOK!radio op woensdagavond, waarin ook de fragmenten te horen zijn, komt voor het eerst ook naar buiten dat alles zich in de buurt van Bergen op Zoom moet afspelen. Meteen daarop gaan verschillende FOK!kers op zoek naar de afgraving, ookwel 'de Pit'. Echter zonder succes. Ondertussen wordt ook de politie Bergen op Zoom flink gebeld en bemoeit de burgemeester zich ermee. "We hebben alle bewoners in dat bos gevraagd of ze iemand missen", zo zegt een woordvoerster. Ze zegt ook dat er niemand vermist is.

Op vrijdagavond is er opnieuw een extra uitzending van FOK!radio. Daarin wordt verder gezocht dan dat ene bos. Uiteindelijk zegt een boswachter uit het naburige dorp Huijbergen dat er wel degelijk een soort grondwaterwerkzaamheden zijn in zijn bos. Waar precies wil hij echter niet zeggen en hij wil ook niet meer kwijt dan dat er een persbericht op woensdag zal volgen. Na de uitzending gaan wederom mensen het bos in bij Huijbergen. Ook daar vinden ze niets. Zondagavond komt echter de ontknoping. Nadat een aantal FOK!kers bij een manege in de buurt aanwijzingen hebben gekregen, vinden ze in een naburig bos bij Ossendrecht daadwerkelijk 'de Pit'.

De Pit
Een van de foto's van Viperdesign, die zondagavond 'de Pit' ontdekte

Gisteravond kwam de echte ontknoping. Via een uitgebreide zoektocht op FOK! en een telefoontje naar de moeder van Ryan3, wordt in FOK!radio onthuld dat ze allebei op een camping zitten. Uiteindelijk komen beiden compleet verbaasd in de studio. "We openen wel vaker fictie-topics op FOK!", zegt Stali. "Een kleine grap, meer was het niet. Vooral toen het op de radio kwam, vonden we het erg leuk. Toen zijn we daarna op vakantie gegaan waar we niet online konden. We hebben niks meegekregen van deze hype", aldus Ryan3 die ook het hondje Ollie mee heeft genomen.

Admin Yvonne was ook in de studio. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Er zijn ruim 300.000 views op die topics gekomen en verschillende mensen hebben zich geregistreerd om te kunnen reageren. Ongelofelijk!" User Viperdesign is drie dagen achter elkaar met zijn motor in de bossen geweest. "Ik heb er ruim 900 kilometer op zitten", zegt hij. "Maar het was wel leuk en gezellig met al die FOK!kers daar." Waaraan Yvonne lachend toevoegt: "Ja, zijn de FOK!kers weer eens buiten geweest en hebben ze meteen een beetje lichaamsbeweging gehad."

Brein begint zaken tegen muziekverspreiders

Stichting Brein, de Nederlandse vertegenwoordiger van de muziekindustrie op het gebied van auteursrechten, is 32 rechtszaken gestart tegen internetters die vanaf hun pc illegale muziekbestanden over het internet verspreiden. Van deze 32 gedaagden eist Brein een schadevergoeding.

Directeur Tim Kuik van Brein maakte dinsdag ook bekend dat met zeven internetters de zaak is geschikt. Het schikkingsbedrag bedroeg gemiddeld 2100 euro. De rechtszaken zullen de eerste zijn in hun soort. Nog nooit is in Nederland een zaak aangespannen tegen mensen die illegale muziekbestanden verspreiden.

Brein stuurt haar vorderingen naar de vijf grootste internetaanbieders die deze dan weer doorsturen aan de verdachte klanten. XS4ALL kondigde al eerder aan de sommatie niet door te sturen aan haar gebruikers. Planet, Het Net, @home, Wanadoo en Tiscali sturen braaf de vorderingen door.

In de vordering wordt door Brein een schikking aangeboden. Verder vraagt zij de aangeschrevene zich bekend te maken en te beloven in de toekomst geen inbreuk meer te zullen maken op auteursrechten. Wordt geweigerd zich bekend te maken, dan wil Brein hun persoonsgegevens rechtstreeks bij de internetaanbieders opeisen.

