Topkok 'vergeet' de huur te betalen

rezel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het doek is gevallen voor restaurant Vossius van topkok Robert Kranenborg. Maandag werd het pand, vanwege een huurachterstand van een jaar, ontruimd.

De verhuurder De Nedstede Groep wilde niet langer uitstel van betaling verlenen, verklaarde woordvoerder B. Maussen. "We zijn nu op zoek naar een nieuwe huurder. Vandaar dat het pand leeg moet worden opgeleverd."

De verhuurder wil niets kwijt over de hoogte van de huur, maar het is wel een fiks bedrag. "Het is een groot pand dat met de allerduurste materialen is verbouwd." Zo is het plafond bedekt met bladgoud. Bij de inrichting van hun restaurant deed Kranenborg een beroep op de beroemde binnenhuisarchitect Cees Dam en zijn zoon Diederik.

De ontruiming is een enorm debacle voor Kranenborg. Hij vertrok twee jaar geleden bij het Amstel Hotel (twee Michelin-sterren) om een eigen toprestaurant te beginnen. Eind 2001 werd restaurant Vossius vervolgens geopend en al snel had hij ook daar een ster te pakken. Het restaurant had onder meer een permanente limousineservice om gasten van en naar hun hotel te brengen.

Het wilde echter toch niet vlotten met het aantal bezoekers, mede door de economische malaise, waardoor de omzet daalde. Vorige week stond overigens in de Telegraaf dat Kranenborg de scepter gaat zwaaien in de Swarte Walvis (Zaandam).