FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 april 2005

Elizabeth Jagger mag niet naakt van papa

Icoon Showbiz nieuwsDe 21-jarige Elizabeth Jagger, dochter van Mick Jagger, mag van pa niet naakt poseren voor Playboy. Het blad heeft bevestigd dat ze Elizabeth 200.000 pond, ongeveer 300.000 euro, heeft geboden voor een fotosessie.

Een vriend van Jagger beweert dat Mick compleet uit zijn bol ging toen hij hoorde van het aanbod. Zijn ergste nachtmerrie zou hiermee realiteit worden. Elizabeth is nog niet ingegaan op het aanbod.


Vader en dochter Jagger

NAC-fans mishandelen jongen

Een aantal NAC-fans hebben zondagmiddag na de competitiewedstrijd NAC Breda-Feyenoord, die in een 0-2 overwinning voor de Rotterdammers eindigde, een jeugdige Feyenoord-supporter in elkaar geslagen.

De 14-jarige jongen en zijn vader werden na de match door een groep achterna gezeten en in het gezicht geslagen. Toen hij op de grond lag werd hij bewusteloos geschopt, terwijl zijn vader door anderen werd weggesleept.

De jongen is inmiddels met een zware hersenschudding en mogelijk hersenletsel opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de politie in Breda heeft de vader aangekondigd in zijn woonplaats Vlaardingen aangifte te zullen doen van de mishandeling.

IAAF verandert regels nationaliteit

Atleten die van nationaliteit veranderen zullen in de toekomst niet meer direct op internationale kampioenschappen hun nieuwe land mogen vertegenwoordigen.

Men zal eerst drie jaar moeten wachten voordat men toestemming krijgt om voor dat nieuwe land uit mogen komen. De termijn van drie jaar kan eventueel nog wel teruggebracht worden naar één jaar als beide landen instemmen met het veranderen van de nationaliteit.

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft dit besloten naar aanleiding van een groot aantal snelle paspoortwijzigingen van vooral atleten uit Afrika. Het besluit moet overigens nog wel officieel bekrachtigd worden op het IAAF-congres in augustus.

Mel C.: 'Robbie pakte ons niet allemaal'

Icoon Showbiz nieuwsVoormalig Spice Girl Mel C. heeft in de Engelse tabloid The Sun uitgehaald naar Robbie Williams. De 31-jarige Sporty Spice noemt de zanger 'oneerbiedig'. Enige tijd geleden vertelde Williams in een interview dat hij met vier van de vijf dames van de meidengroep het bed deelde.

"Hij moet het over zijn fantasieën hebben gehad, want ik weet wat er werkelijk gebeurd is. We hebben zijn verhalen besproken, en we zijn ervan overtuigd dat hij met een paar nooit in bed is beland", zegt Mel C. Zowel Emma 'Baby Spice' Bunton als Victoria 'Posh Spice' Beckham zouden volgens haar nooit voor de charmes van het voormalige Take That-lid gevallen zijn.

Verhoudingen tussen de overige drie Spice Girls en Williams worden echter niet door Mel C. ontkend. "Iedereen weet dat zij en Geri Halliwell niet ongevoelig waren voor Robbie. Het is interessant dat ook Mel B.'s betrokkenheid niet weersproken werd", verklaarde een kennis van Sporty Spice tegenover The Sun.


Robbie deed het 'slechts' met drie Spice Girls

Bejaarde ligt drie dagen in kelder

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 80-jarige man uit Tilburg heeft drie dagen in de kelder van zijn woning aan de Telegraafstraat gelegen. De bejaarde man was door een houten trap gezakt en op de grond gevallen.

Maandagmiddag trof een medewerkster van de thuiszorg de man aan. Volgens de politie was hij goed aanspreekbaar. De brandweer moest eraan te pas komen om de bejaarde uit de kelder te halen, aangezien de trap niet meer te gebruiken was. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Jarno Trulli bevreesd voor Imola

Jarno Trulli vreest dat de goede resultaten van Toyota wel eens een dipje zouden kunnen hebben op Imola. Hij denkt dat de Toyota minder goed uit de voeten komt over de kerbs.

Imola is typisch een circuit waarbij de coureur de auto op sommige plekken over de kerbs moet sturen om snel te zijn. Hoewel Jarno Trulli de aerodynamica van de Toyota geweldig vindt, heeft hij minder vertrouwen in de flexibiliteit van de auto op een circuit als Imola. Hij hoopt dat de aerodynamica veel goed zal maken, maar vreest dat de resultaten uit de afgelopen jaren van Toyota op Imola een duidelijke aanwijzing zijn.

Jarno Trulli vertelde: "In het verleden is Imola geen fijn circuit geweest voor Toyota. In het verleden heeft de auto wat problemen gehad met het rijden over kerbs, wat een belangrijk onderdeel is van een snelle ronde uit de auto halen op Imola. Maar zoals Mike Gascoyne zegt, je kan veel problemen oplossen met een aerodynamisch pakket en we hebben zeker op dat vlak vooruitgang geboekt. We zullen meer aerodynamische verbeteringen in San Marino hebben en ik hoop dat dat ons nog meer succes in de komende Europese races zal brengen."

Vrouw steekt man neer in ziekenhuis

Cavemania had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onbekende vrouw heeft vanmiddag in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven een man neergestoken. Volgens de melding die de politie binnenkreeg liep de vrouw bij de ingang van het ziekenhuis ook nog met een vuurwapen te zwaaien.

Na de steekpartij vluchtte de vrouw weg in een rode Volkswagen Golf. De politie heeft daarop de achtervolging ingezet en kon de vrouw aanhouden. Over haar motief is nog niets bekend.

Bayern vol vertrouwen tegen Chelsea

Aan de vooravond van de wedstrijd tussen Bayern München tegen Chelsea steekt Felix Magath, de coach van de Duitse ploeg zijn vertrouwen niet onder stoelen of banken.

De beide spitsen Roy Makaay en Claudio Pizarro zijn weer fit, nadat ze afgelopen week tijdens de eerste ontmoeting verstek moesten laten gaan. Ook is de Argentijnse middenvelder Micho weer van de partij, waardoor het Duitse middenveld veel stabieler is, aldus Magath.
'We hoeven het duel niet in de eerste twintig minuten te beslissen, maar we moeten wel de eerste goal maken. Maar als dat lukt zullen we echt niet euforisch en roekeloos de tweede goal najagen', zegt de coach van Bayern met een waarschuwende vinger.

Michael Ballack ziet ook voldoende kansen voor een overwinning van de Duitse kampioen: 'Wij zijn in staat om thuis drie, vier goals te maken. Dat hebben we al tegen Arsenal en Ajax bewezen'. Tijdens eerdere wedstrijden in de Champions League won Bayern München in eigen huis ruimschoots van Ajax (4-0), Arsenal (3-1) en Maccabi Tel Aviv (5-1).
Ballack: 'We hoeven slechts één doelpunt per helft te maken en verdedigend beter te spelen dan in de uitwedstrijd. In het verleden heeft Bayern voor vele grote Europese nachten gezorgd in het Olympiastadion. Dat geeft ons moed en hoop.'

Derde generatie PSX op de markt in Japan

Vanaf 15 april zal in Japan de derde generatie PSX-consoles te koop zijn. De PSX is een DVD-recorder, een Harddisk-recorder en een PS2 in één apparaat. De PSX zal beschikbaar zijn in twee versies: eentje met een 250 GB harde schijf voor 600 euro en eentje met een 160 GB harde schijf voor 450 euro. Qua hardware is de derde generatie zo goed als gelijk aan hun voorgangers. De 250 GB versie biedt echter een betere televisieontvanger en aansluitingen voor satellietuitzendingen en i.link (DV).

Wat nieuw is aan deze generatie is dat je (opgenomen) videobestanden op een memory-stick kunt zetten en op deze manier op je PSP kunt afspelen. De PSP kan MPEG-4 afspelen en er past 110 minuten 384-kbps-video of 60 minuten 768kbps-video op 512 Mb. Het nadeel is dat de PSX er vier tot vijf uur over doet om één uur video te coderen naar PSP-formaat. Sony raadt het dan ook aan om dit 's nachts te doen omdat de PSX niks anders kan doen naast het coderen.

Virtueel museum

And now for something completely different.....

Het oude Egypte boeit mij enorm en gelukkig voor mij (en voor jullie natuurlijk ook ) is er nu het virtuele museum van Egypte...

This CyberMuseum brings you a collection of antiquities never shown before in the New World. No one has seen any of these artifacts in a “real museum” for the past 25 years.

We hope the images, side commentaries, and interactive reference tools we prepared for you will take you on a different kind of exploration of ancient Egypt—the most stable, enduring society in the story of mankind.

