FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 december 2004

Bloederige Nanobreaker screenshots

Nanobreaker is een snelle 3D action game waarin de hoofdpersoon een plasmazwaard hanteert die van vorm kan veranderen. Het doel is de mensheid te beschermen tegen dodelijke nanomachines.

Spelers moet zich door horden van vijanden heenslaan. In de futuristische wereld waar alles zich afspeelt is Nano technologie eigenlijk ontwikkeld om de mensheid rijker te maken. Helaas komen de nanomachines in opstand, beginnen het bloed van mensen te oogsten en verzamelen zoveel mogelijk ijzer om een supermachine te bouwen. Het is aan jou om dit te voorkomen en zo de wereld te redden.

Kijk naar de aparte stijl op deze twee screenshots en kijk hier voor meer plaatjes.
Stiefzoon Barbra Streisand mishandelt vrouw

Josh Brolin, de zoon van acteur James Brolin en de stiefzoon van Barbra Streisand, is door de politie van Los Angeles opgepakt wegens mishandeling van zijn echtgenote: actrice Diane Lane. De twee zijn vier maanden geleden getrouwd.

Diane belde na de mishandeling de politie. Toen die arriveerden trok ze haar beschuldiging echter in, maar volgens de wet moet na dergelijke meldingen de man meteen worden meegenomen. Pas daarna worden er vragen gesteld. Volgens een woordvoerdster van het stel is er slechts sprake van een misverstand. De rechter oordeelt op 13 januari of Brolin al of niet schuldig is. De acteur, bekend van The Goonies en Hollow Man, is na het betalen van 20.000 dollar borg vrijgelaten. Hij is teruggekeerd naar het echtelijk huis.

 Alexander
Diane en Josh in gelukkigere tijden.

The Regiment screens tonen keiharde actie

The Regiment is een game gebaseerd op waargebeurde missies van de elitetroepen van Groot-Brittannië. Kuju Entertainment, de ontwikkelaar, heeft veteranen uitgebreid gevraagd naar hun ervaring in die missies en die details in de game verwerkt.

Het spel moet een intense en realistische simulatie van close-combat worden. Je begeleidt een viermansgroep in hun strijd tegen het terrorisme. Verwacht dus missies als gijzelaars redden, een eigen twist geven aan het Iraanse ambassade incident in 1980 of terroristen in de metro uitschakelen.

De game zal verschijnen op de PC en PlayStation 2. De releasedate is nog onbekend

Geniet hieronder van twee screenshots en hier kun je er meer bekijken:
Kogelvrij vest is populair

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsHet kogelvrije vest lijkt helemaal in te zijn. De aanslag op Theo van Gogh en de oorlog in Irak stimuleren de vraag flink, zo merkt de Nederlandse handel. Daarnaast kopen ook bijvoorbeeld Irakese vluchtelingen die terugkeren naar hun land een vest ter bescherming.

Bij de in Groningen gevestigde firma Bodysafe staat de telefoon sinds de moord op Van Gogh roodgloeiend. Zelfs enkele moskeeën belden op voor informatie, nadat er bakstenen door de ramen waren gegaan. Ook particuliere Nederlanders weten de firma te vinden.

Zwaar zijn de vesten overigens niet. Een jaar of wat geleden woog een vest nog tien kilo, nu is dat 'slechts' 1,8 kilo.

Balkenende wil 'karwei afmaken'

Icoon politiek binnenland nieuwsPremier Jan Peter Balkenende wil in een volgende kabinetsperiode opnieuw premier zijn. Dat zegt de CDA-politicus in een interview met RTL Nieuws. "Als je onze hervormingsagenda goed wilt aanpakken, heb je een tweede periode nodig", zegt Balkenende in het vraaggesprek dat woensdagavond zal worden uitgezonden.

Indien de huidige regering niet valt zal het overigens nog tot mei 2007 duren voordat de volgende parlementsverkiezingen zullen plaatsvinden. Wat de premier betreft kan hierna Balkenende III aantreden. "Inhoudelijk wil ik mijn karwei afmaken", verklaart Balkenende, hierbij verwijzend naar de verkiezingsleus waarmee zijn CDA-voorganger Ruud Lubbers in 1986 een onverwachte verkiezingswinst boekte. Vooralsnog is het maar de vraag of Balkenende dat kan herhalen. In de meest recente peilingen staat het CDA op 11 tot 15 zetels verlies.

Agenten willen voodoo-poppen niet aanraken

In de Colombiaanse stad Bogotá heeft de politie vorige week donderdag bijna 300 voodoo-poppen in beslag genomen. En nu zit de korpsleiding er behoorlijk mee in haar maag. De agenten van het korps durven de poppen namelijk niet aan te raken uit angst voor de duistere krachten die zij zouden hebben.

Hoewel het bezit, de verkoop en het transport van voodoo-poppen in Colombia niet verboden is, besloten de autoriteiten van de Zuid-Amerikaanse staat de goederen desondanks in beslag te nemen. "Het is onze plicht om de goede zeden van onze burgers te beschermen", lichte politie-officier Rolando Silva toe.

Er werd echter geen rekening gehouden met het feit dat voodoo-poppen in Colombia niet als doodgewone poppen worden gezien. Bijgeloof heeft ertoe geleid dat de agenten de poppen niet durven aan te raken of te onderzoeken. Wat er nu met de poppetjes gaat gebeuren is niet bekend.

Heineken denkt over biertje voor moslims

JosephRoosenbaum had ons via de nieuws-submit te melden:

Bierbrouwer Heineken onderzoekt of de westerse markt rijp is voor een alcoholvrij biertje, speciaal voor moslims. Een woordvoerder van het concern meldde vandaag dat de groeiende groep moslims voor het concern steeds interessanter wordt. Heineken zou in Egypte al veel succes hebben met Fayrouz, een alcoholvrij bierachtig drankje waaraan vruchtenextracten zijn toegevoegd.

Fayrouz is onderdeel van een Egyptische brouwerij, waarvan de Nederlandse drankgigant eigenaar is. Het moutdrankje is goedgekeurd door de strengste moskeeën in de Egyptische hoofdstad Cairo. Heineken denkt er nu over Fayrouz ook te verkopen in westerse landen, waaronder Nederland.

Games for Health ontvangt grote bijdrage

De Serious Games Initiative, een samenwerkingsverband tussen Digitalmill, Inc. en de Woodrow Wilson International Center for Scholars, heeft vandaag aangekondigd dat het een toelage voor twee jaar heeft gekregen van de Wood Johnson Foundation (RWJF) om het Games for Health project te ondersteunen.

Het Games for Health project is opgezet om de beste werkmethodieken en innovatief onderzoek in gamedesign te bundelen, zodat deze kunnen worden ingezet in de gezondheidszorg.

"Games spelen nu al een rol in de gezondheidszorg," aldus Ben Sawyer, hoofd van Digitalmill, die de activiteiten en planning voor Games for Health verzorgt. "We hebben trainingsspellen, spellen voor fobiebehandelingen, spellen die worden gebruikt in de omgang met pijn voor kanker- en brandwondenpatiënten, en spellen die worden gebruikt om verzorgers te trainen in nieuwe behandelmethodes."

De toelage van het RWJF zal gebruikt worden om de bestaande projecten te continueren en om nieuwe bronnen aan te boren om een duidelijk platform samen te stellen voor ontwikkelaars, met het doel om spellen in te zetten als oplossing voor verschillende gezondheidsklachten. Voorbeelden van dit gebruik zijn:

Dance Dance Revolution: Dit populaire dansspel van Konami heeft een trainingsmodus. Door het stellen van doelen kan men tijdens het spel het aantal verbrande calorieën bijhouden.

Iceworld and Splash: Spelachtige 3D omgevingen die worden gebruikt om pijn tegen te gaan bij brandwondenslachtoffers en kankerpatiënten.

Code Orange: Helpt ziekenhuizen in het maken van snelle beslissingen tijdens crisis situaties.

Het volledige bericht is te vinden op: http://www.gamesforhealth.org/

Nieuwe STALKER trailer beschikbaar

Op Worthplaying is te lezen dat er een nieuwe trailer van het spel STALKER is uitgebracht. Het gaat om een multiplayer trailer en deze is hier (9.76MB) te downloaden.

Het spel speelt zich af in het jaar 2012 waarin de speler naar Tsjernobyl gaat om daar informatie, technologie en andere waardevolle dingen te vinden en deze te verkopen op de zwarte markt. Dit gaat niet zonder horten of stoten en je zal dan ook redelijk wat kogels verspillen.

Voetballer dumpt aanstaande bruid via sms

Gedumpt worden, dat is al niet fijn. Gedumpt worden via een sms'je al helemaal niet. Maar het kan nog erger: de 23-jarige Maleisische Norlida Abdul Rahman werd gedumpt door een sms'je, enkele uren voor ze met haar vriend in het huwelijk zou treden. De man, de Maleisische voetballer Hasmawi Hassan, is wegens dit gebeuren en het feit dat hij al enkele dagen niets van zich heeft laten horen, ontslagen bij zijn club.

In het tekstbericht dat haar aanstaande echtgenoot haar stuurde stond "We passen niet bij elkaar", niets meer en niets minder. Ondanks deze brutale afzegging ging Rahman door met het geplande feest, zodat de duizend gasten en het vele eten en drinken toch niet voor niets waren gekomen.

