Stichting wil mega-hindoetempel in Nederland

Rob (R@b)
Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn serieuze plannen om in Nederland de grootste mandir (hindoetempel) buiten India te bouwen. De 'Maa Chandi Foundation', een nieuwe stichting die zich bekommert om hindoeïsme en hindoestaanse cultuur in Nederland, wil de mega-tempel in Zuid-Holland laten verrijzen. De voorkeur gaat uit naar een plek tussen Rotterdam en Den Haag.

Volgens een woordvoerder van de stichting hebben hindoestanen een zeer grote behoefte aan een ''echte mandir'', een plek waar ze de originele hindoestaanse cultuur en de ware religie weer tegen kunnen komen. ''In Nederland keren veel mensen de religie de rug toe omdat de kennis ontbreekt over hun geloof en hun roots, waarmee in de loop der tijd de band is verbroken.''

De 'Maa Chandi Foundation' wijst er verder op dat in Nederland relatief veel belangstelling voor de hindoestaanse cultuur bestaat, waartoe yoga, meditatie, klassieke dans, kennis, filosofie en traditionele oosterse wijsheid behoren. Daarnaast bestaat er ook een gigantische vraag naar spiritualiteit.

Voor de grote mandir zal 75 miljoen euro nodig zijn, die men voornamelijk wil halen uit de opbrengsten van mega events, waarvoor de Amsterdam-Arena waarschijnlijk als eerste het decor zal vormen.


De Shri Swaminarayan Hindu Mandir in Neasden (Noord-Londen), is nu de grootste mandir buiten India.

-
Zie voor meer info de site van de stichting.