Museeuw reageert op Rogge

Johan Museeuw heeft fel geraegeerd op de uitlatingen van IOC-voorzitter Jacques Rogge. Tegelijkertijd vraagt hij zich af of de pers de woorden niet heeft verdraaid.

De uitspraken van Rogge hebben Museeuw daadwerkelijk geraakt. Hij vraagt zich af of Rogge zijn dossier werkelijk kent en Museeuw wil geen loze beschuldigingen horen. Museeuw zegt dan ook: "Wat zou mijnheer Rogge zeggen mocht ik hem herinneren aan zijn medische fout?", naar aanleiding van vragen in de pers uit 2001 aan Rogge over mogelijke medische fouten die hij in het verleden zou hebben gemaakt.

Over de uitspraken zegt Museeuw: "Achttien jaar stond ik aan de top. En altijd stond er naast mij wel iemand mee te genieten. Ook Jacques Rogge. Me nu zo een mes in de rug steken, is zielig. Heeft Rogge bevoegdheid over het dopingdossier waarin ik ben betrokken? Ik denk het niet."

Hij blijft echter wel realistisch over de rol van de pers: "Zijn de woorden van Rogge wel correct weergegeven? Want dat is de pers. Altijd voeren ze me op, zelfs nu ik niets meer presteer. Elke keer hebben ze wel een reden. Mag ik de media bedanken?"

Ook de ploegleider van Quick-Step Patrick Lefevre heeft boos op de uitspraken gereageerd: "De uitlatingen zijn volledig misplaatst. Rogge moet niets zeggen over een dossier dat hij niet eens kent. Hij moet maar eens omkijken. Als hij tijdens zijn carrière als dokter geen enkele medische fout heeft gemaakt, mag hij de eerste steen werpen."

"Johan zit in zak en as. Het is waar, hij is geschorst. Ik moet daar akte van nemen. Maar ik voel me God niet, Rogge misschien wel. Neen, ik heb geen enkel begrip voor wat er is gezegd."