FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 november 2004

Rifo79: Ik ben niet moordenaar van Van Gogh

EdwinB-RDam, Cesarino en N-I-X hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Rifo79, waarover diverse media (waaronder FOK!) vandaag berichtten dat dit het account van Mohammed B. op het discussieforum van Marokko.nl zou zijn, is weer actief. Hieruit zou geconcludeerd kunnen worden dat dit niet het account is van de man die Theo van Gogh heeft vermoord. Het account laat weten rectificatie te eisen.

Toch zijn er een paar opvallende zaken te melden. Dinsdagavond zijn de posts van Rifo79 teruggeplaatst omdat er geen reden werd gevonden om de inhoud te censureren, liet eigenaar R. Salmoun van de Stichting Marokko Media weten. Hoewel uit de postgeschiedenis blijkt dat het account vandaag al meerdere malen actief is geweest, blijkt er gerommeld te zijn met zijn profiel. Vanochtend meldden we dat zijn laatste bericht dateert van 2 november om 00:30 uur, in een discussie over joden. Op dat moment had hij 266 posts. Op moment van schrijven van dit artikel bleken dit er ineens 257 te zijn.

Een aantal posts is verwijderd en onduidelijk is waarom. Eerder postte Rifo79 een reactie, waarin hij reageert op een user, die stelt dat iemand de Koran verkeerd leest (triest bezig is) als die zegt dat daar in zou staan dat joden niet te vertrouwen zijn, is verdwenen. ''Als er iemand is die triest dan ben jij het wel. En het staat duidelijk in de Qoraan geschreven zoals mijn zuster jou heeft uitgelegd. Of accepteer jij het woord van Allah swt niet''.Dagblad de Gelderlander meldde eerder vandaag dat alle berichten van Rifo79 waren verwijderd door de beheerders van Marokko.nl. Vreemd blijft wel dat die beheerders tegenover de krant niet konden verklaren waarom het account van Rifo79 vrijdag nog online was geweest. Ondertussen zegt Rifo79 medelijden met de media te hebben.

Islamoloog Hans Jansen bestudeerde voor Radio 1 alle postings van Rifo79 en zei daar vanochtend het volgende over: "Eén ding springt er uit. Niet alleen joden christenen en heidenen worden met van alles bedreigd, maar ook een grote groep moslims. De manier waarop ze worden bedreigd ken ik maar van één beweging: de Wahhabitische beweging." De beweging behoort volgens Jansen tot de zeer extreme varianten (''radicale uithoeken'', ''donkere kamers'') van de islam.

Twentse studenten afgesloten door KPN

wilco.wings had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsVanmiddag is bekend geworden dat KPN Telecom alle ADSL-lijnen die de Universiteit Twente afneemt via provider Eager Telecom heeft afgesloten. Een betalingsachterstand van Eager Telecom lijkt de oorzaak te zijn van de drastische maatregelen die KPN Telecom genomen heeft.

Studenten van de Universiteit Twente die op het campusterrein van de universiteit wonen, kunnen direct op het universiteitsnetwerk aangesloten worden. Studenten en medewerkers die buiten de campus wonen kunnen via de universiteit een goedkope en snelle kabel- of ADSL-aansluiting nemen die ook toegang tot het universiteitsnetwerk biedt. Gebruikers van de laatstgenoemde mogelijkheid zijn nu zonder waarschuwing afgesloten door het conflict tussen ADSL-provider Eager Telecom en leverancier KPN Telecom.

De Universiteit Twente heeft inmiddels schriftelijk haar bezwaar tegen deze handeling kenbaar gemaakt aan KPN Telecom. Ze zal haar uiterste best doen om op korte termijn de dienstverlening aan haar klanten te hervatten. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren.

Trailer van Feel the Magic XY/XX

Er is een trailer verschenen van de opmerkelijke datinggame Feel the Magic XY/XX. Qua stijl ziet het er allemaal heel netjes uit, de graphics zijn echt vernieuwend. Het is echter nog maar de vraag of de gameplay aantrekkelijk genoeg is om deze game lang te blijven spelen. Als je het filmpje bekijkt dan lijkt het erop dat de game vooral uit minigames bestaat. Heel leuk natuurlijk, maar de eerste game die op minigames gebaseerd is met een lange levensduur (in de singleplayer dan) moet nog gemaakt worden.

