Kies de grootste coureur allertijden (Ronde 3)

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Ondertussen zijn we aanbeland bij de derde ronde.

In de eerste ronde vloog meteen Neerlands hoop, Jos Verstappen eruit. Hij werd met 43 tegen 8 de grindbak ingekegeld. Na de tweede ronde is zelfs alleen Arie Luyendijk nog over van de Nederlanders. Verder zijn er al een paar coureurs uitgevlogen die nu nog racen. David Coulthard had de pech om in de eerste ronde tegen Niki Lauda te komen, en werd met 49 stemmen verschil naar huis gestuurd. In de tweede ronde vlogen onder andere Rubens Barrichello, Mika Hakkinen, Jacques Villeneuve en Kimi Räikkönen eruit.

Er zijn geen favorieten uitgegaan in de afgelopen rondes, maar daar kan verandering in komen. De derde ronde bevat onder andere het duel tussen Niki Lauda en Jackie Stewart, die beide drievoudig wereldkampioen waren in hun tijd. Wie zal dat winnen? Dat kunnen jullie beslissen, door te stemmen op je favoriet.

Voor de derde ronde kan er worden gestemd tot zondagavond 19 december 23.59. Het betreffende topic vind je hier in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.