Ik kan er in ieder geval uren rond klikken

Jeanny Wagemans werd gewurgd

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Jeanny Wagemans, de 18-jarige Limburgse die begin dit jaar dood werd aangetroffen, werd gewurgd. Dat staat te lezen in de dagvaardiging tegen de 19-jarige verdachte Matty B. De jongen zou tot zijn daad zijn gekomen nadat Jeanny de relatie met hem had verbroken. Hem wordt moord met voorbedachte rade ten laste gelegd.

De 17-jarige Paul M. wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord op Jeanny. Het tweetal zal aanstaande dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Aangezien Justitie nog wacht op de uitkomsten van een psychologisch en psychiatrisch onderzoek zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Jeanny Wagemans verdween spoorloos op vrijdag 7 januari. Drie dagen later werd haar lichaam gevonden in de Maas bij Grevenbicht, nadat een dag eerder beide verdachten waren opgepakt. Zowel het slachtoffer als de beide verdachten zijn afkomstig uit het Limburgse Born en omgeving.

Speciale ElektroPlankton Nintendo DS

Na de speciale Pepsi DS en de PokéPark DS was het al duidelijk dat er, net als bij de GBA SP, veel speciale DS edities zullen komen. Er is recent weer een nieuwe special edition aangekondigd, voor het 'spel' ElektroPlankton. De DS wordt echter in een heel beperkte oplage verspreid, er zullen namelijk slechts 10 stuks via een wedstrijd te winnen zijn.

Het is nog onduidelijk of het ElektroPlankton uit zal gaan komen in Europa, dus of deze speciale editie de overstap naar Europa zal maken is ook nog maar de vraag.


'Werder kijkt naar Niedzielan'

NEC-aanvaller Andrzej Niedzielan wordt gevolgd door Bundesligaclub Werder Bremen, zo meldde Voetbal International-hoofdredacteur Johan Derksen maandag in het RTL 5-programma Voetbal Insite.

Scouts van de Duitse kampioen zagen de Poolse aanvaller van zondag scoren in het duel met Vitesse (1-1). Niedzielan maakte sinds zijn komst pas zeven goals in 34 competitiewedstrijden.

Omdat NEC na dit seizoen sowieso afscheid neemt van Frank Demouge zijn de Nijmegenaren op zoek naar een nieuwe spits. In dat kader worden Jhonny van Beukering en Robin Nelisse genoemd.

Van Beukering, die ook in beeld zou zijn bij AZ en FC Utrecht, staat nog tot 2007 onder contract bij De Graafschap. Nelisse liet zijn huidige werkgever AZ onlangs weten dat hij zijn aflopende verbintenis niet zal verlengen. Technisch directeur Leen Looyen ontkende overigens tegenover Omroep Gelderland dat NEC interesse heeft in Van Beukering.

RBC twijfelt over Jan van Dijk

Het is twijfelachtig of Jan van Dijk dit seizoen zal afmaken als coach van RBC Roosendaal. De huidige nummer zestien van de Holland Casino Eredivisie lijkt zich deze week nog te gaan ontdoen van de trainer.

De clubleiding overlegt dinsdag over het aanblijven van Van Dijk, aan wie voor een groot deel de tegenvallende resultaten worden toegeschreven. Met een nieuwe coach hopen de Brabanders degradatie via de nacompetitie te voorkomen.

De Roosendalers hebben een achterstand van tien punten op de veilige vijftiende plaats van NAC Breda. Met nog zes duels op het programma lijkt RBC de nacompetitie niet te kunnen ontlopen. Van Dijk was eerder trainer van Helmond Sport, Roda JC en FC Groningen.

[GERUCHT]Apple gaat zich op games richten

Een anonieme bron van de site Macrumors.com meldt dat Apple samen met ATI plannen maakt voor het opzetten of het overnemen van een ontwikkelingsstudio van games. Apple wil naar alle waarschijnlijkheid dat er meer gamers zich op de Mac bevinden dan nu het geval is.

Het feit dat Apple zich meer op gamers gaat richten lijkt ook daadwerkelijk aannemelijk, aangezien laatst nog bekend werd gemaakt dat Apple de ondersteuning van OpenGL op zijn platformen wilde verbeteren.

ChristenUnie worstelt met islam

De ChristenUnie gaat nadenken over de gevolgen die het christelijk gebod tot naastenliefde moet hebben voor haar opstelling jegens de islam en andere niet-christelijke religies. Het congres van de Tweede Kamerpartij stemde dit weekende in met een resolutie waarin het partijbestuur deze opdracht krijgt.

Tijdens het congres bleek dat de leden verdeeld zijn over hoe men om moet gaan met de steeds groter wordende islam in Nederland. Sommige CU-leden vrezen zelfs dat de partij nu al teveel tegemoetkomt jegens de islam. Duidelijk werd in ieder geval dat de partij van André Rouvoet zich voor een dilemma ziet geplaatst door de aanwezigheid van zo'n 900.000 moslims in Nederland.

Vooral tijdens een discussie over een motie omtrent kandidaat-EU-lid Turkije bleek hoe verdeeld de partij is. In opdracht van de Turkse regering hebben geestelijken onlangs in de moskeeën een preek voorgelezen waarin zij de christelijke zending met de gewelddadige kruisvaarten uit elfde en twaalfde eeuw vergeleken. In een motie toonde de CU zich bezorgd over deze tendensen in Turkije. ''De mohammedanen zijn de vijanden van de christelijke religie'', zo zei een lid. ''In Rotterdam wonen nu 120.000 moslims en als je naar het geboortecijfer kijkt, is het een kwestie van rekenen om tot de conclusie te komen dat ze over vijftien, twintig jaar in de meerderheid zijn. Dat wordt voor onze kinderen en kleinkinderen een levensgroot vraagstuk.''

Aan de andere kant stonden CU-leden die het gebod van naastenliefde aanvoerden om gelijke rechten voor alle geloven in de samenleving te bepleiten. Zij wezen erop dat de belangen van christenen en moslims samenvallen in hun strijd tegen seculiere partijen die de vrijheid van onderwijs willen beperken. Moslims en christenen zijn in dat geval bondgenoten. Ook haalde een lid met instemming de oproep van de EO aan om samen op te trekken voor een nieuw 'ethisch réveil'.

De uitkomst van het congres toont aan dat in de ChristenUnie nog niet het laatste woord over de omgang met de islam is gesproken. ChristenUnie Kamerlid Tineke Huizinga zei nog wel dat onzekerheid over de eigen identiteit onder moslimjongeren van de tweede en derde generatie veeleer een voedingsbodem voor extremisme vormt dan hun geloof. ''De islam is het probleem niet'', concludeert zij. Zij meent dat onderwijs op islamitische grondslag juist een goed middel kan zijn om deze jongeren bij te staan in het overwinnen van deze identiteitscrisis.

Man dood aangetroffen in Wilnis

Icoon Binnenlands nieuwsIn de plaats Wilnis is gisterochtend het lichaam gevonden van een nog onbekende man. Hij is volgens de politie hoogst waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

De vondst werd gedaan door een passant, langs de weg aan de Amstelkade in Wilnis. Deze waarschuwde de politie, die direct de omgeving afzette en een onderzoek startte. Ook werd er een buurtonderzoek in de omgeving gehouden.

FOK!radio: vermiste FOK!kers en datende Yvonne

FOK!RadioLuister nu naar FOK!Radio en hoor het volgende: Afgelopen week stond het 'Thruth' forum bol van een topic dat een vervolg van 31 (!!) delen kreeg. Twee FOK!kers waren en zijn nog steeds vermist nadat ze een geheimzinnige afgraving in het bos bij Bergen op Zoom vonden. Gisteren wisten een aantal FOK!kers die plek, de 'pit', na lang zoeken te vinden. Maar de twee users, Ryan3 en Stali, bleven spoorloos. FOK!radio doet vanavond vanaf 20:00 uur uitgebreid verslag van de gebeurtenissen van afgelopen week en de zoektocht van gisteren. Daarnaast proberen we nog meer mysteries op te lossen.

Pas geleden werden ook de servers van FOK! vervangen. De man van admin Yvonne was daar nauw bij betrokken en liet zijn vrouw vaak alleen thuis achter. Het gevolg: een romance tussen Yvonne en een user op FOK! ontstond. Vanavond ontmoeten ze elkaar in de studio en maken we live mee of de vonk in het echt ook overschiet!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Uiteraard ook over de zoektoecht naar 'de pit' en Ryan3 en Stali. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Werkstraf geëist voor plan kerk in brand te steken

Afgelopen vrijdag is 40 uur werkstraf, zes maanden voorwaardelijke celstraf en verplichte begeleiding geëist tegen een 18-jarige verdachte wegens het beramen van een brandstichting in een kerk in Ede. De brandstichting, die samen met twee minderjarige jongens uitgevoerd had moeten worden, ging uiteindelijk niet door: ''Je wilt stoer doen, maar als je er dan eenmaal staat is het tóch anders'', zei één van de drie voor de rechtbank in Arnhem.

