'Egypte, SyriŽ en S-A hebben nucleaire programma's'

ErnstM enb andromeda1968 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Meir Dagan, het hoofd van de inlichtingendienst van IsraŽl de Mossad, heeft maandag laten weten dat er concrete aanwijzingen zijn dat enkele landen in het Midden-Oosten bezig zijn met een nucleair programma. Hiermee doelt hij niet alleen op Iran maar ook op SyriŽ, Egypte en Saudi-ArabiŽ.

Dagan waarschuwde tevens voor Iran waar het atoomprogramma steeds meer vorm krijgt. Bij de bouw wordt Iran geholpen door Russische ingenieurs. Volgens Dagan worden de inspecteurs van het IAEA op hun zoektocht naar een nucleair programma misleid door de IraniŽrs.

Volgens vice-premier Shimon Peres is Iran het grootste probleem van de regio. "Het is het centrum van het terrorisme in het Midden-Oosten. Het geeft haar nucleaire programma een religieus kleurtje."

Ondertussen waarschuwt het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken Washington voor een actie tegen zijn land. Het zou een monumentale strategische fout zijn. De waarschuwing volgt op de uitspraken van Condoleezza Rice voor de Senaat waar zij Iran een voorpost van tirannie noemt.