Hiddink wil verdediging 'ontluchten'

Olga (Nuongirl)
Op de persconferentie dinsdag in Eindhoven heeft trainer Guus Hiddink van PSV gezegd dat zijn ploeg in de Champions League wedstrijd tegen Olympique Lyon woensdag niet zal gaan leunen op de verdediging.

"We gaan morgenavond niet angstig naar achteren lopen, dat is niet ons spel of ons uitgangspunt", aldus Hiddink. "We willen ons compacte blok op afstand van het doel neerzetten en gaan voor een score. Dan ontlucht je de defensie."

De uitgangspositie voor het halen van de halve finale is gunstig na de 1-1 in de eerste wedstrijd vorige week. Maar de trainer rekent zich echter nog niet rijk. "Lyon heeft een ploeg die durft te spelen. Individueel zijn ze atletisch, krachtig en erg sterk. Het is een uitgebalanceerde ploeg waarin iedereen zijn taken kent en met weinig zwakheden. Maar ze moeten voor een doelpunt gaan, ze zien zichzelf als outsider in dit toernooi. Er rust veel druk op hen."

De coach van de Eindhovenaren verwacht dat de Franse ploeg hetzelfde zal gaan spelen als vorige week. "Ze spelen weliswaar wel eens met andere namen, maar behouden altijd dezelfde tactiek. Dat is dus met de punt naar achteren toe. Het wordt heel moeilijk. Lyon heeft heel veel kwaliteit. Maar als we ons beste niveau halen, dan verwacht ik dat we later deze maand naar Milaan moeten."