"Alles ging goed tot een week voor onze trouwpartij. Plots begon hij te twijfelen en deed hij vreemd over ons huwelijk", aldus Rahman in de New Straits Times. De twee waren al ruim drie jaar samen en vijf maanden verloofd, maar hadden elkaar sinds donderdag niet meer gesproken. Sindsdien heeft überhaupt niemand meer iets van Hassan gehoord, het sms'je is zijn enige teken van leven geweest.

"Ik was geschokt toen ik hoorde dat een speler van onze club zoiets verschrikkelijks had gedaan", aldus Chong Itt Chew, vice-president van de club waar Hassan speelde. Hassan, sterspeler van de club, hoeft niet meer terug te keren.

Soestenaren willen Soestdijk kopen

Een aantal vastgoedhandelaren uit Soest heeft het plan Paleis Soestdijk kopen. Op die manier willen ze het woonpaleis van de overleden Prinses Juliana en Prins Bernhard in de huidige staat behouden en het openstellen voor publiek. De handelaren hebben al enkele banken benaderd om het plan te kunnen bekostigen.

De groep is bang dat de uitstraling van het paleis verloren zal gaan als er niemand meer woont van de koninklijke familie. Lezers van het NRC Handelsblad willen ook dat het paleis wordt opengesteld. Eén lezer stelde zelfs voor er een blijf-van-mijn-lijf-huis van te maken voor bedreigde politici.

Verse berg screens van Virtua Quest

Sega komt met een berg aan screenshots van Virtua Quest. In tegenstelling tot de Virtua Fighter-serie zal Virtua Quest meer een action-rpg worden dan een fighting game. Gevechten vinden nu plaats op straat, vaak tegen meerdere vijanden.

Het verhaal speelt zich af in de vliegende stad Acropolis, waar je als jonge knul een samenzwering in het virtuele koninkrijk Nexus ontdekt. Na de ontdekking moet je niet alleen vechten voor je leven, maar ook om de wereld te redden. Het is maar goed dat data van de legendarische vechters uit de Virtua Fighter reeks ook te bestuderen is in Nexus.

Het spel komt in het voorjaar van 2005 naar de GameCube en PlayStation 2.
Tiener klaagt developer van The Guy Game aan

Een 17-jarig meisje, wiens topless foto is gebruikt voor The Guy Game, klaagt de developer Top Heavy Studios, publisher Gathering of Developers, en de console makers Microsoft en Sony aan.

Volgens de aanklacht heeft de 17-jarige geen toestemming gegeven om haar foto te gebruiken. Microsoft en Sony mogen op het moment geen enkel spel verkopen waarin de foto, stem of naam van het meisje wordt gebruikt.

Als er meer nieuws hierover is, dan zullen we dat melden.

5 nieuwe screenshots Empire Earth 2

Op Worthplaying vinden we enkele nieuwe screenshots van Empire Earth 2. Dit vervolg op het originele Empire Earth voegt naast betere graphics een aantal gameplayverbeteringen door welke geïnspireerd lijken te zijn door Rise of Nations (Thrones & Patriots).

Origineel is echter wel dat het weer effect kan hebben op de prestaties van je strijdkrachten. Elke screenshot is genomen in een ander klimaat/weerstomstandigheid en in een verschillende tijdsperiode (Epoch).Tweede MP demo Medal of Honor: Pacific Assault uit

EA heeft een nieuwe multiplayerdemo van Medal of Honor: Pacific Assault uitgebracht. Het spel, gebaseerd op de gebeurtenissen in de Pacific tijdens de WW2, is al te koop op de PC.
In de demo kun je aan de gang met zowel de map uit de vorige demo, genaamd Gifu, als een nieuwe map: Corregidor. De nieuwe map is niet te vinden in de volledige versie van het spel.
"[...]
The Island of Corregidor:

Corregidor is a small rocky island in the Philippines about 48 kilometers west of Manila which is strategically located at the entrance of Manila Bay. Also known as "the Rock," it was a key bastion of the Allies during the war. When the Japanese invaded the Philippines in December 1941, the military force under the command of Gen. Douglas MacArthur carried out a delaying action at Bataan.

Corregidor became the headquarters of the Allied forces and also the seat of the Philippine Commonwealth government. It was from Corregidor that Philippine President Manuel Quezon and General MacArthur left for Australia in February 1942, leaving behind Lt. Gen. Jonathan M. Wainwright in command.

Your Mission:

The Japanese have landed near the east end of the island and need to secure the South Dock beyond the Malinta Tunnel to begin landing more troops and supplies on the island.

Axis Attacking, Allies Defending:
Capture the Allied listening post
Capture the CP area
Destroy the blast door in the tunnel
Send radio transmission to invasion fleet
[...]"


Mirrors:

Worthplaying

Jongens mishandelen kerstman voor snoep

In het Zuid-Franse Alès is een kerstman tijdens het uitdelen van snoepgoed mishandeld. Zes jongens van rond de vijftien jaar oud vielen hem aan, werkten hem tegen de grond en schopten hem, zo meldde de Franse politie dinsdag.

De jongeren meenden dat de kerstman hen niet genoeg snoepgoed had gegeven. Nadat zij het hem eerst gevraagd hadden, weigerde hij en ging hij verder met uitdelen aan anderen. Dit pikten de jongens niet: ze vielen hem aan. Gelukkig voor de kerstman kwamen voorbijgangers hem te hulp, waarop de jongens wegvluchtten. De kerstman liep talrijke blauwe plekken op, maar zei zijn tocht tot 25 december toch voort te willen zetten.

Handvol nieuwe screens van FIFA Street

Electronic Arts heeft weer enkele nieuwe screenshots van FIFA Street gereleased. De game zal een mix moeten worden van arcade actie en het freestyle straatvoetbal.

In de wedstrijden zal er 4 tegen 4 gespeeld worden. Om je tegenstanders af te troeven moet je gebruik maken van je skills, techniek en een aantal toffe straatvoetbalmoves. Het doel van de game is van de beste teams te winnen om zo de hoogste reputatie te verdienen.

De game moet ergens in 2005 voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube verschijnen.

Screenshots:


Regenboogvloek Astarloa duurt voort

Igor Astarloa zit voorlopig nog zonder nieuwe ploeg. Hij heeft een rechtzaak tegen zijn vorige ploeg Lampre aangespannen en interesse van andere topploegen blijft uit.

In het wielrennen wordt vaak gesproken over de vloek die renners ondervinden van de wereldkampioenstrui, de regenboogtrui. Igor Astarloa heft in 2004 in ieder geval geen gelukkig jaar in de regenboogtrui. Bij Cofidis vertrok hij vanwege de dopingperikelen rond die ploeg tussentijds en nu vertrekt hij ook bij Lampre.

Lampre nam hem in het seizoen over en hij tekende een contract tot het einde van 2005 bij de ploeg. Lampre fuseerde echter met Saeco tot Lampre-Caffita en bood de renner een lager betaald contract voor 2005 aan. Astarloa pikt het niet dat zijn oude contract niet wordt gerespecteerd en is naar de rechter gestapt.

Ondertussen is hij op zoek gegaan naar een nieuwe ploeg. Alhoewel hij drie aanbiedingen op zak heeft, lijken die erg mager. Het Italiaans-Zuid-Afrikaanse team Barloworld heeft hem benaderd, maar zal waarschijnlijk in de meeste grote wedstrijden niet aan bod komen. Daarnaast willen twee financiers een team rond Astarloa opzetten, maar de vraag is of ze dat redden voor 2005.

Barloworld lijkt de meeste kans te hebben om de renner te contracteren. Het team is al in onderhandeling met Astarloa's persoonlijke sponsor Valsir voor de uitwerking van de financiële details. Ondertussen heeft de advocaat van Astarloa bij de UCI aangekaart waarom ploegen die niet aan eerdere verplichtingen voldoen in de ProTour worden toegelaten.

NASA-hacker krijgt zes maanden cel

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Een Amerikaanse rechter heeft de 21-jarige Gregoy Aaron Herns zes maanden celstraf opgelegd omdat hij heeft ingebroken op een server van de ruimtevaartorganisatie NASA. Hierdoor crashte deze server en waren NASA-techneuten uren bezig de schade te herstellen. De totale kosten hiervoor waren 200.000 dollar.

Herns zocht een plek om zijn films op te slaan en besloot de server van NASA te gebruiken. Hij betuigde spijt in de rechtszaal. "Dit alles gebeurde een paar jaar geleden en liggen nu achter mij. Ik ben verder gegaan met mijn leven."

Slowaakse minister 'opgehouden' door politie

De Slowaakse minister van Economische Zaken, Pavol Rusko, werd dit weekend langs de kant gezet door de Oostenrijkse politie. Rusko reed in zijn BMW 540 bij Linz met een snelheid tot 220 kilometer per uur over de A1 richting Wenen. Ter plaatse gold een limiet van 100.

Na een achtervolging van acht kilometer kon de snelheidsduivel ter hoogte van de afrit Asten/St. Florian tot staan worden gebracht. Rusko was op weg van Brussel naar zijn huis in Slowakije en had daarbij wat haast. In de auto bevonden zich verder een vrouw en een bodyguard. De laatste stapte vlot uit, liet enkele malen het woord 'Minister' vallen en voldeed de twee agenten van de verkeersdienst de verschuldigde 700 Euro in contanten. Na het tonen van een identiteitsbewijs kon Rusko zijn weg weer vervolgen.

