FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 december 2004

Ontwikkelaar wil 'luchtkastelen' bouwen

Sideris had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Limburgse projectontwikkelaar wil de 27 televisietorens en andere communicatiemasten in Nederland gaan gebruiken voor woningbouw. De televisietoren in Roermond moet als eerste worden omgebouwd. De plannen voorzien in de bouw van 57 zogenaamde airvilla's, met een vloeroppervlakte van 140 tot ruim 200 vierkante meter.

De 'luchtkastelen' gaan gebouwd worden op een hoogte van meer dan honderd meter. In de televisietorens is ruimte ontstaan doordat er door voortschrijdende technieken steeds minder ontvangstapparatuur noodzakelijk is. Vroeger waren er zes etages nodig om alle apparatuur te kunnen herbergen, tegenwoordig nog maar één. Projectontwikkelaar H. Muermans ontvouwde deze week zijn plannen aan minister Dekker van Volkshuisvesting, die een werkbezoek aflegde in Roermond.

De lokale Roermondse politiek blijkt in ieder geval warm te lopen voor de plannen van Muermans. Wethouder Van Rey verklaarde dat zijn gemeente alle steun wil geven om de extreme hoogbouwideeën werkelijkheid te doen worden. "Het is een uiterst verrassend idee, waarmee we Roermond na het Outlet Center opnieuw internationaal op de kaart kunnen zetten. We zullen dan ook alles uit de kast halen om de airvilla's werkelijkheid te maken", aldus Van Rey.

Televisietoren Mierlo
Een projectontwikkelaar wil villa's in tv-torens

Splinter Cell: Chaos Theory Collector's Edition aangekondigd

Ubisoft heeft vandaag bekend gemaakt dat ze het spel Splinter Cell: Chaos Theory ook gaan uitbrengen in een Limited Collector's Edition uitvoering. Het spel zal in een metalen hoes zitten en bevat twee DVD's. DVD 1 bevat het complete spel en op DVD 2 zal onder andere the making of en het development dagboek staan.

De Limited Collector's Edition staat vooralsnog alleen gepland voor een release in Noord-Amerika en Canada en zal voor een prijs van $54.99 verkocht gaan worden voor de Xbox, PlayStation 2, GameCube en PC.

Metallica op 1 in FOK!top 100 Allertijden 2004

Metallica staat met hun plaat 'One' dit jaar op nummer 1 in de FOK!top 100 Allertijden 2004 die vanavond bekend is geworden. Users in het subforum Muziek van het FOK!forum hebben aan de hand van hun persoonlijke lijstjes de Top 100 samengesteld. Dit jaar waren er meer inzendingen dan vorig jaar. Toen waren er ongeveer 80 lijstjes binnengekomen, dit jaar 163.

Metallica verstoot Radiohead met 'Street Spirit' van de nummer 1 positie. Dit nummer staat dit jaar op nummer 16. Opvallend is ook dat Radiohead over het algemeen een stuk minder populair is dan vorig jaar. Toen stond de band nog zes keer genoteerd, dit jaar zijn er maar drie platen van Radiohead opgenomen in de lijst. De hoogste binnenkomer is Green Day met 'Good Riddance (Time Of Your Life)' op nummer 17. De Eagles hebben met hun nummer 'Hotel California' de hoogste terugkomer. In 2002 stonden ze nog in de lijst, in 2003 niet meer, maar dit jaar zijn ze er weer op nummer 18.

Radio
De volledige lijst zal binnenkort ook uitgezonden worden op ActionRadio. Een aantal bekende users en muziekkenners zullen de lijst dan live in een marathon-uitzending presenteren. De exacte uitzenddatum en meer details hoor je binnenkort!

De hele lijst is hier te vinden.


Steeds minder coffeeshops in Nederland

Het aantal coffeeshops in Nederland is dalende. In 2003 waren er 754 coffeeshops, tegen 782 een jaar eerder. De coffeeshops bevonden zich in 105 gemeenten. Van die gemeenten heeft Amsterdam het grootste aantal coffeeshops binnen de grenzen; 258, oftewel ruim eenderde van het totaal.

Dit blijkt uit cijfers die het ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt. Volgens het ministerie heeft het weren van jongeren onder de achttien jaar uit de softdrugsverkooppunten de grootste prioriteit. Uit het jaarlijkse onderzoek blijkt verder dat in coffeeshops nauwelijks harddrugs-overtredingen plaatsvinden. Bovendien sluit het aantal coffeeshops steeds meer aan bij het beoogde aantal binnen het beleid van de diverse gemeenten.

Het aantal coffeeshops in Nederland daalt
Het aantal coffeeshops in Nederland daalt

'Leeuw' wint Gouden Loeki 2004

In een één uur durende televisieuitzending op Nederland 2 is vanavond de winnaar van de Gouden Loeki 2004 voor beste commercial bekendgemaakt. De winnaar is 'Leeuw' geworden, een reclame van Centraal Beheer Achmea, oftewel "Even Apeldoorn bellen". Het spotje is hiermee de opvolger van 'de klussende mannen' van Amstel, die vorig jaar de prijs in de wacht sleepten.

In de commercial gaat een gezin met oma een dagje naar de Beekse Bergen, alwaar ze tevens een bezoekje brengen aan de leeuwen. Als er opeens een leeuw voor de auto opduikt, schrikken ze even, maar vader drukt vastberaden op de toeter en het gevaar is voorbij, denken ze... Ze rijden zingend ("In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight") naar huis, met de leeuw op het dak van de auto.



'Leeuw' is de 38ste commercial in de reclamecampagne van Centraal Beheer Achmea en opgenomen in Praag. Sikko Gerkema en Sanne Braam van DDB Amsterdam kwamen met het idee voor het script.

De tweede plaats in de verkiezing ging ook naar Centraal Beheer Achmea, met het spotje 'Schoonmaaksters' (twee vrouwen wissen alle sporen van een misdaad uit). Op drie eindigde Citroën met 'Huis aan huis', waarin een Citroënverkoper wel heel enthousiast is. Vierde werd Fortis met 'Ruud Gullit', die een band gaat verwisselen in de regen en Delta Lloyd complementeerde de top 5 met 'Booming Car/EK', waarin twee Oranjefans stoer doen met en in hun auto, terwijl een paar ruige gasten naast hun voertuig staan.

Dit jaar werd ook de Gouden Loeki voor de beste reclame van de afgelopen 40 jaar gekozen, dit omdat de STER volgend jaar 40 jaar bestaat. Het publiek stemde via internet op de reclame van de olifant die zijn slurf op het gezicht van de man met zijn Rolo slaat.

-
Bekijk hier alle commercials uit de top 5 van 2004.

Red Orchestra v3.1 Map Pack voor UT2004

Het team van Red Orchestra heeft een nieuwe map pack uitgebracht voor de laatste versie van hun populaire Unreal Tournament 2004 mod, Red Orchestra v3.1. De nieuwe maps zijn tot stand gekomen uit commentaar en feedback van gamers en reviewers van de afgelopen maand. Tevens bevat de uitbreiding een officiële map genaamd (RO-Danzig), gemaakt door Epic.

Je kunt 'em hier downloaden.

EU-voorzitter: "Turken zijn tapijtverkopers"

De kersverse voorzitter van de EU, Luxemburg, is vandaag knallend van start gegaan met rake woorden over Turkije. Zo werd door de Luxemburgse socialistische vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn de top van de Turkse regering uitgemaakt voor "tapijtverkopers die nog veel moeten leren."

In een kleine kring werd op de Europese top de opmerking door Asselborn gemaakt, wat tot veel commotie leidde. Hij zegt niet bereid te zijn ook maar één woord terug te nemen.

"Het was mijn eerste Europese top, er was na vele uren onderhandelen een akkoord, we stonden daar een glas champagne op te drinken, en toen zag ik hoe de Turken op een agressieve manier alles alsnog in de waagschaal stelden. Ik vind: zoiets doe je niet, en heb dat dus veroordeeld", aldus Asselborn. Hij gaf wel aan zich maximaal in te spannen om Turkije EU-lid te maken.

Boiling Point: Road to Hell screens tonen idyllisch landschap

In Boiling Point: Road to Hell reis je af naar de jungles van Zuid-Amerika om te vechten in een guerilla oorlog. Ontwikkelaar Deep Shadows heeft knap werk afgeleverd met de engine van de game. Zo zal de omgeving gestreamed worden, wat betekent dat er geen laadtijden zijn tussen de levels. Het feit dat er geen laadtijden zijn zorgt ook voor een non-lineaire gameplay waarin je zelf bepaalt wat je doet.