De drie Marokkaanse verdachten kwamen op het idee in de roerige tijd kort na de moord op Theo van Gogh. Toen werd geprobeerd om brand te stichten in een moskee in Ede. Dan óók maar een kerk, zo dacht het trio.

De 18-jarige jongen zei tegen de rechter dat hij met zijn vrienden wasbenzine had gekocht, en vervolgens bij een kinderboerderij en een winkelcentrum had uitgeprobeerd of je daar wel brand mee zou kunnen stichten. Daaruit bleek dat kleine flesjes met wasbenzine het beste werkte. Ze wilden eerst wat ruiten ingooien bij een kerk en vervolgens de brandende flesjes met wasbenzine naar binnen gooien. Ze twijfelden echter welke kerk ze in de brand zouden steken. De keuze viel uiteindelijk op de gereformeerde kerk aan de Hoflaan. Maar toen ze licht zagen branden in de kerk krabbelden ze terug, bang dat er slachtoffers zouden vallen. Hierop verstopten ze de flesjes in de bosjes.

Voor de rechter zei de jongste verdachte dat hij helemaal niet van plan was geweest een kerk in de brand te steken. Eerdere verklaringen bij de politie zouden onder druk zijn afgelegd. De bezine was voor zijn scooter, zo zei hij. De advocaat van de 18-jarige bepleitte vrijspraak, omdat haar cliënt zelf van de brandstichting had afgezien. Uitspraak over 11 dagen. De twee minderjarige jongens worden in juni pas berecht, zij waren vrijdag slechts als getuige opgeroepen.

14-jarige Feyenoord-fan knockout getrapt

Gisterenmiddag is een 14-jarige Feyenoord-supporter uit Vlaardingen door aanhangers van NAC in Breda bewusteloos geschopt. Dat gebeurde na de wedstrijd tussen NAC en Feyenoord, die door laatstgenoemde club gewonnen werd.

De knaap bezocht samen met zijn vader de voetbalwedstrijd. Na afloop werden de twee achterna gezeten door scheldende NAC-supporters. Toen ze de twee inhaalden schopten ze de 14-jarige tegen zijn hoofd, waardoor hij bewusteloos op de grond viel. Het slachtoffer is met een zware hersenschudding in een ziekenhuis opgenomen.

Interesse NEC voor van Beukering

NEC heeft serieuze belangstelling voor Jhon van Beukering. Van Beukering beleeft een goed seizoen bij De Graafschap en is daar clubtopscorer met acht treffers. Ook AZ en FC Utrecht volgen de Arnhemmer.

Bij NEC zal de aanvaller de opvolger moeten worden van de vertrekkende Frank Demouge. Van Beukering, die nog een doorlopend contract heeft van 2 jaar bij de Graafschap, wil zelf niet ingaan op de interesse. Naast van Beukering heeft NEC ook interesse in Robin Nelisse van AZ, maar die lijkt te duur te zijn voor de Nijmegenaren.

[upd] Wederom man vermoord in Geleen

lemti had ons via de nieuws-submit te melden:

In Geleen is gisteravond een man doodgestoken in een woning aan de Pastoor Vonckenstraat. Dit incident is de achtste Limburgse moord van dit jaar en de tweede achtereenvolgende in Geleen.

Het slachtoffer, de 52-jarige bewoner van het pand, werd na de steekpartij zwaargewond naar het ziekenhuis in Sittard overgebracht. Daar overleed hij korte tijd later aan zijn verwondingen. Direct na de steekpartij kon de politie in de buurt van de woning een 37-jarige verdachte aanhouden. Over de toedracht en het motief kon de politie nog niets mededelen.

Update 18.32 uur
De politie heeft bekend gemaakt dat de verdachte van de steekpartij een man is die in dezelfde straat als het slachtoffer woont. In de buurt staat hij bekend als drugsverslaafde en verward persoon.

Volgens ooggetuigen zou de verdachte willekeurig bij een huis hebben aangebeld en degene die opendeed hebben neergestoken. Dat was in dit geval de 52-jarige Pieter Claessen, waarnemend hoofd van de ambulancedienst in Geleen.

RBC lang zonder Molenaar

RBC Roosendaal kan in de laatste zes competitiewedstrijden waarschijnlijk niet meer beschikken over Robert Molenaar.

De 36-jarige verdediger, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, verstapte zich afgelopen week op de training. Maandag is gebleken dat hij zijn enkelbanden heeft ingescheurd. Molenaar hoopt wel weer op tijd fit te kunnen zijn voor de nacompetitie.

"Het gebeurde op de laatste training voorafgaande aan het duel met FC Groningen. Er was geen bal of man in de buurt, maar ik verstapte me gewoon. Een erg ongelukkige actie kun je wel zeggen. Inscheuren is overigens wel wat anders dan afscheuren, maar feit blijft dat ik zeker vier tot zes weken in de lappenmand zit," aldus Molenaar.

Alcoholverbod voor William en Harry

Icoon Showbiz nieuws Veel was er niet te beleven voor de prinsen William en Harry afgelopen zaterdag. Volgens de Britse tabloid The Sun moesten de twee zich houden aan een streng alcoholregime. Tot de officiële toast mochten ze geen alcohol drinken.

Bij het diner moesten ze plaatsnemen aan een alcoholvrije tafel. De prinsen hebben inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd met hun drankgebruik. Met name de verkleedpartij van Harry als nazi een paar maanden geleden viel niet in goede aarde.


William en Harry zaterdag zonder alcohol

Man pleegt zelfmoord na politie-inval

Icoon Binnenlands nieuws Een 44-jarige Amsterdammer heeft maandagochtend zelfmoord gepleegd nadat de politie zijn huis was binnengevallen. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. De man dreigde al sinds zondagavond met een vuurwapen. Een professionele hulpverlener kon hem niet tot bedaren brengen, waarna de politie besloot een arrestatieteam naar binnen te sturen.

Meteen na de melding op zondagavond bleek dat er ook familieleden van de man in het woonhuis aanwezig waren. Onderhandelingen liepen op niets uit, dus werd er een arrestatieteam ingezet.

Dat team blies de deur, die gebarricadeerd was, met speciale explosieven op. Daarop was er een schot te horen, en bleek de man zichzelf in de woonkamer doodgeschoten te hebben. Zijn familieleden raakten niet gewond, en zijn opgevangen door hulpverleners.

Doelman veroordeeld voor rake klappen

Doelman Chris van de Putte van de Belgische voetbalclub AEC Bergen is maandag veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 1000 euro.

De keeper heeft zich in februari vorig jaar schuldig gemaakt aan het slaan en verwonden van een hoofdsteward en een veiligheidscoördinator van Cercle Brugge.

Na afloop van de wedstrijd tussen AEC Bergen en Cercle Brugge kwam het in de spelerstunnel tot een handgemeen, waarbij behalve de doelman ook zijn ploeggenoot Olivier Suray betrokken was. Tegen Suray had het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs om hem te vervolgen.

FOK! Prijswinnaars week 14

Vorige week was het Nederlandse week op FOK! en dat was o.a. zichtbaar in het aantal prijsvragen met een Nederlands tintje.

Allereerst de winnaars van de filmprijsvraag:

Een gelukkige hand:

Miepz
plof
MociN


Lepel:

rotterdamboy
onkel
Piles
dkok
SmartEinstein


De winnaars van de muziekprijsvraag:

Anouk:

fleuril
cherpro
Bupatih
aligregor
Ikook


Di-rect:

-janneke-
wilmap
bacca
BitchX
Perruche


Maud:

LoonaTick
Timmai
Catwoman1986
Mysterious_Mobster
tinus83


One in a Million:

Emmie80


Danny van Zoest:

rooiedraak
Anita
2ane
de_Bouwer
Dreaddie


Dan de winnaars van de mailprijsvragen die in de reviews waren te vinden:

Iguazu:

sharana


Guus Meeuwis:

cj77
PeRi
xtox


Jannes:

Rolfxx
Roi


Glennis Grace:

astridee
CeeJee66


Is ook Schitterend:

nakkie14
gooi


Vanwege de enorme hoeveelheid prijsvragen, laten we de juiste antwoorden dit keer even achterwege.

Iedereen van harte gefeliciteerd! De prijzen komen zo spoedig mogelijk jullie kant op (hou er echter rekening mee dat de prijzen van verschillende bedrijven afkomen, en het soms even kan duren voor wij alles binnenhebben).

Beruchte Twentse dierenbeul gearresteerd

MrTorture en Sori4Fun hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft vrijdag een man gearresteerd die wordt verdacht van het ernstig mishandelen van tientallen dieren. De verdachte mishandelde de dieren tussen 2000 en 2004 in de omgeving van Enschede en Oldenzaal. Hij zou inmiddels enkele mishandelingen bekend hebben. Dat heeft de politie maandag verklaard.