CD: Brian McFadden - Irish Son

Brian McFadden is pas 24 jaar jong, maar en heeft al heel wat gezien in de muziekwereld. Misschien herken je zijn naam of gezicht al; Brian komt namelijk uit de boyband Westlife. Nu zie ik veel van jullie al denken: "Nee niet weer een dergelijk ex-boybandlid die het nu zelf wil proberen hè!" Maar veel van jullie hebben ook waarschijnlijk al de eerste single van het album voorbij hebben horen komen. Is de single Real To Me kenmerkend voor de rest van het album? Of zakt Brian terug naar het Westlife gehalte?

Santos Braziliaans kampioen

Het Braziliaanse Santos heeft afgelopen weekend de tweede landstitel in drie jaar tijd veilig gesteld. Op de laatste speeldag van de competitie kon na de 2-1 zege op Vasco da Gama de vlag in top.

Santos kwam in de slotwedstrijd niet echt in problemen. Al in de vierde minuut tekende Ricardinho voor de openingstreffer. Elano zorgde op het halve uur met een kopbal voor een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust. Na de pauze deed Vasco da Gama nog wel iets terug, maar de punten bleven voor Santos.

Concurrent Atlético Paranaense speelde slechts 1-1 tegen Botafogo. Het eindigde derhalve op drie punten achterstand als tweede. São Paulo en Palmeiras verzekerden zich met respectievelijk een derde en vierde plaats eveneens van een plek in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Titelverdediger Cruzeiro eindigde slechts als veertiende dit jaar.


Eindstand competitie Brazilië:

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1Santos +46278118910358
2Atlético Paranaense CL46251110869356
3São Paulo CL46241012827843
4Palmeiras CL46221311797247
5Sâo Caetano4623815776549
6Corinthians46201412745454
7Goiás4621916728168
8Juventude46201016706066
9Internacional4620719676659
10Fluminense46181315676568
11Ponte Preta4619720644373
12Figueirense46171217635759
13Coritiba46151714625348
14Cruzeiro4616822566981
15Paysandu46141418565676
16Flamengo46131518545153
17Vasco da Gama46141220546468
18Paraná4615922545273
19Atlético Mineiro46121717536066
20Botafogo46111817516271
21Criciúma46131122506178
22Guarani46111619494355
23Vitoria4613924486887
24Grêmio4691225396080

Weekend vindt buitenechtelijke dochter Bernhard

Weekblad Weekend zegt de zesde dochter van Prins Bernhard te hebben opgespoord. Het gaat om de buitenechtelijke dochter Alicia von Bielefeld, woonachtig in Californië en tuinarchitecte van beroep. In de vorige week door de Volkskrant gepubliceerde interviews onthulde Bernhard het bestaan van Alicia. Hij sprak tevens de wens uit dat ze met rust zou worden gelaten.

Bij RTL Boulevard meldde Weekend-hoofdredacteur Mark van der Linde dat het bestaan en de identiteit van Alicia al langer bekend zijn bij zijn blad. Na de onthullingen van de prins zei hij het tijd gevonden te hebben om bewijzen te leveren. Weekend sprak enkele dagen geleden met de 50-jarige Alicia en zette haar op de foto. Dit alles zal morgen te lezen zijn in de nieuwste editie van het blad.

Van der Linde zei het onzin te vinden dat Alicia met rust gelaten moet worden. "Dat is niet aan de prins. Zijn dochters zijn nieuws en hij heeft zelf de knuppel in het hoenderhok gegooid in zijn vraaggesprekken met de Volkskrant", sprak hij strijdlustig. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wilde vandaag niets zeggen over de kwestie.

Marsrover stuurt betere foto metalen object

De Mars Exploration Rover die richting een metalen oplichtend object op Mars gestuurd is, is deze inmiddels dichter genaderd en heeft een aantal fraaie foto's teruggestuurd. Klik op de foto voor een grote foto.De Opportunity heeft de beelden op Marsdag 322 gemaakt en deze zijn vandaag door de NASA gepubliceerd. De NASA heeft zelf geen kleurenfoto uitgebracht, maar de samenstelling komt van deze site en is op basis van de originele RGB-data en een calibratiepalet gemaakt.Het object is volgens de NASA een hitteschild dat van de sonde afgevallen is. Op de NASA-site zijn de raw-images te vinden. Hier zijn ook beelden van de zonnepanelen te zien, die weer blinkend schoon zijn.

Familie gedode soldaat wil inzage e-mail

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende herschreven bericht:

De familie van een in Irak gedode Amerikaanse soldaat wil van Yahoo! toegang tot zijn e-mailaccount. Volgens Yahoo! is dit echter niet mogelijk vanwege het privacybeleid.

De 20-jarige Justin M. Ellsworth werd op 13 november gedood bij een aanslag tijdens een voetpatrouille in de provincie Al Anbar. De familie wil nu inzage in zijn mailverkeer. "Ik wil hem kunnen herinneren zoals hij zich uitdrukte. Ik weet dat hij dacht dat hij deed wat hij moest doen. Ik wil dat voor de toekomst bewaren", aldus John Ellsworth, vader van Justin. "Het is de laatste herinnering aan onze zoon."

Zijn verzoek is nu al herhaaldelijk afgewezen, simpelweg omdat hij het wachtwoord van het account niet heeft. Bovendien staat in de voorwaarden van Yahoo! dat alle gegevens gewist worden na 90 dagen inactiviteit. Bij het inschrijven moeten gebruikers akkoord gaan met deze voorwaarde.

"Hoewel wij meeleven met alle rouwende familieleden, kunnen wij het account of de inhoud ervan niet overdragen, zelfs niet bij sterfgevallen", aldus Karen Mahon, woordvoerster van Yahoo!

Bakkati zal voor Marokko uitkomen

Verdediger Said Bakkati (22) van SC Heerenveen aanvaardt de uitnodiging om met Marokko een vriendschappelijk duel in Spanje af te werken. Hij meldt zich nog deze maand voor het trainingskamp van de Marokkaanse ploeg. Bakkati was ook voor Oranje in de picture.

Bakkati twijfelt er niet aan om voor Marokko te kiezen: "Ik ben heel blij en het is ook zo dat als je voor landen als Marokko weigert, je niet snel weer wordt opgeroepen ... Mijn ouders waren heel erg trots op me. Mijn vader zei ook dat ik deze kans gelijk moest grijpen."

De verdediger speelde dit seizoen pas viermaal voor Heerenveen en moet thans Hannu Haarala voor zich dulden. Voor de Marokkaanse bondscoach vormde dit echter geen beletsel hem eens op te roepen. Naast Bakkati zijn ook Mounir El Hamdaoui (Excelsior), Said Boutahar (NEC), Ali Boussaboun (NAC Breda), Tarik Sektioui (AZ), Nourdin Boukhari (Ajax) en Khalid Sinouh (RKC Waalwijk) opgeroepen voor Marokko. Ook voor NAC-spits Boussaboun zal het de eerste maal zijn, van Boutahar is nog ongewis of hij de eerste uitnodiging accepteert. El Hamdioui moet wegens een enkelblessure verstek laten gaan.

Fortes Rodriquez mag transfervrij weg bij AZ

José Fortes Rodriquez mag transfervrij vertrekken bij AZ. Dat is de uitkomst van een gesprek dat de 32-jarige verdediger heeft gehad met de leiding van de Alkmaarse club.

Fortes Rodriquez werd vorige week uit de selectie van AZ gezet naar aanleiding van een vertrouwensbreuk tussen hem en trainer Co Adriaanse.

"Omdat José Fortes Rodriquez te kennen heeft gegeven dat hij op het hoogste niveau wil blijven voetballen en AZ die mogelijkheid niet kan bieden, heeft de technische leiding aangegeven dat hij transfervrij mag vertrekken", zo meldt AZ.nl.

De verdediger, van Spaanse afkomst, speelt sinds 1994 voor AZ en speelde in totaal 164 competitiewedstrijden. Voor coach Adriaanse zal het een erg moelijke beslissing zijn geweest. "Vorig jaar was hij mijn beste speler", zei Adriaanse vlak voor de vertrouwensbreuk in AD Sportwereld. "We moeten zorgvuldig, open en eerlijk met hem omgaan. José heeft veel invloed binnen de groep. Deze situatie kan een barst veroorzaken."

Coulthard: "Red Bull gaat verrassen"

David Coulthard heeft vertrouwen in zijn nieuwe team Red Bull. Hij denkt dat het team sommige mensen kan gaan verrassen.

Terwijl manager David Pitchforth het voorlopig nog heeft over het bouwen aan een goed team en de verwachtingen niet te hoog laat oplopen, wil David Coulthard daar wel een schepje bovenop doen. Als het team tot de start van het seizoen al het geplande werk kan doen, dan zou het team volgens hem nog wel eens kunnen gaan verrassen.

Coulthard verteld op de BBC radio: "Voor mij is het nu belangrijk dat ik weet dat ik in 2005 zal racen voor een competitief Formule 1-team. Alles wat ik heb gezien is erg positief en met de ontwikkelingen die het team heeft gepland ziet het er goed uit voor 2005."

