Basso grote man voor CSC

Maurice (mbn)
Na een spannende winter presenteerde CSC gisteren de ploeg voor 2005 aan de pers. Duidelijk werd dat Ivan Basso de absolute kopman van de ploeg is komend jaar.

Riis en de zijnen hadden graag deze winter enkele grote versterkingen bij de ploeg binnengehaald met het oog op de ProTour. Doordat er weinig extra sponsors werden gevonden, bleef het budget van CSC te beperkt daarvoor. Wel werden met Christian Vandevelde en David Zabriskie twee renners binnengehaald die in de grote rondes Basso ondersteuning moeten kunnen bieden.

Op het vlak van de klassiekers moet CSC echter vrezen voor de prestaties komend jaar. Michele Bartoli heeft afscheid van het wielrennen genomen en in goed overleg vertrok Jörg Jaksche naar Liberty Seguros. Toch blijft de ploeg zich wel richten op de voorjaarsklassiekers.

Het grote doel is echter om komend jaar een grote ronde te winnen. Ivan Basso zal zowel in de Giro d'Italia als in de Tour de France de absolute kopman zijn. Volgens Riis is de als timide jongen binnengkomen Basso klaar voor een overwinning van een grote ronde.

De Giro lijkt daarbij de meeste aandacht te krijgen. Waar de Italiaanse pers het duel Cunego - Basso aan het opkloppen is, maakt men zich daar bij CSC geen zorgen over. Riis vertelde dat hij Basso op het hart heeft gedrukt zich niet druk te maken over andere renners: "Of het nu Cunego is of Armstrong; je zal alle deelnemers moeten verslaan wil je een ronde winnen."