Ontwikkelaar wil 'luchtkastelen' bouwen

Sideris had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Limburgse projectontwikkelaar wil de 27 televisietorens en andere communicatiemasten in Nederland gaan gebruiken voor woningbouw. De televisietoren in Roermond moet als eerste worden omgebouwd. De plannen voorzien in de bouw van 57 zogenaamde airvilla's, met een vloeroppervlakte van 140 tot ruim 200 vierkante meter.

De 'luchtkastelen' gaan gebouwd worden op een hoogte van meer dan honderd meter. In de televisietorens is ruimte ontstaan doordat er door voortschrijdende technieken steeds minder ontvangstapparatuur noodzakelijk is. Vroeger waren er zes etages nodig om alle apparatuur te kunnen herbergen, tegenwoordig nog maar één. Projectontwikkelaar H. Muermans ontvouwde deze week zijn plannen aan minister Dekker van Volkshuisvesting, die een werkbezoek aflegde in Roermond.

De lokale Roermondse politiek blijkt in ieder geval warm te lopen voor de plannen van Muermans. Wethouder Van Rey verklaarde dat zijn gemeente alle steun wil geven om de extreme hoogbouwideeën werkelijkheid te doen worden. "Het is een uiterst verrassend idee, waarmee we Roermond na het Outlet Center opnieuw internationaal op de kaart kunnen zetten. We zullen dan ook alles uit de kast halen om de airvilla's werkelijkheid te maken", aldus Van Rey.

Televisietoren Mierlo
Een projectontwikkelaar wil villa's in tv-torens