"We hebben nog een hoop testwerk te doen voor de eerste Grand Prix in Australië in maart, maar we weten dat we het werk kunnen doen. Ik ga geen dwaze voorspellingen doen, behalve dat we de strijd beter aan kunnen dan mensen veel denken. Ik ben zelfverzekerd dat we meer dan een paar mensen op de grid gaan verrassen."

Ontvoerde Franse journalisten Irak vrij

Twee Franse journalisten die in augustus werden ontvoerd in Irak, zijn vrijgelaten. Dit heeft het Islamitisch Leger in Irak, de groepering die ze vasthield, vandaag meegedeeld. De Franse minister van Buitenlandse Zaken heeft het bericht inmiddels bevestigd. De twee zijn overgedragen aan de Franse autoriteiten in Bagdad.

Christian Chesnot, werkzaam voor Radio France Internationale en Georges Malbrunot van de krant Le Figaro verdwenen op 20 augustus, samen met hun Syrische chauffeur. De Franse premier Raffarin poogde al eerder de twee vrij te krijgen. Het is vooralsnog onduidelijk of er losgeld is betaald voor de twee journalisten.

Zweed helpt tweelingbroer ontsnappen

Fujifilm en Teffa! hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een tot tien maanden celstraf veroordeelde Zweed is uit de gevangenis in Stockholm ontsnapt dankzij zijn tweelingbroer. Tijdens het bezoekuur wisselden de twee achttienjarigen van kleding, waarna de gedetineerde broer onopgemerkt de deur van de gevangenis uit kon lopen.

Toen zijn broer al lang en breed vertrokken was, meldde de bezoekende broer het gebeuren aan de gevangenisbewaarders. Hij werd vervolgens ondervraagd en vrijgelaten, maar wordt mogelijk wel aangeklaagd voor medeplichtigheid aan een ontsnapping. Zijn broer, die vastzat wegens geweldpleging en roof, lijkt spoorloos verdwenen te zijn.

Wat het verhaal extra pijnlijk maakt voor de directie van de gevangenis, is het feit dat ze zeiden extra maatregelen te hebben genomen wegens het bezoek van de tweelingbroer. Dit juist om een dergelijke ontsnapping te voorkomen.

Marsrover schoongemaakt door onbekend fenomeen

Thucydides had ons via de nieuws-submit te melden:

De NASA staat voor een raadsel omtrent een fenomeen dat er voor zorgt dat de Marsrover Opportunity ineens veel beter presteert. Dat meldt het wetenschappelijk magazine New Scientist dinsdag.

De Opportunity is door 'iets of iemand' meermalen schoongemaakt en afgestoft. Het is nog niet verklaard hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de NASA is de mysterieuze schoonmaker dankbaar, want de robot werkt nu weer op volle kracht.


De zonnepanelen zijn weer blinkend schoon (Foto: NASA)

Bankovervallers Belfast maken miljoenen buit

Teffa! had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast hebben bankrovers maandagavond laat miljoenen buitgemaakt bij een overval. Sky News meldde dat het zou gaan om dertig miljoen Britse pond (44 miljoen euro). Door de politie is een groot team op de zaak gezet.

De kluis van de bank zat vermoedelijk behoorlijk vol, omdat het de week voor kerstmis is en alle bedrijven hun inkomsten in bewaring hebben gegeven. Er zit normaliter sowieso al veel geld in de kluis: de bank distribueert geld aan alle filialen van de Northern Bank. De bank is tevens een sorteer- en distributiecentrum voor nieuwe bankbiljetten.

Volgens de politie is het mogelijk dat de bende afgelopen nacht al enkele hoge bankmedewerkers in hun eigen huizen hebben gegijzeld om informatie over de kluis te verkrijgen. De bank zelf wil enkel kwijt dat er er een overval is geweest en dat de politie een onderzoek heeft ingesteld.

NBA weigert bod van Electronic Arts

Naast de NFL rechten heeft Electronic Arts ook de rechten voor de NBA op het oog. Hoeveel geld er geboden is wordt niet gemeld, maar de NBA is niet accoord gegaan met de exclusiviteitsdeal met EA.

De NBA vindt dat de NBA Live serie niet de overhand heeft, zoals de Madden serie dat heeft voor de NFL en hierdoor zou de NBA geld mislopen, omdat er nog vele andere aanbieders zijn van NBA spellen.

Nieuwe verkoopcijfers Nintendo DS

De DS doet het in Amerika en Japan zó goed, dat Nintendo maar heeft besloten om een persbericht te publiceren. In Amerika zijn al 1 miljoen stuks verkocht (vanaf de release op 21 november), waarvan meer dan 500.000 in de eerste week. Hierdoor waren de geliefde handhelds van Nintendo in veel winkels in Amerika uitverkocht. Meer dan 90% van de DS'en die zijn ingevoerd in Amerika zijn verkocht. Ook in Japan zijn vanaf de release op 2 december meer dan 1 miljoen units verkocht. Nintendo hoopt dat de DS aan het eind van het jaar 2.8 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

De DS komt in het eerste kwartaal van 2005 naar Europa.Actierijke screenshots van Brothers in Arms

Ubisoft heeft weer wat nieuwe plaatjes van Brothers in Arms vrijgegeven. In het spel speel je als sergeant Baker die twee teams van Amerikaanse soldaten beveelt. Qua tijdslijn speelt het spel zich voor D-Day af. Ontwikkelaar Gearbox heeft gebruikt gemaakt van oude foto's en ooggetuigenverslagen om de setting van de game zo realistisch mogelijk te weergeven.
Brothers in Arms wordt verwacht in februari 2005 voor de PC, Xbox en PlayStation 2.

De screenshots:


Aanslag op VS-Basis Irak eist zeker 22 levens

Door een aanslag op een Amerikaanse legerbasis in de Iraakse stad Mosul zijn vandaag zeker 22 mensen om het leven gekomen. Het gaat om Irakezen en Amerikanen. Ook zijn er minstens vijftig gewonden gevallen.

Het Pentagon in Washington meldde dat rond het middaguur verscheidene projectielen werden afgevuurd op de eetzaal van de basis, waar zowel Amerikanen als Irakezen werkzaam zijn. Behalve militairen zijn er ook Iraakse burgers om het leven gekomen. De aanslag geldt als de bloedigste op een Amerikaans doel sinds de invasie vorig jaar.

'NOS kan voetbalbeelden opeisen'

Ook als de NOS de rechten op samenvattingen niet binnenhaalt, kan de omroep aanspraak maken op voetbalbeelden. Die uitleg heeft minister Van der Hoeven (Media) in de Tweede Kamer gegeven.

Volgens de uitleg van de minister van de Mediawet heeft de NOS het recht om actuele beelden die sportnieuws bevatten binnen een redelijke termijn uit te zenden. Als de NOS naast de rechten grijpt zal het wel in onderhandeling moeten treden met de rechtenhouder over een vergoeding voor de beelden en de beelden pas na de rechtenhouder uitzenden. Deze uitleg van de wet zou wel inhouden dat het pakket met de tweede uitzendrechten dat de Eredivisie CV verkoopt in principe waardeloos is, omdat de NOS een sowieso recht hierop heeft.

De NOS heeft maandag nog in een brief aan de clubs het bod dat ze hebben gedaan verduidelijkt. Uiteraard haalt de NOS het liefst de rechten voor de samenvattingen binnen. Volgens de uitleg van de Minister zal de NOS echter altijd vanuit de publieke functie om goede nieuws- en sportberichtgeving te leveren recht hebben om voetbalbeelden op de speeldag uit te zenden. Morgen zullen de clubs uit de eredivisie beslissen over een verdeling van de uitzendrechten.

Harry Potter 6 verschijnt 16 juli 2005

Boes21, JasonB en RobHoi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De schrijfster van de succesvolle boeken over Harry Potter, J.K. Rowling, heeft laten weten dat het zesde deel van de Harry Potter-reeks klaar is. Het kostte veel tijd om een goede draai aan het verhaal te geven, maar ze is tevreden met het resultaat, zo zegt ze op haar website. "Ik hoop dat jullie zullen zeggen dat het de moeite was om zo lang op dit deel te wachten".

Haar Engelse uitgeverij Bloomsbury heeft inmiddels bekendgemaakt dat het boek Harry Potter and the Half-blood Prince (Harry Potter en de Halfbloedprins) vanaf 16 juli 2005 te koop is in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Uitgeverij De Harmonie, die het boek in Nederland en Vlaanderen uitgeeft, kan nog niet zeggen wanneer de Nederlandse vertaling precies zal verschijnen. De kans is echter groot dat de nieuwe Nederlandse Potter nog voor Sinterklaas 2005 in de winkel ligt.


Rogge trekt Museeuw in twijfel

IOC-voorzitter Jacques Rogge heeft openlijk de Belgische wielerheld Johan Museeuw in twijfel getrokken. Hij vraagt zich af wat de prestaties moreel nog waard zijn.

Johan Museeuw werd door de Belgische wielerbond, alhoewel hij zijn carrière al had beëindigd, nog geschorst vanwege betrokkenheid bij een dopingzaak. Hoewel Museeuw nooit is betrapt, zou wel zijn gebleken dat hij regelmatig dopingproducten ontving. IOC-voorzitter Jacques Rogge haalt nu hard uit naar Museeuw. Uitspraken die garant staan voor opschudding in de Belgische wielerwereld.