Om de vele kilometers die in het spel verwerkt zijn te overbruggen, kun je gebruik maken van een hoop voertuigen in de game. Maar hey, het is oorlog, dus verwacht ook nog een arsenaal aan wapens.

Tenslotte zijn dit de screenshots:












"Te stenigen vrouw nog in leven"

De Iraanse vrouw Hajieh Esmailvand, die vandaag gestenigd zou worden omdat ze met een onbekende minderjarige man 'onzedelijke' feiten zou hebben gegaan, is nog in leven. Dat beweren enkele bronnen, waaronder Amnesty. Een officiële verklaring over het lot van de vrouw is nog niet uitgegeven.

Hajieh Esmailvand zal tot haar borstkas in de grond worden begraven, waarna ze volgens het islamitisch recht, de sharia, gestenigd moet worden tot de dood er op volgt. In een eerder stadium was de vrouw door een lagere rechtbank veroordeeld tot dood door ophanging. De hoogste islamitische rechtbank in Iran zette dit om in de doodstraf door middel van steniging.

Eergisteren werd bekend dat een seksueel misbruikt meisje in Iran ook de doodstraf zal krijgen. De 19-jarige Leyla wacht de strop, nadat ze eerst 95 zweepslagen met een staalkabel moet incasseren. Andere medeplichtigen in de zaak, waaronder haar moeder, verkrachters en elkaar opvolgende souteneurs zijn veroordeeld tot enkele zweepslagen of kregen vrijspraak.

Ondertussen wordt er internationaal steeds meer actie ondernomen om Iran te vragen te stoppen met het voltrekken van de brute doodstraffen conform de islamitische sharia. Zo heeft onder meer de Noorse premier een klemmend beroep gedaan op zijn Iraanse collega om af te zien van de stenigingen.

Onlangs bleek uit een representatief onderzoek in Nederland dat dertig procent van alle moslims in ons land een politieke moslimpartij wil met de sharia als basis. Van de islamieten die een moslimpartij wensen, vindt ruim de helft dat de partijbeginselen op de sharia gebaseerd moeten zijn. Twintig procent vindt dat niet.

Vrouw wordt ingegraven, wachtende op haar dood.

Vrouw overleden na de voltrekking van de steniging
Foto boven: vrouw wordt tot haar borst ingegraven, conform de sharia, om kort erna tot haar dood gestenigd te worden. Foto onder: impressie van de voltrekking van de steniging bij een andere vrouw.

"Plassen water op Mars"

De NASA heeft de Marsrover Opportunity van alle kanten gefotografeerd waarbij bleek dat alle stof van de panelen verwijderd is. Enige tijd geleden werd de Opportunity 's nachts ook al op onbekende wijze "schoongemaakt". De NASA heeft echter geen verklaring kunnen vinden hoe dit heeft kunnen gebeuren.



Sommige internetcommunities denken een verklaring gevonden te hebben op een van de foto's: de robot is gewoon schoongespoeld. Eerder fotografeerde de NASA al waterijswolken boven Mars.

Op een foto die de robot van de grond gemaakt heeft, zijn volgens sommigen duidelijk plassen water te zien. Foto's op Sol 307 tonen een schijnbaar vochtige grond, stenen en plassen water. Klik hier voor de grote foto.


Plassen water of gezichtsbedrog? (Foto: NASA)


Schiphol moet slapende werknemers weer aannemen

Schiphol moet vijf ontslagen storingsmedewerkers weer aannemen. Dit bepaalde de rechter in Haarlem vandaag in een kort geding dat de werknemers hadden aangespannen. Het vijftal werd vorige maand op straat gezet nadat ze tijdens de nachtdienst zaten te slapen.

De mannen werden gedurende tweeëneenhalve maand heimelijk met camera's gevolgd tijdens hun werk. Schiphol wilde zo voldoende bewijs verzamelen dat de mannen sliepen om ze vervolgens op staande voet te kunnen ontslaan. De rechter vond dit echter onaanvaardbaar. De luchthaven had de werknemers op de hoogte moeten stellen van de aanwezigheid van de camera's. Volgens de rechter heeft Schiphol onrechtmatig gehandeld en is er zelfs sprake van een strafbaar feit.

Ook was de rechter van mening dat de mannen eerst een waarschuwing hadden moeten krijgen. In augustus werd het slapen al eens vastgelegd op film. Toen al had de luchthaven moeten ingrijpen en de mannen attent moeten maken op de gevolgen van hun gedrag. Temeer omdat de mannen, allen tussen 48 en 59 jaar oud, al jarenlang in dienst zijn van de luchthaven. De dienstverbanden lopen uiteen van 18 tot 33 jaar.

"Wilders radicaler dan Janmaat"

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders houdt een aantal standpunten er op na, die in strijd zijn met de Nederlandse democratie. Een aantal van zijn opvattingen zouden veel radicaler zijn dan die van Janmaat, Filip De Winter en Jean-Marie Le Pen. Dat beweren enkele wetenschappers.

"Als je Wilders naast Janmaat zet, schrik je je dood. Wilders is op een aantal punten veel radicaler, zo concludeert universitair docent politieke wetenschappen C. Mudde, die promoveerde op rechts-extremisme. Ook wetenschappers M. Fennema en M. Maussen zeggen verbaasd te zijn dat Wilders nauwelijks kritiek krijgt in de Kamer. "Mensen realiseren zich niet hoezeer Wilders over de grens van de rechtsstaat gaat."

Desondanks zijn volgens Mudde niet alle standpunten van Wilders radicaal, omdat het Kamerlid geen volksnationalisme zou voorstaan. Een aantal standpunten zouden wel 'heel drastisch zijn', vallende onder de categorie rechts conservatief.

Met name de plannen van Wilders tegenover radicale moslims zouden enkel in een autoritaire staat mogelijk zijn, zo oordeelt Hoogleraar en lid van de PvdA denktank J. de Beus. Wilders pleitte onlangs ervoor om noodwetgeving te gebruiken om radicale moslims die nog nergens voor zijn veroordeeld, op te pakken en het land uit te zetten. Mulders: "Die radicaliteit kan ik me niet van het Vlaams Blok herinneren."

Paul Cliteur VVD-lid, bekend islamcriticus die onlangs met zijn columns stopte wegens demonisering, vindt de ideeën van Wilders niet controversieel. Cliteur is van mening dat Nederland op noodwetgeving moeten kunnen terugvallen 'als de situatie ernstig genoeg is'.

"Wilders maakt onderscheid tussen Nederlanders"
Ook Wilders' voorstellen rondom Nederlanders met een dubbel paspoort vallen bij enkele wetenschappers niet goed. Daarover zegt Maussen: "Papieren Nederlanders zijn in zijn ogen Marokkaanse Nederlanders die genaturaliseerd zijn. Wilders wil ze anders behandelen dan echte Nederlanders, de etnische Nederlanders. Dat onderscheid maken rechts-extremisten ook. Met zijn voorstellen over de Marokkaanse hangjongeren gaat Wilders verder dan het Vlaams Blok en Le Pen."

De Beus noemt de plannen 'buitensporig en draconisch autoritair', omdat Wilders onderscheid maakt tussen 'echte en nep-Nederlanders'. Volgens de hoogleraar is het een rechtse utopie om te denken dat we zomaar af kunnen van slecht geïntegreerde allochtonen. Het klopt dat er ontzettend veel niet geïntegreerde migranten zijn. Een categorie is ook asociaal. Dat komt door jaren fout beleid. Maar je kúnt deze mensen niet allemaal criminaliseren."

Moskeeën steunen 3FM-actie voor Darfur

De actie van 3FM om geld in te zamelen voor een noodhospitaal in Darfur (Sudan) wordt gesteund door de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken (UMMAO). De organisatie heeft moskeebesturen en imams opgeroepen vrijdag geld in te zamelen voor dit initiatief.

De UMMAO hoopt dat er veel geld wordt opgehaald, dat ten goede komt aan het Rode Kruis. Momenteel zitten Claudia de Breij, Giel Beelen en Wout van der Goes van 3FM in een glazen huis op het Neude in Utrecht waar zij vijf dagen lang de actie ondersteunen door niet te eten en het houden van marathonuitzendingen op 3FM.

De luisteraars kunnen bieden op bijzondere veilingen, zoals het bijwonen van RTL Boulevard, een originele tekening van Fokke & Sukke of een masterclass acteren met Egbert Jan Weeber. Verder kunnen luisteraars een plaatje aanvragen door er geld voor te geven. Woensdagavond was er reeds 175.000 euro opgehaald door de 3FM jocks.

