FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 december 2004

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 5

Suc6 allemaal met de 5e ronde van Wat is dit!!

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Oude man gered na uren dobberen op Oceaan

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 80-jarige harpoenvisser is zondag gered nadat hij een halve dag en een nacht in zijn wetsuit op de Atlantische Oceaan had gedobberd. De uit Cuba geïmmigreerde Ignacio Siberio was zaterdagmiddag, zoals hij dat bijna ieder weekend doet, aan het duiken voor de kust van Florida toen hij ontdekte dat zijn boot was losgeslagen.

Nadat hij zo’n vijf kilometer achter het vaartuig aan was gezwommen moest hij zijn poging dit nog te pakken te krijgen opgegeven. Siberio wist zich vervolgens aan een boei van een fuik vast te klampen en zich al watertrappelend warm te houden. Hij besloot zo op redding te wachten.

De kustwacht die inmiddels door zijn familie was gealarmeerd startte een zoekactie en vond wel, op zo’n 65 kilometer van zijn visplek, de boot maar niet de harpoenvisser. Voor het ergste werd gevreesd. Toen het licht werd besloot de 80-jarige de boei te verlaten en richting kust te zwemmen. Onderweg werd hij gevonden door een achterneef.

De bejaarde zegt zijn leven te danken te hebben aan zijn wetsuit en zijn goede conditie. Na zijn hachelijk avontuur werd Siberio onderzocht, maar hij hoefde niet in een ziekenhuis te worden opgenomen. De man bleek zo gezond als een vis.

Voetbal: 'Feyenoord legt Nick Hofs vast'

snietmanen had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - Holland Casino EredivisieVolgens Johan Derksen zal Feyenoord morgen een nieuwe aankoop wereldkundig maken. Hij kon echter niet expliciet zijn in het programma Voetbal Insite. Het NOS Sportjournaal meldt echter dat het hierbij om Nick Hofs van Vitesse gaat.

De 21-jarige Hofs is komende zomer transfervrij. Hij stond al langer in de belangstelling bij diverse clubs. Over het algemeen maakte PSV daarbij de meeste indruk. Feyenoord zou er nu in geslaagd zijn de Eindhovenaren af te troeven. Ook Ajax was in de getalenteerde middenvelder geïnteresseerd.

Hofs speelde dit seizoen al vijftien competitieduels voor de Arnhemmers, waarbij hij zesmaal tot scoren kwam. Hij is aan zijn vierde seizoen bij Vitesse bezig.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Frankrijk verbiedt radicale moslimzender

In Frankrijk heeft de Raad van State het satellietbedrijf Eutelsel de opdracht gegeven om binnen twee dagen de doorgifte van de radicale moslimomroep al-Manar te beëindigen. Directe aanleiding is de uitzending van een programma waarin de joden ervan werden beschuldigd ziekten als aids naar de Arabische wereld te exporteren.

Al langere tijd wilden de Franse autoriteiten de radicale moslimzender uit de lucht halen. Dit, omdat de zender in haar programma's structueel zich schuldig zou maken aan racisme en antisemitisme. De gewraakte uitzending over de joden vond op 23 november plaats.

De eigenaar van de zender is de Libanese Hezbollah, waarvan de militaire tak op de Europese terreurlijst staat. Hezbollah staat bekend om haar radicale afkeer tegenover de Israëlische bezetting van Zuid-Libanon. Hoewel Israël al langere het gebied heeft verlaten, bestookt de miltante beweging Noord-Israël met regelmaat.

[Upd]"Feyenoord legt Hofs vast"

Volgens Johan Derksen zal Feyenoord dinsdag een nieuwe aankoop wereldkundig maken. Hij kon echter niet expliciet zijn in het programma Voetbal Insite. Het NOS Sportjournaal meldde echter dat het hierbij om Nick Hofs van Vitesse gaat.

De 21-jarige Hofs is komende zomer transfervrij. Hij stond al langer in de belangstelling bij diverse clubs. Over het algemeen maakte PSV daarbij de meeste indruk. Feyenoord zou er nu in geslaagd zijn de Eindhovenaren af te troeven. Ook Ajax was in de getalenteerde middenvelder geïnteresseerd.

Hofs speelde dit seizoen al vijftien competitieduels voor de Arnhemmers, waarbij hij zesmaal tot scoren kwam. Hij is aan zijn vierde seizoen bij Vitesse bezig.

Update 23:43 uur
Technisch Directeur Mark Wotte en Hofs zouden afgelopen zondag een contract voor de duur van drie jaar zijn overeen gekomen. Feyenoord zou tevens een optie van twee jaar hebben bedongen. De speler moet nog een medische keuring ondergaan.

Update in de maak voor Ghost Recon 2

UbiSoft en Red Storm Entertainment zijn bezig met een update voor de Xbox versie van Ghost Recon 2. De bugs die gefixed zullen worden zijn ondere andere de Observer crash en de respawn bug. De update garandeert ook dat mensen die spelen via system link, dit kunnen blijven doen met geupdate en niet-geupdate versies.
"[...]
We are aware that there are a few problems with the game right now and are pleased to say that RedStorm are currently investigating and developing an auto-update which will fix a lot of the problems," informed Ubisoft.
[...]"


Map editor voor Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Voor het spel Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow heeft UbiSoft een map editor uitgegeven. Naast de map editor zitten er ook twee bonusmaps in de download, namelijk: Squat en Deftech2.

De map editor is hier te downloaden en is 18.7MB groot. De download bevat de volgende dingen:

Map editor (including a package containing Pandora Tomorrow maps in editor format)
SCPT Map building Overview.doc
BEST PRACTICES MODELLING BRUSHES.doc
ConvertToStaticMeshes.doc (About usage of ConvertToStaticMesh contextual menu)
Geometric event
Maps done by users and certified by Ubisoft (as well as 2 maps created and certified internally using the editor - Squat and DefTech2, a new version of the DefTech map)

[update] Utrechter wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Het Groot Dictee der Nederlandse taal zal vanavond voor de vijftiende keer worden gehouden. Vanaf 20:10 uur is op Nederland 3 te zien hoe Philip Freriks weer eens acht veelal onbegrijpelijke zinnen zullen dicteren, welke door zestig studiogasten en vele kijkers thuis zo correct mogelijk zullen worden opgeschreven. In de jury zullen Theo Jansen, Henk Vonhoff, Martine Tanghe en Piet van Sterkenburg plaatsnemen.

Van de gasten bestaat de helft uit prominenten. Onder andere Henny Huisman, Frits Wester, Sanne Wallis de Vries en Victoria Koblenko zullen dit jaar een gooi naar de titel doen, en natuurlijk ontbreekt ook deze keer Bart Chabot niet. Maar de verwachting is toch dat een niet-prominent ook dit jaar met de eer zal gaan strijken.

In 2003 won voor het eerst sinds jaren weer eens een Nederlander de titel. De Rotterdammer Oscar Fernald pakte de eer in "De hittegolf", het vooralsnog slechtst gemaakte dictee ooit. De grote vraag is uiteraard of er vanavond opnieuw een Nederlander weet te winnen, of dat één van de Belgen er, net als in 2000, 2001 en 2002, met de overwinning vandoor gaat. Op dit moment is de stand 8-6 in het voordeel van onze zuiderburen.

Het dictee is dit jaar geschreven door Jan Mulder en Remco Campert; schrijvers, columnisten en meer. Zij hebben beloofd een verbaal kunstwerk af te leveren, waar menig taalliefhebber graag aan zal willen beginnen. Mulder heeft er in ieder geval zin in: "Een dictee schrijven is een genot in het vooruitzicht op gebogen hoofdjes over papier en die onbegrijpelijke tekst. De pen valt van het oor op de tafel en weet ook niet meer wat hij moet doen", aldus Mulder, die vast vooral veel op Frits Wester, eenmaal per week tafelgenoot bij Barend & Van Dorp, zal gaan letten.

Overigens is dit jaar ook voor het eerst een versie voor kinderen gehouden: Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal. Zestig jongelingen tussen tien en twaalf jaar, veertig Nederlandse en twintig Vlaamse, moesten drie zinnen, geschreven door Cathy Spierenburg (zendercoördinator van Z@ppelin), zo goed mogelijk opschrijven. Bij de opnames van vrijdag bleek echter opmerkelijk genoeg dat de kinderen niet de meeste angst hadden voor de moeilijke teksten, maar voor het schrijven met een vulpen, hetgeen verplicht was.

-
Het groot Dictee der Nederlandse taal, vanavond om 20:10 op Nederland 3. Het dictee zal na de uitzending online komen te staan op Grootdictee.nl. Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal is vanavond om 18:10 te zien bij Z@ppelin, eveneens op Nederland 3.

Update 22:01
Het Groot Dictee der Nederlandse taal 2004 is gewonnen door de Utrechter Frans Wollrabe. Hij maakte slechts één fout door in de uitdrukking "voor pampus liggen" pampus met een hoofdletter p te schrijven. De jury rekende dit in eerste instantie goed, maar later bleek het toch fout te zijn, omdat het Groene Boekje een kleine 'p' voorschrijft. Met een gemiddeld aantal fouten van 25 is dit dictee beter gemaakt dan dat van vorig jaar.

Bij de prominenten eindigde de Vlaamse VRT-presentatrice Annelies van Herck met twaalf fouten op de eerste plaats. Jaap Jongbloed (veertien fouten) en en de Vlaamse presentator Joël de Ceulaer (vijftien) volgden haar. Wat opviel bij de prominenten was dat de Kamerleden Jet Bussemaker (PvdA) en Wim van de Camp (CDA) de juiste spelling van Tweede-Kamerlid niet wisten, Harry van Bommel (SP) had het wel goed.

Voor de liefhebbers, de tekst van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2004:

Normen en waarden

1) Ondanks zijn chronische ingewandsziekte begon de comicus zijn dagelijkse cadans met een eigenzinnige gedachte-exercitie over normen en waarden, oftewel gedragingen die hij graag geïmplanteerd zag bij vreemde vogels in zijn niet-geseculariseerde santenkraam.

2) Een desperate zwaluw zwenkte zonder egards rakelings langs zijn rechterooglid; wat behelsde deze even precieze als steile duikvlucht van dit creatuur, gracieus als een libellenkind?

3) De gecraqueleerde deur van zijn werkkamer ging open; het was drs. Mallebrootje, Tweede-Kamerlid uit Elst, tevens uitvinder van de geluiddemper tegen gerommel in de maag, die een exceptioneel goed humeur op 's mans gelaat fourneerde.

4) Het was ijzingwekkend kil in het in Oudhollandse stijl gedecoreerde vertrek; het jonge ding uit de achterban gooide nog wat antraciet in de kachel, vooraleer zij de hooggeplaatste confrères met hun modieuze molières meetroonde naar de catacomben waar gebruuskeerde armlastigen bijkans voor pampus lagen.