Rogge vertelde in een Belgische krant: "Je kunt twijfels hebben over zijn carrière. Voor mij kunnen de overwinningen van Johan Museeuw technisch blijven staan op zijn palmares, want hij is nooit betrapt op doping na een zege. Maar het zal altijd de vraag blijven wat zijn overwinningen waard zijn op moreel gebied. Ik denk daar het mijne over."

Sparta stelt Bouaouzan op non-actief

Sparta heeft Rachid Bouaouzan tijdelijk op non-actief gezet.

De 20-jarige aanvaller bezorgde Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag met een grove tackle een beenbreuk, en daarvoor kreeg hij schikkingsvoorstel van twaalf duels, waarvan twee voorwaardelijk, die hij inmiddels geaccepteerd heeft.

Bouaouzan, die vandaag Niels Kokmeijer in het ziekenhuis opzocht, maakt voorlopig geen deel meer uit van de selectie van Sparta en gaat ook niet mee op trainingskamp naar Turije. Op 8 april 2005 kan de aanvaller weer in actie komen in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Tot die tijd mag hij ook niet in actie komen voor Jong-Sparta.

De maximale strafeis voor overtredingen is volgens het reglement van de KNVB acht wedstrijden. Maar gezien de ernst van de overtreding besloot de aanklager betaald voetbal een uitzondering te maken en Bouaouzan een zwaardere straf voor te stellen.

Norah Jones zegt concert in Jakarta af

Norah Jones heeft een concert in de Indonesische hoofdstad Jakarta, die voor 1 maart 2005 gepland stond, afgezegd. De Amerikaanse jazzzangeres volgt een advies op van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië die afgelopen week hun burgers adviseerden in de aanloop naar Kerstmis niet naar Indonesië te reizen.

De angst bestaat dat militante moslims de adventstijd zouden willen aangrijpen om nieuwe aanslagen te plegen.
Concertorganisator Java Musikindo besloot daarop het concert in Jakarta af te lasten.

Eerder annuleerde Alicia Keys en de groep Bond ook een concert na een bomaanslag op de Australische ambassade in Jakarta.

Man steekt vader dood in Den Haag

jp84, CSI_MIAMI, D-mike-E, SilentChaos, mschol en bacomania hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een ongeveer 30-jarige man heeft even voor 12.00 uur vanmorgen in Den Haag zijn vader doodgestoken. Het motief ligt waarschijnlijk in onenigheid in de relatiesfeer. Dit heeft een politiewoordvoerder vanmiddag gemeld.

Na het fatale steekincident bleef de zoon van de man bij het stoffelijk overschot. De politie kon hem daar zonder verdere problemen aanhouden.

[Upd]PSV akkoord met schorsing Alex

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft PSV-speler Alex een schikkingsvoorstel gedaan van twee wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk.

De verdediger van de Eindhovense club zou in de wedstrijd tegen Roda JC zijn tegenstander Koné op onreglementaire wijze een scoringspositie ontnomen hebben. Alex heeft tot woensdagoctend half 11 de tijd om de straf te aanvaarden, anders wordt de zaak aan de tuchtcommissie voorgelegd.

Update 15:15 :
De Eindhovenaren zijn akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald . voetbal. Hierdoor mist Alex de eerste wedstrijd na de winterstop tegen NAC.

John de Mol neemt Vlaamse zender over

Het investeringsbedrijf Talpa Radio International van John de Mol heeft het Vlaamse radiostation 4FM overgenomen. Het bedrijf wordt zowel eigenaar van de participatie die eerder in handen was van Deficom als van de aandelen van het management. Talpa Radio is ook al actief in Nederland (Noordzee FM en RAdio 10 Gold) en Denemarken (Radio 100 FM).

Directeur Erik de Zwart van Talpa Radio International is blij met de overname. "4FM heeft het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt. Dankzij de investeringscapaciteit en de strategische visie van Talpa hopen wij die groei de volgende jaren verder te kunnen versnellen."

Voor de verkoop van reclamezendtijd is Talpa een overeenkomst aangegaan met Q-music. Dit is het landelijke commerciële radiostation van de VMMA (eigenaar van onder andere VTM, Kanaal 2 en Jim tv). Q-Music de reclameverkoop van 4FM voor haar rekening nemen.

[Upd] Bouaouzan en Sparta akkoord met schorsing

Sparta-aanvaller Rachid Bouaouzan heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van 12 wedstrijden schorsing gekregen, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

De twintigjarige Bouaouzan bezorgde tegenstander Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag met een grove tackle een beenbreuk.

Overigens denkt Kokmeijer erover om bij de politie aangifte te doen wegens mishandeling. "Op dit moment is het nog zo vers. Ik heb er over nagedacht, maar nog niet besloten", zei hij maandag tegen Studio Sport. Kokmeijer, brak al eens eerder zijn been en de kans is nu aanwezig dat zijn loopbaan voorbij is.

De algemeen directeur van Sparta, Peter Bonthuis, betuigde maandag op de site van de Rotterdamse club namens Bouaouzan spijt en bood verontschuldigingen aan. De spits zal zich neerleggen bij een lange schorsing. "Dat interesseert me helemaal niets", aldus Bouaouzan in De Stentor. "Het gaat me om die jongen. Desnoods schorsen ze me voor de tijd dat Kokmeijer uit de roulatie is. Door één actie heb ik misschien wel een carrière naar de klote geholpen. Geloof me, u zou niet graag in mijn schoenen staan. Ik ben nog jong, heb in mijn loopbaan nog weinig meegemaakt en dan krijg je al deze negatieve publiciteit over je heen. Dit is ook voor mij een zware tijd."


update 14:50 :

Zals verwacht zijn Sparta en Bouaouzan dinsdagmiddag akkoord gegaan met de schorsing van twaaf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk.

Majesco kondigt Raze's Hell aan voor Xbox

Majesco heeft Raze's Hell aangekondigd voor de Xbox. Raze's Hell zal een donkere, comic-achtige third-person action shooter worden in een fantasiewereld vol vrolijke beesten.
Het draait allemaal om Raze, een held op sokken, die alle vrolijkheid van zijn planeet moet doodmaken om diezelfde planeet weer net zo lelijk te maken zoals 'ie was. De game wordt verwacht in het voorjaar van 2005 en blijft voorlopig exclusief voor de Xbox.

Roberto Carlos wil weg bij Real Madrid

Roberto Carlos wil in januari vertrekken bij Real Madrid. Volgens de Spaanse krant AS heeft Carlos een transferverzoek bij technisch directeur Emilio Butragueño ingediend, omdat hij afgelopen zaterdag tegen Racing Santander (2-3 winst) op de bank moest plaatsnemen.

Ook is de 31-jarige Braziliaan ontstemd over het feit dat Real belangstelling heeft voor Ashley Cole (Arsenal) en Asier del Horno (Athletic Bilbao), die op dezelfde positie spelen als de 110-voudig Braziliaans international.

Een vertrek van Carlos bij Madrid hangt al langer in de lucht. De oud-speler van Palmeiras en Internazionale is ontevreden over zijn salaris en wil net zoveel verdienen als zijn medespelers Zinedine Zidane, Raúl, Ronaldo en David Beckham. Het contract van de linksback loopt nog tot medio 2007.

Ouderwetse screenshots van Sega Classics Collection

Screenshots van Sega Classics Collection zijn verschenen. De game biedt negen klassiekers aan voor alle retrofans op de PlayStation 2. Games als Outrun, Golden Axe en Virtua Racer hebben een kleine metamorfose ondergaan. Zo zijn de graphics wat mooier en is het geluid verbeterd.

Hier zijn de screenshots:

Monaco GP

Alien Syndrome

Bonanza Bros

Columns

Fantasy Zone

Golden Axe

Outrun

Space Harrier

Tant R

Virtua Racer

Uitbreiding Fable op komst?

De geruchten over een eventuele uitbreiding op Fable kwamen al op gang voordat het spel zelfs was uitgebracht. Deze geruchten worden steeds sterker en het lijkt erop dat er in de herfst een standalone uitbreiding komt op Fable. De naam hiervan circuleert ook al in de geruchtenmolen: Fable: Coast Hook. De prijs voor deze uitbreiding zal ongeveer 30 euro gaan bedragen. Het schijnt echter niet te worden ontwikkeld door het originele team, maar door een ander ontwikkelingsteam die zich om de implementatie van features en gameplay-vernieuwingen moet bekommeren, die vanwege tijdsdruk niet meer in het origineel zaten.
Maar de geruchten gaan nog verder: rond dezelfde tijd moet Fable op de PC uitkomen. Microsoft en Peter Molyneux hebben beiden nog niet gereageerd op deze geruchten.

Blitzkrieg: Rolling Thunder demo beschikbaar

Het is nu ook mogelijk om een demo van Blitzkrieg: Rolling Thunder te spelen. In deze demo kan je drie missies spelen die allen afkomstig zijn uit de "Pattons Challenge" campagne. De demo is geheel in het Duits.