Een groot deel van de mishandelingen waar de verdachte voor is opgepakt bestonden uit het steken van paarden, pony's en schapen in hun geslachtsorganen. Sommige dieren overleefden dit niet. Naar aanleiding van de herhaaldelijke mishandelingen besloot de Dierenbescherming een beloning uit te loven.

De politie kon lange tijd geen verdachte vinden. Na een buurtonderzoek, een technisch onderzoek en uitgebreide contacten met de Dierenbescherming, dierenartsen en gedragsdeskundigen kon dan nu uiteindelijk toch een 49-jarige man uit Enschede worden gearresteerd.

Onthulling Xbox 2 op MTV

Icoon Games nieuwsTwee dagen geleden berichtten we op FOK!games al dat Sony haar PlayStation 3 op 16 mei zal presenteren, vlak voor de perspresentatie van Microsofts Xbox 2. Vandaag maakte Microsoft echter bekend dat de Xbox 2 eerder gepresenteerd zal worden, en wel op 12 mei in een half uur durende show op MTV.

Microsoft is intussen ook al een reclame-campagne begonnen via de website ourcolony.net. Op deze website is een teller te vinden die aftelt naar een datum, en laat deze datum nu toevallig 12 mei zijn. Via de show op MTV wil Microsoft de grote groep 'casual gamers' aanspreken die nog nooit van de grootste gamesbeurs ter wereld gehoord hebben: de Electronic Entertainment Expo (E3). Hier worden normaliter namelijk alle nieuwe gamesconsoles aangekondigd. De tv-show zelf zal gepresenteerd worden door Elijah Wood (ook wel bekend als Frodo in de Lord of the Rings-films) en de rockgroep The Killers zal gaan optreden. Ook zullen beroemde personen en sporters de verschillende features gaan presenteren en MTV zal van tevoren teasers gaan uitzenden om zo veel mogelijk publiek te trekken.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

ProTour-klassementen 11-04-2005

Met zijn winst in Parijs - Roubaix heeft Tom Boonen de leiding in het klassement van de ProTour overgepakt van Alessandro Petacchi. Hierbij de ProTour-klassementen van na Parijs - Roubaix.

Individueel klassement:


Pos.Wielrenner PloegPunten
1 BOONEN Tom (BEL) QUICK STEP 112
2 PETACCHI Alessandro (ITA) FASSA BORTOLO 93
3 FREIRE GOMEZ Oscar (SPA) RABOBANK 78
4 HINCAPIE George (VS) DISCOVERY CHANNEL PCT 75
5 JULICH Bobby (VS) TEAM CSC 75
6 HONDO Danilo (DUI) GEROLSTEINER 70
7 FLECHA GIANNONI Juan Antonio (SPA) FASSA BORTOLO 65
8 HUSHOVD Thor (NOR) CREDIT AGRICOLE 55
9 DI LUCA Danilo (ITA) LIQUIGAS-BIANCHI 51
10 VALVERDE BELMONTE Alejandro (SPA) ILLES BALEARS - CAISSE D'EPARGNE 43
11 REBELLIN Davide (ITA) GEROLSTEINER 41
12 KLIER Andreas (DUI) T-MOBILE TEAM 41
13 MATTAN Nico (BEL) DAVITAMON-LOTTO 40
14 CONTADOR VELASCO Alberto (SPA) LIBERTY SEGUROS 36
15 VAN PETEGEM Peter (BEL) DAVITAMON-LOTTO 35
16 GUIDI Fabrizio (ITA) PHONAK HEARING SYSTEMS 35
17 ZABALLA GUTIERREZ Constantino (SPA) SAUNIER DUVAL - PRODIR 35
18 ZABEL Erik (DUI) T-MOBILE TEAM 33
19 VOIGT Jens (DUI) TEAM CSC 32
20 CANCELLARA Fabian (ZWI) FASSA BORTOLO 31

Ploegenklassement:

Pos.PloegPunten
1 FASSA BORTOLO 112
2 DAVITAMON-LOTTO 106
3 RABOBANK 102
4 TEAM CSC 99
5 T-MOBILE TEAM 94
6 DISCOVERY CHANNEL PCT 80
7 PHONAK HEARING SYSTEMS 76
8 QUICK STEP 74
9 SAUNIER DUVAL - PRODIR 68
10 LIQUIGAS-BIANCHI 62

Krajicek in kwalificatietoernooi RG

Michaëlla Krajicek moet zich op Roland Garros via het kwalificatietoernooi zien te plaatsen voor het hoofdschema. De zestienjarige Nederlandse staat te laag op de WTA-lijst om direct tot het hoofdtoernooi te worden toegelaten.

Haar laatste kans daarop was het challengertoernooi in Dinan afgelopen week, maar daar strandde ze in de kwartfinales.

"Ik ben in Dinan ziek geworden", zeg Krajicek op de website van De Telegraaf. "Maar ik ga welgemoed de kwalificaties in. Bij de Australian Open ben ik er ook doorgekomen." In Melbourne strandde ze in de tweede ronde in drie sets tegen de Zwitserse Patty Schnyder.

Bestuursfunctie Overmars bij GAE

Marc Overmars is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Go Ahead Eagles. De voormalig aanvaller van Ajax, Arsenal, FC Barcelona en het Nederlands Elftal, die zijn professionele loopbaan in Deventer begon, gaat zich bij zijn oude club bezighouden met technische zaken.

Overmars zette na het EK in 2004 een punt achter zijn carrière. Overmars wordt bij Go Ahead Eagles de opvolger van Chris Jansen, die vorig jaar al werd benoemd tot algemeen directeur. Hans de Vroome, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met de komst van Overmars.

"Hij heeft als voetballer alles bereikt en heeft een goede visie op het spel en de club. In de Raad van Commissarissen was behoefte aan iemand met een gedegen voetbalachtergrond. Aan die behoefte wordt met de komst van Marc Overmars meer dan voldaan", zei hij op de clubsite.

Minardi PS05 nog niet klaar

Minardi weet nog niet of het team vrijdag met de nieuwe auto, de PS05, kan gaan testen. Het team noemt de uitspraken van Christijan Albers wat te enthousiast.

Albers liet in de Nederlandse pers weten vrijdag op Mugello de PS05 voor de eerste keer te mogen testen. Minardi heeft nu duidelijk gemaakt dat het testen vrijdag waarschijnlijk iets te vroeg komt. Momenteel werkt men nog hard aan het gereed krijgen van de auto.

Het doel van het team blijft nog steeds om eind deze maand tijdens de Grand Prix van San Marino de PS05 te laten debuteren. Het team hoopt met de nieuwe auto de strijd met Jordan aan te kunnen gaan, al zal de auto in de eerste races zonder veel testkilometers in worden gezet.

Van Petegem niet naar Amstel Gold Race

Peter van Petegem zal zondag niet aan de start van de Amstel Gold Race verschijnen. De renner van de Davitamon-Lotto ploeg is geblesseerd, en kan daardoor niet meedoen aan de Nederlandse ProTour-klassieker.

Afgelopen zondag kwam de Belg, die als een van de favorieten gold, ten val tijdens Parijs-Roubaix en hield aan die val schaafwonden en kneuzingen aan de rug over. Tevens heeft van Petegem een spierverrekking in zijn rechterlies.

Cziommer zal Twente verlaten

FC Twente-trainer Rini Coolen gaat er vanuit dat Simon Cziommer volgend jaar niet meer in Enschede speelt.

FC Twente huurt de middenvelder dit seizoen van Schalke'04. Coolen verwacht dat de Duitser volgend jaar terugkeert naar Gelsenkirchen. De mogelijke opvolger van Cziommer bij Twente zou Spartaan Mustapha Riga moeten zijn. Coolen bevestigde dat FC Twente Riga volgt, maar vertelde erbij dat er meer kandidaten zijn.

Islamitische school wordt brede school

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

De islamtitische bassischool As Soeffah, de openbare basisschool De Bijlmerhorst en de oecumenische basisschool De Polsstok uit de Amsterdamse Bijlmer gaan vanaf eind 2006 een zogenoemde brede school vormen. Het is de eerste keer dat een islamitische school in Nederland een dergelijke samenwerking aangaat.

Bij de brede school ligt de nadruk op naschoolse activiteiten voor leerlingen en opvoedingsondersteuning voor ouders. Ook zullen de drie scholen één nieuw gebouw betrekken, waarbij elke school haar eigen afdeling krijgt. De aula en het schoolplein zijn gemeenschappelijk.

Xbox 2 onthulling op MTV

Twee dagen geleden hadden we het bericht dat Sony de PS3 op 16 mei zal presenteren, vlak voor de Xbox 2 presentatie. Maar Microsoft heeft nu bekend gemaakt dat de Xbox 2 nog eerder gepresenteerd zal worden, en wel op 12 mei in een half uur durende show op MTV.

