Coulthard bemachtigt stoeltje Red Bull

David Coulthard heeft, zoals de laatste week al werd verwacht, toch een stoeltje in de Formule 1 van 2005. Hij zal volgend jaar voor het team van Red Bull rijden.

Hoewel teambaas Dietrich Mateschitz in het begin liet weten niets te zien in de 33-jarige Schot en liever jonge coureurs een kans wilde geven, veranderde diens mening aanmerkelijk. Hij kwam tot de conclusie dat een ervaren coureur zou kunnen helpen bij de ontwikkeling van de coureur. Coulthard greep zijn kans en testte vorige week al voor het team.

Mateschitz bevestigt nu dat een contract Coulthard niet meer kan ontgaan: "Coulthard is zeker. Als iemand dertien grands prix gewonnen heeft en daarnaast beschikt over een goede persoonlijkheid, zie ik eigenlijk geen reden om hem niet te nemen. Vorige week heeft hij voor ons getest; als we hem enkel een testrol aan zouden willen bieden hadden we dat niet gedaan."

Christian Klien lijkt de beste kans te hebben op het tweede stoeltje bij het team. Hij kreeg eerder al een contract aangeboden, maar heeft voorlopig nog niet getekend bij het team. F3000-kampioen Vitantonio Liuzzi maakt echter ook nog een kans, al wordt hij misschien de derde coureur van het team.