Milaanse CL-derby gestaakt

De Champions League-wedstrijd tussen Internazionale en AC Milan is vanavond gestaakt na misdragingen van de Inter-supporters. De fanatieke supporters bezaaiden vanaf de tweede ring het strafschopgebied met vuurwerk en raakten daarbij AC Milan-keeper Dida, scheidsrechter Merk en een grensrechter.

Nadat scheidsrechter Merk een kopbaldoelpunt van Inter-speler Cambiasso had afgekeurd lieten de supporters zich gaan. Vanuit het vak van de fanatieke Inter-supporters werd veel vuurwerk naar beneden gegooid. Een vuurwerkfakkel belandde daarbij op de schouder van AC Milan-keeper Dida, die zich daarna neer liet vallen. Volgens de berichten werden later ook scheidrechter Merk en een grensrechter door het vuurwerk geraakt.

Merk besloot de wedstrijd te staken en nam de teams mee het veld af. Vijftien minuten later liet hij opnieuw verder spelen, maar toen nogmaals vuurwerk op het veld werd gegooid, besloot hij in de 73ste minuut de wedstrijd definitief te staken. Verwacht wordt dat de UEFA Inter zwaar zal straffen voor dit incident. Eerder dit jaar werd AS Roma zwaar gestraft met twee thuiswedstrijden zonder publiek, toen scheidsrechter Frisk door het publiek was bekogeld en daarbij gewond raakte.


Materazzi en Rui Costa kijken naar het strafschopgebied vol vuurwerk