 Fokke & Sukke

'Impotente' dieven stelen Viagra

In Brazilië hebben zes dieven niet alleen de kluis van een drogisterij leeggeroofd, maar ook alle anti-impotentiemiddelen meegenomen. De overval vond afgelopen zondag plaats in Rio de Janeiro.

De overvallers wisten de kluis te kraken en maakten ongeveer 5200 euro buit aan cash en cheques. Ook namen ze ruim honderd dozen Viagra, Cialis en Levitra mee met een totale waarde van 1947 euro. Eigenaar Ailton De Souza merkt op: "Echt merkentrouw waren ze niet. Alles wat we hadden van anti-impotentiemiddelen namen ze mee." In Brazilië worden anti-impotentiemiddelen bij de meeste drogisterijen en apotheken gewoon verkocht zonder doktersvoorschrift. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

SP bezorgd over toekomst Nederland 2

De Socialistische Partij (SP) maakt zich bezorgd over het voortbestaan van tv-zender Nederland 2, nu de voetbalrechten naar John de Mol zijn gegaan. SP-Kamerlid Fenna Vergeer meent dat de publieke zender onder druk staat, aangezien ook de omroepen Avro en Tros openlijk twijfelen over hun rol in de publieke omroep.

"De Avro en de Tros hebben weliswaar aangegeven te blijven, maar dat ging niet van harte", zegt Vergeer, die van staatssecretaris Medy van der Laan betere garanties wil voor de publieke zenders. De SP maakt zich verder zorgen over de toekomst van de voetbaluitzendingen bij de commerciëlen. "Hem gaat het niet om voetbal, maar alleen om in het in de markt zetten van zijn omroep. Daar zal hij de voetbalprogramma's wel voor gaan misbruiken", denkt Vergeer. De SP wil de regels voor journalistieke vrijheid en reclame dusdanig aanscherpen dat een commerciële partij niet meer geïnteresseerd zal zijn in de voetbalrechten.

Charisteas naar Ajax

Studio Sport meldt dat Angelos Charisteas (24) naar Ajax gaat. Al wekenlang zat Ajax achter de man aan die Griekenland in de finale tegen Portugal de Europese titel bezorgde.

Arie van Eijden zou de transfer hebben bevestigd aan RTV-Noord Holland. De Amsterdammers betalen ongeveer 4,8 miljoen euro voor de international, die bij Werder ontevreden was. Naar verluidt gaat de Griekse spits 1,2 miljoen euro per jaar verdienen. Donderdag zouden handtekeningen onder het contract worden gezet.

Charisteas maakte de enige treffer in de EK finale van afgelopen zomer, waarna Griekenland kampioen werd. In zijn loopbaan speelde hij al voor Aris Saloniki, Athinaikos en Werder Bremen. Tot op heden speelde hij 160 competitie duels, waarbij hij 37 keer tot scoren kwam.

NOC hoopt op inzet NOS voor sport

De NOC*NSF hoopt dat de NOS, ondanks het verlies van de voetbalrechten, zich zal blijven inzetten voor het brengen van sport op televisie.

"Het zou een ramp zijn wanneer sport haar prominente plaats bij de publieke omroep verliest," zegt de algemeen directeur van de sportkoepel, Theo Fledderus.

De Koninklijke zwembond maakt zich zorgen over de verkoop van de samenvattingsrechten aan het bedrijf Talpa. "De Mol heeft de krenten uit de pap gehaald. De vraag is of de NOS het budget voor sport op hetzelfde niveau kan houden. Het kan een verschraling voor het aanbod van sport betekenen," aldus Jos Kusters, directeur van de zwembond.

Man kerfde initialen in been vriendin

Thucydides en yohan.nl (herschreven) hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden heeft zijn toenmalige vriendin in september van dit jaar een week lang ernstig mishandeld. De man vermoedde dat zijn vriendin vreemd was gegaan en sneed onder andere met een schilmesje zijn initialen in haar been.

Hij sloeg zijn vriendin met onder meer een dweilstok met ijzeren punt en met een stofzuigerslang. Ook schopte hij haar en sloeg hij haar tegen de muur. Als teken van eigendom sneed de man zijn initalen in het been van zijn vriendin. Op politiefoto's is te zien dat het slachtoffer ernstige snijwonden en kneuzingen heeft opgelopen over het hele lichaam. Volgens het meisje dreigde hij tevens om haar in brand te steken; de verdachte ontkent dit echter.

Uit psychisch onderzoek blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij is verslaafd aan cocaïne, alcohol en kalmerende medicijnen. Officier van justitie Oebele Brouwer noemde zijn gedrag jegens de vrouw "weerzinwekkend" en "vernederend" voor het slachtoffer. Opvallend is dat de vrouw regelmatig bij de dader in de gevangenis op bezoek gaat.

Voor de rechtbank eiste Brouwe twee jaar detentie, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade. Ook meent hij dat de man twee eerder dit jaar opgelegde voorwaardelijke celstraffen van zes maanden alsnog moet uitzitten. Daarnaast vroeg de officier reclasseringstoezicht. Uitspraak volgt 4 januari volgend jaar.

Records voor RuneScape

De browser-based MMORPG RuneScape heeft twee nieuwe records behaald. Eén voor de meeste actieve mensen in 2 weken tijd en één voor het meest aantal users online.

In totaal zijn er nu 2 miljoen spelers in de laatste 2 weken actief geweest op de servers van RuneScape en is er een piek gehaald op afgelopen dinsdag van 90.000 spelers die tegelijkertijd online zijn geweest.

"[...]
'Our active player count, that's the number of people who have played RuneScape in the last 2 weeks, has been growing dramatically over the last few months - so we'd expect to see the concurrent player number record to be steadily increasing too. Last night we saw both active player count and concurrent player numbers set new records.' says Managing Director, Constant Tedder. 'RuneScape is proving that MMORPGs can appeal to all gamers with fun and challenging adventures for all ages. To cope with all these new players we've added new servers in Chicago, with more servers coming online in Seattle soon.'
[...]"


RuneScape is een gratis MMORPG, die gespeeld wordt in je browser. De speler kan ook kiezen om een abonnement te nemen van $5 per maand en stelt een grotere wereld tot je beschikking, meer quests, nieuwe skills en snellere support.

Albers rijdt in 2005 voor Minardi

Gerard-joling, f1sven en bordewolf hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Formule 1-team Minardi zal morgen om 13.00 uur een persconferentie houden in Amsterdam. Hierbij zal hoogstwaarschijnlijk de Nederlander Christijan Albers worden gepresenteerd als coureur van het team voor 2005. Hij zou een éénjarig contract hebben getekend.

In de afgelopen week werd al door bronnen gemeld dat de 25-jarige Albers zo goed als zeker was van een plaatsje bij Minardi. Het leek er echter op dat zowel Albers als het team met de daadwerkelijke contracten wilden wachten tot de grotere teams de plaatsen zouden hebben ingevuld. Het lijkt er nu op dat Albers en Minardi voor de zekerheid van een contract hebben gekozen. Morgen zal ongetwijfeld uit de persconferentie meer nieuws volgen.

-
Kijk voor meer Formule 1-nieuws op de FOK! F1Manager!

Man redt leven van automobiliste

Een vrouw is gisteren gered nadat zij met haar auto in Wittem te water was geraakt. Een 39-jarige man uit het Limburgse Valkenburg sprong in het water toen hij de auto in het water zag en redde de 53-jarige automobiliste uit het snel zinkende voertuig.

De politie denkt dat de laagstaande zon in combinatie met opkomende mist de oorzaak van het ongeval is. Beide personen hebben niets aan het ongeluk overgehouden.

ADO één duel zonder publiek

ADO Den Haag moet een wedstrijd zonder publiek in het Zuiderpark afwerken.

De tuchtcommissie van de KNVB straft daarmee de Haagse club naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de uiteindelijk gestaakte wedstrijd tegen PSV op 16 oktober. Daarnaast kreeg ADO ook nog een duel voorwaardelijk zonder publiek in Het Zuiderpark, waarmee de straf dezelfde was als de eis van de aanklager.

Eerder kreeg de club al een boete van 25.000 euor en een een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd zonder publiek naar aanleiding van spreekkoren tijdens het thuisduel met Ajax (3-3)

Iedereen moet dood

Het is kerst en kerst is de tijd dat er ingezameld moet worden. Inzameling om te voorkomen dat mensen in Afrika die niets te eten hebben doodgaan, inzamelen zodat kanker genezen kan worden, inzamelen zodat je je weer goed kan voelen rond kerst. Want ej, jij geeft 50 euro weg dus koop jij iedere schuld aan een stervende wereld af. Echter moet je wel willen dat één of andere uitgehongerde Afrikaan dankzij jou blijft leven. Is het echt zo goed dat je via het fosterparentsplan één of ander kind redt van de ondergang en zou je als je een kind sponsort (zo heet dat tegenwoordig) met lepra ook korting krijgen? Immers er missen wat onderdelen?