De providers hebben al laten weten geen privacygevoelige informatie van klanten te zullen afstaan. Brein sluit niet uit dat ook internetaanbieders daarom nog worden gedaagd.

Condoomafroller voorkomt gekluns

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

condoomafrollerDe Senegalese zakenman en uitvinder Mor Maty Seck presenteert momenteel op een uitvindersbeurs in Zwitsersland een condoomafroller. Hiermee wordt het afrollen van een condoom voor een man een fluitje van een cent, waardoor gestuntel tijdens de vrijpartij wordt voorkomen. In zijn geboorteland Senegal is zijn uitvinding reeds een groot succes.

Mor Maty Seck: ''Er zijn veel mannen die het erg moeilijk vinden om een condoom correct af te rollen. En dat kan nogal gÍnant overkomen, waardoor de sfeer helemaal zoek is. Met mijn automatische condoomafroller wordt het condoom afrollen kinderspel. Met een beetje oefenen heb je het afrollen onder de knie en duurt het maar een mum van tijd voor het condoom volledig afgerold en klaar voor gebruik is. Vrouwen hebben het vaak zelfs helemaal niet door dat de man zijn condoom al om heeft.''

Op de beurs zou de belangstelling van Europese bedrijven en investeerders voor de condoomafroller groot zijn.

Man steelt 25 linker schoenen

R3Mo vertaalde en submitte het volgende bericht:

Een Noorse dief heeft onlangs een kat in de zak gestolen toen hij in Bergen een auto openbrak om een koffer te kunnen stelen. Bij een nadere inspectie bleek dat de koffer alleen maar linker paren damesschoenen bevatte.

De schoenen waren afkomstig uit de auto van een vertegenwoordiger die op zijn zakenreis alleen maar linker paren bij zich had. De koffer met schoenen is door de dief na ontdekking van de werkelijke waarde weggegooid.

"Bosvelt terug naar Nederland"

Paul Bosvelt zal zijn aflopende contract bij Manchester City niet verlengen. De voormalige aanvoerder van Feyenoord is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Engelse club. Er doen geruchten de ronde dat Bosvelt Mark van Bommel bij PSV gaat vervangen.

Van Bommel verlaat de Eindhovense club aan het eind van dit seizoen. En Bosvelt ziet een terugkeer naar Nederland voor hem als een goede optie.

Bosvelt, die dit seizoen 27 maal in actie kwam voor City en daarin twee maal wist te scoren, speelde in het verleden zes seizoenen voor Feyenoord en kwam tevens uit voor FC Twente en Go Ahead Eagles. In zijn loopbaan kwam de routinier tot nu toe in 464 wedstrijden 83 keer tot scoren.

Haarlem blokkeert mediaplayers

De gemeente Haarlem heeft op alle computers binnen haar netwerk het gebruik van mediaplayers als Real Player en Windows Media Player geblokkeerd. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde desgevraagd dat de spelers zijn geblokkeerd, maar wilde niet zeggen waarom de maatregel precies is genomen. Behalve op de gemeentelijke afdelingen is 'streaming audio' ook geblokkeerd in de fractiekamers in het stadhuis.

De fractie van de Socialistische Partij (SP) in Haarlem weet wel waarom dergelijke mediaspelers zijn geblokkeerd. Volgens de SP-fractie is daartoe besloten om te voorkomen dat ambtenaren in werktijd via bijvoorbeeld Real Player porno bekijken op internet. De SP heeft vragen gesteld over de blokkering. Ze vraag zich af of de gemeente de eigen ambtenaren soms niet vertrouwt. Je kunt ook Windows en Office verbieden omdat je daar dreigbrieven mee kunt schrijven, zo meent de SP.

De SP wil dat het op haar computers gewoon streamingaudio en -video kan bekijken, beluisteren en downloaden. Dit om zo politiek, economisch of cultureel nieuws te kunnen volgen. De partij vindt dat het Haarlemse college met het verbod op streaming audio/video het grondrecht van vrije informatiegaring schendt.

