Flappies in omgeving Zwolle spoorloos verdwenen

TheChameleon had ons via de nieuws-submit te melden:

In de omgeving van het Overijsselse Zwolle blijken de afgelopen weken zeker vijf huiskonijnen spoorloos en op mysterieuze wijze verdwenen te zijn. Een woordvoerster van een plaatselijke registratiedienst voor vermiste huisdieren heeft daarom bewoners in de regio opgeroepen extra goed te letten op de dieren in de kerstperiode.

De verdwenen konijnen verbleven in hokken in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden. "Het beestje was weg, het hok weer netjes op slot", zegt Gerda Stoffer van registratiedienst Amivedi. Stoffer gelooft niet dat de vaders van de gezinnen de Flappies met het oog op de Kerst stiekem in een schuurtje hebben gevild. "Die mensen houden meestal een echt slachtkonijn en in deze gevallen was dat niet zo", aldus Stoffer.

Amivedi en de Dierenbescherming hebben geen signalen gekregen dat het probleem ook elders in Nederland speelt. In de maand december worden opvangadressen voor knaagdieren meestal juist overstelpt met onder meer konijnen waar men van afwil. De dieren worden tijdens de kerstmaand niet herplaatst, om te voorkomen dat ze eindigen als kerstdiner.

Konijnen uit Zwolle blijken spoorloos verdwenen
Waar zijn de Zwolse Flappies gebleven?