Albers test nu ook Champ Car

Maurice (mbn)
Dat Christijan Albers niet alleen zijn vizier gericht heeft op de Formule 1 blijkt nu. De jonge Nederlander zal voor het team Walker Racing een test afleggen.

Deze week zal Albers op Sebring International Raceway al testen in de ChampCar voor het team, waar onder andere Scott Goodyear, Christian Fittipaldi, Robby Gordon en Gil de Ferran voor hebben gereden. Woensdag mag Albers achter het stuur van de auto kruipen. Voor Albers hoeft deze ervaring niet tot een contract te leiden, aangezien hij ook voor Mercedes in 2005 nog kan deelnemen in de DTM.

Albers vond de test echter te mooi om te laten schieten: "Ik hoefde geen moment te twijfelen toen Derrick Walker me onlangs vroeg om één van zijn wagens te testen op de 3,7 mijl lange Sebring Raceway. Daarom ben ik afgelopen vrijdag al afgereisd naar de Verenigde Staten om me gedegen voor te bereiden op deze unieke kennismakingsmogelijkheid. Ik verheug me enorm op de uitdaging die voor me ligt en zal woensdag dan ook mijn beste beentje voor zetten!"


De ChampCar met speciale sponsoring voor Albers.