Van Dijk per direct weg als trainer RBC

Olga (Nuongirl)
RBC Roosendaal heeft trainer Jan van Dijk per direct aan de kant gezet. Met de wisseling van de wacht wil de Brabantse club een dreigende degradatie voorkomen.

"Bestuur en directie hebben het vertrouwen in een succesvolle samenwerking van het trainersduo met de selectie opgezegd", aldus een verklaring van de Roosendaalse club. De Brabantse club heeft ook Erik van der Meer ontheven uit zijn functie als assistent-trainer.

De manager voetbalzaken, Rob Meppelink, zal voorlopig aan de slag gaan als interim-trainer. Hij zal de laatste zes wedstrijden van de competitie gaan gebruiken om RBC Roosendaal klaar te stomen voor de nacompetitie. Met een achterstand van tien punten is de veilige vijftiende plaats zo goed als onhaalbaar.

Wat betreft eredivisieclubs heeft van Dijk geen gelukkige keuzes gemaakt. Na zijn vertrek bij FC Groningen werd hij in 2001 al na vijf wedstrijden aan de kant geschoven bij Roda JC. Bij Helmond Sport deed hij in positieve zin van zich spreken, hetgeen hem ook een tweejarig contract opleverde bij RBC Roosendaal.