'Mannen kopen te sexy lingerie als cadeau'

Neftizz had ons via de nieuws-submit te melden:

Belangrijk nieuws voor de heren die hun vriendin of vrouw met kerst willen verrassen met een sexy lingeriesetje: Trek niet meteen het hefstigste uit de rekken, maar ga voor degelijk ondergoed. Anders heb je namelijk grote kans dat vrouwlief de 27ste met de kassabon weer in de winkel staat.

Body Fashion Promotion, een organisatie die in Nederland onderkleding promoot, stelt dat vrouwen na de kerstdagen massaal de gekregen lingerie weer omruilen. "Een Nederlandse man die lingerie uitzoekt voor zijn vrouw of vriendin kijkt vaak niet naar wat zij mooi vindt, maar wat hij zelf graag ziet", vertelt bestuurslid Rob Brand, tevens directeur van ondergoedmerk Triumph International. En laat dat nou vaak niet de smaak van de dames zijn.

Volgens Brand gaat de voorkeur van de man vaak uit naar de kleur rood. "Dan heb ik het niet over bordeauxrood, maar over zoals wij het in de branche noemen Zeedijkrood." Vrouwen dragen, zeker in de winter, echter veel liever lingerie met een donkere kleur, zoals zwart. Ook hebben ze graag 'iets minder heftigs', aldus het bestuurslid.