Volg deze url om het filmpje te zien (flash pop-up).

TNO maakt grootste digitale foto ter wereld

TheGhost had ons via de nieuws-submit te melden:

Met 78.797 bij 31.565 pixels heeft de Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) de grootste digitale foto ter wereld gemaakt. In totaal 2,5 miljard pixels is Delft vastgelegd.

De foto is eind augustus gemaakt vanaf het gebouw van Elektrotechniek van de TU Delft op bijna 100 meter hoogte en was origineel 7,5 Gigabyte groot.

De foto is opgebouwd uit 600 losse foto's die in een uur en vijftien minuten werden gemaakt. Het veranderen van de positie van de camera duurde steeds zeven seconden. Door de lange 'sluitertijd' die hierdoor ontstond zijn er enkele vreemde constructies te zien op de foto. Zo lijkt het net of er een auto in een bus geparkeerd staat en of een lopende man zijn benen kwijt is. Het aan elkaar schuiven van de kleine foto's duurde ongeveer 24 uur.


Op de Delftse Schoemakerstraat lijkt een bus door een auto heen te rijden

Naakt-rijder maakt Brabant 'onveilig'

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse man die er een gewoonte van maakte om enkel gekleed in een onderbroek met zijn auto door dorpen in de gemeenten Halderberge en Moerdijk te rijden, is aangehouden. De 36-jarige Duitser verblijft in een pension in Oudenbosch.

Enkele vrouwen van oudere en jongere leeftijd hadden bij de politie geklaagd over de man. Zij voelden zich door zijn gedrag onveilig. Het kenteken van de auto leidde naar de Duitser. Hij ontkende alles. Hij zal nu extra door de politie in de gaten worden gehouden.

Van der Stoel: 'Meer Cohens nodig'

rutgerieke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Nederland heeft meer Cohens nodig. Althans, dat vindt Max van der Stoel van de PvdA, minister van Staat. Hij is het er niet mee eens dat velen het beleid van Cohen te soft vinden. Volgens van der Stoel kijkt de burgemeester van Amsterdam juist naar meerdere aspecten en zou iedereen dat moeten doen.

Van der Stoel vindt de situatie rondom de moslimjongeren in Nederland zorgwekkend. Zo zegt hij: "Ik vrees dat moslimjongeren zich terugtrekken in het isolement. Ook al zijn ze geïntegreerd, ze voelen zich vaak niet geaccepteerd door de Nederlandse samenleving. Veel moslimjongeren zien voor zichzelf geen zinvolle rol. De grote werkloosheid onder jongeren werkt extremisme in de hand. Scholieren zijn verdeeld over witte en zwarte scholen, ze kennen elkaar niet. Dit heb ik elders zo vaak gezien: die vervreemding is gevaarlijk. We zijn helaas al een eind op weg."

Het interview met van der Stoel gaat dieper in op het artikel wat eerder vandaag op de website van het Algemeen Dagblad verscheen. Eerder op de dag uitte hij zijn zorgen over het rechts-extremisme en Geert Wilders. Beiden zouden bijdragen aan een verdere destabilisatie in Nederland.

Over Wilders zei de Hoge Commissaris voor nationale minderheden van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE): "Zijn recepten leiden tot enorme spanningen. Wilders richt zich rechtstreeks tegen een geloof, de islam. Het is heel gevaarlijk als zo'n vijandigheid richtsnoer zou worden voor het regeringsbeleid. Als Wilders zoveel zetels haalt als peilingen nu aangeven, zijn we er slecht aan toe."

Als Nederland niet uitkijkt, dan zouden we in eenzelfde soort situatie als die van Macedonië terecht kunnen komen. Dat land bezocht hij onlangs. "De grote meerderheid van de bevolking is Grieks-orthodox, een kwart is Albanese moslim. Ze leefden jarenlang samen en woonden door elkaar. Maar ze kenden elkaar niet, het aantal gemengde huwelijken was minimaal. De vlam sloeg in de pan: in 2001 stond Macedonië op de rand van een burgeroorlog. Dat voorbeeld schiet me de laatste dagen steeds door het hoofd. Ik zeg niet dat wij in Nederland op de rand van een burgeroorlog staan, maar als we niks doen, verscherpen de tegenstellingen zich en worden de muren van wantrouwen steeds hoger."

