Resterende afleveringen Probleemwijken geschrapt

Jasper (Flumina)
Silver_Shark had ons via de nieuws-submit te melden:

SBS6 gaat de twee laatste afleveringen op woensdag- en donderdagavond in de omstreden serie Probleemwijken niet uitzenden. De uitzending van woensdag was een herhaling over de Scheveningse wijk Duindorp van enkele weken geleden. De uitzending van donderdag zou een compilatie te zien zijn van enkele uitzendingen.

In plaats van de compilatie op donderdag komt er om 21.55 uur een 'speciale' aflevering. In deze slotaflevering wordt volgens SBS6 ingegaan op de commotie, die ontstaan is naar aanleiding van de programmareeks. Burgemeesters en Haagse politici zullen aan het woord gelaten worden.

Na rellen in de Graafse wijk in Den Bosch kondigden de burgemeesters Rombouts van Den Bosch en Sakkers van Eindhoven dat ze schadeclaims in gaan dienen bij SBS6. Burgemeester Sakkers eiste van SBS6 dat ze geen beelden meer laten zien, die in Eindhoven zijn opgenomen.

SBS6 sluit echter niet uit dat in de aflevering van donderdag toch beelden van Eindhoven te zien zijn 'om het gespreksonderwerp te illustreren'. De kritiek van de burgemeesters zou niets te maken hebben met deze beslissing.