Microsoft is intussen ook al een reclame-campagne begonnen via de website ourcolony.net. Op deze website is een teller te vinden die aftelt naar een datum, en laat deze datum nu toevallig 12 mei zijn. Via de show op MTV wil Microsoft de grote groep casual-gamers aanspreken die nog nooit van de E3 hebben gehoord. De show zelf zal gepresenteerd worden door Elijah Wood (ook wel bekend als Frodo in de Lord of the Ring films) en de rockgroep "The Killers" zal gaan optreden. Ook zullen beroemde personen en sporters de verschillende feautures gaan presenteren en MTV zal van te voren teasers gaan uitzenden om zoveel mogelijk publiek te trekken.

Blessure Eto'o valt mee

De blessure van Samuel Eto'o blijkt mee te vallen. De aanvaller van Barcelona staat waarschijnlijk slechts tien dagen buitenspel.

De topscorer van de Primera Division raakte geblesseerd in het met 4-2 verloren duel met aartsrivaal Real Madrid. Aanvankelijk dachten de artsen dat Eto'o ongeveer drie weken aan de kant zou moeten blijven. Na onderzoek blijkt echter dat de Kameroenees geen scheurtje in zijn meniscus heeft, maar dat enkel het kapsel van zijn knie is ontstoken. Eto'o mist nu enkel de competitiewedstrijd tegen Getafe.

Deense arbiter fluit PSV-Lyon

De Europese voetbalbond heeft de Deense arbiter Kim Milton Nielsen aangesteld als arbiter bij de wedstrijd PSV - Olympique Lyon, aankomende woensdag in Eindhoven.

De 44-jarige Milton Nielsen geldt als een van de meest ervaren scheidsrechters. Hij staat sinds 1988 op de internationale scheidsrechters lijst en heeft al veel topwedstrijden gefloten.

De laatste maal dat Milton Nielsen een Nederlandse wedstrijd floot was op 12 februari 2003, toen hij scheidsrechter was bij de vriendschappelijke interland Nederland - Argentinie.

De eerste wedstrijd tussen de Eindhovenaren en de Franse ploeg eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel.

Temmink fluit Feyenoord-Ajax

René Temmink valt van de ene topwedstrijd in de andere. Zondag is de Tukker arbiter bij de klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

Vorige week woensdag was Temmink de scheidsrechter bij het duel tussen Chelsea en Bayern München, een wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Het is voor Temmink niet de eerste keer dat hij een klassieker fluit. In 2001 was Temmink de arbiter bij de door Ajax met 2-1 gewonnen confrontatie tussen beide Nederlandse grootmachten.

Gerrard vraagteken voor Juventus

Liverpool zal het in de return van de kwartfinalewedstrijd in de Champions League tegen Juventus waarschijnlijk zonder aanvoerder Steven Gerrard moeten stellen.

De middenvelder raakte zaterdag na de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Manchester City geblesseerd aan zijn lies. "Hij is een twijfelgeval voor het duel van woensdag", aldus Liverpool-woordvoerder Ian Cotton. "Na overleg met de medische staf zullen we maandagmiddag meer weten."

De eerste wedstrijd won Liverpool op Anfield Road met 2-1 van Juventus.

McAmstel

Zijn jullie nog in de Amstel Ballenbar geweest op de huishoudbeurs? Ik niet, maar ik ben dan ook niet zo'n fan van bier. Daarnaast heb ik begrepen dat je in die ballentent ook nog naar voetbal kan kijken, en dat interesseert me ook bar weinig. Gelukkig ben ik ook geen fan van het huishouden zodat mijn huis er na twee weken zonder vrouwelijke touch uitziet als Hiroshima na de inslag, want anders zou ik toch ernstige twijfels hebben over mijn geaardheid. Wat ook meteen de enige reden is om wel naar die bar te gaan, want hij schijnt uit te puilen van de lekkere vrouwen.

De hele ballenbar is natuurlijk een rip-off van het succesvolle Amerikaanse Hooters-concept (rondborstige vrouwen in strakke topjes en hotpants die je eten en drinken komen brengen), maar Amstel heeft wel een dappere zet gedaan. Het begon al met de reclame waarin iedereen de Amstelvrachtwagen vrij baan geeft. Geen bijzondere reclame, maar opvallend was de afwezigheid van vrouwen in die reclame. Het gevoel dat Amstel blijkbaar had besloten om vrouwelijk Nederland te negeren en zich te richten op de man werd nog eens versterkt door hun tweede reclame. In deze reclame kwam wel een vrouw voor, maar één die blijkbaar zo wanhopig op zoek is naar vrienden, dat ze met een groepje kneuzen meegaat parachutespringen. Helaas blijkt het hele parachutespringen een afleidingsmanoeuvre van de mannen om haar kwijt te raken zodat ze zelf een biertje kunnen gaan nuttigen in hun favoriete Amstelkroeg. Het lijkt mij, naast het feit dat ik het betwijfel dat er één vrouw rondloopt die wanhopig genoeg is om met de sukkels uit de reclame te gaan parachutespringen, een wat omslachtige en dure manier om een vrouw kwijt te raken, maar vooruit, het gaat om het idee. En wat voor een idee? 'Ons bier' slogant Amstel bij iedere reclame, maar ik geloof dat vrouwen niet bij 'ons' zijn inbegrepen. De ballenbar is natuurlijk de ultieme: 'ons bier is alleen voor mannen' statement van Amstel. Het is maar te hopen dat mannelijk Nederland een goede afzetmarkt is, want ik kan mij niet voorstellen dat een zichzelf respecterende vrouw nog een Amstelbiertje drinkt.

Maar Amstel is niet de enige die de vrouwonvriendelijke kant heeft gekozen. Met hun 'mannenweken' doet McDonalds een aardige stap in de goede richting. Vier mannelijke reclamemakers die met briljante concepten als pinups op de placemats, monstertrucks, pullen bier geserveerd door Hooter-achtige meisjes (daar zijn ze weer!) en vrouwen in bikini die in de drive-in je auto wassen, de mannelijke klanten binnen willen halen. Helaas wordt het hele plannetje gedwarsboomd door een zuur wijf, waardoor we nu opgescheept zitten met een paar lullige, zogenaamd mannelijke, burgers, waarvan de eerste de McItalia is. Een stumperig burgertje met verwijfde tierelantijntjes als tomaat en mozarella. Ik zou zeggen, maak snotverdomme een hamburger van tweeënhalve kilo waar het vet uit komt druipen en klets daar het predikaat 'mannenburger' op, maar ja, wie ben ik? Het is natuurlijk verder een prachtige reclame waarmee McDonalds in ieder geval twee boodschappen afgeeft: 1. mannen zijn oppervlakkige wezens die alleen denken aan mooie auto's, zuipen en seks (waar) en 2. als mannen het leuk dreigen te krijgen onder elkaar, is er altijd wel een vrouw in de buurt om het te verpesten (ook waar).

Wat mij in dit hele gebeuren echter nog het meest opvalt is dat er vanuit de vrouwelijke hoek nog geen protest is geweest. Ik had al onopgemaakte hysterisch schreeuwende vrouwen met kort haar in tuinbroek voor de Amstelfabriek en de Mac verwacht, maar niets. Geen kik. Raar toch? Na jaren van vechten voor gelijkheid en meer rechten voor de vrouw, jaren van verwijten en het voor de voeten geworpen krijgen van een historische erfschuld, die op onze schouders is gelegd door onze over-over-overgrootvaders, zijn wij mannen eindelijk zo geconditioneerd dat zelfs bij de gedachte dat je je vrouw zou vragen om de vuile borden in de vaat te zetten, het schaamrood al op je kaken vlamt. Overal in de maatschappij merk je dat getracht wordt om de man geestelijk om te bouwen tot een vrouw. Ze hebben er zelfs al een woord voor: metroseksueel. En je ziet ze overal. Om in hetzelfde onderwerp te blijven: ook in de reclames worden ze gebruikt. Mannen die voor het huishouden zorgen en samen 's middag gezellig met de kiddo's naar het park gaan, mannen die het sanitair ontkalken, mannen die boodschappen doen (en veel naar huis bellen, want ach gossie, hij snapt het allemaal nog niet zo goed), mannen die gezichtscrème gebruiken. Is dat hoe vrouwen ons het liefst zien? Ik kan het mij niet voorstellen, maar dat laat ik graag aan de eerlijkheid van de dames over.

Amstel en McDonalds hebben in ieder geval begrepen dat sommige mannen helemaal niet in contact willen komen met hun vrouwelijke kant. Dat sommige mannen gewoon een droge bek waar de barsten inzitten willen in plaats van een babyzacht niveahuidje. Dat sommige mannen alleen maar naar de supermarkt gaan voor een magnetronmaaltijd en een krat bier. Dat sommige mannen geen enkel idee hebben waar Antikal voor dient. Nee, voorvechters voor de mannelijke levensstijl als Amstel en McDonalds moeten gekoesterd worden. Misschien komen we dan ooit op een punt dat mannen en vrouwen echt in gelijkheid naast elkaar kunnen leven zonder gebruik van drukmiddelen als schuld en schaamte. Misschien leren we zelfs ooit wel dat de mannelijke en vrouwelijke aard niet zonder meer te veranderen zijn en dat elkaar accepteren zoals we zijn de beste stap is.