De multiculterele samenleving heeft volgens van der Stoel nooit bestaan. "De multiculturele samenleving is in Nederland niet tot stand gekomen en we dreigen er verder van af te raken. Het is hard nodig bruggen te slaan."

Den Bosch huurt Bakkal van PSV

FC Den Bosch versterkt zich voor de rest van het seizoen met Otman Bakkal (19) van PSV. De aanvaller kreeg bij PSV dit seizoen nog geen speelminuten en wordt nu door de Boschenaren gehuurd.

Bakkal speelde in het vorig seizoen tweemaal in de hoofdmacht bij PSV. In de wedstrijd tegen Willem II liet hij toen een goede indruk achter. Den Bosch kan de versterking goed gebruiken. Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken: "Bakkal werd al langere tijd goed beoordeeld in onze scoutingrapporten. Zowel voor FC Den Bosch als voor Bakkal zelf is het positief dat hij per direct wordt verhuurd. Hij is een talentvolle aanvaller, die dolgraag voor onze club wil voetballen."

Scholier bekent hacken mailbox Tonino

wilco.wings had ons via de nieuws-submit te melden:


Een 16-jarige jongen wordt verdacht van het hacken van het e-mailaccount van voormalig officier van justitie Joost Tonino. De scholier is aangehouden en heeft bekend, meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Na verhoor is hij heengezonden.

Tonino raakte in oktober in opspraak nadat hij zijn oude computer aan de straat had gezet. Peter R. de Vries kreeg deze via een taxichauffeur in handen en besteedde een programma aan de bewuste computer. Omdat tijdens nieuwsuitzendingen de gebruikersnaam van Tonino in beeld kwam, was het voor een hacker mogelijk om de e-mailbox van de fraude-officier te kraken. Weblog Neukia.nl plaatste hierna e-mailberichten afkomstig uit de mailbox van Tonino en moest alle informatie op last van justitie verwijderen.

De jongen die de hack heeft bekend, zou zich de ernst van zijn handelen niet hebben gerealiseerd. De jongen zal zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Red Bull racing maakt kleurenschema bekend.

Red Bull heeft de kleuren bekend gemaakt waarmee het team deze winter wil gaan testen. De naam van de auto wordt veranderd in RB1, waarmee de R6 van Jaguar verdwijnt.

Het nieuwe Red Bull-team heeft vandaag de kleuren bekend gemaakt waar ze de komende winter mee willen gaan rijden. Een aantal sponsors dat vorig jaar op de Jaguar stonden heeft zich teruggetrokken uit de formule 1. De vraag is of het kleurenschema dat vandaag gepresenteerd is ook in Melbourne te zien zal zijn.

Britse moslims willen helpen met verzoenen

Icoon Buitenlands nieuws De Britse Moslim Raad van Groot–Brittannië heeft haar hulp aangeboden om in de Nederlandse samenleving de verhoudingen tussen moslims en andere Nederlanders weer op peil te brengen. Volgens de organisatie zijn de maatschappelijke verhoudingen ernstig verstoord sinds de moord op Theo van Gogh.

"De ineenstorting van vertrouwen en blind geweld van beide zijden zijn verergerd door een golf van hysterie, onverantwoordelijke journalistiek en extremisme", zo luidt de verklaring van de raad. Secretaris–generaal Iqbal Sacranie verzoekt de moslimgemeenschap de wetteloosheid en misdaden niet tot een tweespalt te laten leiden.

"De autoriteiten moeten alles doen om een klimaat van vertrouwen, respect en vrijheid voor iedereen te herstellen. Nederland heeft een dialoog van nationale verzoening nodig", aldus Sacranie.

Crimineel gesnapt door luid gesnurk

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen Duitse crimineel is afgelopen nacht door de politie in Enschede ingerekend, nadat buren hadden geklaagd over gesnurk. De Enschedese politie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De politie nam poolshoogte bij de man die hard snurkte. Hij bleek te worden gezocht voor diverse overtredingen en mag twintig dagen in een politiecel doorbrengen.

