Uitslagen CL (12/04/2005)

Chelsea heeft zich net als vorig jaar weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. In München wist het de 4-2 voorsprong tegen Bayern München uit de heenwedstrijd te verdedigen. Het werd 3-2 voor de thuisclub. De andere halve finale tussen Internazionale en AC Milan werd na 0-1 gestaakt.

Bayern München – Chelsea 3-2 (2-4):
Wederom zonder coach José Mourinho die een straf uitzat moest Chelsea in München de 4-2 voorsprong die het in Londen behaalde verdedigen. Bayern moest met minimaal twee goals verschil winnen om door te gaan naar de halve finale.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Chelsea. Via een counter kwam de bal bij Drogba, maar deze kwam net een stap te kort om Kahn te verschalken. Daarna was het Bayern dat continue aanviel. Pizarro kreeg de eerste kans op een doelpunt, maar keeper Cech redde goed op de inzet. Met aanvallen via de zijkanten (Zé Roberto en Schweinsteiger) werden kansen gecreëerd, maar uitgelezen mogelijkheden bleven uit. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Frank Lampard schoot van afstand op goal, maar ondertussen werd de bal van richting veranderd door Lucio: 0-1. Na de achterstand kreeg Ballack een grote kans, maar de international was te gehaast en schoot hoog over.

In de tweede helft zou Bayern drie keer moeten scoren. De Duitsers zetten Chelsea bijna de gehele tweede helft onder druk. Met soms tien man achter de bal verdedigde Chelsea de 1-0 voorsprong. Na velen kansen scoorde Bayern dan toch de 1-1. Een voorzet werd door Ballack tegen Cech gekopt en via de paal kwam deze bij Pizarro, die makkelijk scoorde. Kansen op 2-1 waren er vervolgens volop. Via Chelsea verdediger Huth landde de bal op de lat en Gudjohnsen wist een schot van de doellijn te halen. De hoop in een goed resultaat van Bayern leek verdwenen en Chelsea wist daarvan te profiteren. Drogba kopte knap een voorzet van Cole binnen: 1-2. Ondertussen werd Makaay gewisseld die zoals zijn bijnaam, de hele wedstrijd onzichtbaar was. Toch wisten de Duitsers op bekende “Duitse manier” te winnen. Guerrero scoorde door het schot van Schweinsteiger van richting te veranderen en Scholl werkte in de slotseconden de 3-2 binnen.

30’ Lampard 0-1
65’ Pizarro 1-1
80’ Drogba 1-2
90’ Guerrero 2-2
90’ Scholl 3-2

Bayern München: Kahn, Sagnol, Lucio, R.Kovac, Lizarazu (Salihamidzic/78), Schweinsteiger, Ballack, Demichelis (Scholl/52), Zé Roberto, Pizarro, Makaay (Guerrero/73).

Chelsea: Cech, Carvalho, Huth, Terry, Gallas, Cole (Morais/90), Makelele, Lampard, Duff (Tiago/71), Gudjohnsen (Geremi/88), Drogba.

Internazionale – AC Milan: 0-1 (0-2):
De Milaanse derby kende een treurig verloop. In de tweede helft werd de gelijkmaker van Cambiasso gescoord nadat Sjevtsjenko AC Milan in de eerste helft op 0-1 bracht. Deze goal werd afgekeurd, maar de thuisploeg was het daar niet mee eens. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en keeper Dida werd daardoor geraakt. Na een staking van 15 minuten probeerde de Duitse scheidsrechter Merk het weer, maar tevergeefs. Het duel werd definitief gestaakt.

30’ Sjevtsjenko 0-1

73’ Wedstrijd gestaakt na gooien van vuurwerk.

Internazionale: Toldo, J.Zanetti, Córdoba, Materazzi, Favalli, C.Zanetti (Mihajlovic/46), Verón, Cambiasso, v.d.Meyde, Adriano (Martins/51), Kily González (Cruz/46).

AC Milan: Dida (Abbiati/73), Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Ambrosini, Pirlo, Seedorf, Kaká, Sjevtsjenko, Crespo (Rui Costa/68).

Submitter:  Bron: FOK!