Bahrein maakt Schumi zelfverzekerd

Maurice (mbn)
Michael Schumacher gelooft erin dat Ferrari in de komende Europese races weer gewoon aan de kop van het veld kan meerijden. Volgens de coureur reed hij in Bahrein in het begin van de wedstrijd nog rustig.

Na de race in Bahrein was voor velen duidelijk dat Ferrari met de F2005 weliswaar sneller is, maar dat het een stevig gevecht zal worden wil het team Renault verslaan. In het begin van de race wist Fernando Alonso namelijk snellere tijden neer te zetten dan Michael Schumacher, die later uitviel. Volgens Schumacher kwam dat alleen omdat hij rustig reed.

Michael Schumacher vertelde over Bahrein: "We hadden de mogelijkheid mee te doen. Ik had geen probleem met het tempo vooraan en ik had sneller kunnen rijden. Ik wilde echter niet teveel van mijn banden vergen zo vroeg in de race. Dus ik zeg het nogmaals: de laatste race heeft me nog vertrouwen gegeven."

Ook denkt hij dat het kampioenschap nog binnen bereik is, ondanks de 24 punten achterstand op Alonso: "Ik denk niet dat het onmogelijk is om de achterstand goed te maken. Het zou behoorlijk voorbarig zijn te denken dat één rijder alle races kan winnen dit jaar. Ik dacht dat het onmogelijk was toen het er vorig jaar bij mij op leek en ik denk dat het onmogelijk is voor iemand anders dit jaar. De concurrentie laat dat nooit gebeuren en wij zeker ook niet."