AZ gaat voor volle winst in Graz

Olga (Nuongirl)
AZ zal verdediger Juha Reini mee nemen naar Oostenrijk voor de UEFA-bekerwedstrijd tegen Grazer AK aankomende woensdag. De Finse international neemt de plaats in van Jose Fortes Rodriguez, die uit de selectie is gezet.

Later zal trainer Adriaanse nog een speler uit de jeugdselectie meenemen, die als 19e man zal fungeren voor de laatste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA cup.

Elkhattabi maakt de reis, net als onlangs naar Polen, per auto. Hij is met Tarek Sektioui kandidaat voor de rechter spitspositie van de geblesseerde Meerdink, die door gescheurde enkelbanden zeker vier weken zal zijn uitgeschakeld.

AZ verdedigt in Graz de koppositie. "Wij gaan voor de volle winst", zei Adriaanse, "als we deze partij winnen hebben we ze als enige Nederlandse club allemaal gewonnen, uit en thuis."

Een gelijkspel kan voor de Oostenrijkse club voldoende zijn om te overwinteren in de groep. Adriaanse zei onder geen beding mee te zullen werken aan een 'salonremise'. "Ik doe dat zeker niet. AZ misschien wel, maar ik niet. Zo zit ik niet in elkaar."