Dertig meter hoge steekvlam bij gasbrand

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij werkzaamheden aan de oever van het Winschoterdiep in het Groningse Zuidbroek, is vanochtend een hogedruk gasleiding geraakt. Een dertig meter hoge steekvlam was het gevolg. Een man raakte gewond, aldus Cyriel Hamstra van de Hulpverleningsdienst Groningen.

De werkzaamheden aan de wal vonden plaats vanaf een schip. Vermoedelijk is de gasleiding met een graafmachine geraakt. Het gas, dat met hoge druk uit de gasleiding kwam, vatte meteen vlam. De machinist van de graafmachine werd geraakt door de steekvlam en vloog eveneens in brand. Hij sprong in het Winschoterdiep en moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht.


Een gaslek zorgde voor een hevige brand in Zuidbroek


De brandweer kreeg rond kwart voor elf een melding binnen over de brand, maar kon pas een uur later blussen. Dit omdat de gasleiding eerst moest worden afgesloten door Essent. In de tussentijd had de brandweer haar handen vol om te voorkomen dat een woning in de buurt vlam vatte. De woning, evenals een andere woning en een buurthuis, zijn door de politie ontruimd.

Door de brand was het Winschoterdiep lange tijd afgesloten voor scheepvaart. Het schip is flink beschadigd. De graafmachine aan boord van het schip is volledig uitgebrand. De zaak zal nog verder worden onderzocht.