5) In deze macabere ambiance klonk in een sinistere hoek opeens een ridicuul gerijmel; een kwetterende kwibus sms'te met een vinkenslag een geïmproviseerde rap naar het mobiele nummer van de primus inter pares onder de pleitbezorgers voor onze normen en waarden.

6) Verifieer en royeer, linieer en prioriteer, maar ik interrumpeer; ik stuur jou naar het hellevuur, jij komische karikatuur met je quasi-boeddhistisch surrogaat in je correlerend cosmetisch internaat.

7) De heren keken beiden uit hun ogen als paleozoën die op het internet waren
terechtgekomen; zij deden schielijk een schietprevelementje en deleteten
onverwijld pats-boem het vileine sms'je uit het elektronische bestand.

8) Het jonge ding droeg ook een steentje bij aan de resuscitatie van de sfeer en
friemelde wat aan haar kousenband, zodat vanonder haar plissérok een glimp van haar verleidelijk getatoeëerde dijtje tevoorschijn kwam; Mallebrootje verijsde, de comicus hield op met prakkiseren en de wereld was weer een heerlijke likkepot!

Gizmondo krijgt een update

De handheld Gizmondo van Tiger Telematics zal binnenkort een gratis software update krijgen, waardoor de gebruiker nog meer functies zal krijgen. De update zorgt ervoor dat gebruikers via POP3/IMAP hun e-mail kunnen ophalen. Ook zal de Gizmondo worden verrijkt met een alarm klok, rekenmachine en een koersconverter.
"[...]
"These new features reinforce the Gizmondo's practicality. The emphasis will always be on entertainment, but email is such an integral part of our daily lives, adding this functionality to the device makes it an even more attractive proposition," said Carl Freer, Gizmondo’s Managing Director.
[...]"


Brinkhorst vindt Submission provocerend

HeinsPim en vries750 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

D66-minister Laurens-Jan Brinkhorst van Economische Zaken vindt dat VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali provocerend bezig is. Het maken van de film Submission, die zij samen met Theo van Gogh produceerde, noemt hij een hoogst onverstandige zet. In de nieuwste editie van het blad Vrij Nederland zegt de D66-politicus: ''Toen ik die film zag, dacht ik: oei, oei, loopt dit wel goed af? Je weet wat er gebeurt als je in een munitiemagazijn een sigaret opsteekt. Zo'n film mag, maar ik vond het niet verstandig. Ik vind het heel begrijpelijk dat daar onder moslims opwinding over is ontstaan. Neem me niet kwalijk! Wie is hier nou naïef?''

Volgens de D66-bewindsman heeft het maken van Submission ook niets te maken met de vrijheid van meningsuiting. ''Als ik voor het huis van mijn buurvrouw de hele dag 'rothoer' roep, wordt ze boos. Daar moet ik dan niet verbaasd over zijn. De situatie is kwetsbaar met zoveel tegenstellingen. Als je dan voortdurend herhaalt dat je gelijk hebt en gelijk wilt krijgen, draag je bij tot een klimaat waarin oplossingen niet meer mogelijk zijn. Zo denk ik erover en voor die opvatting zal ik strijden.''

Brinkhorst vindt dat het tijd is voor een nieuwe beweging. Een beweging in het midden die tegenwicht geeft aan het populisme. De aanhangers kunnen uit verschillende groeperingen komen, zegt hij: PvdA, VVD, CDA en ook uit D66. ''Het is tijd voor een nieuw appèl aan de samenleving, zoals D66 in de jaren zestig deed. Toen ging het om het vermolmde politieke bestel, nu zou het moeten gaan om de samenhang in de maatschappij. Om het actief uitdragen van de Europese gedachte.''

Geitenneuker
Brinkhorst zegt verder in het interview dat hij de woorden kutMarokkaan en geitenneuker niet meer kan horen. ''Ik ben er tegen om ongeremd van alles te roepen. Je moet nadenken voordat je iemand voor rotte vis uitmaakt. In het dagelijks leven en op de televisie worden nu woorden gebruikt waarvan ik zeg: die zijn provocerend. Die zijn vuig, die hebben niets meer te maken met het benoemen van de problematiek.'' Volgens de D66-minister worden mensen zo tegen elkaar opgezet. ''Als ik mijn vrijheid van meningsuiting alleen kan veroveren door jou te vernederen, dan ben ik onverantwoord bezig. En dat moet ook maar eens hardop worden gezegd. Ik vind helemaal niet dat alles moet kunnen''.

Een blauwtje voor mijn zoon

Hoe het weer in Nederland was, weet ik niet, maar in Napels scheen vanmiddag een warm zonnetje. Het was een gekkenhuis aan de Lungomare (de driebaansweg langs de zee), niet omdat de Napolitanen massaal een uitstapje naar zee maakten, maar omdat er gestaakt werd. Tegen politici en de burgemeester, voor meer werk - en woongelegenheid, betere voorzieningen, gezondheidszorg en ga zo maar door. Natuurlijk moest het vandaag gebeuren, op de dertiende, een geluksdag voor de Napolitanen. Dat hadden wij weer.

Op het Piazza Municipio (stadsplein) stond het verkeer helemaal vast, er was geen doorkomen aan. Dat lag niet aan de stakers, want die gingen netjes opzij, maar de agenten niet. Breed en dik stonden ze op de weg, een nutteloos cordon en ergerlijk bovendien, want niet de stakers maar zij blokkeerden de weg. Geen enkele Napolitaan die er iets van durfde te zeggen, want hier koestert men nog diep respect voor een uniform, élk uniform, van welke rang ook.
Nou ja, dan maar de geleende auto aan de kant en gedrieën te voet verder: mijn zoon, mijn lief en ik.

Het consulaat bevindt zich in de Via Agostino Depretis, op nummer 114. Het is een oud gebouw met een enorme hal en een inpandige portier. Hij bewoont de kamers naast de lift, je kunt er zo naar binnen kijken, de deur staat altijd open. Niet voor niets natuurlijk, hij moet immers de lift "bewaken".
Het ziet er gezellig uit bij hem, een brandend kaarsje op tafel, een glaasje grappa ernaast, een kitscherige kerstboom erachter en een prachtige Pulcinella op het dressoir. (dit is een Napolitaanse mascotte en wordt geschonken aan eenieder die troost en warmte nodig heeft, nooit zelf kopen dus!)
De portier groette ons alsof we oude bekenden waren. We mochten meteen doorlopen, de ascenseur in, zo'n ouderwetse, piepkleine lift, kooiconstructie zeg maar, doodeng dus. Maar ja, het was òf twintig marmeren trappen beklimmen òf de lift nemen, naar de vijfde verdieping. Ik koos het laatste, alleen omdat ik mijn energie wilde sparen, want vandaag zou mijn zoon zijn voorlopige paspoort krijgen. Hoe dan ook.

We zaten nog geen minuut in de wachtkamer of we hoorden de voetstappen van de consul al. Gehaast kwam hij binnen, met zijn rechterarm naar ons uitgestrekt en onder zijn linkerarm een dik dossier, waarschijnlijk van een cliënt met een ernstige strafzaak. Hij had goed nieuws. Hij en het ambassademens hadden telefonisch contact gehad en alles was dik in orde: het T-formulier mét stempel was gevonden (in ons dossier met aanvraag voor het echte paspoort) en naar hem toe gefaxt en nog mooier, alles kon nu legaal afgehandeld worden, ter plekke.
Of we maar even 38 euro wilden betalen en drie pasfoto's van mijn zoon wilden overleggen. Heel even aarzelde ik. Het waren namelijk onze allerlaatste met de juiste afmetingen, van de serie die met de wondermachine waren gemaakt. Maar het moest: één was nodig voor het dossier van de Nederlandse Ambassade in Rome, een tweede voor het dossier van de consul en de derde voor het voorlopige paspoort van mijn zoon. In gedachte zag ik het dossier van mijn zoon al voor me, zo dik als een ernstige strafzaak.

Even later stonden we opgelucht voor de klapdeurtjes van de ascenseur en was er een zware last van onze schouders gevallen. Mijn zoon straalde terwijl hij zijn blauwe boekje bekeek en zijn wijsvinger strelend over de woorden "Laisser- Passer" liet gaan: zijn voorlopige paspoort, godzijdank!
Toen hoorden we vreemde geluiden. Het kwam van beneden, vanuit de hal, een onheilspellend gerammel: de ascenseur kwam met horten en stoten naar boven. Een akelig gevoel bekroop mij, toen ik de dikke kabel zag trillen en de krakende geluiden hoorde, alsof het grote tandwiel het elk moment zou kunnen begeven.

Nee, ik ben niet met de lift naar beneden gegaan. Zoveel geluk op één dag, ik vind dat je het noodlot niet moet tarten. Per slot van rekening is het vandaag nog steeds de dertiende, een geluksdag, maar alleen voor Napolitanen...

CD/DVD: Incubus Alive At Red Rocks


De show die Incubus in mei in Ahoy' Rotterdam gaf, was wat mij betreft één van de beste concerten van het jaar. Hoewel bijvoorbeeld de gitaar- en drumsolo's wel erg voorprogrammeerd leken en er niet al te veel gemeende spontaniteit in het optreden zat, liet de band wel zien dat het echt wat in huis heeft. Groot was dan ook mijn vreugde toen ik hoorde dat er een redelijk recent concert van Incubus op DVD wordt uitgebracht: Alive At Red Rocks.

Voetbal: Neeskens per direct weg bij NEC

CeNiuZ en CSI_Miami hadden ons via de nieuws-submit het volgende bericht te melden:

Icon Sport - VoetbalStudio Sport meldt dat trainer Johan Neeskens per direct zal vertrekken bij NEC. De trainer is ontslagen door de tegenvallende prestaties van de afgelopen weken.

Assistenten Cees Lok en Ron de Groot zullen voorlopig de taken van Neeskens waarnemen. In de winterstop zal de club uit Nijmegen op zoek gaan naar een nieuwe trainer. De 53-jarige trainer kwam na het WK van 2002 naar Nijmegen. Onder zijn leiding haalde NEC voor het eerst in twintig jaar Europees voetbal. Het contract van Neeskens zou deze zomer aflopen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Discovery bepaalt kopmannen

De ploegleiding van US Postal, volgend jaar Discovery Channel, is aan het bet bepalen welke ronderenners waar zullen rijden. Vanuit Italië komen berichten dat Yaroslav Popovych in 2005 alleen de Tour de France als grote ronde rijdt.

In de afgelopen jaren deed Popovych het met een derde en vijfde plaats in het algemeen klassement van de Giro d'Italia het goed. Zijn nieuwe ploeg Discovery Channel wil hem echter komen seizoen niet aan die ronde laten deelnemen. Hij zou komend seizoen zich moeten richten op de Tour de France.

