Boogerd: "Ik mis de explosie"

Maurice (mbn)
Hoe Michael Boogerd zich ook voorbereidt, hij zal altijd een favoriet zijn voor de Amstel Gold Race. Na een rustige voorbereiding voelt hij zich goed, maar denkt explosiviteit te missen.

Zowel in 2003 als in 2004 werd Boogerd tweede in de Amstel Gold Race. Iedere keer het verhaal van net niet. Wel de vorm hebben, maar het net niet kunnen afmaken. Dit jaar heeft hij zich rustig voorbereid op de Amstel Gold Race. In de Ronde van het Baskenland kon hij ontspannen rijden en zijn klimkwaliteiten testen. Dat ging vrij goed en Boogerd werd achtste in het eindklassement.

Ondanks dat hij sterk lijkt, heeft Boogerd twijfels: "De vorm is er wel, maar ik mis nog de explosie. Misschien heeft het wel met mijn leeftijd te maken. Toch is het goed dat ik in het Baskenland reed, want dat had ik nodig om mijn vorm aan te scherpen."

Hij weet in ieder geval wel wie hij in de gaten moet houden. Op de vraag naar de kanshebbers zegt Boogerd: "Vooral Rebellin en Danilo Di Luca. Die staken er in het Baskenland echt bovenuit. Maar als Alejandro Valverde er nog bij is op de Cauberg, dan wint hij. Die is echt niet te kloppen in de spurt."