OM eist werkstraf voor sekschat met 9-jarige

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de rechtbank in Haarlem heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen A. van der M. uit Boxmeer. De 29-jarige man had meerdere malen seksuele chatsessies met een negenjarig meisje.

Van der M. kwam in januari van dit jaar in contact met het meisje via een chatbox. Hij deed zich voor als een redactielid van meisjesblad Tina en riep jonge meisjes op mee te doen met "durfalletje": een "spelletje" waarbij de deelneemsters zo veel mogelijk kleren uit moesten trekken. Hij vertelde de chatters ook dat meisjes prijzen konden winnen als ze pikante foto's in badpak zouden mailen. Dit alles mondde uiteindelijk uit in een chatsessie met het meisje, waarbij hij haar via de webcam zijn geslachtsdeel liet zien en zich vervolgens bevredigde voor de webcam. Ook leerde hij het meisje hoe ze zichzelf moest bevredigen.

"Het is behoorlijk uit de hand gelopen", aldus de verdachte vandaag. Hij vertelde aan de rechtbank dat alles als geintje is begonnen en ontkende dat hij seksueel opgewonden raakt van jonge meisjes. Ook zei hij niet te hebben beseft dat zijn chatvriendin maar negen jaar oud was. Van der M. meldde voorts dat hij ervan uitging dat het meisje haar computer had uitgezet of was weggegaan toen hij zich voor zijn webcam bevredigde. Hij gaf echter toe dat hij dat niet kon controleren.

Van der M. ging nog een stapje verder en noemde zijn praktijken "een stukje voorlichting." "Dit gebeurt dagelijks op internet", zo zei hij. Hij vindt dan ook dat de rechtbank zijn "seksuele adviezen" goed moeten opvatten. De officier van justitie noemde de gesprekken die de verdachte met het meisje hield "te walgelijk voor woorden"

De rechtbank zal op 24 december uitspraak doen.