In de tussentijd denk ik dat ik vanmiddag toch maar even langs de Super loop voor een kratje Amstel en dan meteen doorrijd naar de Mac. Draag ik ook een beetje mijn steentje bij aan maatschappelijke verbeteringen

Zonnige toekomst Giling en De Kort

Twee jongelingen uit de Rabobank-opleiding reden gisteren voor het eerst bij de profs Parijs - Roubaix. Zowel Koen de Kort (Liberty Seguros) als Bas Giling (T-Mobile) zien hun toekomst in die koers zonnig in.

Vorige jaar bekroonden de twee jonge renners in Parijs - Roubaix voor beloftes de overmacht van de Rabobank-ploeg. De Kort won, Giling werd tweede. Nu fietsen ze voor buitenlandse ProTour-ploegen en hebben ze een andere rol. Giling moest Wesemann in het begin van de koers ondersteunen en De Kort had vooral de taak gekregen te leren in de koers.

Koen de Kort zette voor Liberty Seguros uiteindelijk een mooi resultaat neer. Hij werd 24ste en was de eerste van alle debutanten die over de straap kwam. De Kort denkt dat zijn ploegleider daar tevreden mee mag zijn: "Over een jaar of drie, dan moeten we meedoen om de overwinning. Nu zeker nog niet. Toen de echt grote mannen gingen, moest ik passen. Maar op lange termijn moet dat anders worden. Ik denk dat Saiz tevreden mag zijn."

Bas Giling moest met de 79ste plaats genoegen nemen. Tien minuten achter op zijn voormalige teamgenoot De Kort. Helemaal tevreden was Giling niet: "Ik heb mijn werk voor de ploeg gedaan en de finish gehaald. Leuk, zeker als eerstejaars prof, maar het had nog beter gekund als ik in de finale niet lek was gereden." Toch gelooft ook Bas Giling in zijn kansen binnen een aantal jaar: "Maar ik blijf erbij dat dit over vier, vijf jaar mijn koers moet zijn."

Ibiza

Geachte Fokkers,

4 kennissen van mij gaan deze zomer naar Ibiza en willen daar een villa huren, maar ze komen nog 1 persoon te kort.

Iemand interesse om met een stel wilde feestbeesten mee te gaan?

Prijs voor woning is ongeveer 150 EUR / week /persoon.
Indien interesse laat het me weten, anders stuur dit door naar andere potentiële fuifbeesten.

Hier een foto van hun wildste nacht vorig jaar in Ibiza!

Groep drijft politie in het nauw in tram

Icoon Binnenlands nieuws In een tram in Rotterdam zijn zondagavond twee politieagenten aangevallen door een groep mannen. Eén van de agenten kreeg een vuistslag in zijn gezicht, en ook de tweede agent werd aangevallen. Uiteindelijk arresteerden de agenten met behulp van de opgeroepen versterking zes mannen voor openlijke geweldpleging. Dat heeft de politie maandag gemeld.

Het voorval vond plaats in een tram van lijn 25. Een groep mannen in die tram weigerde om hun vervoersbewijzen aan het personeel van de RET te laten zien. Dat personeel haalde vervolgens de politie erbij, waarna een 24-jarige man uit Spijkenisse bleef weigeren zijn vervoersbewijs te laten zien.

De twee agenten probeerden de man vervolgens de tram uit te zetten, maar dat stonden zijn vrienden niet toe. De agenten werden door de groep ingesloten en bedreigd. Bovendien werd één van de agenten in zijn gezicht geslagen. Toen er versterking arriveerde konden er zes mannen aangehouden worden. Eén van de arrestanten raakte daarbij gewond omdat een politiehond hem in zijn kuit beet.

Berger opnieuw in beeld bij De Graafschap

Han Berger is in beeld om de nieuwe technisch directeur van De Graafschap te worden. In januari werd de 53-jarige Berger ook al gepolst door de Doetinchemers, maar toen ketste een overgang af.

Nu heeft de Graafschap Berger, die voor het laatst in Japan werkzaam was, opnieuw benaderd. Berger geeft toe dat er interesse is, maar wil er verder weinig over kwijt. "Dit is nog niet het moment om er iets over te zeggen. Inderdaad, ik zie het nog steeds als een mooie uitdaging." Voorzitter Veen, die nog een kandidaat op het oog heeft, wil dat de nieuwe directeur zo snel mogelijk kan beginnen.

Patty Brard brengt Luv' weer bijeen

Patty Brard heeft haar oude meidengroep Luv' weer bij elkaar gekregen. Eerdere pogingen strandden altijd omdat Brard een knallende ruzie had met ex-collega José Hoebee, waarbij de verwensingen jarenlang over en weer vlogen. Samen met Marga Scheide traden de twee kemphanen dit weekend op tijdens de 60e verjaardag van oud-producent Hans van Hemert, die Luv' ooit lanceerde.

Hans van Hemert, die met de indertijd zeer succesvolle meidengroep maar liefst 7,5 miljoen platen wist te verkopen, was meer dan ontroerd door het optreden. ''Dit feest is geweldig. En dan te bedenken dat ik me had voorgenomen mijn zestigste verjaardag in mijn eentje met een fles whisky te vieren''. Tijdens het optreden maakte Patty Brard bekend dat de langverwachte Luv' DVD er nu snel zal komen. Brard hield lange tijd de DVD, die vol zal staan met oude videoclips, tegen vanwege haar privé-oorlog met Hoebee.

Luv' werd door Van Hemert in 1976 samen met collega Piet Souer bijeengebracht. In 1978, na een optreden in het VPRO-programma Waldolala (een pikante tv-serie van Wim T. Schippers met onder meer Dolf 'Sjef van Oekel' Brouwers), waarvoor Luv' de titelsong maakte, braken ze door. De groep scoorde zeven top 10 hits en kwam twee keer op één, met 'You're the greatest lover' en 'Trojan Horse'. Begin 1980, op het hoogtepunt van de groep, verliet Brard al met ruzie het trio om solo verder te gaan. Luv' ging met vervanger Ria Thielsch nog een jaartje door, maar strandde toen definitief.

Promotie
Het bijleggen van de ruzie met Hoebee moet gezien worden in het kader van Brards nieuwe tv-programma 'Pats Life', waarvan vanavond om 20:30 uur de eerste aflevering wordt uitgezonden op Yorin. Daarin zullen beelden van het optreden bij Van Hemert worden vertoond. In 'Pats Life' gaat Brard de komende tijd de confrontatie aan met iedereen met wie ze ooit ruzie had.

Voor het bijleggen van de ruzie met Hoebee toog Brard met een bos bloemen onverwacht naar de verjaardag van haar collega, die tegenwoordig in België woont. Voor de zekerheid had Brard overigens bij die gelegenheid de camera maar thuis gelaten.


Luv' anno 2005


Luv' in 1979

Stewart mogelijke vervanger Mosley

Sir Jackie Stewart is momenteel nog aan het strijden om zijn baan bij het BRDC, British Racing Drivers Club, te behouden. Volgens enkele geruchten kan het echter goed zijn dat de Schot de opvolger van Max Mosley gaat worden.

FIA president Max Mosley ligt al enige tijd onder vuur. Volgens de krant 'Scotland on Sunday' is Stewart favoriet bij een aantal landelijke motorsportorganisaties om deze taak over te nemen. Een bron binnen de F1 verklaarde aan de krant dat Mosley wordt gezien als een dictatoriale man die in zijn eentje beslissingen maakt.

Vooral de laatste wijzigingen in de reglementen worden hem niet in dank afgenomen omdat deze, volgens de bron, geen enkel voordeel hebben opgeleverd.

Bourdais wint Long Beach GP

Sebastien Bourdais heeft de eerste Champcar-race van het seizoen weten te winnen. Op het circuit van Long Beach bleef hij Paul Tracy en Bruno Junqueira voor.

Bourdais, die voor het McDonald's team Newman/Haas Racing rijdt, wist de spannende eerste race winnend af te sluiten. De eerste Champcar-race kende vele coureurs aan kop van de wedstrijd, met name door verschillende pitstopstrategieën. Drie man, Tracy, Bourdais en Junqueira, konden echter aanspraak maken op de overwinning, die Bourdais uiteindelijk pakte.

Tracy en Junqueira voerden in het begin van de race een spannend gevecht. Eerst ging Junqueira Tracy voorbij, toen die per ongeluk de snelheidsbeperking voor de pitstraat aanzette op de baan. Later pakte Tracy de eerste plek weer terug door de overtake-optie goed te gebruiken om zo in bocht één Junqueira voor bij te steken.