Ik denk dat iedereen die dood aan het gaan is, gewoon maar lekker dood moet gaan. De wereld raakt over bevolkt de aarde sterft en wat doen we, we gaan het leven rekken van mensen die bijna dood zijn. Mensen die alleen maar bijdragen aan een stervende wereld, maar juist goed kunnen bijdrage als zijnde compost. Waarschijnlijk is het gewoon niet de bedoeling dat je woont in Afrika, het is fucking voor een groot deel woestijn, denk je daar iets eetbaars te vinden of iets van water? Of is het natuurlijk dat je voedsel via parachute op je bord terecht komt en dat je met iedereen netjes je etensrantsoen moet delen, zodat iedereen kan creperen van de honger. Want hoe langer we met zijn allen blijven leven, hoe minder eten is er voor elkaar en hoe kwellender het leven.

Is een burgeroorlog wel zo slecht, is het zo slecht dat er kanker, hiv, ebola of andere dodelijke ziekten en virii zijn? Ik noem het natuurlijke selectie, iets dat eeuwen plaatsvindt en iets dat de mens nu aan het onderbreken is. Het leven moet oneindig worden, zodat we oneindig kunnen zeuren tegen elkaar dat het zo druk is, dat we door de smog geen zon zien en dat we ons de tijd nog wel herinneren dat er bomen waren, terwijl we ondertussen een nieuwe tumor in ons hoofd constateren en die weg kunnen slikken door een pilletje om vervolgens maar door te kunnen kankeren (hoe toepasselijk!) dat het wel erg druk wordt omdat niemand meer dood gaat en er alleen maar mensen bij komen.

Iedereen die doodgaat moet maar lekker doodgaan, niks inzamelingsacties, niks ziekenhuizen, niks hulpmiddelen, sterven is doodgaan en niet reanimeren. Behalve dan als het iemand betreft van wie ik hou, want die mensen moeten wel blijven leven, zo hypocriet ben ik dan ook wel.

Alcoholreclame wekt dorst op van jeugdigen

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De jeugd gaat sneller alcoholhoudende dranken drinken als ze reclame voor deze dranken zien. Dit blijkt uit een proef onder 229 havo- en vwo-scholieren van een middelbare school in Overijssel. De proef is gedaan door de opleiding toegepaste communicatiewetenschap van de universiteit Twente.

Uit de proef blijkt ook dat deze jeugd tussen de 12 en 18 jaar zich eerder voorneemt alcoholhoudende dranken te nuttigen in het komende weekend dan de jeugd die alleen frisdrankreclame ziet. De gedachten over alcohol zijn ook positiever na het zien van alcoholreclame.

Tijdens het onderzoeken moesten de proefpersonen in groepjes kijken naar een videoband met een reclameblok, een televisieserie en nog een reclameblok. In totaal werden 12 reclameblokken bekeken met elk zes reclames. Na het zien van de band werd gevraagd naar hun houding ten opzichte van alcohol en het voornemen om alcohol te drinken.

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) pleit nu dan ook voor maatregelen. "In het kader van alcoholpreventie pleiten wij zeker voor maatregelen om zo het drankgebruik bij jonge kinderen, die tegenwoordig ook steeds meer zijn gaan drinken, te beteugelen", zo zegt woordvoerder Martijn Planken van het instituut tegenover FOK! Uit buitenlands onderzoek bleek eerder ook al dat jeugd makkelijk te beïnvloeden is met alcoholreclame.

Verdachten bekennen moord in Robbenoordbos

De politie denkt de zaak van de in oktober dood gevonden Marokkaanse man in het Noordhollandse Robbenoordbos bij Wieringerwerf te hebben opgelost. In de afgelopen weken zijn in totaal zes mensen aangehouden, die grotendeels zouden hebben bekend.

De dood gevonden man is waarschijnlijk vermoord vanwege zijn drugsleveranties. Hij verkocht drugs aan de verdachten die uit Groningen en Amsterdam komen. Bij eerdere drugsverkopen geschiedde de betaling steeds achteraf. Na een aantal malen ontstond er onenigheid over de betaling en besloten de verdachten de man om het leven te brengen.

Drie van de zes verdachten wordt moord ten laste gelegd, de totale groep wordt verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn tussen de 23 en 42 jaar oud. De politie in Groningen verwacht dat er meer aanhoudingen in het onderzoek naar de drugshandel zullen volgen. Voor het oplossen van de drugszaak heeft de politie ook onderzoek gedaan in Marokko.

[Upd] De Mol haalt voetbalrechten binnen

John de Mol heeft de eerste uitzendrechten van de samenvattingen van de eredivisie binnengehaald. Dat is zojuist bekend geworden.

De mediatycoon sleept de rechten daarmee weg voor de neus van de NOS, die de voetbalsamenvattingen altijd op zondagavond in Studio Sport uitzond. Het NOS-programma Langs de Lijn houdt wel de radiorechten.

De Mol heeft de rechten verworven voor drie seizoenen, met ingang van het seizoen 2005-2006. De eredivisieclubs kwamen vanmiddag in Zeist tot de beslissing. NOS-directeur Dielessen was niet verrast door het besluit, maar verklaarde tot het laatst toch hoop te hebben gehouden dat de rechten bij de NOS zouden blijven.

Update:
De rechten om live de wekelijkse vrijdagavondwedstrijd uit te zenden zijn gegaan naar RTL. Tevens heeft deze zender het 'tweede' samenvattingsrecht, voor magazine-achtige programma's binnengehaald. Het pakket van live-wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV gaat naar Versatel. Dit tot teleurstelling van de huidige rechthebbende Canal+.

'Albers morgen bevestigd bij Minardi'

Minardi zal morgen om 13.00 uur een persconferentie houden in Amsterdam. Volgens verschillende bronnen zal Christijan Albers daarbij als coureur van het team worden gepresenteerd.

In de afgelopen week werd al door bronnen gemeld dat Albers zo goed als zeker was van een plaatsje bij Minardi. Het leek er echter op dat zowel Albers als het team met de daadwerkelijke contracten wilden wachten tot de grotere teams de plaatsen zouden hebben ingevuld. Het lijkt er nu op dat Albers en Minardi voor de zekerheid van een contract hebben gekozen. Morgen zal ongetwijfeld uit de persconferentie meer nieuws volgen en zal blijken of het gerucht klopt.

'Radicale moslims in Turkije nog immer dreiging'

Hilmi OzkokDe opperbevelhebber van het Turkse leger, generaal Hilmi Ozkok, heeft gewaarschuwd dat in Turkije radicale islamitische groeperingen nog steeds een bedreiging voor de politieke stabiliteit van het land vormen. Ozkok sprak vandaag op de dag van de herdenking van Mustafa Fehmi Kubilay, een officier die in 1930 werd vermoord door islamitische extremisten die van Turkije een islamitische heilstaat wilden maken.

De generaal zei bij die gelegenheid dat het Turkse leger zijn traditionele rol om de staat te vrijwaren van extremistische invloeden, zal blijven uitoefenen; Ook al dringt de Europese Unie aan op het terugdringen van de invloed van het leger op de politiek.

Premier Recep Tayyip Erdogan prees op deze herdenking Fehmi Kubilay voor zijn inzet om het seculiere karakter van de Turkse staat te behouden.

Het invloedrijke leger van Turkije ziet zichzelf als hoeder van de seculiere staat. Sinds de jaren '60 pleegde het leger driemaal een staatgreep om ''de orde te herstellen''. In 1997 dwong het leger de pro-islamitische regering van Necmettin Erbakan tot aftreden.

'Verlies rechten is geen overval'

Chef voetbal van Studio Sport Arno Vermeulen gaf woensdag teleurgesteld, maar nuchter een eerste reactie op het verlies van de eerste rechten van de eredivisiesamenvattingen aan John de Mol. "Dit is geen overval, met dit scenario hielden we vooraf rekening."

De huidige situatie vind Vermeulen anders dan toen Sport 7 acht jaar geleden de rechten wegkaapte. "Nu zagen we het aankomen, dat was destijds een heel ander verhaal", aldus Vermeulen. Door het faillissement van Sport7 kreeg de NOS de rechten overigens vrij snel weer terug.

In tegenstelling tot Vermeulen reageerde verslaggever Andy Houtkamp van het radioprogramma Langs de Lijn opgetogen. "Ik ben heel blij, maar ik vind het ook terecht. In tegenstelling tot bij de televisie was er bij de radio weinig kennis en know-how bij de andere geïnteresseerde partijen over het uitzenden van voetbalwedstrijden. Arrow Rock Radio, de naam zegt het al. Gelukkig verandert er voor ons niet zo veel, maar het is wel heel treurig voor onze tv-collega's."