Bahrein maakt Schumi zelfverzekerd

Michael Schumacher gelooft erin dat Ferrari in de komende Europese races weer gewoon aan de kop van het veld kan meerijden. Volgens de coureur reed hij in Bahrein in het begin van de wedstrijd nog rustig.

Na de race in Bahrein was voor velen duidelijk dat Ferrari met de F2005 weliswaar sneller is, maar dat het een stevig gevecht zal worden wil het team Renault verslaan. In het begin van de race wist Fernando Alonso namelijk snellere tijden neer te zetten dan Michael Schumacher, die later uitviel. Volgens Schumacher kwam dat alleen omdat hij rustig reed.

Michael Schumacher vertelde over Bahrein: "We hadden de mogelijkheid mee te doen. Ik had geen probleem met het tempo vooraan en ik had sneller kunnen rijden. Ik wilde echter niet teveel van mijn banden vergen zo vroeg in de race. Dus ik zeg het nogmaals: de laatste race heeft me nog vertrouwen gegeven."

Ook denkt hij dat het kampioenschap nog binnen bereik is, ondanks de 24 punten achterstand op Alonso: "Ik denk niet dat het onmogelijk is om de achterstand goed te maken. Het zou behoorlijk voorbarig zijn te denken dat ťťn rijder alle races kan winnen dit jaar. Ik dacht dat het onmogelijk was toen het er vorig jaar bij mij op leek en ik denk dat het onmogelijk is voor iemand anders dit jaar. De concurrentie laat dat nooit gebeuren en wij zeker ook niet."

Grote wapenroof op vliegbasis Gilze-Rijen

calvobbes, h4nz0 en DaMook hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen weekend is op de zwaarbewaakte vliegbasis Gilze-Rijen een grote wapenroof gepleegd. De dieven wisten honderd tot honderdvijftig dienstwapens buit te maken. Het gaat om Glock-pistolen van het type 17. De Glock is het standaard dienstwapen van leger en marechaussee. Het halfautomatische wapen met kaliber 9 millimeter is vooral geschikt voor het schieten op korte afstand.

Volgens welingelichte bronnen moeten de dieven goed op de hoogte zijn geweest van de situatie op het luchtmachtterrein. De daders wisten precies waar ze een gat in de muur van de wapenkamer moesten boren zonder op stellingen te stuiten.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee wil alleen zeggen dat er een onderzoek is ingesteld naar ''de diefstal van defensie-eigendommen''. In verband met het onderzoek zal men pas in de loop van vandaag verdere details prijsgeven.


De Glock 17

Van Dijk per direct weg als trainer RBC

RBC Roosendaal heeft trainer Jan van Dijk per direct aan de kant gezet. Met de wisseling van de wacht wil de Brabantse club een dreigende degradatie voorkomen.

"Bestuur en directie hebben het vertrouwen in een succesvolle samenwerking van het trainersduo met de selectie opgezegd", aldus een verklaring van de Roosendaalse club. De Brabantse club heeft ook Erik van der Meer ontheven uit zijn functie als assistent-trainer.

De manager voetbalzaken, Rob Meppelink, zal voorlopig aan de slag gaan als interim-trainer. Hij zal de laatste zes wedstrijden van de competitie gaan gebruiken om RBC Roosendaal klaar te stomen voor de nacompetitie. Met een achterstand van tien punten is de veilige vijftiende plaats zo goed als onhaalbaar.

Wat betreft eredivisieclubs heeft van Dijk geen gelukkige keuzes gemaakt. Na zijn vertrek bij FC Groningen werd hij in 2001 al na vijf wedstrijden aan de kant geschoven bij Roda JC. Bij Helmond Sport deed hij in positieve zin van zich spreken, hetgeen hem ook een tweejarig contract opleverde bij RBC Roosendaal.

Boonen nog niet klaar

Na de klassieke dubbelslag te hebben geslagen heeft Tom Boonen zijn nieuwe doelen al weer op een rijtje. De groene trui in de Tour de France en het Wereldkampioen worden in Madrid zijn nu zijn doelen.

