'Jozef en Maria' Beckham door vandaal aangevallen

DonPardon, iamredleader, Sir-Ulrich en Rolfxx hadden ons via de submit te melden:

De kerststal in het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds is zondagmiddag door een bezoeker beschadigd. Het omstreden tafereel, met beelden van David en Victoria Beckham als Jozef en Maria, is inmiddels voor het publiek gesloten. Het museum kreeg vorige week kritiek van Engelse kerkleiders, vanwege het gebruik van beelden van bekende personen als bijbelse figuren. De Presbyteraanse Kerk eiste toen dat de kerststal onmiddelijk werd verwijderd.

"De figuren van David en Victoria zijn beschadigd door iemand uit het publiek", laat een woordvoerder van Tussauds weten. Volgens getuigen zou een man de beelden verschillende keren hebben geslagen, en vervolgens zijn weggerend. De onbekende aanvaller is voortvluchtig. Behalve de Beckhams figureerden beelden van Kylie Minogue, Tony Blair en George Bush in de kerststal. Het rumoer om de Britse voorstelling bereikte vorige week zelfs het Vaticaan in Rome. Een woordvoerder liet weten dat het soms is toegestaan om bekende mensen in kerstvoorstellingen te gebruiken, om daarmee de geboorte van Christus onder de aandacht van de mensen te brengen. "Maar ze mogen zeker geen centrale rol hebben", stelde de zegsman van de paus.

Het wassenbeeldenmuseum verklaarde vandaag 70 klachten te hebben ontvangen met betrekking tot de omstreden kerststal. De beelden van de Beckhams zijn inmiddels vanwege beschadigingen aan de hoofden verwijderd. Of de voorstelling voor de kerst weer kan worden geopend is nog onbekend.

Kerkleiders boos over Jozef en Maria Beckham
'Jozef en Maria' Beckham werden door een bezoeker beschadigd