Over de deelname van Lance Armstrong aan de Tour van 2005 hoeft dit niks te zeggen, aangezien US Postal graag sterke renners naast Armstrong posteert in de Tour de France ter ondersteuning. In de Giro d'Italia zal echter namens de Amerikaanse ploeg een andere nieuwe aanwinst, Paolo Savoldelli, wel starten en als alles goed gaat de kopman van de ploeg in die ronde worden.

Super atheïst gelooft nu in bestaan God

De Britse professor in de filosofie Anthony Flew, die tot nu toe bekend stond als 'de kampioen van het atheïsme', is radicaal van gedachten veranderd. De 81-jarige geleerde zegt nu dat wetenschappelijke feiten hem overtuigd hebben van het bestaan van een opperwezen. In een interview met de Associated Press (AP) zegt Flew dat er een soort hogere intelligentie het universum moet hebben gecreëerd. ''Een opperwezen is een prima verklaring om de complexiteit van de natuur te verklaren'' zo zei Flew.

Hoe dat opperwezen dan precies in elkaar steekt weet Flew nog niet. Zijn geloof valt te vergelijken met een deïst als Thomas Jefferson, die God ziet als een scheppend wezen dat zich niet bemoeit met mensenlevens. Flew: ''Ik geloof in een heel andere God dan die van het christendom en helemaal niet in die van de Islam. Deze goden lijken me oppermachtige onderdrukkende alleenheersers, kosmische Saddam Hoesseins. Maar de God waarin ik geloof heeft wel een doel, denk ik.''

Flew startte zijn kruistocht tegen het geloof in 1950, met het beroemde artikel Theology and Falsification. Door de jaren heen bleef de professor aan de universiteit van Oxford wijzen op het gebrek aan bewijs voor het bestaan van een God. De ongelofelijke complexiteit van de samenstelling om een menselijk leven te produceren heeft hem nu van gedachten doen veranderen. Het bewijst volgens hem dat een ‘intelligentie’ zich hiermee bemoeid heeft. De wetenschap heeft met het onderzoek van het menselijk DNA bewezen dat God bestaat, meent Flew.

De Oxford-professor brengt in 2005 een nieuw boek uit met de titel 'God and Philosophy'. Hij maakt zich niet druk om de volgelingen van zijn voormalige gedachtegoed. ''Als ze van slag raken, dan is dat jammer voor ze. Mijn hele leven heb ik me laten leiden door de principes van Plato: volg het bewijs waar het je ook zal brengen.''

Zeeuw vindt superspruit in moestuin

Icoon opmerkelijk nieuwsJohan Faes uit het Zeeuwse Waterlandkerkje heeft afgelopen weekend een superspruit aangetroffen in zijn moestuin. De spruit heeft een gewicht van een kilo, is 21 centimeter in doorsnee en heeft een omtrek van 51 centimeter.

Faes trof het extreem 'uit de kluiten gewassen' exemplaar aan bovenin de stengel van een plant. Hoe hij zo groot is kunnen groeien is een raadsel. De Zeeuw zegt in ieder geval geen bijzonder zaaigoed te hebben gebruikt.

Voorlopig zal het stuk groente in de koelkast blijven, want de familie Faes gaat er even tussenuit. Eenmaal terug wordt hij gekookt en zal er naar verwachting meer dan één keer 'spruit' gegeten worden van dit enorme exemplaar.

DVD: King Arthur, Director's Cut

Afgelopen zomer draaide de film King Arthur met wisselend succes in de bioscopen. Een grote reclamecampagne en veel aandacht in de media zorgden er niet voor dat de zalen bij deze film weken achtereen vol zaten. Nu heeft Buena Vista Home Entertainment deze film in twee versies op DVD uitgebracht. Eenmaal in de originele bioscoopversie en eenmaal in de versie zoals de regisseur hem bedoeld heeft: de 'Director's Cut'. Deze laatste is sinds een paar dagen verkrijgbaar in de winkel en wij keken of hij de moeite waard is.'Turkije moet genocide erkennen'

IcoonFrankrijk stelt als voorwaarde voor een toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU) dat het land in gesprekken over het lidmaatschap erkent dat van 1915 tot 1923 genocide is gepleegd op Armeniërs. De Franse minister De Villepin van Buitenlandse Zaken heeft dat vandaag in Brussel laten weten. In Frankrijk leeft de grootste Armeense minderheid van alle landen in de EU. Het Europese Parlement heeft de erkenning van de Armeense genocide eerder al als voorwaarde aan Turkije gesteld.

De genocide op het Armeense volk werd gepleegd bij het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk. Naar schatting werden toen anderhalf tot twee miljoen Armeniërs gedood. Veel Armeniërs werden gedeporteerd naar het huidige Syrië. Turkije heeft de genocide tot nu toe steeds ontkend.

Vandaag is in Brussel het vooroverleg gestart voor de grote EU-top die later deze week plaatsvindt. Alle Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn daar bijeen onder voorzitterschap van de Nederlandse minister Ben Bot. Het belangrijkste punt is kandidaat-lidstaat Turkije. De regeringsleiders van de EU zullen later in de week de puntjes op de i moeten zetten.

Balkenende
In het kader van de Turkse toetreding sprak premier Balkenende, in zijn hoedanigheid als EU-voorzitter, vandaag met de Duitse bondskanselier Schröder. De Duitser wil dat de onderhandelingen met Turkije niet over een aparte status maar over een volwaardig lidmaatschap van de EU gaan. Voor Schröder staat vast dat Turkije eind deze week een datum krijgt te horen waarop de onderhandelingen kunnen worden gestart. Die zullen zeker 10 tot 15 jaar duren denkt de bondskanselier.

Volgens Balkenende staat het eindresultaat van de onderhandelingen echter niet bij voorbaat vast. Zo willen de meeste lidstaten volgens de Nederlandse premier bijvoorbeeld dat Turkije het Griekse deel van Cyprus erkent. De premier spreekt vandaag ook nog met de Franse president Chirac, en bezoekt morgen de Oostenrijkse bondskanselier Schüssel.

Harderwijkse school heeft beste conciërge

B00STER had ons via de nieuws-submit te melden:

Rijksscholengemeenschap 't Slingerbos uit Harderwijk heeft de beste conciërge van Nederland. Klaas Otten werd gisteravond in het NCRV radioprogramma BuZz op 3FM verkozen tot Conciërge van het jaar 2004. Tweede werd Gert Griffioen van de Christelijke Scholengemeenschap Willem de Zwijger uit Schoonhoven en Mo Abdullahi van het Rythovius College uit Eersel mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

De finalisten werden in het programma getest op typische conciërge-vaardigheden zoals 'wat doe je als een leerling zijn brood vergeten is' en 'hoe help je iemand die van de trap is gevallen?' Otten kwam hierbij als beste uit de bus. Hij heeft naast de eer ook nog De Gouden Sleutelbos, een nieuwe fiets en concertkaartjes voor Tivoli in Utrecht gewonnen. Van de laatste prijs mag niet alleen hij gebruik maken, maar ook zijn hele promotieteam.

Aan de wedstrijd deden 550 conciërges uit het hele land mee. In totaal hebben 30.000 scholieren hun stem uitgebracht. De verkiezing werd georganiseerd door BuZz en de website Scholieren.com.

Groot TBC-onderzoek in Zeist

MartijnVV had ons via de nieuws-submit te melden:

Ruim 10.000 mensen zullen in Zeist moeten worden onderzocht op tuberculose (TBC). Bij een medewerker van supermarkt C1000 Van Eck in de Oldebarneveldtlaan is namelijk open TBC geconstateerd. Meer dan de helft van het personeel bleek ook besmet te zijn, maar die hebben niet de open besmettelijke vorm.

Om mogelijke besmettingen van klanten op te sporen wordt klanten die vóór 18 november in de winkel zijn geweest gevraagd zich te laten testen. Dat testen kan nu pas gebeuren omdat door de incubatietijd van de ziekte besmetting anders niet vastgesteld kan worden.

'Jozef en Maria' Beckham door vandaal aangevallen

DonPardon, iamredleader, Sir-Ulrich en Rolfxx hadden ons via de submit te melden:

De kerststal in het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds is zondagmiddag door een bezoeker beschadigd. Het omstreden tafereel, met beelden van David en Victoria Beckham als Jozef en Maria, is inmiddels voor het publiek gesloten. Het museum kreeg vorige week kritiek van Engelse kerkleiders, vanwege het gebruik van beelden van bekende personen als bijbelse figuren. De Presbyteraanse Kerk eiste toen dat de kerststal onmiddelijk werd verwijderd.

"De figuren van David en Victoria zijn beschadigd door iemand uit het publiek", laat een woordvoerder van Tussauds weten. Volgens getuigen zou een man de beelden verschillende keren hebben geslagen, en vervolgens zijn weggerend. De onbekende aanvaller is voortvluchtig. Behalve de Beckhams figureerden beelden van Kylie Minogue, Tony Blair en George Bush in de kerststal. Het rumoer om de Britse voorstelling bereikte vorige week zelfs het Vaticaan in Rome. Een woordvoerder liet weten dat het soms is toegestaan om bekende mensen in kerstvoorstellingen te gebruiken, om daarmee de geboorte van Christus onder de aandacht van de mensen te brengen. "Maar ze mogen zeker geen centrale rol hebben", stelde de zegsman van de paus.

Het wassenbeeldenmuseum verklaarde vandaag 70 klachten te hebben ontvangen met betrekking tot de omstreden kerststal. De beelden van de Beckhams zijn inmiddels vanwege beschadigingen aan de hoofden verwijderd. Of de voorstelling voor de kerst weer kan worden geopend is nog onbekend.

Kerkleiders boos over Jozef en Maria Beckham
'Jozef en Maria' Beckham werden door een bezoeker beschadigd

'Mannen kopen te sexy lingerie als cadeau'

Neftizz had ons via de nieuws-submit te melden:

Belangrijk nieuws voor de heren die hun vriendin of vrouw met kerst willen verrassen met een sexy lingeriesetje: Trek niet meteen het hefstigste uit de rekken, maar ga voor degelijk ondergoed. Anders heb je namelijk grote kans dat vrouwlief de 27ste met de kassabon weer in de winkel staat.

Body Fashion Promotion, een organisatie die in Nederland onderkleding promoot, stelt dat vrouwen na de kerstdagen massaal de gekregen lingerie weer omruilen. "Een Nederlandse man die lingerie uitzoekt voor zijn vrouw of vriendin kijkt vaak niet naar wat zij mooi vindt, maar wat hij zelf graag ziet", vertelt bestuurslid Rob Brand, tevens directeur van ondergoedmerk Triumph International. En laat dat nou vaak niet de smaak van de dames zijn.