Bloed bevat milieuvervuilende stoffen

Chanty herschreef onderstaand bericht voor ons (waarvoor dank!) en stuurde het in via de nieuws-submit:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Uit een onderzoek van het Academische Ziekenhuis Groningen is gebleken dat ieder mens milieuvervuilende stoffen in zijn bloed heeft. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van Greenpeace. De hoeveelheid gif varieert per persoon van heel hoog tot heel laag.

De stoffen zijn afkomstig uit producten die te veel chemicaliën bevatten, zoals kleding en elektronica, aldus Greenpeace. De giftige stoffen komen in het milieu terecht. Uiteindelijk krijgen mensen ze via de huid, door lucht of voeding binnen. Volgens Greenpeace vervuilen mensen zo niet alleen hun eigen lichaam, maar ook het milieu.

Woordvoerder Bart van Opzeeland spreekt van een slechte ontwikkeling. "De Europese Unie moet tot een strenger chemicaliënbeleid komen. Wij vinden het schandalig dat deze schadelijke stoffen nog steeds gebruikt worden door bedrijven, terwijl er voor vrijwel alle toepassingen betere alternatieven op de markt zijn. Dat moet snel veranderen."

[update] Mohammed B. actief op Marokko.nl

Re_plaY en ZozoVII hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mohammed B., de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh, blijkt zeer actief te zijn geweest op het discussieforum van Marokko.nl. Sinds 27 maart van dit jaar was hij lid van het forum. Zijn laatste bericht dateert van 2 november om 00:30 uur, in een discussie over joden (Marokkanen hebben geen hekel aan joden, maar...). Dat is zo'n 8 uur voor de moord op Theo van Gogh. Hij reageert daarin op een user die stelt dat iemand de Koran verkeerd leest (triest bezig is) als die zegt dat daar in zou staan dat joden niet te vertrouwen zijn. ''Als er iemand is die triest dan ben jij het wel. En het staat duidelijk in de Qoraan geschreven zoals mijn zuster jou heeft uitgelegd. Of accepteer jij het woord van Allah swt niet''.


Het Radio 1 Journaal onderzocht de afgelopen dagen alle 266 berichten die B. op Marokko.nl heeft neergezet. In de drie dagen voor de moord was hij elke dag online en liet hij ruim honderd reacties achter. De bijdragen werden gaandeweg feller van toon en inhoud. Dat gebeurde vooral na de inval in oktober in Utrecht bij een Marokkaans gezin. ''Hoe meer onschuldige moslims worden gepakt hoe beter, dan pas realiseren zij hoe nazi-achtig jouw soort wel is,'' schreef hij aan een pro-Amerikaan .

In een discussie over buitenlandse moslims die in Irak aan de kant van de opstandelingen meedoen, reageert hij op iemand die hen gespuis noemt. ''Zij komen de kopjes van jouw broeders en van dat dikke varken Allawie wat kleiner maken. En wat jij gespuis noemt, noem ik mannen met ballen, die niet net zoals die homootjes vanuit Apache's en F16's aanvallen.'' Over westerse soldaten in Irak schrijft hij: ''Ik hoop echt dat ze stuk voor stuk als gebraden varkentjes terugkomen. Zonder hun rotkoppen natuurlijk''.

Een deelnemer op Marokko.nl die opereert onder de naam knorknor (waarschijnlijk een autochtoon), vraagt op een gegeven moment aan B. waarom hij wel op internet loopt te dreigen en te schelden maar zelf niets onderneemt als het hem allemaal zo hoog zit. B antwoordt: ''Dat is geheime informatie, niet bedoeld voor varkentjes als jij.''

Rifo79
De naam waaronder Mohammed B. op Marokko.nl actief was is vrijwel zeker Rifo79 (usernummer 68301). Radio 1 meldde de naam niet, maar deze user komt compleet overeen met de gegevens uit het Radio 1 Journaal.Het laatste topic dat Rifo79 zelf opende heette 'Wij moeten elkaar beter behandelen', maar dat dateert al van 20 april. Daarna reageerde hij alleen nog in bestaande topics en radicaliseerde hij in rap tempo.

