Vermiste FOK!kers weer terecht

De vermiste FOK!kers Ryan3 en Stali zijn weer terecht. tijdens een live-uitzending van FOK!radio gisteravond werden de twee ontdekt. 6 april om 00:45 uur werd er voor het laatst wat van ze vernomen. Sindsdien hebben mensen in 32 topics op het FOK!forum gezocht naar de twee. Ze bleken echter op vakantie te zijn gegaan.

Het is een lang verhaal wat op 31 maart begon op het FOK!forum. User Ryan3 opent een topic met daarin wel een heel vreemd verhaal. Hij heeft een plek in het bos ontdekt waar een soort van afgraving is en waar grote hekken omheen staan. Daarnaast komt hij grote stukken dor bos en dode vissen tegen. Dit allemaal omlijst met 54 foto's. Ze stuiten ook op bewakers van het terrein die er niet happig op lijken te zijn dat iemand komt kijken bij de 'werkzaamheden'.


Het verhaal krijgt een bizarre wending als de twee aangeven 's nachts te willen gaan kijken. Via een suggestie in een van de topics wordt FOK!radio erbij gehaald. Er wordt afgesproken telefoontjes te plegen naar de studio met daarin updates van hoe het loopt. Na drie telefoontjes wordt echter niks meer vernomen van Ryan3 en Stali. In het laatste telefoontje zeggen ze nog terug te bellen, maar dat gebeurt nooit.

Na een uitzending van FOK!radio op woensdagavond, waarin ook de fragmenten te horen zijn, komt voor het eerst ook naar buiten dat alles zich in de buurt van Bergen op Zoom moet afspelen. Meteen daarop gaan verschillende FOK!kers op zoek naar de afgraving, ookwel 'de Pit'. Echter zonder succes. Ondertussen wordt ook de politie Bergen op Zoom flink gebeld en bemoeit de burgemeester zich ermee. "We hebben alle bewoners in dat bos gevraagd of ze iemand missen", zo zegt een woordvoerster. Ze zegt ook dat er niemand vermist is.

Op vrijdagavond is er opnieuw een extra uitzending van FOK!radio. Daarin wordt verder gezocht dan dat ene bos. Uiteindelijk zegt een boswachter uit het naburige dorp Huijbergen dat er wel degelijk een soort grondwaterwerkzaamheden zijn in zijn bos. Waar precies wil hij echter niet zeggen en hij wil ook niet meer kwijt dan dat er een persbericht op woensdag zal volgen. Na de uitzending gaan wederom mensen het bos in bij Huijbergen. Ook daar vinden ze niets. Zondagavond komt echter de ontknoping. Nadat een aantal FOK!kers bij een manege in de buurt aanwijzingen hebben gekregen, vinden ze in een naburig bos bij Ossendrecht daadwerkelijk 'de Pit'.

De Pit
Een van de foto's van Viperdesign, die zondagavond 'de Pit' ontdekte

Gisteravond kwam de echte ontknoping. Via een uitgebreide zoektocht op FOK! en een telefoontje naar de moeder van Ryan3, wordt in FOK!radio onthuld dat ze allebei op een camping zitten. Uiteindelijk komen beiden compleet verbaasd in de studio. "We openen wel vaker fictie-topics op FOK!", zegt Stali. "Een kleine grap, meer was het niet. Vooral toen het op de radio kwam, vonden we het erg leuk. Toen zijn we daarna op vakantie gegaan waar we niet online konden. We hebben niks meegekregen van deze hype", aldus Ryan3 die ook het hondje Ollie mee heeft genomen.

Admin Yvonne was ook in de studio. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Er zijn ruim 300.000 views op die topics gekomen en verschillende mensen hebben zich geregistreerd om te kunnen reageren. Ongelofelijk!" User Viperdesign is drie dagen achter elkaar met zijn motor in de bossen geweest. "Ik heb er ruim 900 kilometer op zitten", zegt hij. "Maar het was wel leuk en gezellig met al die FOK!kers daar." Waaraan Yvonne lachend toevoegt: "Ja, zijn de FOK!kers weer eens buiten geweest en hebben ze meteen een beetje lichaamsbeweging gehad."