Vurige Constantine screenshots

Constantine is een game gebaseerd op de comic Vertigo Hellblazer. Je speelt met John Constantine, een man die letterlijk naar de hel is geweest.

Nu John terug op Aarde is besluit hij samen te werken met politieagente Angela Dodson om de mysterieuze zelfmoord van haar tweelingszus te onderzoeken. De speurtocht brengt ze naar een wereld vol demonen en engelen die zich onder de grond bij Los Angeles bevind. Dat gaat niet helemaal goed en zullen beide hun eigen hachje moeten zien te redden. De game komt in het voorjaar van 2005 uit op de PlayStation 2 en Xbox.

Bekijk hieronder de screenshots en hier zijn er meer te vinden.




Stunten met auto's in nieuwe Crashday screens

Moon Byte Studios probeert de games Stunts en Carmageddon te mengen in Crashday. En dan heb ik het niet over voetgangers doodrijden, maar over het slopen van auto's.

De game belooft heel wat te worden. Zo speel je een coureur in de illegale Crash Day League en zul je talloze races moeten rijden. Als je wint kun je nieuwe auto's, onderdelen en andere accessoires kopen. Het doel is de top te bereiken der illegale stuntracers. Als je de competitie zat bent kun je aan de slag met de track editor om zo je eigen circuits te maken.

Op de website kun je ook nog naar een geluidsfragment van het spel luisteren. Tenslotte heb ik hier nog een paar screenshots voor je:





















Het spel komt uit op de PC, PlayStation 2 en Xbox. De releasedate is nog onbekend.

Stap in je vliegtuig in The Battle of Britain 2 screenshots

Goed nieuws voor alle vliegfanaten, want ontwikkelaar Shockwave Productions heeft de eerste screenshots vrijgegeven van The Battle of Britain 2: Wings of Victory. De game is de opvolger van The Battle of Britain, toen nog gemaakt door Rowan.

Het doel van de ontwikkelaar is een zo realistisch mogelijke vliegervaring te presenteren in de beroemde slag om Engeland in de WW2. Naast de screenshots heeft Shockwave Productions ook een hoop informatie over de gameplay elementen van de game losgelaten:

"[...]
- New DirectX 9 technology
- The "In Cockpit" Experience
- Clickable cockpits for the ultimate flying experience
- Realistic starting procedures via mouse
- Built-in native track-IR support with the latest 6 degrees of freedom support, including moving your head forward, backwards, left, right, up and down:
o Lift your head for a more, over-the-nose view
o Lean out the window while taxiing
o Keep your eyes fixed on the target
- The industry's best padlocking system
- The industry's most natural g-force movements

The Ultimate Dynamic Campaign

- Authentic re-creation of the entire Battle of Britain campaign
- Experience epic battles with hundreds of aircraft in the air
- Thousands of aircraft are tracked and combat ready from their historical airfields. Knocking out enemy airfields hurts the enemy's ability to launch aircraft from those specific airfields.
- Authentic radar and spotting system:
o British coastal radar network spots planes, reports data to central command, aircraft readiness is checked at nearby airfields and interceptors are appropriately vectored
o Damaged radar systems create "outages" or "holes" in the defensive screen
o Human spotters exist all over the British countryside, and their ability to spot is affected by weather conditions
- The entire war machine, down to just a single building is modeled
- Be the supreme commander or just be the pilot

"RealWeather" Technology

- Both historical and dynamic weather conditions exist throughout the theater
- Building storm fronts with towering storm heads
- Turbulence
- Real-time, in-flight weather changes
- Realistic weather forecasting

Artificial Intelligence

- Computer piloted airplanes fly with the same performance and flight characteristics the player flies with, for a precise, historically accurate offline experience
- "RealPilot" Artificial Intelligence Technology means enemy aircraft have the same limitations the player has
- Both the player and the enemy can use the clouds for safety and cover
- Study and exploit the enemy's weaknesses with charts included in the printed pilot's manual
- Enemy aircraft have the same characteristics and performance as the player's aircraft, including actual joystick movements

Realistic Sound

- Authentic engine sounds and behavior, inside and out
- Machineguns, explosions, hits, and flack fill the battlefield
- Negative g stalls, sputtering, engine overheating
- Open the canopy and hear the difference
- Complex engine management including prop-pitch, mixture, and engine temperature

Unprecedented Visual Effects

- Accurately modeled visual effects create the ultimate battlefield experience
- Authentic bomb blasts in accordance to military test data, including realistic fireball size / duration, shockwaves, and dirt blasts
- Realistic gun-hits on aircraft, ground targets, land, and water
- Towering clouds of black smoke cover the battlefield for the entire flight
- Be a part of hundreds of bombers as countless bombs reign down on targets below

Communications
- Immersive, powerful, and historical command and control on the ground and in the air
- Command examples:
o "Target bombers"
o "Vector me to nearest airfield"
o "Tower, what is the wind at altitude?"
[...]"


En dan natuurlijk nog de screenshots:










Wat is dit - seizoen 3 - Deel 6

Suc6 allemaal met de 6e ronde van Wat is dit!!

Uitslag... Het zijn idd Kinder blokken.. van die ronde emmers die je kan opstapelen.

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Uitslag (woensdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

[update] De Mol haalt voetbalrechten binnen

Icoon Media nieuwsJohn de Mol heeft de eerste uitzendrechten van de samenvattingen van de eredivisie binnengehaald. Dat is zojuist bekend geworden. De mediatycoon sleept de rechten daarmee weg voor de neus van de NOS, die de voetbalsamenvattingen altijd op zondagavond in Studio Sport uitzond. Het NOS-programma Langs de Lijn houdt wel de radiorechten.

De Mol heeft de rechten verworven voor drie seizoenen, met ingang van het seizoen 2005-2006. De verdeling van de rechten voor live-wedstrijden, waaronder een wedstrijd op vrijdagavond op een open net, is nog niet bekend.

De eredivisieclubs kwamen vanmiddag in Zeist tot de beslissing. NOS-directeur Dielessen was niet verrast door het besluit, maar verklaarde tot het laatst toch hoop te hebben gehouden dat de rechten bij de NOS zouden blijven.

Update 16.19
Zojuist is op een persconferentie bekendgemaakt naar welke partijen de andere rechten zijn gegaan. De rechten voor de live-wedstrijden op vrijdagavond zijn gegaan naar RTL. RTL heeft ook het 'tweede' samenvattingsrecht (samenvattingen voor de zogenaamde magazine-programma's) binnengehaald.

Het recht om live-wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV en ook het recht om de live-wedstrijden van andere clubs uit te mogen zenden achter de decoder, is verworven door Versatel. Op dit moment heeft Canal+ die rechten nog.

In totaal is er 69,9 miljoen euro betaald voor de rechten.

Museeuw reageert op Rogge

Johan Museeuw heeft fel geraegeerd op de uitlatingen van IOC-voorzitter Jacques Rogge. Tegelijkertijd vraagt hij zich af of de pers de woorden niet heeft verdraaid.

De uitspraken van Rogge hebben Museeuw daadwerkelijk geraakt. Hij vraagt zich af of Rogge zijn dossier werkelijk kent en Museeuw wil geen loze beschuldigingen horen. Museeuw zegt dan ook: "Wat zou mijnheer Rogge zeggen mocht ik hem herinneren aan zijn medische fout?", naar aanleiding van vragen in de pers uit 2001 aan Rogge over mogelijke medische fouten die hij in het verleden zou hebben gemaakt.

Over de uitspraken zegt Museeuw: "Achttien jaar stond ik aan de top. En altijd stond er naast mij wel iemand mee te genieten. Ook Jacques Rogge. Me nu zo een mes in de rug steken, is zielig. Heeft Rogge bevoegdheid over het dopingdossier waarin ik ben betrokken? Ik denk het niet."

Hij blijft echter wel realistisch over de rol van de pers: "Zijn de woorden van Rogge wel correct weergegeven? Want dat is de pers. Altijd voeren ze me op, zelfs nu ik niets meer presteer. Elke keer hebben ze wel een reden. Mag ik de media bedanken?"

Ook de ploegleider van Quick-Step Patrick Lefevre heeft boos op de uitspraken gereageerd: "De uitlatingen zijn volledig misplaatst. Rogge moet niets zeggen over een dossier dat hij niet eens kent. Hij moet maar eens omkijken. Als hij tijdens zijn carrière als dokter geen enkele medische fout heeft gemaakt, mag hij de eerste steen werpen."

