[update] Sneeuwval zorgt voor lange files

Sneeuwval heeft er vanochtend voor gezorgd dat er ruim 52 files werden gemeld met een totale lengte van 425 kilometer. Kort na half acht was het hoogtepunt. Normaal staat er rond die tijd 125 kilometer file. Vooral de wegen in de Randstad moesten het ontgelden.

Een lange rij, 17 kilometer, stond op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam. Op de A2 richting Amsterdam stond 20 kilometer en bij Bunnik op de A12 richting Utrecht 28 kilometer file. Zelfs strooiwagens kwamen daarbij vast te zitten in het verkeer.

update
De ochtendspits van vandaag was op vier na de drukste aller tijden. Alleen in de eerste maanden van 1999 en 2004 was het nog drukker. Omdat het winterweer gisteren was aangekondigd, gingen veel automobilisten eerder de weg op, waardoor het verkeer sneller vastliep.

Het drukste was het rond 08:30 uur. Toen stonden er meer dan zestig files die samen 560 kilometer lang waren. Dat is ruim vier keer zoveel als normaal op maandag. De langste stond op de A12, tussen Arnhem en Utrecht: 37 kilometer.