Nieuwe modchipbios opent deur naar warez op GC

Dirk (Vagere_Hein)
We meldden onlangs al dat er voor de GameCube een modchip genaamd Viper GC was ontwikkeld. De modchip leek niet veel kwaad te kunnen omdat het nog niet mogelijk was om met behulp van de speciale DVD-rom die in de GameCube zit standaard mini-DVD-R's op te starten.

De chip is sindsdien mondjesmaat verspreid en dit heeft nu al opmerkelijke resultaten opgeleverd. Een releasegroep genaamd Mental Cube heeft namelijk als eerste een werkende bios, genaamd de Cobra Bios, geschreven waarmee wél mini-DVD-R's gelezen kunnen worden. Effectief zal het dus mogelijk worden om zaken als linux, eigen geschreven games en 'back-ups' te branden op mini-DVD-R's en om deze vervolgens op de Cube af te spelen. (mits uitgerust met modchip en bios)

De Cobra Bios die de backups op mini-DVD-R laat opstarten zal waarschijnlijk volgende week gereleased worden en het ziet er dus naar uit dat de laatste console die grotendeels warezvrij was, nu ook hieronder zal gaan lijden.

Disclaimer: links naar waar deze chip te koop of waar deze bios (in de toekomst) te vinden is, worden - als altijd - niet op prijs gesteld.