Boonen zal morgen nog in de Scheldeprijs starten, maar daarna vakantie houden om zich weer op te laden en alle kleine pijntjes te laten herstellen. Daarna begint zijn voorbereiding op de Tour de France. Daarvoor zal hij starten in de Ronde van Zwitserland en de Ronde van PicardiŽ. Om zich nog aan het Belgische publiek te tonen neemt hij ook deel aan de Ronde van BelgiŽ. Naast de Tour de France, wil Boonen ook in de Vuelta starten, om zodoende een goede voorbereiding op het WK in Madrid te hebben.

Boonen vertelde zelf: "Woendag rijd ik de Scheldeprijs, daarna ga ik op vakantie en even lekker genieten. Maar het seizoen duurt nog lang en is voor mij nog niet afgelopen. Voor mij zijn er nog twee doelen, de groene trui in de Tour en het Wereldkampioenschap in Madrid."

Chihuahua bedreigt postbodes

R3Mo had ons -vertaald en wel, waarvoor onze dank!- het volgende via de nieuws-submit te melden:

De eigenaresse van een chihuahua heeft schuld bekend voor het feit dat ze haar hondje los liet rondlopen, waardoor deze de schrik kon worden van de lokale postbodes. Vicky Seber betaalt de kosten van de rechtszaak ($172), maar ontloopt de boetes omdat ze haar 4,5 jaar oude hondje bij haar moeder onderbrengt die in een stad dichtbij woont.

Seber vertelde de jury dat 'Bobo' weliswaar heel klein, maar ook gemeen was en telkens via de voordeur naar buiten glipte, vervolgens onder het hek door kroop om zo de postbode te kunnen bijten. Het hondje werd daarmee zelfs zo'n groot probleem voor de postbestelling dat de postbodes de hele straat niet meer van post voorzagen tijdens hun ronde.

Dronken mannen stelen botsauto

the_fly had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Helmonders van 22 en 24 jaar oud zijn zondagnacht in hun woonplaats aangehouden door de politie op verdenking van het stelen van een botsauto.

De botsauto werd gestolen van een attractie die stond opgesteld op de voorjaarskermis op de Tolpost in Helmond. De mannen bleken stevig onder invloed van alcohol tot deze actie te zijn verleid. Ze hadden het voertuigje meegenomen en vervolgens zo'n honderd meter verderop geparkeerd.

Knopper herstelt sneller dan verwacht

Richard Knopper zal dinsdag de veldtraining gaan hervatten. De aanvoerder van Vitesse raakte bijna twee weken geleden in de competitiewedstrijd tegen FC Twente geblesseerd aan zijn knie.

Hij leek daardoor langdurig uitgeschakeld, maar het herstel van de blessure vordert sneller dan men verwachtte. Waarschijnlijk zal de wedstrijd aankomende zaterdag tegen SC Heerenveen nog wel te vroeg komen voor de middenvelder.

Theo Janssen en Peter van den Berg zijn tegen Heerenveen niet beschikbaar door schorsingen. Janssen kampt bovendien met klachten aan beide knieŽn en is tevens ziek.

De appel en de rotte plek

Naar aanleiding van de brand in een islamitische basisschool in Uden onderzoekt de lokale politiek aldaar of er een verbod kan komen op kleding van het merk Lonsdale. De media hebben van dit merk een extreem-rechts metafoor gemaakt. Grote kans dat Van Dale het woord Lonsdale-jongeren opneemt in de herziening van het Woordenboek der Nederlandse Taal. Als je in ťťn zin de woorden 'alle', 'allochtonen' en iets negatiefs gebruikt, dan ben je racistisch en heb je vooroordelen. Als je het woord 'allochtonen' vervangt door 'Lonsdale-jongeren' en je noemt deze woorden in ťťn adem dan is er sprake van een serieuze politieke proefballon.

Bejaarde Belg vermoordt buurvrouw

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 77-jarige Belg heeft gisteren zijn 72-jarige achterbuurvrouw vermoord en daarna zelfmoord gepleegd. Het incident vond plaats in Grobbendonk, ten oosten van Antwerpen.

