Dertien doden bij aanslag Groene Zone Bagdad

Icoon Irak nieuwsBij een zelfmoordaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanochtend zeker dertien mensen om het leven gekomen, ook raakten minstens vijftien mensen gewond. De aanslag vond plaats voor een controlepost bij de toegang tot de sterk beveiligde Groene Zone in Bagdad, waar de regering en buitenlandse ambassades zijn gevestigd.

De aanslag werd gepleegd met een bom verstopt in een auto die voor de toegang in de rij stond. Door de explosie werden vijftien andere auto's totaal vernield. Ook in andere delen van Irak was het weer onrustig. Zo werd er in de noordelijke stad Kirkuk een voorbijganger gedood toen opstandelingen een Irakees onder vuur namen die als tolk werkte voor de Amerikaanse strijdkrachten. De tolk raakte volgens de politie zwaargewond.

Het Britse consulaat in de Zuid-Iraakse stad Basra was gisteravond ook doelwit, toen werden er enkele mortiergranaten afgeschoten. Er vielen geen slachtoffers, hoe groot de schade was kon een woordvoerster van de Britse ambassade in Bagdad nog niet zeggen.