Volgens Brand gaat de voorkeur van de man vaak uit naar de kleur rood. "Dan heb ik het niet over bordeauxrood, maar over zoals wij het in de branche noemen Zeedijkrood." Vrouwen dragen, zeker in de winter, echter veel liever lingerie met een donkere kleur, zoals zwart. Ook hebben ze graag 'iets minder heftigs', aldus het bestuurslid.

Politie houdt man met handgranaat aan

Icoon Binnenlands nieuws In het Zuid-Limburgse Bocholtz is zondagmiddag een man met een handgranaat aangehouden. De handgranaat werd door agenten ontdekt toen ze aan het bemiddelen waren bij een familieruzie. Het explosief is direct in beslag genomen en overgedragen aan de Explosieve Opruimingsdienst (EOD). De man is gearresteerd.

De politie werd door familieleden van de man gewaarschuwd omdat die bang waren dat de ruzie uit de hand zou lopen. Toen de politie arriveerde, bleek de man een handgranaat in een pot bij zich te hebben.

Omdat de man direct gearresteerd werd, heeft hij zijn familie niet daadwerkelijk kunnen bedreigen met de granaat. De politie zal de man voorlopig nog vasthouden, en wil van hem weten wat hij met de granaat van plan was en hoe hij er aan is gekomen.

Oddworld Inhabitants belooft politiek controversiële game

In een interview belooft Lorne Lanning, voorzitter en creative director van Oddworld Inhabitants, dat de developer bezig is aan een controversiële game. Niet controversieel als in de GTA-serie, omdat je hoertjes kan oppikken, maar politiek controversieel. Volgens hem zullen niet alle politici even blij zijn met de game.
Hij hoopt dat politici flink boos over de game zullen worden, omdat hij boos is over hun gedrag. Tevens vertelt hij niet bang te zijn de slechte kant van onze samenleving te laten zien.
Over de game zelf is vrij weinig bekend, alleen dat de setting de aarde in de nabije toekomst zal zijn. De werktitel van de game is voorlopig Citizen Siege
Omdat het er op lijkt dat de game zich nog in een erg vroeg stadium begeeft, kan je er vanuit gaan dat de game pas op de next-gen consoles zal verschijnen.

Vitesse wil Gambiaan aantrekken

Vitesse wil de Gambiaan Ebrima Sillah graag aantrekken. De Arnhemse club wil Sillah nog tijdens de winterstop contracteren. De Gambiaan wordt bij Vitesse als de ideale nieuwe man links voorin gezien.

Momenteel speelt Sillah nog bij het Russische Kazan Rubin. Eerder speelde de linskbuiten al een jaar voor RBC Roosendaal en ook nog vijf jaar bij her Belgische Club Brugge. Vitesse is al langer geinteresseerd in het aantrekken van de Gambiaan.

Nieuwe Ace Combat Advance screens

Namco heeft de eerste screenshots van Ace Combat Advance vrijgegeven. In dit spel speel je een piloot van de United Air Defense die vecht tegen een boosaardige, internationale organisatie. De actie speelt zich af in een topdown view waarin je doelen in de lucht en op de grond moet uitschakelen. Je kunt uit tien vliegtuigen kiezen, maar er zijn meer vliegtuigen en wapens te unlocken. Wanneer het spel uitkomt in Europa is nog niet bekend.

Hieronder staan drie screenshots en hier zijn er meer te vinden.Albers test nu ook Champ Car

Dat Christijan Albers niet alleen zijn vizier gericht heeft op de Formule 1 blijkt nu. De jonge Nederlander zal voor het team Walker Racing een test afleggen.

Deze week zal Albers op Sebring International Raceway al testen in de ChampCar voor het team, waar onder andere Scott Goodyear, Christian Fittipaldi, Robby Gordon en Gil de Ferran voor hebben gereden. Woensdag mag Albers achter het stuur van de auto kruipen. Voor Albers hoeft deze ervaring niet tot een contract te leiden, aangezien hij ook voor Mercedes in 2005 nog kan deelnemen in de DTM.

Albers vond de test echter te mooi om te laten schieten: "Ik hoefde geen moment te twijfelen toen Derrick Walker me onlangs vroeg om één van zijn wagens te testen op de 3,7 mijl lange Sebring Raceway. Daarom ben ik afgelopen vrijdag al afgereisd naar de Verenigde Staten om me gedegen voor te bereiden op deze unieke kennismakingsmogelijkheid. Ik verheug me enorm op de uitdaging die voor me ligt en zal woensdag dan ook mijn beste beentje voor zetten!"


De ChampCar met speciale sponsoring voor Albers.

Kies de grootste coureur allertijden (Ronde 3)

Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Ondertussen zijn we aanbeland bij de derde ronde.

In de eerste ronde vloog meteen Neerlands hoop, Jos Verstappen eruit. Hij werd met 43 tegen 8 de grindbak ingekegeld. Na de tweede ronde is zelfs alleen Arie Luyendijk nog over van de Nederlanders. Verder zijn er al een paar coureurs uitgevlogen die nu nog racen. David Coulthard had de pech om in de eerste ronde tegen Niki Lauda te komen, en werd met 49 stemmen verschil naar huis gestuurd. In de tweede ronde vlogen onder andere Rubens Barrichello, Mika Hakkinen, Jacques Villeneuve en Kimi Räikkönen eruit.

Er zijn geen favorieten uitgegaan in de afgelopen rondes, maar daar kan verandering in komen. De derde ronde bevat onder andere het duel tussen Niki Lauda en Jackie Stewart, die beide drievoudig wereldkampioen waren in hun tijd. Wie zal dat winnen? Dat kunnen jullie beslissen, door te stemmen op je favoriet.

Voor de derde ronde kan er worden gestemd tot zondagavond 19 december 23.59. Het betreffende topic vind je hier in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.

Releasedate Resident Evil Outbreak File 2 bekend

Vandaag kwam Capcom met een update van haar site met daarin de exacte releasedatum van Resident Evil Outbreak File 2. Eerder werd vermeld dat het spel ergens in het voorjaar uit zou komen, maar nu staat de game op de officiele Resident Evil website gepland voor 15 april volgend jaar in Noord Amerika. Wanneer precies het spel bij ons in de winkel ligt is nog niet bekend.

Ook in de opvolger van Resident Evil Outbreak kruipt de speler in de huid van een van de acht overlevenden die de naschokken van een biologische ramp in Raccoon City proberen te overleven. Het spel heeft vijf nieuwe scenario's en ondersteunt cross over data. Dit maakt het de speler mogelijk om items die in Outbreak verdiend zijn ook in dit deel te gebruiken. Verder heeft het spel een single- en multiplayeroptie voor maximaal vier spelers. Dat wil zeggen, als ze niet weer de multiplayeroptie voor Europese gamers eruitslopen zoals in het vorige deel.

Coulthard bemachtigt stoeltje Red Bull

David Coulthard heeft, zoals de laatste week al werd verwacht, toch een stoeltje in de Formule 1 van 2005. Hij zal volgend jaar voor het team van Red Bull rijden.

Hoewel teambaas Dietrich Mateschitz in het begin liet weten niets te zien in de 33-jarige Schot en liever jonge coureurs een kans wilde geven, veranderde diens mening aanmerkelijk. Hij kwam tot de conclusie dat een ervaren coureur zou kunnen helpen bij de ontwikkeling van de coureur. Coulthard greep zijn kans en testte vorige week al voor het team.

Mateschitz bevestigt nu dat een contract Coulthard niet meer kan ontgaan: "Coulthard is zeker. Als iemand dertien grands prix gewonnen heeft en daarnaast beschikt over een goede persoonlijkheid, zie ik eigenlijk geen reden om hem niet te nemen. Vorige week heeft hij voor ons getest; als we hem enkel een testrol aan zouden willen bieden hadden we dat niet gedaan."

Christian Klien lijkt de beste kans te hebben op het tweede stoeltje bij het team. Hij kreeg eerder al een contract aangeboden, maar heeft voorlopig nog niet getekend bij het team. F3000-kampioen Vitantonio Liuzzi maakt echter ook nog een kans, al wordt hij misschien de derde coureur van het team.

Broerse twijfelgeval tegen Austria

Het is nog onduidelijk of Joost Broerse aankomende donderdag in het duel tegen Austria Wien mee kan spelen. De middenvelder van FC Utrecht kampt namelijk met een lichte hersenschudding.

De hersenschudding liep Broerse afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Willem II (0-0) op. Het is voor de ploeg uit de Domstad de laatste wedstrijd in de UEFA cup, de ploeg van Foeke Booy kan de tweede ronde niet meer bereiken.

Nieuwe modchipbios opent deur naar warez op GC

We meldden onlangs al dat er voor de GameCube een modchip genaamd Viper GC was ontwikkeld. De modchip leek niet veel kwaad te kunnen omdat het nog niet mogelijk was om met behulp van de speciale DVD-rom die in de GameCube zit standaard mini-DVD-R's op te starten.

De chip is sindsdien mondjesmaat verspreid en dit heeft nu al opmerkelijke resultaten opgeleverd. Een releasegroep genaamd Mental Cube heeft namelijk als eerste een werkende bios, genaamd de Cobra Bios, geschreven waarmee wél mini-DVD-R's gelezen kunnen worden. Effectief zal het dus mogelijk worden om zaken als linux, eigen geschreven games en 'back-ups' te branden op mini-DVD-R's en om deze vervolgens op de Cube af te spelen. (mits uitgerust met modchip en bios)

De Cobra Bios die de backups op mini-DVD-R laat opstarten zal waarschijnlijk volgende week gereleased worden en het ziet er dus naar uit dat de laatste console die grotendeels warezvrij was, nu ook hieronder zal gaan lijden.

Disclaimer: links naar waar deze chip te koop of waar deze bios (in de toekomst) te vinden is, worden - als altijd - niet op prijs gesteld.

Star Wars: Battlefront naar 32 spelers online op Xbox Live

Lucasarts en Pandemic Studios werken aan een update om met maximaal 32 spelers online te kunnen spelen in het spel Star Wars Battlefront. Deze nieuwe feature vereist wel dat de host van het spel een up- en downstream heeft van 1.5 Mbit. Dit is noodzakelijk om alle spelers een lagvrij potje te garanderen. Wanneer deze update verschijnt is nog onbekend.

Met de update komt ook een nieuwe map, die 19 november al op de PC verscheen,welke het strijdtoneel naar het paleis van Jabba the Hutt zal verplaatsen.

Brothers in Arms krijgt demo

Oprichter van developer Gearbox Soft, Randy Pitchford, heeft van het weekend in een mail naar een fan die zijn emailadres had geraden, bevestigd dat er een demo uit gaat komen nog voordat het spel officieel uitkomt. Het is nog niet bekend of het om een singleplayer of multiplayerdemo gaat.
Dit stond in de mail:
"[...]
I can’t wait to release a demo. I want nothing more than to share what we have been working on with the people looking forward to playing.
I can promise two things:

1 – We will release a demo as soon as we can.
2 – We will not release a demo that isn’t finished.