Demo op 3Dgamers.com

Demo op gamershell.com


Systeemeisen voor de demo:

Windows 98/ME/2000/XP
DirectX 9.0c (of hoger)
Internet Explorer 5.0 (of hoger)
Pentium III 700 MHz
128 MB RAM
3D Grafische kaart met 16 MB RAM en T&L bv GeForce
Monitor met min. resolutie van 800x600
12x CD-ROM
DirectX compatible geluidskaart
600 MB vrije diskruimte

AZ en PSV beiden winterkampioen

Uit de wedstrijdreglementen van de KNVB blijkt dat AZ en PSV samen koploper zijn in de eredivisie en daarom allebei aanspraak kunnen maken op de officieuze titel van winterkampioen.

Alle media en voetbalclubs rekenden zaterdagavond verkeerd na de nederlaag van PSV tegen Roda JC en de winst van AZ op RBC. Zij riepen de succesvolle formatie van Co Adriaanse uit tot kampioen van de eerste competitiehelft, omdat AZ meer doelpunten (44) dan de Eindhovenaren (42) maakte.

Maar de regels zeggen iets anders. Indien clubs een gelijk aantal punten en een zelfde doelsaldo hebben, staan zij ook precies gelijk in de stand. En dat is nu het geval, want zowel AZ als PSV heeft 42 punten en een doelsaldo van +32. "Zou de huidige stand op de ranglijst ook de eindstand zijn, dan is een beslissingswedstrijd nodig om de kampioen aan te wijzen", legde een woordvoerder van de KNVB dinsdag uit.

Nintendo Revolution controller zonder bepaalde knoppen?

Volgens een nieuwsbericht van het Duitse GameFront zal de controller van de Revolution, de nieuwe console van Nintendo, bepaalde knoppen missen. Zo verdwijnen de A en B knop samen met de vierpuntdruktoets. Nintendo heeft nog niet gereageerd op het bericht.
"[...]
Nintendo Revolution ohne Steuerkreuz und AB Tasten?

21.12.04 - Nintendos Gamecube-Nachfolger Nintendo Revolution soll kein Steuerkreuz und keine AB Tasten haben. Das behauptet die heute in Japan veröffentlichte Wirtschaftszeitschrift 'The Diamond Weekly'.

Weitere Angaben zur Konsole macht das Magazin nicht. Nintendo hat den Bericht nicht kommentiert und nichts derartiges bestätigt.
Die Konsole soll erstmals auf der E3 im Mai 2005 in den USA enthüllt werden.
[...]"


Nieuwe screenshots van Age of Pirates

Nieuwe screenshots zijn verschenen van Age of Pirates, voorheen ook wel Corsairs 2 of Sea Dogs 2 genoemd. Ontwikkelaar Akella heeft de naam van de game veranderd in de hoop goed te scoren in Europa en Noord-Amerika.
Er is nog weinig bekend over het spel. Akella belooft een tof piratenspel in een 3D wereld waarin je zelf bepaalt wat je doet. In dit interview lees je er meer over.

En hier zijn de screenshots:
Banken willen Ecclestone behouden

Ondanks de winst in de rechtzaak willen de banken Ecclestone niet zijn macht in de Formule 1 afnemen. Ze vinden hem als baas veel te waardevol.

De drie banken, Bayerische Landesbank, JP Morgan Chase en Lehman Brothers, hebben een aandeel van 75% in het overkoepelend Formule 1-bedrijf. Bernie Ecclestone heeft via zijn familiebedrijf een aandeel van 25%, maar heeft complete beslissingsbevoegdheid in het verleden bedongen. De Britse rechter maakte daar een paar weken geleden een einde aan.

Ondanks dat de banken nu met hun meerderheidsbelang ook de beslissingsbevoegdheid van Ecclestone kunnen afnemen, zijn ze dat niet van plan. Ze willen dat Ecclestone gewoon zijn werk kan blijven doen, maar willen wel wat meer controle kunnen voeren over de financiën van het bedrijf.

Gerhard Gribkowsky van het bestuur van de Bayerische Landesbank vertelde: "We zouden wel slecht geadviseerd zijn, als we Ecclestone zouden willen afzetten. In meer dan drie decennia heeft hij uitvoerige contracten gerealiseerd in de industrie, met sponsoren, met circuit-eigenaren en met andere betrokken partijen. Er zijn wel grenzen. We zullen niet langer toelaten dat we een rol hebben, waarin we wel risico dragen, maar niks kunnen zeggen."

Vooraf werd aangenomen dat de banken de stap hebben genomen om te zorgen dat de grote autofabrikanten niet uit de sport weglopen door oneingheid met Ecclestone. Gribkowsky bevestigde zich zorgen te maken over het idee van de autofabrikanten om het 'Grand Prix World Championship' op te starten: "We nemen die zaak erg serieus. Ik denk dat de markt te klein is en dat een machtstrijd tussen de twee series ze beide zou schaden. Maar ik denk niet dat de deuren (naar de autofabrikanten, red.) al gesloten zijn."

Davis te sterk voor Hedrick

Shani Davis is wederom allround-kampioen van de Verenigde Staten geworden. In een spannende titelstrijd was hij te sterk voor wereldkampioen Chad Hedrick.

Davis begon voortvarend aan het kampioenschap en schreef de 500 meter op zijn naam in 36,36. Tweede werd Chris Needham in 36,81 en Derek Parra won het brons in een tijd van 37,00.

Parra, die nog altijd herstellende is van een eerder in Europa opgelopen enkelblessure, kende bij de start van de 5.000 meter problemen. Hij rijdt in de rondte met een gebroken middelvinger, die hem danig dwars zit bij zijn opvallende starthouding. "Dat is erg vervelend. De vinger is goed ingepakt, met schuurpapier erom voor de grip, maar ik kan simpelweg niet genoeg kracht zetten op het ijs." De starter kon begrip opbrengen voor de problemen van Parra en rekende hem het wegglijden voor de start niet aan.

De 5000 meter werd gewonnen door Hedrick, in een tijd van 6.38.59. Davis werd tweede in een tijd van 6.39,10 en Parra opnieuw derde. Hedrick pakte echter te weinig tijd terug om de eerste plaats over te nemen van Davis.

Op de tweede dag won Davis de 1500 meter in een nieuw baanrecord van 1.47,73 en leek het pleit beslecht, aangezien Hedrick slechts uitwam op een tijd van 1.50,15. Op de afsluitende 10.000 meter vocht Hedrick voor wat hij waard was, maar hij nam te weinig afstand van Davis, 13.43,28 tegen 13.57,08.

Bij de vrouwen lieten de grote namen het afweten. Chris Witty was nog wel de sterkste op de 1500 meter in 2.02,29 maar de hoofdprijzen gingen naar relatief onbekende vrouwen. De 18-jarige Maria Lamb eiste de titel op, Kristen Holzer en Margaret Crowley namen het zilver en brons mee naar huis.

Midway bezig met ongelicenseerde football game

Midway heeft aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een American Footbal spel, dat gebaseerd is op het tv programma "ESPN's Playmakers". Nadat Electronic Arts voor vijf jaar de NFL rechten heeft verkregen is deze stap gemaakt om toch een American Footbal game uit te kunnen brengen. Het spel moet in het vierde kwartaal van 2005 worden uitgebracht op verscheidene platformen.

In het spel is het doel om een onbekende club in een fictieve professional footbal league succesvol te maken. Ook zal er in het spel achter de schermen en het geweld op het veld een rol gaan spelen. In een gelicenseerd NFL spel mogen deze features niet verwerkt worden.

"[...]
"No longer bound to the NFL license, there will be no league restrictions on content and gamers will finally experience what makes playing a football videogame really fun: off-field controversies, dirty hits, excessive celebrations and much more," he continued. "Blitz: Playmakers buyers will be assured of one thing - our game will include all the gameplay and fun the NFL won't allow."
[...]"


'Bos beste politicus, Balkenende slechtste'

Volgens een enquête van het tv-programma Twee Vandaag is PvdA-leider Wouter Bos beste politicus van 2004. Op plek twee staat Geert Wilders. Een gedeelde derde plek is er voor SP-leider Jan Marijnissen en minister Rita Verdonk (VVD) van Vreemdelingenzaken en Integratie. De enquête werd gehouden onder de leden van het Twee Vandaag Opinie Panel (TOP). Meer dan 12.000 mensen brachten de afgelopen week hun stem uit via de website van de actualiteitenrubriek.

De deelnemers aan de enquête brachten ook hun stem uit op de slechtste politicus: Premier Jan Peter Balkenende staat daar op één, gevolgd door CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner. Wouter Bos staat hier derde.

Bij de stemmen voor de beste politicus vergaarde Bos 20%. De belangrijkste argumenten waren dat de PvdA'er ''goed opkomt'' voor de mensen in het land en een ''goede vertegenwoordiger'' van zijn achterban is. Bovendien zien velen hem als een betrouwbaar politicus.

Premier Balkenende scoorde 30% bij van de stemmen bij de slechtste politicus. De premier komt volgens hen te weinig op voor de mensen in het land, heeft geen heldere boodschap heeft en is niet betrouwbaar is. Opvallend is dat ook ruim 13% van de CDA-achterban Balkenende als slechtste politicus aanwijst.


Bos de beste, maar ook twee na slechtste

-
De resultaten van de enquête onder de leden van het Opinie Panel van Twee Vandaag zijn gecorrigeerd voor de over- of ondervertegenwoordiging van een aantal groepen in de samenleving. Daarmee is het representatief geworden voor kenmerken als geslacht, leeftijd, burgerlijke staat, opleiding en spreiding over het land.

