Hirsi Ali zat ondergedoken in de VS

Bart (veekeend)
marcgmp had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Politica en VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zou zijn ondergedoken op een marinebasis in de Verenigde Staten sinds tien november. Ze werd toen door het ministerie van Defensie in het geheim op de basis ingevlogen, zo melden goed ingelichte bronnen. Het ministerie van Defensie wil de evacuatie alsmede de locatie van Hirsi Ali niet bevestigen.

Het was al bekend dat de politica een tijd in het buitenland zat ondergedoken. Hirsi Ali werd geëvacueerd op de dag van de bestorming van het Haagse Laakkwartier, waar de moslimextremisten Ismail A. en Jason W. werden belegerd, nadat een eerste arrestatiepoging was mislukt. Tegelijkertijd werden er vijf andere leden van de zogeheten 'Hofstadgroep' in Amsterdam en Amersfoort gearresteerd. Binnen deze groep zou de dodenlijst circuleren.

Met een patrouillevliegtuig van de koninklijke marine werd Hirsi Ali tijdens een geheime vlucht naar een veilige schuilplaats gevolgen. Vliegtuigspotters zagen de voorbereidingen op vliegkamp Valkenburg bij Leiden. Kort erna arriveerde een gepantserde Mercedes met de politica, vergezeld door lijfwachten.

Via de radiofrequenties pikten de spotters op dat er sprake was van een geheime vlucht, met als bestemming de Amerikaanse marine-vliegbasis Brunswick aan de Amerikaanse Oostkust. De vlucht vond plaats met een Orion. Dit type vliegtuig zal binnenkort niet meer in gebruik zijn bij Defensie, vanwege bezuinigingen.