Overname Jordan door Midland bevestigd

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Hoewel het al lang vermoed werd, is het dan nu officieel bekend, Jordan is overgenomen door Midland F1.

Hoewel de details pas later bekend zullen worden gemaakt door Midland, zal het team wel onder de naam Jordan Grand Prix deelnemen aan het kampioenschap van 2005. De auto zal Jordan Toyota EJ15s heten.

Eddie Jordan over de overname: "Ik heb 35 jaar van mijn leven aan gemotoriseerd racen besteed, en ik heb een aantal fantastische dingen meegemaakt. De afgelopen 14 jaar al helemaal, omdat ik gelukkig genoeg was om in de Formule 1 mee te mogen doen als teambaas. Ook de eerste overwinning in Spa in 1998 was natuurlijk fantastisch."

"Ik moet Bernie Ecclestone bedanken dat hij me voorgesteld heeft aan Alex Shnaider. Ik denk dat het team, door samen te gaan werken met Midland, alleen maar sterker kan worden, en dat we weer mee kunnen gaan doen zoals we hebben kunnen doen, vroeger. We hebben een aantal fantastische rijders in het team gehad, en ik voel me vereerd dat ik met ze heb mogen werken. Hetzelfde geldt voor de medewerkers. Ook zou ik graag de toewijding van de sponsoren, motorleveranciers en de technische partners willen complimenteren. Maar ook de aandeelhouders en de trouwe leveranciers wil ik graag bedanken."

"Een groot compliment wil ik geven aan de huidige medewerkers, die toch zijn gebleven in een tijd dat Jordan het moeilijk had. Ik ben blij dat ze nu een veilige toekomst hebben. Maar ook mijn vrouw en mijn familie wil ik bedanken; zij hebben de hele tijd achter me gestaan. Ik heb een groot gedeelte van mijn leven me bezig gehouden met mijn hobby, iets dat niet veel mensen kunnen doen. Ook vind ik het leuk dat we voorlopig nog Jordan als naam hebben.", aldus Eddie Jordan, de teambaas van het gelijknamige team.