Regards,
--Randy Pitchford

President, Gearbox Software
[...]"


Hier nog wat screenshots om jullie vast lekker te maken.
Neeskens per direct weg bij NEC

Studio Sport meldt dat trainer Johan Neeskens per direct zal vertrekken bij NEC. De trainer is ontslagen wegens de tegenvallende prestaties van de Nijmeegse ploeg van de afgelopen weken.

Assistenten Cees Lok en Ron de Groot zullen voorlopig de taken van Neeskens waarnemen. In de winterstop zal de club uit Nijmegen op zoek gaan naar een nieuwe trainer.

De 53-jarige trainer kwam na het EK van 2002 naar Nijmegen. Onder zijn leiding haalde NEC voor het eerst in twintig jaar Europees voetbal. Het contract van Neeskens zou deze zomer aflopen.

AZ gaat voor volle winst in Graz

AZ zal verdediger Juha Reini mee nemen naar Oostenrijk voor de UEFA-bekerwedstrijd tegen Grazer AK aankomende woensdag. De Finse international neemt de plaats in van Jose Fortes Rodriguez, die uit de selectie is gezet.

Later zal trainer Adriaanse nog een speler uit de jeugdselectie meenemen, die als 19e man zal fungeren voor de laatste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA cup.

Elkhattabi maakt de reis, net als onlangs naar Polen, per auto. Hij is met Tarek Sektioui kandidaat voor de rechter spitspositie van de geblesseerde Meerdink, die door gescheurde enkelbanden zeker vier weken zal zijn uitgeschakeld.

AZ verdedigt in Graz de koppositie. "Wij gaan voor de volle winst", zei Adriaanse, "als we deze partij winnen hebben we ze als enige Nederlandse club allemaal gewonnen, uit en thuis."

Een gelijkspel kan voor de Oostenrijkse club voldoende zijn om te overwinteren in de groep. Adriaanse zei onder geen beding mee te zullen werken aan een 'salonremise'. "Ik doe dat zeker niet. AZ misschien wel, maar ik niet. Zo zit ik niet in elkaar."

Scheidsrechter bedreigd en geschopt door spelers

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een scheidsrechter van een voetbalduel tussen twee amateurploegen in Zwolle heeft afgelopen zaterdag onder politiebegeleiding het sportpark moeten verlaten. Hij zegt door enkele spelers te zijn bedreigd en geschopt. Dit heeft de politie vandaag gemeld.

Tijdens de wedstrijd tussen FC Ulu Spor uit Zwolle en Davo uit Deventer toonde de arbiter een gele kaart aan één van de Zwollenaren, die daarop zo heftig reageerde dat hij een tweede gele kaart, en dus een rode, ontving. Hierna bestormden spelers van Ulu Spor de scheidsrechter, waarna hij van het veld afrende en zichzelf opsloot in zijn kleedkamer. Hier belde hij vervolgens de politie.

De man zegt te zijn bedreigd en door een van de spelers te zijn getrapt. Hij heeft nog geen aangifte gedaan, omdat hij eerst met de voetbalbond KNVB wil overleggen.

Doom III voor doven en slechthorenden

Voor de dove of slechthorende fragger is er goed nieuws. Op Planet Doom is te lezen dat de eerste versie van Doom3[CC] mod (Closed Captioning) beschikbaar is gesteld.

Close Captioning wil zeggen dat men de geluiden in het spel zoveel mogelijk vertaald naar het geschreven woord. Zo mis je bijvoorbeeld geen belangrijke hints of vijanden die op je afsluipen. Ook is het een handig hulpmiddel voor mensen die de Engelse taal beter willen beheersen.

Deze eerste release is niet 100% correct. Er zullen wat ondertitels missen. In latere delen hoopt men meer talen en kleurcodes (zodat je weet wie precies wat zegt) te kunnen implementeren.

Je kunt de mod van bijna 2Mb hier (FilePlanet, registratie verplicht) of hier downloaden.

Een klein voorbeeldje van de teksten:

quote
Introduction

A computer screen within the Traffic Monitoring Station displays the inbound descent of a Phantom Class Dropship. Radio transmissions between the dropship "Darkstar" and the Tower Controller (S.L. Medley) commence as the air traffic control computer alerts the Tower…

(Male ‘robotic’ voiceover): Incoming transport detected

(Darkstar): Mars Approach, Darkstar with you, zero seven zero, sixty-three, passing through three eight thousand.

(S.L. Medley): Roger Darkstar, descend to two thousand, set speed, contact ground on two six nine seven two.

(Darkstar): Roger that, Tower.

Scene cuts to the interior of the Traffic Monitoring Station control room. Tower Controller S.L. Medley sits at his post whilst being observed by the imposing figure of Dr Betruger. Betruger speaks in a slow, chilling tone, his every word oozing danger…

(S.L. Medley): We have them on radar, sir, they'll be landing in a few moments.

(Betruger): Excellent. See that Counselor Swann is sent directly to me.

(S.L. Medley): Yes sir.

Scene cuts to the Darkstar ship making its final descent into the Mars City Hangar…


OM eist werkstraf voor sekschat met 9-jarige

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de rechtbank in Haarlem heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen A. van der M. uit Boxmeer. De 29-jarige man had meerdere malen seksuele chatsessies met een negenjarig meisje.

Van der M. kwam in januari van dit jaar in contact met het meisje via een chatbox. Hij deed zich voor als een redactielid van meisjesblad Tina en riep jonge meisjes op mee te doen met "durfalletje": een "spelletje" waarbij de deelneemsters zo veel mogelijk kleren uit moesten trekken. Hij vertelde de chatters ook dat meisjes prijzen konden winnen als ze pikante foto's in badpak zouden mailen. Dit alles mondde uiteindelijk uit in een chatsessie met het meisje, waarbij hij haar via de webcam zijn geslachtsdeel liet zien en zich vervolgens bevredigde voor de webcam. Ook leerde hij het meisje hoe ze zichzelf moest bevredigen.

"Het is behoorlijk uit de hand gelopen", aldus de verdachte vandaag. Hij vertelde aan de rechtbank dat alles als geintje is begonnen en ontkende dat hij seksueel opgewonden raakt van jonge meisjes. Ook zei hij niet te hebben beseft dat zijn chatvriendin maar negen jaar oud was. Van der M. meldde voorts dat hij ervan uitging dat het meisje haar computer had uitgezet of was weggegaan toen hij zich voor zijn webcam bevredigde. Hij gaf echter toe dat hij dat niet kon controleren.

Van der M. ging nog een stapje verder en noemde zijn praktijken "een stukje voorlichting." "Dit gebeurt dagelijks op internet", zo zei hij. Hij vindt dan ook dat de rechtbank zijn "seksuele adviezen" goed moeten opvatten. De officier van justitie noemde de gesprekken die de verdachte met het meisje hield "te walgelijk voor woorden"

De rechtbank zal op 24 december uitspraak doen.

Geen hoger beroep tegen Jan Veerman

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft afgezien van hoger beroep tegen Jan Veerman, eigenaar van het Volendamse café De Hemel, waar tijdens de nieuwjaarsnacht van 2001 brand uitbrak. Er was beroep aangetekend tegen de straf van twaalf maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur, waar Veerman vorig jaar tot veroordeeld werd.

Door de brand in het populaire café kwamen veertien jongeren om het leven en raakten bijna driehonderd anderen gewond. Veerman werd in juli 2003 door de rechter in Haarlem op alle punten schuldig bevonden aan de brand, maar de straf viel een stuk lager uit dan de eis van 16 maanden onvoorwaardelijke celstraf van het OM. Nu Veerman heeft toegezegd de slachtoffers financieel te helpen besloot het OM hem niet verder te vervolgen.

"Anders dan vorig jaar is het beeld thans dat de slachtoffers er in belangrijke mate de voorkeur aan geven dat de zaak wordt beëindigd, zodat zij niet nogmaals met de hele kwestie in hoger beroep worden geconfronteerd", aldus het OM. De verwachting was tevens dat Veerman door financiële hulp te geven in het hoger beroep waarschijnlijk geen hogere straf zou krijgen.

H. Anker, de advocaat van Veerman, noemde het besluit van het OM "een wijze beslissing." "Hiermee kan het boek gesloten worden", aldus Anker. Veerman zal volgens zijn advocaat begin volgend jaar aan zijn taakstraf beginnen.

Bierfriet: de culinaire droom van België

Icoon opmerkelijk nieuws'De ultieme Belgische culinaire droom is vanaf nu te koop: Frietjes die smaken naar een pintje'. Dit liet de Vlaamse krant Het Volk zondag weten. Ironisch genoeg wordt deze Belgische droom verwezenlijkt door een Nederlands bedrijf.

De frietjes met biersmaak zijn afkomstig van het Nederlandse Lamb-Weston-Meijer, een bedrijf dat is gespecialiseerd in diepgevroren aardappelproducten. Om de frietjes de smaak van bier te geven worden ze in de fabriek ondergedompeld in een speciale vloeistof. Als ze daarna worden gebakken ontstaat een dun korstje dat naar bier smaakt.

Bierfrieten zijn knapperiger en blijven langer warm dan gewone patat, aldus de topman van het bedrijf Guy Huybrechts, die overigens uit België afkomstig is. De frietjes kunnen volgens hem het best geserveerd worden in een bierglas. Belgen die de lekkernij thuis willen uitproberen moeten nog heel even wachten. Hij is afgelopen weekend gelanceerd op de aardappelbeurs, maar binnenkort ook te verkrijgen in de supermarkten.

Volgens Huybrechts is het product in Britse pubs en brasseries al een groot succes. Er zit geen druppel alcohol in en "je kan er kilo’s van smullen zonder dronken te worden". Ze zijn wel duurder dan gewone friet, het scheelt zo’n dertig tot vijftig procent.

Advocaat wil Waterreus

Trainer Dick Advocaat heeft Ronald Waterreus op het oog als nieuwe keeper van Borussia MonchenGladbach.

De 34-jarige Nederlandse doelman is momenteel tweede keeper bij het Engelse Manchester City, achter David James, en komt nauwelijks aan spelen toe.

Gladbach, dat vijftiende staat in de Bundesliga, wil zijn selectie tijdens de winterstop gaan versterken. Naast Waterreus heeft Advocaat ook Sonck [Ajax], Buffel en Lazovic [Feyenoord], Trochowski en Hashemian [Bayern] op het oog als mogelijke nieuwe spelers.