"Johan zit in zak en as. Het is waar, hij is geschorst. Ik moet daar akte van nemen. Maar ik voel me God niet, Rogge misschien wel. Neen, ik heb geen enkel begrip voor wat er is gezegd."

Kerstvermaak

Voor iedereen die nu al in zijn/haar Kerstdepressie zit en denkt dat hun Kerst bij voorbaat al kut zal zijn, moet dit eens lezen: My Miserable Christmas
My Greek family was celebrating a traditional gathering. Wife, dog and everyone else was downstairs so I went into the bathroom to have a moment alone. My mother-in-law barges in just as I start to finish. She screams, I yanked up the zipper. The ambulance is called. I had to have 9 stitches in the ball sack, plus spend X-mas evening and X-mas day in the hospital. I hope they cancel X-mas.

En zonder Kerst geen Jezus, en zonder Jezus niet dit spelletje

De Ridder verlengt contract bij Ajax

Daniel de Ridder blijft bij Ajax. Ondanks dat vrijwel iedereen rekening hield met een vertrek van de speler naar een andere club, bereikten de 20-jarige voetballer en Ajax woensdag tot verbazing van velen overeenstemming over een nieuw en verbeterd contract tot medio 2007.

"Het is fijn dat Ajax vertrouwen in mij heeft. Uiteraard zal ik mijn uiterste best doen een bijdrage te leveren in de strijd om het landskampioenschap, de Amstel Cup en de UEFA Cup", aldus De Ridder op ajax.nl.

Eerder werd bekend dat De Ridder de Amsterdamse club misschien ging verlaten. Hij vond dat hij te weinig aan spelen toe kwam en wilde op zoek gaan naar een andere club. Trainer Ronald Koeman heeft nu het vertrouwen in de speler uitgesproken en ziet hem als tweede optie op de rechtsbuitenpositie. De Argentijn Rosales is op die plek de eerste keus.

GTA2 gratis verkrijgbaar voor kerst

Rockstar geeft weer een kadootje weg. Dit keer is het GTA2 dat je gratis kan downloaden van de Rockstar classics site.

Na GTA1 en Wild Metal is dit dus al de derde game die gratis en legaal te downloaden is. De download neemt zo'n 350 MB in beslag.

GTA2 is een klein beetje aangepast zodat het ook zou moeten werken op XP machines, maar alles is voor eigen risico aldus Rockstar:

"[...]
This version of GTA2 is modified from its original version to enable support for modern PC's and current Microsoft® Windows® platforms. However, we unfortunately cannot guarantee that GTA2 will work correctly on your PC. Download, Installation and execution of this software is entirely at your own risk.
[...]"


Flappies in omgeving Zwolle spoorloos verdwenen

TheChameleon had ons via de nieuws-submit te melden:

In de omgeving van het Overijsselse Zwolle blijken de afgelopen weken zeker vijf huiskonijnen spoorloos en op mysterieuze wijze verdwenen te zijn. Een woordvoerster van een plaatselijke registratiedienst voor vermiste huisdieren heeft daarom bewoners in de regio opgeroepen extra goed te letten op de dieren in de kerstperiode.

De verdwenen konijnen verbleven in hokken in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden. "Het beestje was weg, het hok weer netjes op slot", zegt Gerda Stoffer van registratiedienst Amivedi. Stoffer gelooft niet dat de vaders van de gezinnen de Flappies met het oog op de Kerst stiekem in een schuurtje hebben gevild. "Die mensen houden meestal een echt slachtkonijn en in deze gevallen was dat niet zo", aldus Stoffer.

Amivedi en de Dierenbescherming hebben geen signalen gekregen dat het probleem ook elders in Nederland speelt. In de maand december worden opvangadressen voor knaagdieren meestal juist overstelpt met onder meer konijnen waar men van afwil. De dieren worden tijdens de kerstmaand niet herplaatst, om te voorkomen dat ze eindigen als kerstdiner.

Konijnen uit Zwolle blijken spoorloos verdwenen
Waar zijn de Zwolse Flappies gebleven?

Consumentenbond ziet bij mp3-spelers veel verschillen

Uit een onderzoek van de Consumentenbond naar mp3-spelers blijkt volgens de bond dat er bij de meeste apparaten nog heel wat te verbeteren valt aan het gebruiksgemak. Bij de mp3-spelers met een harde schijf (jukebox) wonnen twee modellen van het Koreaanse iRiver. In deze categorie werden tien spelers getest. Zes daarvan waren volgens de bond beter dan de populaire iPod van Apple.

In de categorie 'microhardeschijfspelers' eindigde de iPod mini van Apple wel bovenaan. In de categorie 'goedkopere spelers met een vast geheugen' (flash) werd de iRiver iFP-790 de beste koop.

Bij de test keek de Consumentenbond niet alleen naar geluidskwaliteit en het gebruiksgemak, maar ook naar snelheid van downloaden. De bond concludeerde verder dat de verschillen in speeltijd, bediening, afmeting en geheugen tussen de mp3-spelers aanzienlijk zijn.


iRiver iFP-790

'Apen-Bush' maand lang op billboard in New York

D-mike-E, soepvork, lr817086 en Foort hadden ons via de submit te melden:

Een omstreden portret van de Amerikaanse president George Bush zal een maand lang op een groot billboard in New York te zien zijn. Ophef rond het kunstwerk leidde vorige week tot de sluiting van een tentoonstelling. Anonieme geldschieters hebben er echter voor gezorgd dat het werk te zien zal zijn op een reclamebord boven de ingang van de Holland-tunnel, waar dagelijks zo'n 400.000 automobilisten passeren.

Het werk Bush Monkeys, waarop een afbeelding van de president is opgebouwd uit apekoppen, werd tentoongesteld in de Chelsea Market. De directeur van de markt was echter zo geschokt dat hij de gehele expositie opdoekte. Het schilderij van de 23-jarige kunstenaar Chris Savido hangt sindsdien in een galerie in East Village. De kunstenaar wil zijn werk, oorspronkelijk te koop voor 3500 dollar, laten veilen via het internet. Een deel van de opbrengst is bestemd voor ouders van Amerikaanse soldaten in Irak, die daarmee betere beschermingsbekleding willen aanschaffen.

Bush Monkeys
Het omstreden kunstwerk Bush Monkeys van kunstenaar Chris Savido

TBS geëist tegen aanrander hoogbejaarden

Marcel B.Tegen de de 34-jarige Enschedeër Marcel B. is gisteren door het Openbaar Ministerie in Almelo drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist wegens de poging tot verkrachting van drie bejaarde dames. Zijn oudste slachtoffer was maar liefst 92 jaar. De feiten dateren van eind jaren negentig.

B. sloeg toe in aanleunwoningen bij het Dr. Ariëns-verzorgingshuis te Glanerbrug. Ondanks zijn bedrevenheid in taekwondo en jiu-jitsu heeft B. zijn ultieme doel niet bereikt. ''De dames hebben zich alle drie geweerd als leeuwinnen'', zo zei de officier van justitie over de slachtoffers (81, 74 en 92 jaar) van wie er inmiddels twee zijn overleden. Twee van de slachtoffers werden in eerste instantie niet eens geloofd: ''U hebt naar gedroomd mevrouwtje, gaat u maar weer lekker slapen'', zo zeiden verzorgsters.

B. is in 2002 in Duitsland tot 5 jaar cel en psychiatrische behandeling veroordeeld wegens seksueel misbruik van zes meisjes tussen de 7 en 14 jaar. Tijdens zijn behandeling aldaar biechtte hij de aanrandingen op de bejaarde dames in Nederland op. Omdat bij een van de bejaarde dames indertijd een DNA-spoor was veilig gesteld van de dader, kon worden aangetoond dat B. inderdaad de dader is.

Marcel B., een vroeger op school veelvuldig gepest adhd-kind, is volgens psychiaters tot zijn daden gekomen omdat hij zichzelf ''niks'' vond en er zijn leven lang naar snakte ergens succes en bewondering mee te oogsten. Hij concentreerde zich steeds meer op seksuele prikkels en experimenten en voelde de behoefte om macht uit te oefenen. Hij had een vaste vriendin, maar hun relatie vond hij saai en op seksueel gebied stelde het weinig voor. Als B. niet wordt behandeld is volgens de onderzoekers het gevaar van herhaling zeer groot. Zelf overweegt B. in een klooster te gaan na zijn vrijlating en te gaan mediteren. Uitspraak 31 december.

Schrijfster sikh-toneelstuk duikt onder

De schrijfster van het controversiele toneelstuk 'Behzti' over sikhs is ondergedoken. De vrouw, Gurpreet Kaur Bhatti, wordt bedreigd door sikhs die tegen de voorstelling zijn. Op advies van de Britse politie heeft zij haar huis verlaten.