Volgens de politie in Turnhout heeft de dader de schedel van de vrouw ingeslagen. Vervolgens pleegde hij zelfmoord door alcohol en slaappillen in te nemen. Een motief is nog niet bekend.

Luik
Op zondag had een bejaarde Belg ook al een andere bejaarde neergestoken. In Luik stak een 73-jarige vrouw met een mes in op haar 72-jarige echtgenoot. De man zit in een rolstoel en lijdt aan de ziekte van Parkinson. Het sinds 1954 getrouwde paar maakte ruzie over de medicijnen die de man had geslikt. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

Opdam en De Cler inzetbaar

De AZ-verdedigers Barry Opdam en Tim de Cler zullen donderdag waarschijnlijk gewoon inzetbaar zijn in de UEFA Cup wedstrijd tegen Villarreal CF.

Opdam hield aan de topper tegen Ajax afgelopen zondag een spierblessure over, maar maandag trainde hij wel mee met de groep. De Cler liep een lichte hersenschudding over, en trainde uit voorzorg maandag niet mee.

Het is wel onduidelijk of Jan Kromkamp donderdag in actie kan komen. De rechtsback viel zondag al na 37 minuten uit met een blessure aan zijn enkel. Ook is het nog onzeker of Joris Mathijsen inzetbaar is. Mathijsen, die de afgelopen twee wedstrijden van de Alkmaarders miste wegens een knieblessure, zal woensdag de training hervatten.

Moeder alsnog vrijgesproken van babymoord

Een Britse vrouw is na zeven jaar in de cel te hebben gezeten alsnog vrijgesproken van de moord op haar twee baby's. In 1998 kreeg de vrouw levenslang wegens het ombrengen van haar elf maanden oude dochter in 1996 en haar vier maanden oude zoon in 1997.

Donna Anthony (31) was net als een aantal andere moeders voornamelijk veroordeeld op basis van verklaringen van een kinderarts. Als getuige-deskundige zei hij dat meer dan ťťn onverklaarbaar overlijden van een kind in een gezin niet anders dan moord kon zijn. Anthony heeft altijd volgehouden dat haar kinderen aan wiegendood waren gestorven.

De arts en zijn theorie zijn inmiddels in diskrediet geraakt. Het Hooggerechtshof in Londen heeft daarom besloten de vrouw vrij te spreken. De aanklagers hebben geen bezwaar gemaakt tegen de uitspraak.

Voorlopige lijst met titels die verschijnen op E3

Op IGN is een lijst verschenen met bevestigde titels die honderd procent zeker op de E3 te zien zullen zijn. Deze lijst zal op IGN elke dag een update krijgen, omdat ontwikkelaars rond deze tijd nog steeds titels aankondigen. Deze lijst rekent niet de games mee die ontwikkelaars als verrassing zullen showen.


Voorlopig is dit de lijst:

"[...]
2K Games
Charlie and the Chocolate Factory (Cube, GBA, PC, PS2, Xbox)
NBA 2K6 (PS2, Xbox)
NHL 2K6 (PS2, Xbox)
Top Spin (PS2)
World Poker Tour (Unspecified Consoles)

Activision
Call of Duty 2 (PC)
Call of Duty Console Sequel (PS2, Xbox)
Fantastic Four (GCN, PS2, Xbox)
The Movies (PC, PS2, Xbox)

Atari
Dragonshard (PC)
Dungeons & Dragons Online (PC)
Indigo Prophecy/Fahrenheit (PC, PS2, Xbox)
Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure (PS2, Xbox)
The Matrix: Path of Neo (PC, PS2, Xbox)
RollerCoaster Tycoon 3: Soaked! (PC)
Tycoon City: New York (PC)

Atlus Software
Samurai Western (PS2)
Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2 (PS2)
Riviera: The Promised Land (GBA)
Snowboard Kids DS (DS)
Trauma Center: Under the Knife (DS)
Untitled Console RPG (PS2)

