Chelsea en Arsenal in evenwicht

Koploper Chelsea heeft de aanval van Arsenal in de Engelse Premier League weerstaan. Op Highbury eindigde de Londense derby tussen de koploper en de nummer drie in 2-2.

De Fransman Thierry Henry zette Arsenal beide keren op voorsprong, waarmee hij de Gunners naar 800 doelpunten in de Premiership-historie schoot.

Binnen twee minuten liet de Spits de aanhangers van Arsenal al juichen toen hij de bal onberispelijk achter Peter Cech schoot. Na een hoekschap van Arjan Robben scoorde John Terry een kwartier daarna de gelijkmaker. Henry zorgde in de 29e minuut voor de 2-1, toen hij de bal bij een vrije trap op slimme wijze in de hoek deponeerde, en dat was tevens de ruststand.

Chelsea was niet verontrust door de achterstand en zette in de kleedkamer de puntjes op de i. Direct na de pauze leidde dat tot de 2-2 van Eidur Gudjohnsen, waarna de bezoekers de tweede helft domineerde. Robben was met een solo dicht bij een derde goal voor Chelsea, maar er werd niet meer gescoord. Ook Dennis Bergkamp en de voor hem ingevallen Robin van Persie slaagden er niet in te scoren.