Afgelopen zaterdag werd het Repertory Theatre in Birmingham bestormd door 400 woedende sikhs die wilden dat het toneelstuk niet werd opgevoerd. Bij de bestorming raakten drie agenten gewond. Woedende sikhs richtten binnen vernielingen aan, terwijl buiten een veldslag tussen jonge sikhs en de inderhaast opgeroepen politie woedde. Het theater besloot hierna het stuk voorlopig niet meer op te voeren

Sikhs vinden het een schande dat in het toneelstuk gewelddadige scènes zitten die zich afspelen in een sikh-tempel, waaronder een verkrachtingsscène. Gurpreet Kaur Bhatti is overigens zelf ook een sikh evenals een aantal van de acteurs.

Inmiddel heeft een ander theater in Birmingham aangegeven niet voor de terreur te willen zwichten en wel bereid te zijn het stuk te laten opvoeren. Niet bekend is of dit ook zal gebeuren na alle commotie. Boze sikhs eisen namelijk een volledig verbod op de voorstelling. Zij riepen eerder medestanders in heel Groot-Brittannië op om naar Birmingham te komen als het stuk toch weer zou worden opgevoerd. Dat is mede de reden dat het Repertory Theatre afzag van verdere opvoering.

Sacchi naar Real Madrid

De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft de Italiaan Arrigo Sacchi aangetrokken als Technisch Directeur.

De voormalige trainer van onder andere Parma, AC Milan en het Italiaans Elftal moet een einde maken aan de lange periode van tegenvallende resulaten van de Spaanse club. Sacchi zal gaan functioneren onder Sportief Directeur Emilio Butrageño.

"We hebben besloten de heer Sacchi aan te trekken om met zijn ervaring meer professionaliteit in de club te brengen. We zoeken niet iemand om het elftal te coachen, maar iemand die de organisatie en planning rondom het team ter hand neemt. Sacchi was de ideale kandidaat," aldus clubpresident Florentino Perez.

De 58-jarige Sacchi heeft een contract voor onbepaalde tijd bij Real en moet de tijden doen terugkeren van "de Koninklijke" onder Vicente Del Bosque, die de club twee Europa Cups I en twee landstitels schonk.

'Kerstboompiek' jaagt energienota's omhoog

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders zijn deze maand voor hun energienota een stuk duurder uit dan normaal. Oorzaak is de uitbundige kerstversiering. Energiebedrijf Essent berekende dat een bescheiden versiering zelfs al zo'n elf euro in de maand extra kan kosten. Dit kan oplopen tot ruim zestig euro.

"Als iedereen zijn kerstversiering zou wegdoen, kun je bij wijze van spreken een energiecentrale uitzetten", zegt een woordvoerder van de stroomleverancier. Mensen blijken steeds vaker niet meer genoegen te nemen met een simpele binnenverlichting en een kerstster op de voordeur. "Buitengevels worden steeds vaker versierd. Sommige mensen zetten zelfs complete arrensleeën in de tuin. Of kerstmannen die kunnen bewegen en zingen", aldus Essent.

Het bedrijf houdt met inkopen en opwekken van stroom al rekening met een dagelijkse 'kerstboompiek'. Deze vindt plaats vanaf ongeveer 17 uur, als heel Nederland de kerstverlichting aandoet.

Onzekerheid deelname Van Velde aan NK sprint

Het is niet zeker of Gerard van Velde volgende week mee kan doen aan de Nederlandse kampioenschappen sprint in Groningen.

Dinsdag werd de schaatser onderzocht in het ziekenhuis in Zwolle wegens een slepende lies- en heupblessure. Tijdens het NK worden de startbewijzen voor de WK sprint in Salt Lake City verdeeld.

De trainer van Van Velde, Geert Kuiper, gaat er vooralsnog vanuit dat de deelname van de Olympisch kampioen op de 1.000 meter aan het WK sprint niet in gevaar zal komen. "De KNSB werkt altijd met een aanwijsplaats. En Gerard heeft daar op basis van zijn staat van dienst ook recht op, maar daar willen we vanzelfsprekend liever niet van afhankelijk zijn."

Inmiddels heeft van Velde van de artsen ontstekingsremmers gekregen. "De blessure is ineens komen opzetten. Plotseling kon hij nauwelijks meer lopen. Maar misschien verdwijnt de blessure net zo snel als die gekomen is. Maar het is duidelijk dat de voorbereiding op de NK in het water is gevallen," aldus Kuiper.

Minister Verdonk wil af van onderwijs-artikel

Pim_In_Memoriam en DaniëlBrooks hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Rita Verdonk is voor afschaffing van artikel 23 van de Grondwet. Dat zegt de VVD'er in een interview in het weekblad Nieuwe Revu. In artikel 23 wordt de gelijkstelling van openbaar en bijzonder onderwijs geregeld. Dat betekent onder andere dat scholen op religieuze grondslag ook aanspraak mogen maken op overheidsgelden.

"Als liberaal heb ik natuurlijk niets met artikel 23. Laat dat duidelijk zijn", zegt de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het vraaggesprek. Verdonk is er voorstander van dat het artikel na de volgende verkiezingen wordt geschrapt, al geeft ze toe dat haar partij wellicht nog niet zo ver is.

Het pleidooi van de minister leverde afkeurende reacties van coalitiegenoot CDA op. Minister Maria van der Hoeven (Onderwijs) liet weten dat afschaffing van artikel 23 onbespreekbaar is voor haar partij, 'al staat het de VVD vrij erover intern te discussieren'. CDA-Kamerlid Mirjam Sterk spreekt van een schijndiscussie. Sterk: "Het artikel is niet aan de orde. Ze zou zich bezig moeten houden met de echte problemen, zoals de inburgering en leerlingen met een achterstand." VVD-parlementariër Eric Balemans zegt goed met het artikel uit de voeten te kunnen, al is het voor hem niet heilig. "Voor mij staat de ontwikkeling van het kind voorop", aldus Balemans.

De discussie over het bijzonder onderwijs ligt in politiek Nederland erg gevoelig. Toen voormalig Integratie-minister Roger van Boxtel (D66) in 2002 artikel 23 ter discussie wilde stellen leverde hem dit van links tot rechts veel kritiek op.

Wario Ware DS bevat fout, gratis omwisseling

Nintendo Japan heeft aangekondigd dat het Japanse spel Wario Ware voor de DS een bug bevat. De bug komt alleen voor als er met een paar DS'en wordt geconnect en dan zijn er drie minigames, die niet naar behoren functioneren.

De drie minigames zijn:
Mame Denkyuu: de lijnen die nodig zijn om de minigame te volbrengen, kunnen niet getekend worden

Kurai Heya: Wanneer de flikkerende lichts aangeraakt worden op het scherm, dan blijven ze flikkeren en is het niet mogelijk om een character te vinden

Doukasen: Zelfde probleem als Mame Denkyuu

Nintendo heeft al aangekondigd dat ze de spellen zonder kosten zullen omruilen voor goedwerkende exemplaren. De nieuwe exemplaren zullen na 24 december worden verstuurd.

Trulli: "Ferrari behoudt voorsprong"

Jarno Trulli heeft gezegd wat vele mensen in de Formule 1 eigenlijk denken. In 2005 zal Ferrari de voorsprong die ze hebben gewoon behouden en dus nog een jaar veel winnen.

Trulli's team Toyota zou dolgraag komend jaar meedoen om de titel. Jarno Trulli zal voor het team de nodige punten moeten gaan binnenhalen. De Italiaan denkt echter al nu al te weten welk team volgend jaar het beste is.

In een interview in een Italiaanse krant vertelde Trulli over Ferrari: "Ze hebben zo'n grote voorsprong dat als ze vandaag zouden stoppen met het werk, ze begin volgend seizoen nog vooraan zouden staan. Ik weet niet of ze weer zo gaan domineren als dit jaar, maar ik geloof dat ze wel weer een voorsprong op iedereen zullen hebben."

Renners willen inspraak in ProTour

Francesco Moser, voorzitter van de Association of Professional Cyclists (ACP), heeft aan de UCI aangegeven dat de renners meer inspraak willen over de organisatie van de ProTour.

Momenteel zijn de onderhandelingen over de ProTour vooral geweest tussen teams en UCI en wedstrijdorganisatoren en UCI. De ACP vraagt nu in een brief aan UCI-voorzitter Hein Verbruggen om meer inspraak van de renners. Met name de afwezigheid van de belangen van de renners in een werkgroep die de toekomst van de ProTour vorm geeft, baart de ACP zorgen.

