Blessures voor Hoste, Davis en Peņa

Maurice (mbn)
Dat Parijs - Roubaix een zware wedstrijd is, is bekend. Ook dit jaar kunnen de renners met blessures weer worden geteld.

De valpartijen in Parijs - Roubaix hebben bij verschillende renners hun sporen achtergelaten. Eerder werd al gemeld dat Peter van Petegem niet in de Amstel Gold Race zal starten en nu melden ook Allan Davis (Liberty Seguros), Victor Hugo Peņa (Phonak) en Leif Hoste (Discovery Channel) dat ze er een tijdje uit zijn met blessures.

Peņa zorgde zondag voor de eerste valpartij van de dag. Hij reed nog wel twintig kilometer door, maar bleek achteraf een breuk te hebben opgelopen. Hij zal waarschijnlijk pas weer in de voorbereiding voor de Tour de France fit zijn. Allan Davis viel later in de koers en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij zal waarschijnlijk enkele weken zijn uitgeschakeld.

Leif Hoste wist na gevallen te zijn Parijs - Roubaix nog wel uit te rijden en finishte op een 33ste plaats. Een wonder want de Belg reed met een scheur in zijn borstbeen en een beschadiging aan zijn longen. Zelf vraagt hij zich nog af hoe hij met die pijn heeft door kunnen rijden.

Hoste verwacht een flinke tijd niet te kunnen koersen: "Ik kan de rest van het voorseizoen vergeten en ik zal niet deelnemen aan de Giro. In principe kan ik binnen een paar dagen wel weer fietsen, maar het zal volgens de doktoren minstens zes weken duren eer ik weer echt kan trainen."