25 to Life screens en info

25 to Life is een third person action shooter die zich afspeelt in stedelijk gebied. Je kunt als politieagent en als gangster spelen. Als agent dien je te infiltreren bij lokale straatbendes om het uitschot van de straat te vegen. Kies je voor een gangsterleven dan heb je de grootste moeite om te overleven en moet je jezelf opwerken in rang.
Als je genoeg hebt van de singleplayer, kun je met maximaal 16 mensen online je overlevingskansen beproeven. De game moet begin 2005 uitkomen voor de PlayStation 2 en Xbox.

Tenslotte kun je hieronder genieten van een aantal screenshots:Fortes Rodriguez uit selectie AZ gezet

Jose Fortes Rodriguez is uit de selectie van AZ gezet. De verdediger, die vorig seizoen nog aanvoerder was bij de Alkmaarse club, werd voor de competitiewedstrijd tegen FC Twente als negentiende man aangewezen. Fortes Rodriguez weigerde daarna om op de tribune plaats te gaan nemen.

AZ legde de 32-jarige speler daarvoor een boete op. In het gesprek dat trainer Adriaanse zondag met hem had, bleken er nog meer zaken te spelen.

"Pas wanneer hij zijn excuses aanbiedt en zijn vertrouwen in mij uitspreekt, mag hij weer terugkomen. Het is een vervelende kwestie, die negatief kan uitwerken op de spelersgroep," aldus Adriaanse.

Doomsday-cirkel graancirkel van het jaar

De graancirkelformatie van 3 augustus bij Silbury Hill is door Cropcircle Connector uitverkozen tot graancirkel van het jaar omdat het een geniaal uitgedachte formatie is. In de cirkel is een Maya-kalender te vinden die refereert naar het einde van de 'vierde zon' in december 2012, daarom door sommigen wel de 'doomsday crop circle' genoemd.Onderzoeker C. Lewis heeft een theorie wat de figuur voorstelt. De figuur bevat een codering met een bericht dat relevant is met de vooroude Maya-Aztec profetie. De interpretatie van de codering is uniek en rechtlijnig. Het lijkt op een grote kalender-klok waar aan de buitenkant de tijd in verschillende units is opgedeeld, en in het midden een 'bewegend klok mechanisme'.

Beide segmenten vertellen ons dat op de formatiedatum we precies 52/6=8,67 jaar van het eind van de 'vierde zon' in 2012,9 bevinden waar 2004,6 (augustus) + 8,67 op een kleine afwijking na 2012,9 is. Als dezelfde afbeelding in februari getekend zou zijn zou het perfect accuraat geweest zijn, alleen in februari groeit er geen graan.

De Azteken en Maya's gebruikten drie verschillende kalendersystemen met 260, 360 of 365 dagen per jaar, maar de boodschapper van de graancirkel heeft het 360-dagen systeem gebruikt.In de buitenste ring van de klok stellen de vier dichte blokken elk 5200 jaar voor en representeren vier voorgaande 'zonnen', net als de kalender-steen in Mexico. De tien buitenste blokken 'per zon' over een 90 graden kwadrant met blok 1 en 2 altijd dicht, representeren elk 520 jaar. De tien binnenste blokken 'per zon' over een 90 graden kwadrant representeren elk 52 jaar. De meest fundamentele Maya-eenheid van tijd besloeg 52 jaar, als de convergentie van 365 en 260-dagen kalenders.

De twee binnenste klokken die het dichtst bij een dicht blok liggen is verdeeld in fijnere opdelingen van 52/6=8.67 jaren door middel van 2x3=6 fijne lijnen. De 'wijzers van de klok' wijzen precies naar de laatste dunne lijn voor de dichte blokken, hetgeen betekent dat we 8,67 jaren te gaan hebben voordat de vierde zon ten einde is, dat komt neer op december 2012, aldus Lewis.

De binnenste wijzers van de klok, twee bundels van twintig fijne lijnen, geven aan dat we met Maya-wiskunde van doen hebben. Voor de meeste historische data of lange tijden, gebruikten de Maya's of Azteken machten van twintig. Bijvoorbeeld 20 dagen per maand, 20 jaren 20x20 jaren en 20x20x20 jaren. Dus binnen elke 'zon' van 5200 jaren (zoals vier keer op de buitenste ring te zien is), vinden we 13x20x20=5200 jaar, wat soms ook gerepesenteerd wordt als 13.0.0. Als we naar de binnenste wijzers kijken, zien we echter slechts 2x6=12 dikke bogen onder en boven wat 12.0.0 in de lange telling betekent, wat aangeeft dat 13.0.0 nabij is.

Twee verschillende Maya-Aztek kalenders zijn gecodeerd in de formatie, wat een fout uitsluit. De buitenste ring telt de tijd als 52x10x10=5200 en gebruikt een set met zes extra fijne lijnen nabij een dicht blok voor grotere nauwkeurigheid, namelijk 52/6=8,67. Het binnenste gedeelte telt de tijd in de lange tijdsnotatie als 12x20x20 of 12.0.0. Dit betekent dat de vierde zon nog niet afgelopen is, want de 5200 (13.0.0) is nog niet bereikt.

Omdat de informatie in beide delen redundant is, kan volgens de onderzoeker er vanuit gegaan worden dat de interpretatie correct is. "Het einde van de vierde zon is nabij, en ligt op schema".


Real en Sociedad spelen gestaakt duel uit

Real Madrid en Real Sociedad zullen hun zondag gestaakte wedstrijd op 5 januari gaan uitspelen. De twee Spaanse clubs kwamen dat maandag overeen.

De arbiter stuurde de twee voetbalploegen zondag, met nog vier minuten te spelen, van het veld na een bommelding, de stand was toen 1-1.

De bommelding kwam om half negen zondagavond in Bilbao binnen bij de Baskische krant Garat. Een onbekende beller waarschuwde dat een half uur later in het Bernabeu een bom zou afgaan. Hij zei namens de Baskische afscheidingsbeweging ETA te spreken. De politie nam het dreigement serieus en besloot onmiddellijk tot ontruiming over te gaan. Die verliep verder snel en ordelijk.

Nederland verdeeld over Turkije in EU

Bijna de helft van alle Nederlanders (47%) is er niet voor dat de Europese Unie (EU) toetredingsonderhandelingen start met Turkije. Een bijna evengroot deel vindt dat die onderhandelingen wel mogen starten. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van Maurice De Hond, dat in opdracht van het Radio 1-journaal werd uitgevoerd.

Op de vraag of Turkije volwaardig lid moet worden van de EU, zegt 60% daar geen voorstander van te zijn. Vooral onder kiezers van de rechtse partijen is het percentage tegenstanders hoog (75% bij de VVD en 90% bij de LPF). Maar ook onder PvdA-kiezers is 60% geen voorstander van een volwaardig lidmaatschap.

De meeste Nederlanders (65%) denken overigens dat Turkije over tien jaar gewoon lid zal zijn van de EU, omdat de politiek de toetreding niet wil blokkeren.

De meeste Nederlanders mogen dan wel tegen een Turkse toetreding zijn, bij de politieke elites is dat echter precies andersom. De tegenstanders vormen in de Tweede Kamer een kleine minderheid: LPF, SGP en Geert Wilders. Het CDA uit zich de laatste tijd wel steeds kritischer over Turkije, maar de partij lijkt premier Balkenende niet daadwerkelijk voor de voeten te willen lopen. De VVD is officieel voorstander, Wilders werd er zelfs de partij voor uitgezet, maar de prominente VVD'er en voormalig Eurocommissaris Frits Bolkestein is een fel tegenstander. In de PvdA verzet alleen René Cuperus, lid van de sociaaldemocratische denktank, zich openlijk tegen Turkije als EU-lid. De SP is zeer kritisch over de kwestie.

Andere landen
Peilingen in vijf grote EU-landen wijzen uit dat ook daar onder de bevolking nog veel weerstand is tegen de toetreding. Onderzoeksbureau Ifop Poll kwam met een onderzoek waaruit blijkt dat 66% van de Fransen en ruim 50% van de Duitsers tegen Turkije als EU-lid is. In Groot-Brittannië steunt een minderheid van 41% de kandidaatstelling. In Zuid-Europa is meer sympathie voor Turkije als EU-lid: 66% van de Spanjaarden is voor toetreding. In Italë steunt 49% een Turks lidmaatschap; 24% van de Italianen is tegen.

De regeringsleiders van de EU beslissen deze week op een top in Brussel of de toetredingsonderhandelingen met Turkije gestart kunnen worden.

London GP toch mogelijk

Een grand prix in de Britse hoofdstad is alsnog mogelijk. Bernie Ecclestone meldde in de Britse krant The Daily Telegraph dat hij 'vandaag' een contract zou ondertekenen als er voldoende financiering zou zijn.

Gezien de kansen van de olympische spelen van 2012 in London erg klein geworden zijn is er mogelijk veel geld vrij voor andere sport en promotieactiviteiten waaronder een tweede Britse GP in de hoofdstad. Volgens de krant heeft burgemeester Ken Livingstone ook al toestemming van de politie en de Westminster gemeenteraad.

FC Twente wil VVV-er Jans

RTV Oost meldt dat FC Twente serieuse interesse heeft in VVV-speler Paul Jans.

De 23-jarige Jans is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij de club uit Venlo, en scoorde dit seizoen tot nu toe zes maal.

De club uit Enschede is al langere tijd op zoek naar een extra aanvaller. Op dit moment beschikt FC Twente maar over twee Eredivisiewaardige aanvallers, Blaise N'Kufo en Kim Christensen. FC Twente is bezig aan een zwak seizoen, ze staan momenteel dertiende in de competitie.

Chantal Janzen wint Battle of the Babes 2004

Icoon babes Chantal Janzen heeft de Battle of the Babes editie 2004 gewonnen. De strijd in de finale ging tussen haar en Bridget Maasland. Een jaar lang mag de blonde actrice zich de mooiste en populairste babe van Nederland noemen. Janzen liet 63 deelnemers achter zich in zes knock-out-rondes. De Battle wordt georganiseerd door de website Mokkels.nl waarbij ruim 100.000 bezoekers een stem uitbrachten op hun favoriete babe.

In de finale sleepte Janzen 58 procent van de stemmen in de wacht. Chantal is vereerd met de titel. 'Ik vind het zeker niet erg om als babe te worden gezien hoor. Ik ben blij met mijn carrière en als je daarnaast ook nog de nr.1 babe blijkt te zijn, dan hoor je mij niet klagen! Dat is stukken beter dan wanneer je het alleen maar van je babe-gehalte moet hebben. Het is een leuk toetje naast de andere dingen.'

Ook Bridget ziet de humor van een site als Mokkels en Babesbattle wel in. In de radio-uitzending van Wouter van der Goes zegt ze zelfs: 'We zijn toch ook allemaal een beetje mokkel? Je moet er gewoon de humor van inzien.'