Twee Vandaag zendt vanavond de complete resultaten uit, met in de studio Wouter Bos. Nederland 2 18:15 (herhaling om 00:35).

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 6

Suc6 allemaal met de 6e ronde van Wat is dit!!

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Krajicek en Vergeer wereldkampioene

Nadat gisteren al Roger Federer en Anastasia Myskina uitgeroepen werden tot wereldkampioenen van 2004 was er ook Nederlands succes.

Michaëlla Krajicek werd door de internationale tennis federatie ITF uitgeroepen tot wereldkampioene bij de jeugd. De 15-jarige tennisster maakte in 2004 een reuzensprong op de wereldranglijst. Begin dit jaar had ze nog geen ranking, nu staat ze op nummer 244. In het enkelspel verloor ze van de 47 partijen er slechts zes. Krajicek is de eerste Nederlandse die zich wereldjeugdkampioene mag noemen.

Ester Vergeer werd voor de vijfde maal uitgeroepen tot wereldkampioene bij de rolstoeltennissers. De Woerdense staat al jaren op eenzame hoogte en bleef dit jaar ongeslagen.

Digitaal aanzetten tot haat bestraft

De 53-jarige Ivo J. uit Schijndel is vandaag tot vier weken voorwaardelijke celstraf veroordeeld wegens het beledigen van een groep mensen wegens hun godsdienst. Tegen de man was twee weken geleden 300 euro boete en drie weken voorwaardelijk geëist wegens het uitlokken van jodenhaat op de pro-Palestijnse internetsite Dutchpal.com.

J. is maker en eigenaar van de website. Daarop waren artikelen te lezen waarin de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt ontkend. Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deed in maart aangifte tegen de eigenaar en tevens auteur van de website, waarvan de inhoud volgens het instituut werd gekenmerkt door ''anti-joodse stemmingmakerij''. Ook het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) diende een klacht in.

De verdachte zei twee weken terug tegen de rechter dat hij slechts ''objectieve informatie'' wilde geven. De officier van justitie noemde J. ''een galspuwende zot met weinig relativeringsvermogen''.

Vandaag kortste dag van het jaar

Vandaag begint de sterrenkundige winter en daarmee is het vandaag dus de kortste dag van het jaar. De zon kwam vanmorgen pas om veertien minuten voor negen op en deze zal om half vijf vanmiddag weer onder gaan. Daarmee zit er tussen zonsopgang en zonsondergang nog geen acht uur.

Vanaf woensdag zullen de dagen dus weer langer worden. Gemiddeld zal het drie minuten langer licht zijn per dag tot aan 21 juni, de langste dag van het jaar. Op die dag komt de zon dan al op om elf minuten over vijf. Hij gaat dan weer onder om drie minuten over tien in de avond.

De andere kant van de wereld kent momenteel de langste dag van het jaar. In Melbourne bijvoorbeeld liggen de mensen nu gewoon op het strand te bakken.

Dode man gevonden in sloopwoning

In een slooppand in Den Haag hebben werklieden maandag het stoffelijk overschot van een 46-jarige man gevonden. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt.

De werklui troffen het lichaam rond half twee aan in een pand gelegen aan de Wapserveenstraat. De woning moest gesloopt worden. Momenteel is de politie een onderzoek gestart om erachter te komen of de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Boze Britse sikhs verhinderen toneelstuk

JosephRoosenbaum had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Britse stad Birmingham zal het Repertory Theatre het toneelstuk Behzti (schande, verlies van eer) voorlopig niet meer opvoeren. Afgelopen zaterdag werd het theater bestormd door 400 woedende sikhs die wilden dat het toneelstuk niet werd opgevoerd.

Bij de bestorming raakten drie agenten gewond. Woedende sikhs richtten binnen vernielingen aan, terwijl buiten een veldslag tussen jonge sikhs en de inderhaast opgeroepen politie woedde. Sikhs vinden het aan schande dat in het toneelstuk een verkrachtingsscène voorkomt in een sikhtempel.

De schrijfster van het stuk, de sikh Gurpreet Kaur Bhatti, houdt zich schuil na te zijn bedreigd. Ook enkele jonge sikh-acteurs voelen zich niet meer veilig.

Boze sikhs eisen een volledig verbod op de voorstelling. Zij riepen medestanders in heel Groot-Brittannië op om naar Birmingham te komen als het stuk toch weer zou worden opgevoerd. Hierop heeft de theaterdirectie voorlopig eieren voor haar geld gekozen.

Duitse pers meldt contract Heidfeld

De Duitse pers meldt dat Nick Heidfeld bij Williams zal tekenen. Ze baseren zich daarvoor op uitspraken van Mario Theissen van BMW.

Op 7 januari wil Williams bij een eerste teampresentatie in Bahrein de tweede coureur bekend maken. Volgens de Duitse pers zal dat Nick Heidfeld zijn. Hij zou een contract ter waarde van drie miljoen euro tekenen voor komend seizoen met daarnaast een bonusregeling. De vraag die echter blijft hangen of dat voor een testplaats of het tweede racestoeltje is.

BMW zou graag Heidfeld als tweede coureur zien. Motorsport-directeur Mario Theissen van BMW meldt dan ook het volgende over Heidfeld: "Na zijn sterke optredens (in de tests, red.) zullen we hem niet meer weg sturen. Het is belangrijk dat de snelste coureur rijdt."

Daarbij gaat het om de interne competitie met Antonio Pizzonia. Die heeft met de sponsor Petrobras ook nog een sterke partij achter hem staan. Het wordt waarschijnlijk afwachten tot 7 januari voor wie het teststoeltje krijgt en wie het fel begeerde racestoeltje.

Wethouder uit Amsterdam miste steun uit Den Haag

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse wethouder Aboutaleb vindt dat het kabinet slecht heeft gereageerd na de moord op Theo van Gogh. In het Radio 1-programma 'De ochtenden' van de VPRO zei de wethouder dat de regering hém en de stad Amsterdam in de steek heeft gelaten in de dagen na de moord. Minister Verdonk van Integratie sprak op de lawaaibijeenkomst die werd georganiseerd, en dat was het enige dat Amsterdam van het kabinet vernam. "Voor de rest was het ijzig stil uit Den Haag," zegt Aboutaleb.

Gisteravond zeiden de ouders van Theo van Gogh in het tv-programma Nova dat ze teleurgesteld zijn in premier Balkenende. Die liet zich na de moord wel zien bij moskeeën en een moslimschool, maar hij leek geen aandacht te hebben voor het zoontje van Theo.

'Beledigen agent altijd bestraffen'

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Kamermeerderheid van in ieder geval PvdA, CDA en VVD vindt dat het beledigen van een agent altijd bestraft moet worden. Wanneer iemand een boete heeft gekregen en niet betaalt dan moet hij voortaan altijd voor de rechter gebracht worden. Het seponeren van dergelijke zaken moet niet meer gebeuren.

Van HeemstHet voorstel is afkomstig van de PvdA. Kamerlid Peter van Heemst: ''We moeten politieagenten goed beschermen tegen mensen die hen bedreigen, beledigen of gewelddadig tegen hen zijn. Burgers die dat doen, moeten we hard aanpakken.''. De PvdA'er reageert daarmee op een zaak in Volendam waar laatst een wildplasser, die door een politieagent werd bekeurd voor het roepen van 'Je bent een lul!', volledig vrijuit ging. De beboete man weigerde te betalen, waarna de zaak werd doorgespeeld naar het openbaar ministerie (OM), die de zaak seponeerde.

Van Heemst wil dat er bij het beledigen van een politieagent standaard ''drie gouden regels'' worden gevolgd, ongeacht de mate van de belediging. ''In de eerste plaats moet er proces-verbaal worden opgemaakt. Vervolgens moet de zaak altijd voor de rechter worden gebracht en daarna moet de politie in dit soort gevallen altijd de schade verhalen op de dader'', aldus het Kamerlid.

Casero wint Coast-zaak

Angel Casero heeft de rechtzaak tegen zijn voormalige ploeg Team Coast gewonnen. Hij mag bij de UCI de borgsom die het team betaalde opeisen om zo alsnog een deel van zijn salaris te krijgen.

Team Coast ging in de lente van 2003 failiet toen de sponsor niet meer aan de verplichtingen kon voldoen. Het team had daarvoor de meeste renners al maanden geen salaris meer betaald. Jan Ullrich won onlangs ook al een rechtzaak tegen het team waarbij de rechter besliste dat hij nog 1,6 miljoen euro tegoed heeft van het team. Casero heeft nu in ieder geval het geld uit de borgsom die de UCI kreeg voor de salarissen. Voor de rest van zijn salaris zal hij voor de Duitse rechtbank moeten proberen betaling af te dwingen.

Feyenoord wil Pardo verhuren aan RBC

Feyenoord en RBC Roosendaal zijn in onderhandeling over de verhuur van Sebastián Pardo aan de club uit Roosendaal.

De 22-jarige Chileense verdediger kwam dit seizoen door twee hamstringblessures en een kwetsuur aan zijn enkel amper aan spelen toe, maar is nu weer fit. Bij RBC zou Pardo de opvolger moeten worden van Edwin de Graaf, die in de winterstop naar Feyenoord verhuist.

