Seksschandaal in gemeenteraad Delfzijl

Icoon politiek binnenland nieuws Binnen de gemeenteraad van Delfzijl is grote commotie ontstaan vanwege een vermeend seksschandaal. Zo zou een raadslid van de lokale partij Gemeentebelangen een voormalig partijgenote hebben verkracht. De rel is de nieuwste in een lange serie van politieke vetes.

Gemeenteraadslid Arco de Kruijff (Gemeentebelangen) zou zich drie jaar geleden hebben vergrepen aan zijn partijgenote Lia Beulakker. Dit zou hij hebben gedaan nadat het raadslid haar naar huis bracht. Vorige week deed ze aangifte.

De Kruijff heeft furieus op de beschuldigingen gereageerd. "Er is een frontale aanval op mij ingezet. Het is een duivels broedsel van een of meer verdorven geesten, met als doel mij tot op het bot te beschadigen. Ik heb dat creatuur nooit met een vinger aangeraakt. Ik heb een brandschoon geweten."

Rel vloeit voort uit gebakkelei verleden
Volgens De Kruijff zijn de recente beschuldigingen nog de nasleep van onderling gebakkelei in het verleden. Dit ontstond na het grote succes van de partij bij gemeenteraadsverkiezingen. Ook anderen twijfelen aan de waarheid van haar verhaal.

Beulakker zelf wenst geen commentaar te geven. Haar vertrouwenspersoon Ria de Weerd doet dit. "Lia heeft de ene huilbui na de andere." In een reactie op de vraag waarom er nu pas, drie jaar na de mogelijke verkrachting, aangifte is gedaan antwoordt ze: "Mevrouw Beulakker praat er niet makkelijk over en ze werd bedreigd door De Kruiff. Ze moest haar mond houden."

Burgemeester Maritje Appel van Delfzijl wil niet reageren op de jongste rel in haar gemeente. Ze vindt dat het een privé-kwestie betreft. De Kruiff heeft inmiddels de tegenaanval ingezet en zowel Beulakker als De Weerd aangeklaagd vanwege smaad en het doen van een valse aangifte.