[upd] Gijzeling Duitse kinderen be?indigd

Peter (The_Duce)
biertapper had ons via de nieuws-submit te melden:

In een gebouw in het Noordwest-Duitse stadje Ennepetal houdt sinds dinsdagmiddag een man een groepje schoolkinderen gegijzeld. De man, gewapend met een mes, dwong vier tot zeven kinderen van 11 en 12 jaar oud uit de schoolbus te stappen en met hem mee te lopen naar het gebouw.

Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet bekend wat de eisen van de man zijn. Het gebouw waar hij de kinderen vasthoudt, is omsingeld.

Update 17.12 uur
Volgens de laatste berichten houdt de gijzelnemer vier meisjes van elf en twaalf jaar oud gevangen. Eén van de ontvoerde kinderen zou inmiddels met haar mobiele telefoon contact hebben gehad met haar ouders.

De kinderen en de gijzelnemer bevinden zich in de kelder van een woning. Nadat de vrouw des huizes de deur geopend had viel de man met vier kinderen binnen. De zes andere kinderen die gedwongen waren de bus te verlaten bleven buiten. De vrouw zag kans om te vluchten.

Eén van de andere scholieren die in de schoolbus zat geeft aan dat de man, vermoedelijk een 53-jarige Iraniër, schreeuwde dat hij het oneens is met de Duitse regering. Hij zou zijn familie naar Duitsland willen laten komen. De gijzelnemer verkeert vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs.




Links: Uit deze bus werden de kinderen meegenomen.
Rechts: Agenten in burger kijken door de schutting naar het huis waar de gijzelnemer zich schuilhoudt.




Update 18.26 uur
De politie heeft de gijzelname van de vier meisjes aan het einde van de middag beëindigd. De gijzelnemer zou bij de bevrijdingsactie gewond zijn geraakt. Of er nog meer gewonden zijn gevallen is niet bekend.