'24 januari meest depressieve dag van het jaar'

Reya (vertaald en herschreven) en thomas26 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Als vanochtend je haar niet goed wilde gaan zitten, als het brood op bleek te zijn, de krant te laat kwam en je auto niet meer wilde starten, dan kan dat geen toeval zijn, want 24 januari is namelijk de meest sippe dag van het jaar. Dat is althans wat de Britse onderzoeker Cliff Arnal van de universiteit van Cardiff beweert.

Arnal kwam tot zijn conclusie door een ingewikkelde formule met verscheidene factoren. Hierin betrok hij het weer, schulden die opgelopen zijn rond Kerstmis, de tijd die verlopen is sinds de feestdagen, voornemens die mislukt zijn, de motivatie om te werken en de behoefte om iets te hebben om naar uit te kijken.

Ook vinden er in januari veel meer ongelukken in het verkeer plaats dan normaal. In Groot-Brittannië gebeuren er in januari zo'n twee miljoen ongelukken in het verkeer. Een werkbemiddelingsbureau adviseert werkgevers zelfs extra aardig te zijn voor hun werknemers, omdat 24 januari, toevallig ook de sterfdag van de beroemde Engelse staatsman Winston Churchill, werknemers anders depressief zou maken.

The Guardian wist niettemin een aantal redenen te verzinnen waarom 24 januari wél een goede dag is: zo duurt het nog 334 dagen tot Kerstmis (en 315 dagen tot Sinterklaas), waardoor mensen nog volop de tijd hebben cadeaus in te kopen, de dagen worden alweer langer, het is precies zeventig jaar geleden dat bier in blik in de verkoop ging en een weekje weg naar Lanzarote kost slechts 159 pond (240 euro).