Winnares van vorig jaar was Katja Schuurman. Lange tijd was zij wederom in de race voor de eerste plaats, maar uiteindelijk werd ze voorbijgestreefd door Chantal Janzen en Bridget Maasland. Opvallend is dat de stemmers een voorkeur hebben voor blonde babes. In de top acht was slechts een brunette te vinden... Inderdaad, Katja Schuurman.

 Janzen Battlebabe
Chantal Janzen is verkozen tot mooiste babe van Nederland.

Ce soir: Blinky et Heatwave à huit heures dans le studio de FOK!radio

FOK!RadioWie weet steek je nog wat Frans op vanavond! Blinky komt namelijk naar de studio van FOK!radio. Ze was al even te horen in de afscheidsuitzending van SunChaser, maar vanavond zal deze lerares Frans uitgebreid te horen zijn, en dat zal uiteraard niet alleen maar over en in het Frans gaan. Samen met General Chat-moderator Heatwave is ze vanaf 20:00 uur present.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


We deden de afgelopen weken een oproep om namen en nummers van mensen van wie jij vond dat ze wel in de uitzending gebeld mogen worden te mailen naar radio@fok.nl. We kregen aardig wat reacties binnen en vanavond gaan we wederom iemand bellen in ons item de 'FoonFOK!.

Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. Verder zal Breuls weer vertellen hoeveel GB's aan dataverkeer we weer hebben gebruikt met FOK! en of er nog nieuwe bezoekeraantal-records zijn gebroken in de verkeersinformatie.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Afgelopen weken kon je al veel nieuwe items horen. Een daarvan was 'IRC Zingt Mee'. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

[update] Basescu wint verkiezingen Roemeni

Icoon politiek buitenland nieuwsDe tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Roemenië is uitgedraaid op een nek-aan-nekrace tussen premier Adrian Nastase en burgemeester Traian Basescu van Boekarest. De tweede ronde was nodig nadat geen van de kandidaten in de eerste ronde op 28 november een meerderheid haalde. Nastase kreeg toen 41 procent van de kiezers achter zich, Basescu 34 procent.

Volgens een eerste exit poll die vanavond bekend werd gemaakt lijkt Nastase nipt te winnen, met 50,7 procent tegen 49,3 procent. In een andere peiling stonden de beide rivalen gelijk. Peilingen zijn echter niet erg betrouwbaar in Roemenië. Nastase van de regerende Sociaal Democratische Partij (PSD) was vooraf favoriet. Een hoge opkomst in hoofdstad Boekarest kan echter voordeel opleveren voor de daar populaire Basescu van de centrumrechtse Alliantie voor Gerechtigheid en Waarheid (DA).

De huidige president Ion Iliescu was na drie ambtstermijnen niet meer herkiesbaar. Gevreesd wordt dat de definitieve uitslag nog weken onzeker blijft. "Als de uitslag echt dicht bij elkaar ligt, volgen beschuldigingen van fraude en die moeten worden onderzocht", zegt analist Mark Percival van de onafhankelijke Roemenië Denktank. Na de eerste ronde beschuldigde Basescu de partij van zijn rivaal van fraude. De aanvankelijke eis dat de verkiezingen moesten worden overgedaan werd echter later weer ingetrokken. Beide kampen zijn overigens voorstander van toetreding van Roemenië tot de Europese Unie, wat mogelijk in 2007 zal plaatsvinden.

Update 11:40
In Roemenië heeft de kiescommissie Traian Basescu uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Na het tellen van 92 procent van de stemmen staat hij op 51,7 procent van de stemmen tegen 48,2 procent voor Nastase.

Chelsea en Arsenal in evenwicht

Koploper Chelsea heeft de aanval van Arsenal in de Engelse Premier League weerstaan. Op Highbury eindigde de Londense derby tussen de koploper en de nummer drie in 2-2.

De Fransman Thierry Henry zette Arsenal beide keren op voorsprong, waarmee hij de Gunners naar 800 doelpunten in de Premiership-historie schoot.

Binnen twee minuten liet de Spits de aanhangers van Arsenal al juichen toen hij de bal onberispelijk achter Peter Cech schoot. Na een hoekschap van Arjan Robben scoorde John Terry een kwartier daarna de gelijkmaker. Henry zorgde in de 29e minuut voor de 2-1, toen hij de bal bij een vrije trap op slimme wijze in de hoek deponeerde, en dat was tevens de ruststand.

Chelsea was niet verontrust door de achterstand en zette in de kleedkamer de puntjes op de i. Direct na de pauze leidde dat tot de 2-2 van Eidur Gudjohnsen, waarna de bezoekers de tweede helft domineerde. Robben was met een solo dicht bij een derde goal voor Chelsea, maar er werd niet meer gescoord. Ook Dennis Bergkamp en de voor hem ingevallen Robin van Persie slaagden er niet in te scoren.

Queen gaat weer touren in 2005

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor van de band Queen gaan in het voorjaar van 2005 op tournee door Europa. Dat hebben ze beide gezegd in een interview met de Duitse omroep ZDF. De twee heren waren in Duitsland voor de première van de musical 'We will rock you' die naast Engeland, Spanje, Moskou en Amerika nu dus ook in het Duitse Keulen te zien en te horen zal zijn.

"Ik kan je vertellen dat we het zo leuk vinden om met elkaar te spelen op dit moment, dat we een 'Queen tour' gaan starten. We beginnen in de lente in Europa. Het is voor het eerst in vele jaren dat we weer onder de naam 'Queen' gaan touren. Wij hebben er erg veel zin in!", zo zei Brian May.

Als zanger zal Paul Rodgers (voorheen van Bad Company en Free) optreden, maar het is niet ondenkbaar dat Roger en Brian zelf ook een aantal nummers zullen zingen. De data en lokaties van de optredens zijn nog niet bekend.

FOK! Prijswinnaars week 50

Vorige week gaven we Confessions of a Teenage Drama Queen prijzen weg. Deze prijzen (boek en dvd) zijn gewonnen door:


MrXian
marloes050
Reloaded


Van harte! Het goede antwoord op de vraag "Hoe oud is Lola?" was 15.

Ook gaven we de cd en dvd van Linkin Park & Jay-Z weg. De winnaars daarvan:


jammin4life
Liquid_Cula


Gefeliciteerd!

Het antwoord op de vraag in het kader van welk project zij dit album hebben gemaakt was MTV (Ultimate) Mash-Up.

Alle prijzen komen er zo spoedig mogelijk aan.

Krajicek en Wessels treffen Zimbabwe

Tijdens de voorronde van de Hopman Cup in het Australische Perth, zullen Michaëlla Krajicek en Peter Wessels niet tegen Frankrijk moeten spelen, maar tegen Zimbabwe.

Frankrijk besloot zich terug te trekken, nadat er een verwarrende situatie was ontstaan rondom Tatiana Golovin. Govin zou samen met Richard Gasquet aan de Hopman Cup meedoen, het toernooi voor gemengde landenteams, maar de Française bleek zich per ongeluk ook te hebben ingeschreven voor een ander toernooi in Australië. Om een zware sanctie te voorkomen, besloot de Franse tennisbond zich terug te trekken.

Nederland zal het nu moeten gaan opnemen tegen Wayne en Cara Black. Bij winst komt Nederland in de groep bij de Verenigde Staten, Slowakije en Australië.

Sjevtsjenko praat mond voorbij

Andrei Sjevtsjenko, de Oekraïense spits van AC Milan, heeft na de wedstrijd tegen Fiorentina zijn mond voorbijgepraat, door te zeggen dat hij de Gouden Bal gewonnen heeft.

Sjevtsjenko, die ook nog eens twee keer scoorde in het met 6-0 gewonnen duel, zei na afloop van de wedstrijd: "Morgen wordt een speciale dag voor mij. Ook mijn ploegmaats wisten dat en ze hebben mij een cadeau gedaan.", zei hij, refererend aan de twee doelpunten. "Het was een uniek jaar, ook op privé-vlak, met mijn huwelijk en mijn eerste zoon."

De Gouden Bal wordt elk jaar uitgereikt aan de beste voetballer in Europa. De andere genomineerden voor de trofee waren dit jaar onder andere Deco, Ronaldinho en Thierry Henry.

Milan haalt fors uit tegen Fiorentina

In de Italiaanse Serie A heeft AC Milan met maar liefst 6-0 van Fiorentina gewonnen. Clarence Seedorf, Andrej Sjevtsjenko en Hernán Crespo scoorden alledrie tweemaal.

Seedorf opende de score voor de thuisploeg, de Nederlander reageerde alert toen een penalty van Andrea Pirlo door doelman Cristiano Lupatelli werd gekeerd en Seedorf kon de bal alsnog in het doel te koppen. Zes minuten later rondde Crespo een vloeiende aanval af, waardoor het 2-0 sotnd, tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het nog erger voor het machteloze Fiorentina. Sjevtsjenko maakte van de gelegenheid gebruik om zijn totaal naar elf doelpunten te tillen, terwijl Seedorf een uitstekend optreden in de 82ste minuut bekroonde met een tweede treffer.

Koploper Juventus, dat volgende week moet aantreden tegen Milan, speelde een slechte wedstrijd tegen degradatiekandidaat Bologna. Juventus, dat niet te klagen had over de arbitrage, speelde lusteloos en, vooral Ibrahimovic, gedroeg zich zeer irritant. Vooral verdedigend liet de 'Oude Dame' steekjes vallen, maar Bologna wist daar niet van te profiteren.

Dat de 'Oude Dame' toch wist te winnen, was te danken aan Pavel Nedved. In de 85e minuut van de wedstrijd trapte hij de bal vanuit een vrije trap keihard langs de muur in het doel van Bologna.

Utrecht wil Calabro en Van den Brink verhuren

FC Utrecht wil zijn aanvaller Sandro Calabro en verdediger Bas van den Brink verhuren.

Het duo komt dit seizoen amper aan spelen toe. Calabro kwam in de Holland Casino Eredivisie twee maal in actie voor de club uit de Domstad en scoorde daarin één maal. Van den Brink wacht nog altijd op zijn eerste speelminuten in de huidige jaargang.

Calabro, die in 2003 werd overgenomen van ADO Den Haag, speelde vorig seizen nog 19 wedstrijden, van de Brink kwam toen tot veertien competitiewedstrijden.

Rooney talent van het jaar

De Italiaanse krant Tuttosport heeft Wayne Rooney uitgeroepen tot talent van het jaar. De winnaar van de verkiezing voor spelers tot 21 jaar krijgt de titel van Golden Boy. Ronaldo en Torres eindigde tweede en derde.

De volgende bladen hebben gestemd bij de verkiezing: Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport, Marca, As, Mundo Deportivo, Times, The Sun, Mirror, France Football, Le Figaro en Bild.