Kokmeijer doet aangifte tegen Bouazouan

Niels Kokmeijer heeft vanuit het ziekenhuis bij de politie aangifte gedaan tegen Rachid Bouazouan. Eveneens overweegt hij in een civiele rechtzaak een schadevergoeding te eisen.

Voor Kokmeijer zijn de zorgen over zijn gezondheid nu het meest belangrijk. Hij twijfelt of hij geheel kan herstellen: "Ik heb geen gevoel in mijn teen. Ik ben bang dat een zenuw is bekneld. Mijn voet functioneert niet goed en het is onzeker of het om blijvende schade gaat. Mijn toekomst is onzeker, dus daarom lijkt het me niet meer dan logisch dat er gerechtelijke stappen kunnen komen."

Gisteren kwam de dader van de overtreding Bouazouan op ziekenbezoek bij Kokmeijer. Voor beiden was het bezoek emotioneel. Kokmeijer vertelde over het bezoek: "Je zal me wel haten, vroeg hij. Ik antwoordde dat dat niet zo is. Maar ik heb hem ook gezegd dat wat hij gedaan heeft niet goed valt te praten. Aan de andere kant is het goed dat hij is langs geweest."

Kokmeijer concentreert zich voorlopig op proberen te herstellen. Het liefst staat hij zo snel mogelijk weer op het voetbalveld. Hij heeft echter wel de nodige stappen genomen om schadevergoeding te kunnen eisen. Bij de politie is aangifte gedaan van het incident en Peter Baars, manager van Kokmeijer, gaat de schade bij Sparta en Bouazouan verhalen. Als die niet akkoord gaan zal er waarschijnlijk een civiele rechtzaak volgen.

FIFA straft Spaanse voetbalbond

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Spaanse voetbalbond een boete opgelegd van ongeveer 66.000 euro wegens de racistische uitlatingen van Spaanse supporters tijdens de vriendschappelijke interland tegen Engeland, afgelopen november.

De boete kwam mede door stand omdat de dag ervoor, bij de wedstrijd tussen de twee jeugdteams van beide landen, de supporters ook wangedrag vertoonde.

De FIFA heeft tevens gewaarschuwd dat er bij gelijke incidenten in de toekomst zwaardere sancties zullen gaan volgen.Hierbij wordt gedacht aan wedstrijden zonder publiek en zelfs aan het uit de competitie nemen van bepaalde teams.

Mortal Kombat: Deception

Gewelddadige games zijn zonder twijfel in de mode. Titels als Grand Theft Auto: San Andreas en Vampire: The Masquerade – Bloodlines laten zien dat geweld en bloed gewoon zijn geïntegreerd in de gameplay en er zelfs bijna een cruciale rol in spelen. Een van de eerste grote games waarbij geweld een belangrijke rol speelde was natuurlijk Mortal Kombat. Midway brengt ons in de laatste maanden van dit jaar een nieuwe game in deze bloeddorstige reeks; leuk voor Oma, om onder de kerstboom te leggen voor haar kleinkinderen. Zullen de kleinkinderen echter blij zijn met deze titel?

Barcelona 'herfstkampioen' na zwakke wedstrijd

Barcelona is herfstkampioen van Spanje geworden. De thuiswedstrijd tegen Levante werd met 2-1 gewonnen. De wedstrijd, waarin de Catalanen een uitgebluste indruk maakten, werd een paar minuten voor tijd beslist door Eto'o.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Ronaldinho uitgebreid in het zonnetje gezet wegens zijn uitverkiezing tot Wereldvoetballer van het Jaar. De Braziliaan is na Romário, Ronaldo en Rivaldo de vierde 'R' in Catalaanse dienst die die eer te beurt valt.

Na een half uur spelen kwam de ploeg van Frank Rijkaard aan de leiding door een van richting veranderde vrije trap van Deco. Maar na een kwartier in de tweede helft scoorde Nacho de gelijkmaker. Eto'o bezorgde met een van zijn weinige goede acties in de wedstrijd Barcelona alsnog de drie punten.

Cry Havok aangekondigd voor Next-Gen

Voor de Xbox 2 en PC is het spel Cry Havok 2 in ontwikkeling. Het spel is te omschrijven als een "multiplayer 4-team FPS gebaseerd op moderne oorlogsvoering met een RTS laag erin verwerkt"

In het spel is het mogelijk om je basis te bouwen en er zitten resource management opties in verwerkt als je het goed doet in de oorlogsvoering. Spelers kunnen gebruik maken van toekomstige wapens, waarvan er meer te unlocken zijn naarmate het spel vordert. Het is mogelijk om te kiezen uit vier verschillende classes namelijk: special ops, medic, engineer en scout en men kan leren om de verscheidene land-, water- en luchtvoertuigen te besturen.

De engine die gebruikt wordt voor het spel heet "Reality" en moet volgens de developer Artificial Studios een directe concurent worden van de Unreal 3 Engine.











Geen operatie voor Henk Timmer

AZ-Doelman Henk Timmer zal na de winterstop gewoon weer van de partij zijn.

Begin december werd geconstateerd dat de keeper van AZ al een paar maanden met een gebroken voet speelde. Desondanks speelde Timmer gewoon mee in alle wedstrijden van de Alkmaarse club.

Uit onderzoek in het ziekenhuis is dinsdag gebleken dat hij niet zal worden geopereerd. De voet van Timmer zal met rust moeten genezen. De artsen verwachten dat twee weken winterstop genoeg zijn. Timmer meldt zich op 3 januari, als AZ de training hervat, weer bij de club.


Kleinste baby ter wereld maakt het goed

funmaster en Waxxer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een meisje dat bij haar geboorte in april 243,8 gram woog is nog steeds in leven. Het gaat zelfs zo goed met het kindje dat ze waarschijnlijk volgende maand het ziekenhuis mag verlaten.

Rumaisa en haar tweelingzusje Hiba werden half april met een keizersnee ter wereld gebracht bij een zwangerschap van 26 weken, ongeveer zes maanden. Rumaisa was 24,8 centimeter lang en woog nog geen 250 gram. Ter vergelijking: dit is het gewicht van een blikje cola. Hiba woog 567 gram, maar ook zij maakt het inmiddels goed.

Volgens artsen van het Amerikaanse ziekenhuis waar de twee geboren werden is Rumaisa de kleinste baby ooit die in leven is gebleven. De zuigeling die tot dan toe het twijfelachtige record 'lichtste baby' op zijn naam had staan, woog bijna 37 gram meer.

Rumaisa, enkele weken na de geboorte
Rumaisa, enkele weken na de geboorte

Realistisch racen in Enthusia Professional Racing screens

Konami lijkt op dreef de laatste tijd, want ook hun realistische racer Enthusia Professional Racing kent een hoop nieuwe screenshots. Het ziet er naar uit dat de game moet concurreren met Gran Turismo 4, omdat beide games exclusief voor de PlayStation 2 blijven.

De racegame moet ultrarealistisch worden - niet alleen qua graphics, maar ook de physics van de auto's en het besturen ervan. Er is zelfs aan de zwaartekracht gedacht. Konami noemt het systeem voor de zwaartekracht "Visual Gravity System" en geen enkele andere racer kent dit concept nog. Het is de bedoeling dat gamers niet alleen zien hoe tof het racen is, maar het ook kunnen "voelen".

Aan het aantal wagens ligt het niet: een paar honderd stuks staan tot je beschikking van wel veertig verschillende autofabrikanten. Je kunt in first- en thirdperson racen en ook het weer schijnt invloed te hebben op het rijgedrag van de auto's.
Konami heeft de game zo ontwikkeld dat niet alleen experts, maar ook nieuwkomers er zo mee aan de slag kunnen. Dit aspect hebben ze ook verwerkt in de AI. Er zal een twee player modus aanwezig zijn en voor de echte die-hards is de game ook compatible met een Logitech GT Force stuurwiel.

Bekijk hieronder de screenshots en hier zijn de andere screens te vinden.






Film: Alexander

Alexander de Grote: verplichte kost op school, deze man. Hij veroverde de wereld en was een bevlogen leider die legers aanvoerde en inspireerde. Na succesvolle epossen als Gladiator, Lord of the Rings en Troy is het de beurt aan de zoveelste sandalenfilm: Alexander, geregisseeerd door Oliver Stone en met Colin Farrell, Val Kilmer, Angelina Jolie en Anthony Hopkins in de hoofdrollen. Maar wat een spannende film had moeten worden over de grootste veroveraar allertijden, mondt uit in een slaapverwekkende film over een biseksueel moederskindje.

Filmposter Alexander

Alexander draait vanaf donderdag in de bioscoop.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.