-
Overigens is met het account van Rifo79 recent nog wel ingelogd, maar dat kan ook door justitie zijn gebeurd. Zijn pc is immers in beslag genomen.

Update 20.58
Dagblad de Gelderlander meldt dat alle berichten van Rifo79 door de site zijn verwijderd van de server. De beheerders hebben alle gegevens over Mohammed B. aan de politie overgedragen.

R. Salmoun van de Stichting Marokko Media, kan niet verklaren waarom het account van Rifo79 vrijdag nog online is geweest.

De naam Rifo79 slaat op het Rif-gebergte waar veel Nederlandse Marokkanen vandaan komen.

Man die zich in brand stak is informant FBI

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

De man die zichzelf gisteren in brand stak voor het Witte Huis in Washington is een informant van de FBI, zo schrijft The Washington Post vandaag. Mohamed Alanssi uit Jemen voelde zich slecht behandeld door de FBI en kwam daarom met deze "protestactie".

De 52-jarige Alanssi, informant inzake terrorismedossiers, arriveerde gistermiddag bij het Witte Huis. Hij vroeg bewakers om een briefje aan president George Bush te geven. Toen hij weggestuurd werd zette Alanssi zichzelf in brand. Het vuur kon door de bewakers gedoofd worden, Alanssi werd met brandwonden over dertig procent van zijn lichaam naar het ziekenhuis gebracht.

The Washington Post zegt maandag verschillende telefoontjes van de man te hebben gehad, waarin hij zei dat hij zelfmoord zou plegen. De laatste keer dat hij belde meldde hij dat hij voor het Witte Huis stond, twee minuten later stak Alanssi zichzelf in brand, terwijl hij Allah aanriep.

De Jemeniet zou boos zijn op de FBI omdat beloftes inzake loon en bescherming niet zijn nagekomen. Ook heeft hij nog altijd niet het beloofde Amerikaanse staatsburgerschap gekregen.


Kwart van de Britten verliest trouwring

Een kwart van de Britse stellen is een trouwring kwijt, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek onder 1500 stellen. Van de vrouwen is vijftien procent de ring kwijt, bij de mannen is dat tien procent. De meeste ringen verdwijnen in de eerste twee jaar na de bruiloft.

Juwelier Paul Marrington kent het probleem. "Gemiddeld komen iedere maand zes mensen om hun originele trouw- of verlovingsring te laten vervangen." Oorzaak voor het verlies is volgens hem vooral dat de pas gehuwden het niet gewend zijn een ring te dragen. Verzekeraar Prudential, die het onderzoek heeft laten uitvoeren, doet ook een duit in het zakje. "We raden mensen inderdaad aan hun ringen te verzekeren. Het leed wordt alleen maar groter wanneer een trouwring wordt gestolen en hij niet verzekerd is", aldus een woordvoerder van Prudential.

CD: K-Liber - Schuurpapier

Deze review is geschreven door 2mini

K-Liber te na basha! De jongens van K-Liber presenteren voor jullie Schuurpapier. Teddo Juice, Pugistix en Mega Master hebben weer een album vol rubadub beats voor jullie klaar staan. Samen met Def Rhymz, Vladi Rudebenz, Mike, Adonis, I.V.A, G Fella, Deams, Ro-L, Jay, MB en JK (jawel, die van Idols) hebben ze de lekkerste bubbling nummers gemaakt. Tegenwoordig staan ze ook nog eens in de top-40 met het nummer: Viben (in de clip gevolgd door een stukje van Magnifico) Zal dit album je bil weer laten trillen?

Jim daagt Story voor de rechter

Dymphy, Saint_One, Eveli en mikkey72 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jim, bekend van Idols, heeft het weekblad Story voor de rechter gedaagd. Aanleiding is een artikel waarin werd gesteld dat Jim na de première van de film Snow Fever cocaïne zou hebben gebruikt.

