Milan haalt fors uit tegen Fiorentina

Olga (Nuongirl)
In de Italiaanse Serie A heeft AC Milan met maar liefst 6-0 van Fiorentina gewonnen. Clarence Seedorf, Andrej Sjevtsjenko en Hernán Crespo scoorden alledrie tweemaal.

Seedorf opende de score voor de thuisploeg, de Nederlander reageerde alert toen een penalty van Andrea Pirlo door doelman Cristiano Lupatelli werd gekeerd en Seedorf kon de bal alsnog in het doel te koppen. Zes minuten later rondde Crespo een vloeiende aanval af, waardoor het 2-0 sotnd, tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het nog erger voor het machteloze Fiorentina. Sjevtsjenko maakte van de gelegenheid gebruik om zijn totaal naar elf doelpunten te tillen, terwijl Seedorf een uitstekend optreden in de 82ste minuut bekroonde met een tweede treffer.

Koploper Juventus, dat volgende week moet aantreden tegen Milan, speelde een slechte wedstrijd tegen degradatiekandidaat Bologna. Juventus, dat niet te klagen had over de arbitrage, speelde lusteloos en, vooral Ibrahimovic, gedroeg zich zeer irritant. Vooral verdedigend liet de 'Oude Dame' steekjes vallen, maar Bologna wist daar niet van te profiteren.

Dat de 'Oude Dame' toch wist te winnen, was te danken aan Pavel Nedved. In de 85e minuut van de wedstrijd trapte hij de bal vanuit een vrije trap keihard langs de muur in het doel van Bologna.