Bourdais had zich voor de race als vierde gekwalificeerd, maar wist zich naar voren te bewegen na de eerste serie pit-stops. Bourdais had zuinig gereden en kon twee rondes langer door, waardoor hij uiteindelijk naar de derde plaats doorschoof.

Vasser, die eerste lag, werd na een gele vlag-situatie snel gepasseerd door Tracy en Bourdais. Overwacht kon Bourdais ook Tracy onder druk zetten en ook nog passeren. Zowel zijn eigen team als Tracy stonden er versteld van dat dat Bourdais lukte. In de rest van de wedstrijd wist Bourdais de leiding in handen te houden, ook nadat de wedstrijd even was stilgelegd.

Uitslag:

Pos. Coureur Team Rondes Tijd
1 Sebastien Bourdais Newman/Haas 81 1:46:29.768
2 Paul Tracy Forsythe Racing 81 +4.137
3 Bruno Junqueira Newman/Haas 81 +5.446
4 Justin Wilson RuSPORT 81 +6.270
5 Mario Dominguez Forsythe Racing 81 +7.917
6 Timo Glock Rocketsports 81 +8.501
7 Ronnie Bremer HVM Racing 81 +8.999
8 AJ Allmendinger RuSPORT 81 +10.945
9 Jimmy Vasser PKV Racing 81 +14.806
10 Cristiano da Matta PKV Racing 81 +16.074
11 Oriol Servia Dale Coyne Racing 81 +18.719
12 Bjorn Wirdheim HVM Racing 81 +19.651
13 Ryan Hunter-Reay Rocketsports 81 +20.034
14 Marcus Marshall Team Australia 80 op 1 ronde
15 Alex Tagliani Team Australia 79 op 2 rondes
16 Fabrizio del Monte Jensen Motorsport 74 uitgevallen
17 Andrew Ranger Conquest Racing 70 uitgevallen
18 Nelson Philippe Conquest Racing 61 uitgevallen
19 Ricardo Sperafico Dale Coyne Racing 41 uitgevallen

Naakte 'Thijs op klompen' aangehouden

In Utrecht is zaterdagmiddag, na klachten van omwonenden, een naakte man op klompen aangehouden die onder meer door de Choorstraat en de Oudegracht rende. Voor zijn geslachtsdeel droeg hij een bordje met de tekst 'ik heet Thijs'.

Op de Oudegracht kregen agenten hem in de gaten waarna 'Thijs' een winkel inholde. Daar werd hij aangehouden. Toen de agenten hem naar de auto wilde meenemen, rukte hij zich ineens los om het wederom op een hollen te zetten. Op de Stadhuisbrug gleed hij, onder het toeziend oog van veel publiek, echter onderuit. Daarna wist de politie hem wel naar het bureau over te brengen.

Bij het bureau werd hij later opgehaald door vrienden die zijn kleding brachten. Volgens de naaktloper, een 24-jarige inwoner van Oude-Tonge, was dit optreden onderdeel van een afstudeerproject. Zijn vrienden verklaarden dat het om de sensatie gaat. De politie kon de sensatie niet waarderen en trakteerde 'Thijs' op een proces-verbaal wegens het plegen van openbare schennis en het verstoren van de openbare orde.

Racistisch spoor door Wouw gekalkt

In het Brabantse dorpje Wouw, tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, hebben onbekenden afgelopen vrijdagnacht een spoor van racistische vernieling getrokken. Tekens als hakenkruizen en het whitepowersymbool werden gekalkt op deuren en auto's. Ook werd een huis compleet besmeurd met mayonaise en satésaus.

Verder werden bij de plaatselijke kerk alle deuren bespoten met verf. De politie is een onderzoek gestart naar de dader(s).


Van oorsprong een Keltisch/oud Iers symbool, wereldwijd door nazi's gebruikt als teken van witte/blanke superioriteit.

Dreamers aangekondigd

Het Canadese bedrijf Dreamgazers Interactive werkt aan een slaapverwekkende actie-adventure Het spel gaat namelijk over een jongen die lijdt aan narcolepsie, slaapziekte. Mensen met deze aandoening vallen onverwachts en op willekeurige plekken in slaap. Bij Jorge duren de aanvallen steeds langer en worden de dromen die hij tijdens de slaap-episodes heeft steeds heftiger. Het lijkt erop dat er een bedoeling achter de dromen zit en dat hij een bepaald punt moet bereiken voor hij weer wakker mag worden. Wanneer hij een aanval heeft die vier dagen duurt raadpleegt hij een dokter, die echter ook niets kan vinden. Alleen door hem uitvoerig te testen tijdens een volgende aanval kan hij misschien iets voor Jorge doen. Bang dat hij nooit meer wakker zal worden wacht Jorge af...

Het spel zal voorlopig niet in de winkels liggen want Dreamgazers is middels een wedstrijd op zoek naar mensen die hun droom willen vertellen. Deze wordt dan eventueel verwerkt in het spel. De wedstrijd is alleen open voor Canadezen en duurt nog tot december 2006. Een releasedatum is dan ook nog niet bekendgemaakt.



Moeders eisen vergoeding opvoeding kinderen

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Tien vrouwen eisen vandaag voor de rechtbank in Den Bosch dat de opvoeding van hun kinderen volledig wordt vergoed. De vrouwen raakten zwanger terwijl zij wel een anticonceptiemiddel gebruikten. Het gaat om het nieuwe middel Implanon waarbij een vrouw onder de huid een staafje ingebracht krijgt. Dit scheidt een hormoon af die moet voorkomen dat de vrouw zwanger raakt.

Zowel geneesmiddelenfabrikant Organon als de huisartsen die het anticonceptie-middel voorschreven zijn door de vrouwen voor de rechter gedaagd. Deze moet uitmaken wie eventueel moet opdraaien voor de gigantische kosten. "Dat zal afhangen van de vraag wie precies aansprakelijk is: Organon, de huisartsen of beide', aldus advocaat M. de Witte. Organon stelt dat de staafjes betrouwbaar zijn en denkt dat de huisartsen het middel verkeerd geïmplanteerd hebben. Eerder werden twee andere huisartsen hiervoor al veroordeeld tot het betalen van een aanzienlijke schadevergoeding.

Naast de tien moeders vertegenwoordigt De Witte in deze zaak ook vijf andere vrouwen die ongewild zwanger raakten. Vier van hen ondergingen een abortus, de vijfde kreeg een miskraam. Deze vrouwen eisen smartengeld. Ook de tien moeders eisen dit, naast de vergoeding van de opvoeding van hun kinderen.

Need for Speed: Most Wanted

Een nieuw jaar, een nieuwe Need for Speed. Het volgende deel in deze succesvolle race-serie zal de naam 'Most Wanted' dragen en een soort combinatie worden tussen Underground en Hot Pursuit:

Combining the thrill of illicit street racing and tuner customization with the intensity of strategic police pursuits that rivals any Hollywood-style chase scene, Need for Speed Most Wanted challenges players to become the most notorious and elusive street racer.

Need for Speed: Most Wanted zal uitkomen op bijna elke console: Xbox, PS2, Cube, GBA, DS, PSP, PC en een next-gen console. Richtdatum is 6 november.

Villarreal moeizaam gelijk

Villarreal CF heeft in de strijd om een ticket voor de UEFA Champions League terrein prijsgegeven aan Sevilla FC.

De tegenstander van AZ in de UEFA Cup kwam in de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña niet verder dan 1-1. Doordat Sevilla met 1-3 wist te winnen van RCD Espanyol passeerde die Villarreal in de stand en staan ze nu derde.

Met de 1-1 uitslag had Villarreal nog geluk. Nadat Alberto Luque de thuisploeg met een fraaie vrije trap op 1-0 had gezet, kwam Villarreal door een losgelaten corner van de Uruguayaanse keeper Gustavo Munúa gelukkigerwijs op 1-1.

Bank geeft vals geld uit

Vorige week is er in Duitsland grote ophef ontstaan over een bank in Keulen die valse eurobiljetten bleek uit te geven. De politie werd hierover getipt door een klant die de biljetten van de bank ontving.

De klant, een anoniem gebleven vrouw, nam vijfduizend euro op bij de Köln-Bonn Spaarbank op, Toen zij de biljetten eens nader bekeek, zag ze dat alle biljetten voorzien waren van hetzelfde serienummer. Ze waarschuwden de politie en die nam niet veel later eurobiljetten met een tegenwaarde van zo'n honderdduizend euro bij de bank in beslag.

De bank verdedigde zich later door te stellen dat ze eerst "...een intern onderzoek wilden instellen, alvorens de politie te contacteren."

