Uitslagen Champions League (12/04/2005)

Icon Sport - Champions LeagueChelsea heeft zich net als vorig jaar weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. In München wist het de 4-2 voorsprong tegen Bayern München in de heenwedstrijd te verdedigen. Het werd 3-2 voor de thuisclub, maar daarmee is Chelsea wel door. De andere halve finale tussen Internazionale en AC Milan werd na 0-1 gestaakt, nadat Inter-fans keeper Dida, de scheidsrechter en de grensrechter met vuurwerk hadden geraakt.

Bayern München - Chelsea 3-2 (2-4)
Wederom zonder coach José Mourinho die een straf uitzat moest Chelsea in München de 4-2 voorsprong die het in Londen behaalde verdedigen. Bayern moest met minimaal twee goals verschil winnen om door te gaan naar de halve finale.

Met aanvallen via de zijkanten (Zé Roberto en Schweinsteiger) werden kansen gecreëerd door Bayern, maar uitgelezen mogelijkheden bleven uit. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Frank Lampard schoot van afstand op goal, maar ondertussen werd de bal van richting veranderd door Lucio: 0-1.

In de tweede helft zou Bayern drie keer moeten scoren. Na velen kansen scoorde Bayern dan toch de 1-1. Een voorzet werd door Ballack tegen Cech gekopt en via de paal kwam deze bij Pizarro, die makkelijk scoorde. Kansen op 2-1 waren er vervolgens volop. Via Chelsea verdediger Huth landde de bal op de lat en Gudjohnsen wist een schot van de doellijn te halen. De hoop in een goed resultaat van Bayern leek langzaam te verdwijnen en Chelsea wist daarvan te profiteren. Drogba kopte knap een voorzet van Cole binnen: 1-2. Toch wisten de Duitsers op bekende "Duitse manier" te winnen. Guerrero scoorde door het schot van Schweinsteiger van richting te veranderen en Scholl werkte in de slotseconden de 3-2 binnen. Desondanks gaat Chelsea door naar de volgende ronde.

Bayern München - Chelsea 3-2
30' Lampard 0-1
65' Pizarro 1-1
80' Drogba 1-2
90' Guerrero 2-2
90' Scholl 3-2

Internazionale - AC Milan: 0-1 (0-2)
De Milaanse derby kende een treurig verloop. In de tweede helft werd de gelijkmaker van Cambiasso gescoord nadat Sjevtsjenko AC Milan in de eerste helft op 0-1 bracht. Deze goal werd afgekeurd, maar de thuisploeg was het daar niet mee eens. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en keeper Dida, de scheidsrechter en de grensrechter werden daardoor geraakt. Na een staking van 15 minuten probeerde de Duitse scheidsrechter Merk het weer, maar tevergeefs. Het duel werd definitief gestaakt.

Inter tegen AC Milan werd gestaakt na vuurwerk

Internazionale - AC Milan 0-1 (gestaakt)
30' Sjevtsjenko 0-1

73' Wedstrijd gestaakt na gooien van vuurwerk.