Bandai
D.I.C.E. (PS2)
Digimon World 4 (Cube, PS2, Xbox)
Meteos (DS)
One Piece Grand Battle! (GBA, Cube, DS, PS2)

Bethesda Softworks
The Elder Scrolls: Oblivion (Next-Gen, PC)

Blizzard Entertainment
StarCraft: Ghost (Cube, PS2, Xbox)

Buena Vista Games
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch, and the Wardrobe (Cube, DS, GBA, PC, PS2, PSP, Xbox)
Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge (PS2, Xbox)

Capcom
Beat Down: Fists of Vengeance (PS2, Xbox)
Flipnic Ultimate Pinball (PS2)
Killer 7 (Cube, PS2)
Mega Man Battle Network 5 (GBA)
Phoenix Wright: Ace Attorney (DS)
Without Warning (PS2, Xbox)

Cenega
El Matador (PC)
The Roots (PC, Xbox)
UFO: Aftershock (PC)

Crave Entertainment
Sno-Cross 2 Featuring Blair Morgan (PS2, Xbox)
World Championship Poker 2 (PS2, Xbox)

Deep Silver
Untitled RTS (PC)

Digital Extremes
Dark Sector (Next-Gen)

DreamCatcher Interactive
Cold War (PC)
Haegemonia: The Solon Heritage (PC)
Painkiller (Xbox)

Eidos
25 to Life (PC, PS2, Xbox)
Commandos Strike Force (PC, PS2, Xbox)
Hitman: Blood Money (PC, PS2, Xbox)
Tomb Raider Legend (PC, PS2, Xbox)

Electronic Arts
Batman Begins (Cube, GBA, PS2, Xbox)
Battlefield 2 (PC)
Battlefield 2: Modern Combat (PS2, Xbox)
Black & White 2 (PC)
Burnout Revenge (PS2, Xbox)
The Godfather (PC, PS2, PSP, Xbox, Next-Gen)
GoldenEye: Rogue Agent (DS)
James Bond 007: From Russia with Love (Cube, PS2, Xbox)
Madden NFL 2006 (Cube, PC, PS2, PSP, Xbox)
Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects (PS2, PSP, Xbox)
Medal of Honor: European Assault (Cube, PS2, Xbox)
NASCAR: Chase for the Cup 2006 (Cube, PC, PS2, Xbox)
Need for Speed: Most Wanted (Cube, DS, GBA, PC, PS2, PSP, Xbox)
NCAA Football 2006 (Cube, PS2, Xbox)
The Sims 2: Nightlife (PC)

Funcom
Dreamfall: The Longest Journey (PC)

High Moon Studios
Darkwatch (PS2, Xbox)

Imaginary Numbers
Tactica Online (PC)

KOEI
Colosseum: Road to Freedom (PS2)
Romance of the Three Kingdoms X (PS2)
Uncharted Waters Online (PC)

Konami
Castlevania DS (DS)
Castlevania: Curse of Darkness (PS2)
Coded Arms (PSP)
Death Jr. (PSP)
S.L.A.I. (PS2)

LucasArts
Star Wars: Empire at War (PC)
Star Wars Galaxies: Episode III Rage of the Wookies (PC)

Majesco
Advent Rising (PC, Xbox)
Advent Shadow (PSP)
Aeon Flux (PS2, Xbox)
ATV: Quad Frenzy (DS)
Bloodrayne (PSP)
The Darkness (Next-Gen)
Infected (PSP)
Jaws Unleashed (PS2, Xbox)
Nanostray (DS)
Psychonauts (PS2)
Texas Hold 'Em Poker (DS)

Mastiff
Pump it Up: Exceed (PS2, Xbox)

Microsoft
Perfect Dark Zero (Next-Gen)

Midway
Blitz: The League (PS2, Xbox)
Fear & Respect (PS2, Xbox)
Gauntlet: Seven Sorrows (PS2, Xbox)
L.A. Rush (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Shaolin Monks (PS2, Xbox)
Rise and Fall: Civilizations at War (PC)
The Suffering: Ties That Bind (PC, PS2, Xbox)

