Briatore onderhandelt met Renault

Wouter (ziggyziggyziggy)
Renault-teambaas Flavio Briatore is in onderhandeling met het team om het contract van Fernando Alonso te verlengen. Briatore, tevens manager van Alonso, hoopt binnen Renault het team rond Alonso heen te kunnen bouwen, zoals hij dat bij Benetton met Michael Schumacher heeft gedaan.

Briatore hoopt al tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco, eind mei, de contractverlenging met Alonso rond te hebben. De teambaas is zo happig op het behouden van de Spanjaard, omdat meerdere teams interesse in hem zouden hebben. Zo zou Scuderia Ferrari haar zinnen hebben gezet op het binnenhalen van Alonso als coureur.

Flavio Briatore sluit uit dat Alonso snel naar Ferrari zal gaan. Hij zei in Motorsport Aktuell: "Ferrari is niet het enige team dat zich voor Alonso interesseert. We moeten realistisch blijven: zolang Schumacher nog rijdt, zal Alonso niet voor Ferrari rijden. En als Schumacher daar vertrekt, weet ik niet of we Ferrari nog kunnen zien als grote concurrent."

Tegen The Daily Telegraph verklaarde Briatore dat hij probeert een dreamteam rond Alonso te bouwen. "Alonso is goed voor het team van Renault. Hij is fris, jong en sterk. Maar we moeten ons realiseren dat er vijf teams zijn die meer geld te besteden hebben dan wij. Ik vind het nog te vroeg om te praten over het behalen van het wereldkampioenschap." Wel weet Briatore al wat hij gaat doen als het kampioenschap toch binnen is: "Dan stop ik en ga ik op een tropisch eiland wonen."