Ajacieden Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Nicolea Mitea die ook genomineerd waren kwamen niet voor bovenin het klassement. Vorig jaar werd van der Vaart nog uitgeroepen tot "Golden Boy". Dit jaar was Arjen Robben de beste Nederlander.

Dertien doden bij aanslag Groene Zone Bagdad

Icoon Irak nieuwsBij een zelfmoordaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanochtend zeker dertien mensen om het leven gekomen, ook raakten minstens vijftien mensen gewond. De aanslag vond plaats voor een controlepost bij de toegang tot de sterk beveiligde Groene Zone in Bagdad, waar de regering en buitenlandse ambassades zijn gevestigd.

De aanslag werd gepleegd met een bom verstopt in een auto die voor de toegang in de rij stond. Door de explosie werden vijftien andere auto's totaal vernield. Ook in andere delen van Irak was het weer onrustig. Zo werd er in de noordelijke stad Kirkuk een voorbijganger gedood toen opstandelingen een Irakees onder vuur namen die als tolk werkte voor de Amerikaanse strijdkrachten. De tolk raakte volgens de politie zwaargewond.

Het Britse consulaat in de Zuid-Iraakse stad Basra was gisteravond ook doelwit, toen werden er enkele mortiergranaten afgeschoten. Er vielen geen slachtoffers, hoe groot de schade was kon een woordvoerster van de Britse ambassade in Bagdad nog niet zeggen.

Kerstmis? Mij niet gezien!

Sinterklaas heeft zijn bisschoppelijke hielen nog niet gelicht, of zijn heel wat minder sacrale naamgenoot laat zich al zien met zijn vette buik en pluizige wattenbaard, in de smoezelige outfit die oogt als een kruising tussen joggingpak en pyjama. Die vooral door de Coca Cola Company vormgegeven Sinta Claus vind ik een schurk. Een smakeloze en boertige vent die het voorzien heeft op mijn gemoed, mijn huis, mijn geld en op veel andere persoonlijke hoedanigheden die mij menswaardig maken.

Docent laat studenten eigen grafschrift schrijven

Een docent op een Chinese middelbare school in Xi'an is onderwerp van een onderzoek geworden, nadat hij z'n studenten had aangezet tot het schrijven van hun eigen grafschrift. Hij gaf deze opdracht naar eigen zeggen omdat de studenten daarmee "hun 'normen en waarden'-gevoel helpen ontwikkelen, even als dat ze dan kunnen nadenken over het doel van hun leven".

De reden van het onderzoek is dat spreken of schrijven over de eigen dood, terwijl men nog leeft, in China geldt als een groot taboe. Een universiteitsprofessor bekritiseerde deze opdracht dan ook als "een techniek waarmee de jeugd vaak angst voor de toekomst krijgt en de hoop in hun leven zal kunnen kwijtraken."

James Brown heeft prostaatkanker

rkcoa had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de 71-jarige Godfather of soul James Brown is prostaatkanker geconstateerd. Woensdag 15 december zal de soullegende onder het mes gaan. Brown is ervan overtuigd dat hij het gevecht zal gaan winnen: "Ik heb al veel narigheid in mijn leven meegemaakt. Dit zal ik ook nog wel de baas kunnen."

De soulzanger was net klaar met een tournee door Canada. Een geplande tournee door Azië en Australië gaat voor alsnog gewoon door.

James Brown is bekend van zijn soulhits uit de jaren zestig zoals 'Sexmachine', 'Papa's got a brand new bag' en 'It's a man's world'. De laatste decennia werd hij echter meer bekend vanwege zijn drank- en drugsmisbruik. In 1986 werd James Brown nog veroordeeld tot 6 jaar cel, wegens mishandeling van zijn vrouw, na 2 jaar kwam hij voorwaardelijk vrij.

James Brown, live (2003)
James Brown live on stage (Atlanta 2003)

Morning-after pil zonder recept verkrijgbaar

Rolfxx had ons -herschreven, waarvoor dank!- via de nieuws-submit het volgende te melden:

In de strijd tegen ongewenste zwangerschappen is een belangrijke stap gezet. Dat gebeurde door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), dat besloten heeft dat vanaf januari de morning-afterpil zonder doktersrecept verkrijgbaar is.

Het CBG gaf afgelopen zomer al aan geen bezwaar te hebben tegen verkoop van de pil die na gemeenschap een ongewenste zwangerschap moet voorkomen. Het enige wat toen nog het besluit tegenhield, was dat de fabikant de bijsluiter moest aanpassen. Volgens het college is aan die voorwaarde inmiddels al voldaan.

Nieuwe Donkey Kong: Jungle Beat-movie vrijgegeven

Nintendo of Europe heeft onlangs een nieuwe movie vrijgegeven van Donkey Kong: Jungle Beat, haar nieuwste game welke bestuurd wordt met behulp van de bongo-controller. De movie geeft een goed beeld van de manier waarop de game bestuurd wordt (door goed luisteren naar het getrommel op de achtergrond en dit te vergelijken met de akties die zich afspelen op het scherm) en kan hier gedownload worden. De movie is ongeveer 5,4MB groot.

Donkey Kong: Jungle Beat zal op 4 februari 2005 uitkomen in Nederland.

FunkyFreshVideos zonder blingbling & bitches

Briljante nieuwe video van Soulwax. Helaas meteen verboden voor airplay overdag, vanwege de stoute aanspelingen op drugs (ik kende de helft van die drugs niet...)

Ik vind Soulwax videos sowieso dope, alleen dit legt de lat weer net iets hoger.

On that note trouwens; Aphex Twin heeft ook een video die zelden of nooit te zien is op televisie. Erg jammer, want ik vind deze video zwaar intrigerend. Efkens kiezen in welk formaat je wilt kijken, en je kunt aan de slag.

De regisseur van die video heeft overigens nog zo'n creepy video gemaakt voor Leftfield, genaamd "Afrika Shox". Deze video gaat over een man die, vervloekt door een voodoo priester door de straten van New York zwalkt. Retestrak, alleen kan ik hem nergens online vinden *grijns*

Chris Cunningham is god

Problemen met webserver Aphrodite

Op dit moment heeft onze forum-webserver Aphrodite last van een veel te hoge load. Deze load zorgt ervoor dat er geen requests kunnen worden beantwoord, en zoals je zelf al wel zal hebben beredeneerd betekent dat dat het forum niet bereikbaar is.

Normaal gesproken zijn servers op afstand compleet te bedienen. Echter lijkt Aphrodite niet te reageren op onze pogingen contact te leggen, dus gooien we het over een andere boeg. Server-Admin iteejer is momenteel (23.00 uur) onderweg naar Amsterdam, waar in het datacenter van Redbus Interhouse onze servers staan. Het ritje kan een uurtje of langer duren.

Update 01:29
Iteejer is inmiddels alweer onderweg naar huis en alles doet het weer op het forum. Het bleek een netwerkkaart te zijn die zodanig dwarslag dat de hele server niet meer reageerde. Na een reset, config en controle van een aantal dingen bleek alles weer naar behoren te functioneren.
Have fun FOK!king.

'Nederland emancipeert niet genoeg'

Icoon Algemeen nieuwsDe emancipatie van vrouwen in Nederland loopt achter. Dat blijkt althans uit de Emancipatiemonitor 2004, die maandag verschijnt. Het streven van het ministerie van Sociale Zaken is om in 2010 65 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking aan het werk te hebben. Dit lijkt echter niet gehaald te worden.

"Vrouwen zullen zich naar verwachting weer eerder terugtrekken van de arbeidsmarkt of minder gaan werken en mannen zullen wel meer gaan werken", wordt in de monitor door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geconcludeerd. Naast de economische malaise zou 'een niet zo krachtig emancipatiebeleid van de overheid' één van de oorzaken zijn. In 2003 lag de arbeidsparticipatie van vrouwen op 55 procent. Momenteel is er sprake van een groei van één procentpunt per jaar.

De nieuwe verlofspaarregeling, de Wet Arbeid en Zorg en de Wet Kinderopvang zullen echter weinig helpen om arbeid en zorg voor vrouwen te combineren. Plannen om de werkweek te verlengen betekenen naar verwachting een stap terug. Het aandeel vrouwen dat de baan opzegt na de geboorte van het eerste kind is wel sterk gedaald, van een kwart in 1997 naar tien procent in 2003. Moeders gaan over het algemeen wel minder werken, vaders doen dat zelden.

Drankdieven achterhaald dankzij GPS

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

In het dorp Zeeland in Noord-Brabant heeft de politie zaterdag een vrachtwagen met daarin voor 170.000 euro aan gestolen Bailey's-likeur teruggevonden. De truck met likeur was de nacht daarvoor gestolen in Duitsland. Dankzij de gegevens van positioneringssysteem GPS kwam de politie de vrachtwagen op het spoor, terwijl deze zich in het noordoosten van Noord-Brabant bevond.

Bij de vrachtwagen stuitte de politie op vijf mannen. De mannen, in de leeftijd van 26 tot 45 jaar en afkomstig uit het nabijgelegen Uden en Schijndel, zijn aangehouden.

Punten ronde 8

Ronde 8 zit er ook weer op. Wederom was het geen vette ronde, de beste deelnemers slechtten de grens van honderd punten niet.

reffie was deze week de beste met 97 punten. Hij rook kennelijk de toppositie. bankzitter en VerrekteZakHooi konden op afstand volgen. jwklopman en leon073 hadden ook nog geen beroerde ronde.

In de totaalstand moest Mist passen. Niettemin is de ex-leider nog tweede voor P8R. VerrekteZakHooi en bankzitter melden zich voor de prijzen, nu op plek zes en zeven. Rond de tiende plaats vinden we de zwaarste verliezers uit de afgelopen ronde. Ze hebben de komende week de gelegenheid om zich te revancheren.

Bij de subleagues deed Minge het wederom goed. #FTR en Kukamaestro's konden volgen. In de totaalstand heeft leider Il Mondo nog steeds een goed gaatje. De scores vielen bij de subleagues nu eenmaal niet mee in ronde 8.

Een aparte week staat nu op de agenda. In verband met de winterstop worden in ronde 9 slechts negen wedstrijden gespeeld. Voor deze keer dus de kans om je team exclusief op te stellen. Goedkoper wordt het niet, makkelijker wie weet! Succes met opstellen, aanstaande donderdag de laatste van dit kalenderjaar.

FOK!Managercrew


Speelronde: 9
16-12 Vitesse - De Graafschap
17-12 FC Twente - NAC Breda
18-12 PSV - Roda JC
18-12 RKC Waalwijk - Willem II
18-12 RBC Roosendaal - AZ
19-12 ADO Den Haag - Feyenoord
19-12 NEC - SC Heerenveen
19-12 FC Groningen - AFC Ajax
19-12 FC Utrecht - FC Den Bosch

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #122
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #161
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
©FOK.nl e.a.