"Ik kan hier niet veel over zeggen, al heb ik hem er graag bij", aldus trainer Jan van Dijk van RBC tegen AD Sportwereld. "Pardo kan dan links uit de voeten, waardoor Paul de Lange naar rechts op het middenveld gaat. Die vult dan zo de plaats van De Graaf op."

Pardo kwam in augustus 2002 over van Universidad de Chile en speelde sindsdien 33 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers waarin hij vijf maal scoorde.

RBC hoopt zich, naast Pardo, ook nog in de winterstop te versterken met een verdediger. De komst van de 32-jarige Zweed Markus Karlsson lijkt van de baan, volgens RBC heeft hij teveel bedenktijd nodig.

Arveladze vertrekt bij Rangers

Shota Arveladze zal aan het eind van het Schotse seizoen bij Glasgow Rangers vertrekken. Hij kreeg in de afgelopen maand geen nieuwe aanbieding en heeft nu zelf de deur dichtgegooid.

Het contract van Arveladze loopt komend zomer af en hoewel hij hoopte op een aanbieding voor verlenging kwam deze niet. Voor Arveladze is het verhaal Glasgow Rangers dan ook over en gaat hij op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen. Arveladze vertelde: "Of ik de komende weken nu veel scoor of niet, het zal niets uitmaken. Er komt geen nieuw contract."

Electronic Arts biedt tweede keer voor DICE

Naast de aankoop van 20% aandelen van Ubisoft heeft Electronic arts ook een tweede bod gedaan op DICE (de makers van Battlefield). De op twee na grootste aandeelhouder, Bonnier & Bonnier AB, heeft het aanbod van Electronic Arts geaccepteerd volgens een persbericht van EA.

Bonnier & Bonnier bezit momenteel 25.6% van de aandelen en kiesstemmen van DICE en EA bezit momenteel 18.9%. Mocht de overname doorgaan dan bezit EA 4.498.697 van de aandelen wat neerkomt op 44.5%. EA moet alleen een minimum van 90% van de kiesstemmen halen voordat ze de aandelen mogen overnemen.

Nauwelijks Kerstmis voor spelers Chelsea

De voetballers van de Engelse club Chelsea komen dit jaar nauwelijks toe aan het vieren van kerstmis.

Trainer Jose Mourinho heeft zijn manschappen opgedragen op kerstavond en op eerste kerstdag bij de club te verschijnen voor een training. Op tweede kerstdag speelt Chelsea de competitiwedstrijd tegen Aston Villa.

Trainer Mourinho hoopt met Chelsea de eerste landstitel sinds 1955 te winnen, en daarvoor moet veel opzij worden gezet. "Familie is natuurlijk belangrijker dan voetbal, maar toch moeten we de 24e en de 25e aan de slag. We spelen nu eenmaal een wedstrijd op 26 december." De meeste Engelse ploegen geven hun voetballers in deze korte periode vrij op de dagen dat er geen wedstrijden worden gespeeld.

Nieuwe Homeland media

Developer Chunsoft heeft onlangs hun pagina van Homeland geupdate met nieuwe screens en filmpjes van dit spel. Homeland wordt een MMORPG voor de GameCube en je zult met maximaal 35 verbonden Cubes in één spel kunnen zitten. De speler die het spel opzet, zal als server dienen en dat houdt onder andere in dat er geen maandelijks bedrag betaald hoeft te worden.

In het spel is het zoals bij andere MMORPG's mogelijk om met andere spelers te communiceren, alleen dit moet gebeuren met de controller wat af en toe vrij lastig kan zijn.

Hier zijn de drie filmpjes te downloaden en hieronder staan een paar screens.

Thomas meldt zich af voor NK sprint

Annamarie Thomas heeft afgezegd voor de Nederlandse kampioenschappen sprint op 29 en 30 december in Groningen.

De oud-wereldkampioene op de 1000 en 1500 meter heeft last van rugproblemen waardoor ze eerder ook al de wereldbekerwedstrijden in Hamar, Berlijn en Heerenveen mistte.

Afgelopen weeend legde de schaatsster een test af waaruit bleek dat ze de NK sprint beter uit haar hoofd kon zetten. "Annamarie doet er alles aan om te achterhalen wat het exacte probleem is en weer beter te worden", aldus haar zaakwaarnemer Conrad Alleblas. Alblas zei echter ook dat hij zich wel zorgen maakt over de toekomst van de schaatsloopbaan van Thomas.

De Graafschap-fans zetten speler te koop

Supporters van de De Graafschap hebben het afgelopen weekend verdediger Mirano Carrilh op internet te koop gezet. De fans van de club uit Doetinchem zijn ontvreden met zijn prestaties en willen van deze speler af.

Voor de aanhang waren de fouten die hij in de competitiewedstrijd tegen Vitesse maakte de druppel die de emmer deed overlopen. Daarna hebben ze bij wijze van ludieke actie Carrilho op Marktplaats te koop gezet.

Sonck kan gaan, De Ridder blijft

Als het aan de technische staf ligt blijft Daniel de Ridder bij Ajax.

Op de Amsterdamse televisiezender AT5 liet assistent-trainer Ruud Krol weten dat men in Amsterdam erg tevreden is. Tom Soetaers en Wesley Sonck mogen wel uit Amsterdam vertrekken. Tom Soetaers gaat een nieuwe club in België zoeken. Wesley Sonck wilde al weg, hij was in beeld bij het Duitse Borussia Munchengladbach.

Bij het begin van dit seizoen moest de Ridder plaatsnemen op de bank achter rechtsbuiten Tom de Mul. De 18-jarige De Mul heeft echter fysieke problemen. Op de rechtsbuitenplaats heeft de Argentijnse aankoop Mauro Rosales inmiddels de voorkeur, maar volgens Krol is De Ridder ook op andere posities inzetbaar. "De Ridder speelt altijd goed als hij invalt", aldus Krol.

Zelf zei de Ridder in oktober nog dat hij weg wil bij de Amsterdamse club als hij niet meer speelminuten krijgt. Vitesse en Willem II hebben interesse in de 20-jarige aanvaller.

Vriend rijdt dure Ferrari in de prak

Als je je auto uitleent aan iemand, weet je dat er een ongeluk mee kan gebeuren. Nooit prettig, maar in het geval van een peperdure en exclusieve Ferrari Enzo wel heel vervelend. Zeker omdat er maar 399 exemplaren gebouwd zijn van het voertuig.

De Britse zakenman Frank Mountain had dit niet vantevoren bedacht en leende zijn wagen uit aan een vriend. Deze kon echter maar kort van de auto genieten, want al na enkele seconden reed hij hem in de prak. Hij knalde eerst tegen een bus aan en ramde daarna een andere auto.

Maastricht beste stad met beste burgemeester

TroyBayliss had ons via de nieuws-submit te melden:

Maastricht is de beste stad van Nederland. Dat blijkt uit een enquête onder driehonderd burgers van de zestig grootste gemeenten van Nederland. De titel werd uitgereikt in het tv-programma 'de beste stad van Nederland' van de gezamelijke omroepen op Nederland 2. Andere kandidaten voor de titel waren Groningen, Amstelveen, Veenendaal en Haarlem.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht wordt gezien als de beste burgemeester van Nederland. Daarmee won de Limburgse hoofdstad een tweede prijs. Leers zei tijdens de uitzending "ongelooflijk blij" te zijn dat hij tot beste burgemeester gekozen te zijn. Dat Maastricht ook nog de beste stad is geworden, maakte hem naar eigen zeggen "hartstikke verlegen". Maar hij had niet anders verwacht, "want Maastricht is gewoon de mooiste stad van Nederland", aldus Leers.

Super Monkey Ball helpt chirurgen

Waar apen vroeger gebruikt werden bij het testen van medicijnen en andere akelige proeven, daar zijn ze - in digitale vorm - nu chirurgen van nut. Althans, volgens Dr. Jamer Rosser Jr., in het dagelijks leven topchirurg en directeur van het Advanced Medical Technologies Institute. Zijn taak is het vinden van betere manieren om de medische praktijk vooruit te helpen en videogames zijn daarbij van groot nut.

"Traditionele academische chirurgen halen hun neus op voor wat ik onderzoek," aldus Rosser op de eerste Video Game/Entertainment Industry Technology and Medicine Conference. Hij stelt namelijk dat chirurgen die drie uur per week videogames spelen, 37 procent minder fouten maken en 27 procent sneller hun taken uitvoeren. Hij onderbouwt zijn uitspraken met eigen onderzoek, waarin hij zijn proefpersonen onder meer Super Monkey Ball heeft laten spelen en laparoscopische technieken (technieken voor kijkoperaties) heeft laten oefenen.

Nieuwe Wild Arms 4 details

Het vierde deel in de Wild Arms reeks op de PS2 heeft de naam: Wild Arms: The 4th Detonator. De game speelt zo'n 10 jaar na Altered Code F en je zal je savegame uit die game kunnen gebruiken voor extraatjes in dit deel.

Ook zal The 4th Detonator meer vrijheid kennen in de 'field' (buiten battles en dorpen). Zo kan je bijvoorbeeld klimmen, springen en duwen. De game komt in maart 2005 naar Japan, US en EU data nog niet bekend. Om jullie een beetje lekker te maken voor de game zijn er al wel twee scans uit de Famitsu:

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.