Mirinae Entertainment
Kahn the Absolute Power (PC)

Namco
Arc the Lad: End of Darkness (PS2)
Gumby vs. the Astrobots (GBA)
HUGO Bukkazoom! (GBA)
Shogun Warrior: Real-Time Conflict (DS)
Pac-Man World 3 (Cube, PS2, Xbox)
Soul Calibur III (PS2)

Natsume
Chulip (PS2)
Finny the Fish & the Seven Waters (PS2)

NCSoft
Auto Assault (PC)
City of Villains (PC)
Guild Wars (PC)
Tabula Rasa (PC)

Nintendo
Advance Wars DS (DS)
Animal Crossing DS (DS)
Dance Dance Revolution with Mario (Cube)
Donkey Konga 2 (Cube)
Fire Emblem: Souen no Kiseki (Cube)
Fire Emblem: The Sacred Stones (GBA)
Geist (Cube)
Kirby: Cursed Canvas (DS)
Mario Kart DS (DS)
Metroid Prime Hunters (DS)
Nintendogs (DS)
Nintendo Pennant Chase Baseball (Cube)
Odama (Cube)
Super Mario Bros. (DS)
The Legend of Zelda (Cube)

NIS America
Atelier Iris ~Eternal Mana~ (PS2)
Makai Kingdom: Chronicles of the Sacred Tome (PS2, Xbox)

SEGA
Condemned (Next-Gen)
Phantasy Star Universe (PC, PS2)
Shadow the Hedgehog (Cube, PS2, Xbox)
Shining Force Neo (PS2)
Spartan: Total Warrior (PS2, Xbox)

SNK Playmore
King of Fighters '94 Re-Bout (Xbox)
King of Fighters 02/03 (Xbox)
King of Fighters: Maximum Impact - Maniax (Xbox)
Metal Slug 1 (GBA)
Metal Slug 4 & 5 (PS2, Xbox)
Samurai Shodown V (Xbox)

Sony Computer Entertainment
Jak X: Combat Racing (PS2)
Ratchet: Deadlocked (PS2)
Sly 3: Honor Among Thieves (PS2)
SOCOM 3: U.S. Navy SEALs (PS2)

Sony Online Entertainment
EverQuest II Expansion (PC)
Untitled Handheld Game #1 (PSP)
Untitled Handheld Game #2 (PSP)

Team Tarsier
Metronome (PC, Next-Gen)

THQ
Battlestations: Midway (PC, PS2, Xbox)
Big Mutha Truckers DS (DS)
Big Mutha Truckers 2 (PS2, Xbox)
Bratz (GBA, PC, PS2)
Danny Phantom (GBA)
Destroy All Humans (PS2, Xbox)
Fairly OddParents (DS)
The Incredibles 2 (Cube, DS, GBA, PS2, Xbox)
Juiced (PS2, Xbox)
Moto GP 3 (Xbox)
Nicktoons (DS)
Power Rangers (GBA)
Scooby-Doo! Unmasked (Cube, DS, GBA, PS2, Xbox)
SpongeBob SquarePants Party (Cube, DS, PC, PS2, Xbox)
S.T.A.L.K.E.R. (PC)
Tak 3 (Cube, DS, GBA, PS2, Xbox)
Untitled Console Game #1 (Next-Gen)
Untitled Console Game #2 (Next-Gen)
Warhammer 40,000: Dawn of War - Winter Assault (PC)
WWE Day of Reckoning 2 (Cube)
Zoo Tycoon (DS)

Ubisoft
America's Army: Rise of a Soldier (PS2, Xbox)
Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown (PS2, Xbox)

Vivendi Universal
Bulletproof (PS2, Xbox)
Crash Tag Team Racing (Cube, DS, PS2, Xbox)
F.E.A.R. (PC)
The Incredible Hulk: Ultimate Destruction (Cube, PC, PS2, Xbox)
Scarface (PC, PS2, Xbox)
[...]"


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
©FOK.nl e.a.