Juventus loopt weer uit op AC Milan

Juventus heeft de voorsprong op naaste rivaal AC Milan weer vergroot. De koploper van de Italiaanse Serie A klopte Brescia, terwijl AC Milan onderuitging tegen Livorno. Udinese verloor voor de derde maal in de laatste vier wedstrijden.

Juventus trad opnieuw aan zonder Alessandro Del Piero, die door coach Fabio Capello op de bank werd gehouden ten gunste van David Trezeguet. De Fransman vormde samen met ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic de aanval. Trezeguet opende de score uit de rebound van een schot van Ibrahimovic en dankzij een eigen doelpunt werd het 2-0.

Milan raakte de twee punten die het vorige week inliep op Juve weer kwijt. In de uitwedstrijd tegen Livorno gingen de rossoneri onderuit tegen de ploeg van Roberto Donadoni. De ex-Milanees boekte de tweede zege op rij sinds hij de nieuwe trainer is bij Livorno. De winnende treffer kwam van Colombo. De verrassende zege was overigens verdiend omdat Livorno negentig minuten lang enthousiast ten aanval trok en Milan het spelen onmogelijk maakte. Jaap Stam startte bij Milan in de basis, Clarence Seedorf viel in de tweede helft in.

Udinese is de weg behoorlijk kwijt in de Serie A, al blijft het de club wel derde staan in de stand. In Udine ging Reggina er met de winst vandoor door goals van Bonazzoli en Borriello. Udinese behaalde maar drie punten uit de laatste vier wedstrijden maar heeft geluk dat achtervolger Internazionale voornamelijk gelijk blijft spelen.