Illegalen in vrachtwagen aangetroffen

klidn1 had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft gisterenochtend in Zevenbergen een vrachtwagen uit Estland aangetroffen waarin 23 illegale vluchtelingen uit Azië zaten verstopt. De 21 mannen en 2 vrouwen vluchtten tijdens de ontdekking, maar konden allen met behulp van speurhonden worden teruggevonden. De chauffeur is gearresteerd.

De Estlander had z'n vrachtwagen bij een truckstop staan, waar andere chauffeurs gestommel hoorden in de wagen en daarop de politie belden. Toen die aankwam, was de groep deels al verdwenen. De vluchtelingen waren op weg naar Groot-Brittannië. Waar ze in de vrachtwagen zijn gestapt, is nog niet bekend. Ze zijn voorlopig ondergebracht in politiebureaus in Breda en Bergen op Zoom.

RKC wil verder met huurlingen

RKC heeft aangegeven dat het verder wil met de vier huurlingen Thomas Vermaelen (Ajax), Jasar Takak (PSV), Alfred Schreuder (Feyenoord) en Maarten Martens (Anderlecht).

"We moeten echter eerst afwachten wat de betreffende clubs met de spelers van plan zijn. Pas dan kunnen wij actie ondernemen", aldus de algemeen directeur van de Waalwijkse club, Marcel Brands, in het Brabants Dagblad.

De kans lijkt klein dat Takak in Waalwijk blijft. "Hij heeft te kennen gegeven dat hij nog geen beslissing wil nemen over zijn toekomst", aldus Brands.

RKC heeft tevens formeel ontslag aangevraagd voor Tieme Klompe, wiens contract bij de Waalwijkers afloopt. Rogier Molhoek blijft, hij tekende onlangs een nieuw tweejarig contract.

Verdachte bekent aanslag OS 1996

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man die al twee jaar vast zit op verdenking van het plegen van de bomaanslag in Atlanta tijdens de Olympische Spelen van 1996, is bereid schuld te bekennen. In ruil daarvoor zal de openbare aanklager geen doodstraf tegen hem eisen, maar pleiten voor levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft dit eind vorige week meegedeeld. Tijdens de aanslag in Atlanta kwam destijds een vrouw om het leven en raakten nog eens honderd mensen gewond.

De 38-jarige Eric Rudolph werd twee jaar geleden aangehouden in de staat North Carolina, nadat hij ook al werd verdacht van het plegen van een aanslag op een homobar en een abortuskliniek in Alabama. Ook daarbij viel een dode te betreuren. Rudolph staat in zijn omgeving bekend als racistische, antisemitische en homofobe man.

De klopjacht naar de verdachte duurde maar liefst vijf jaar, wat onder andere veroorzaakt werd door de slimheid van de man zelf; hij staat bekend als expert op het gebied van overlevingstechnieken. Ook maakt het gebied waarin hij werd opgepakt deel uit van de conservatieve 'bible-belt' van de VS, en mede daarom kon hij rekenen op aanzienlijke steun van de plaatselijke bevolking, die zijn ideeën steunt. Zo plaatste een lokale restauranteigenaar na de arrestatie een groot bord langs de weg om mensen op te roepen 'voor Eric Rudolph te bidden'.

Kleinpolderplein grootste verkeersknooppunt

Knooppunt Kleinpolderplein bij Rotterdam is het grootste verkeersknelpunt van Nederland. In de eerste drie maanden van dit jaar was de A13 vanuit Rijswijk een groter knelpunt dan knooppunt Everdingen op de A2, dat de filetop jarenlang aanvoerde. Dat heeft de Verkeers Informatie Dienst (VID) uitgerekend.

De hardnekkige files bij Everdingen in zowel de richting van Den Bosch (in de avond) als Utrecht ('s ochtends) zijn vrijwel verdwenen. De goede doorstroming bij Everdingen na het gereedkomen van werkzaamheden en de aanleg van spitsstroken hebben wel tot gevolg dat de drukte stroomafwaarts toeneemt.

Je kunt overigens meekijken op het knooppunt Kleinpolderplein. hier kun je klikken om een webcam te zien.

Woods wint The Masters

Afgelopen zondag heeft Tiger Woods voor de vierde keer in zijn carrière The Masters weten te winnen.

De 29-jarige Amerikaan versloeg in de eerste ronde van de playoff zijn landgenoot Chris DiMarco. Na de vier reguliere rondes stonden beide spelers op 276 slagen, Luke Donald uit Engeland en Retief Goosen uit Zuid-Afrika stonden op een gedeeld derde plaats met zeven slagen achterstand. Woods droeg de overwinning op aan zijn vader die wegens een ernstige ziekte niet aanwezig kon zijn.

Woods won The Masters eerder in 1997, 2001 en 2002 en wist in totaal negen grootte toernooien te winnen, door de overwinning nam hij ook de koppositie op de wereldranglijst over van Vijay Sing.

Autofabrikant MG Rover lijkt gered

De noodlijdende autofabrikant MG Rover lijkt gered. Het meer dan 100 jaar oude bedrijf krijgt van de Britse regering een lening van 9,5 miljoen euro. Dat moet voorkomen dat MG Rover failliet gaat en de werknemers hun baan verliezen. Bij het autobedrijf werken 6000 mensen. Het aanbod volgde na overleg tussen de minister Patricia Hewitt van Industrie, bewindvoerders en vakbonden.

Vorige week leek een faillissement onvermijdelijk nadat gesprekken over een overname door een Chinees bedrijf vastliepen. MG Rover heeft nu de tijd om alsnog een oplossing te vinden. Het autobedrijf is het laatste dat nog volledig in Britse handen is.

De oppositie zegt dat de regering de problemen had kunnen voorkomen door eerder in te grijpen.

Kamervragen over KLM-incident

De PvdA gaat vragen stellen in de Tweede Kamer over het incident met het KLM-toestel dat het Amerikaanse luchtruim niet in mocht. Het Kamerlid Van Heemst wil weten of de afspraken met Amerika wel goed zijn en wat er met de passagiers aan de hand was.

De Amerikaanse autoriteiten dwongen afgelopen weekend een KLM-vliegtuig naar Schiphol terug te keren omdat twee passagiers op de Amerikaanse lijst van terreurverdachten stonden. Het vliegtuig mocht ook Canada niet in. Van Heemst vindt het merkwaardig dat het toestel vervolgens wel boven Engeland en Nederland mocht vliegen. Ook begrijpt hij niet waarom de twee passagiers in Nederland niet verdacht zijn en na terugkeer gewoon konden vertrekken.

SWAT 4

Gamers die de goeie ouwe tijd nog hebben meegemaakt kunnen zich de Police Quest-serie vast nog wel herinneren. Deze serie transformeerde zich in een 3D-tactical shooter genaamd SWAT 3: Close Quarters Battle. Daarna zag SWAT: Global Strike Team nog het licht, maar deze was in kwaliteit veel minder dan zijn voorganger. De laatste telg in de serie, SWAT 4: Urban Justice, is zelfs nog geschrapt, maar uiteindelijk ligt er alsnog een SWAT 4 in de winkels. En wat voor één!



Lamy wint GT op Monza

Ex-Formule 1-coureur Pedro Lamy heeft samen met Gabriele Gardel de eerste race in het FIA GT-kampioenschap gewonnen. In hun Ferrari 550 bleven ze de Maserati's van Michael Bartels en Timo Scheider en van Thomas Biagi en Fabio Babini net voor. In de GT2-klasse wonnen Marc Lieb en Mike Rockenfeller in een Porsche 996.

Op het circuit van Monza startte Philipp Peter in zijn Maserati MC 12 GT1 van polepositie. Zijn team lag voor het grootste deel van de race aan kop, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats. De winst werd opgeëist door het Larbre-team van Lamy en Gardel, die de raceafstand van 500 kilometer in twee uur en veertig minuten aflegden.

De finish was een van de spannendsten in de geschiedenis van het GT-kampioenschap. Het verschil tussen de nummers één en drie bedroeg minder dan anderhalve seconde. Lamy verklaarde achteraf niet te hebben gerekend op de winst: "Mijn teamgenoot heeft goed gereden op gebruikte banden, waardoor ik uiteindelijk de overwinning kon binnenslepen."

In de GT2-wedstrijd, die zoals gewoonlijk tijdens dezelfde race werd verreden, wisten Marc Lieb en Mike Rockenfeller met een voorsprong van slechts twee seconden van Tim Sugden en Emanuelle Collard te winnen.

Uitslag:

1 Lamy/Gardel Ferrari 550 Maranello 87 ronden
2 Bartels/Scheider Maserati MC12 GT1 +0,921 seconden
3 Babini/Biagi Maserati MC12 GT1 +1,456
4 Peter/Buncombe/Rusinov Maserati MC12 GT1 +1 ronde
5 Bertolini/Wendlinger Maserati MC12 GT1 +3 ronden
6 Bryner/Calderari/Zacchia Ferrari 500 Maranello +3 ronden
Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.