Jims manager geeft aan dat dit nog niet eens het ergste was. "De fans van Jim lezen de Story niet, dus we dachten: het waait wel over." Maar na het roddelblad kwam jongerenmagazine Break Out! met dezelfde bewering. Reden genoeg om een kort geding aan te spannen waarin rectificatie en een schadevergoeding van 100.000 euro wordt geëist. Niet in de laatste plaats omdat de bewering op een slecht moment komt. De 17-jarige Jim is momenteel in onderhandeling over een nieuw platencontract.

Jim liet via zijn management weten dat hij "door dit artikel ten onrechte in verband wordt gebracht met het gebruik van harddrugs." Iets wat hij juist 'buitengewoon verafschuwt'.

Het is de derde keer in korte tijd dat Story voor de rechter wordt gedaagd wegens verkeerde berichtgeving. Wendy van Dijk en Caroline Tensen gingen Jim vorige maand voor.

Gijzelnemers doden Margaret Hassan

Meerdere FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe in Irak ontvoerde hulpverleenster Margaret Hassan is hoogstwaarschijnlijk gedood door haar gijzelnemers. Er zouden videobeelden zijn opgedoken waarop de moord te zien is. ''We kunnen bevestigen dat er een band is die de moord op Margaret lijkt te tonen'', aldus een medewerker van de Britse ambassade. De Arabische nieuwszender Al-Jazeera bevestigt dat ook zij een videoband heeft ontvangen waarop de moord te zien is.

''Onze harten zijn gebroken. We bleven hopen zolang we konden'', aldus familieleden van Hassan in een verklaring. Hulporganisatie CARE, waar Hassan werkzaam voor was, deed een persbericht uitgaan waarin zij steun betuigt aan de familie van Hassan. ''We zijn geschokt en vol afschuw dat dit blijkbaar de uitkomst van haar ontvoering is geworden. Onze diepste sympathie gaat uit naar mevrouw Hassans echtgenoot Tahseen en haar familie. Mevrouw Hassan was een bijzondere vrouw die haar leven wijdde aan de armen en gehandicapten in Irak, met name de kinderen. Iedereen in CARE rouwt.''

Margaret Hassan was een geboren Ierse, maar had de Iraakse nationaliteit. Ze was getrouwd met een Irakees en woonde al meer dan dertig jaar in Irak. Sinds 1992 werkte ze voor CARE. Ze gaf leiding aan een team van zeventig hulpverleners.

Subheader
Margaret Hassan is 59 jaar oud geworden

Naakte man duikt in bad vol kaaimannen

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In New York heeft een doorgedraaide man een frisse duik in een bassin vol met kaaimannen genomen in de Bronx Zoo. De man, die momenteel psychiatrisch onderzocht wordt, kwam wonderwel ongeschonden uit het water. Hij was over een hek van 1,5 meter hoog geklommen om de beesten te strelen.

Bewakers en agenten trokken de naakte man even later uit het water. Hij had zijn kleren kort ervoor uitgetrokken. " Gelukkig raakte niemand gewond. Het incident deed zich voor terwijl enkele schoolklassen een rondleiding kregen. Zij konden direct onze bewakers inschakelen", aldus woordvoerster Linda Corcoran van de dierentuin.

Veiling van borsten verhinderd

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Veilingsite eBay heeft de veiling van een paar borsten verhinderd. Een studente met de nickname Twinkly Spangle 'verhuurde' haar borsten voor een kwartier. De gelukkige koper mocht haar boezem met maatje 32C dan een kwartier lang betasten. Op deze manier wilde ze geld binnen halen om haar studie te bekostigen.

Het veilen voor de boezem "in goede conditie, nog steeds aangehecht" begon op 20 Engelse pond, en ging al gauw naar 180 pond. Er was ook een foto van de borstpartij te bewonderen. Volgens eBay ging de advertentie tegen de regels van de site in.

Imam verklaart Duitse stank en busbordjes

De imam van de Berlijnse Mevlana-moskee heeft in één van zijn laatste preken niet alleen uitgelegd dat ongelovigen zullen branden in de hel, maar ook waarom Duitsers stinken en er 'Halt' op de bushalteborden staat. Dit bleek uit een uitzending van de preek door het ZDF-actualiteitenprogramma Frontal 21.

Volgens de imam wassen Duitsers zich niet onder de armen. "Daardoor hoopt het zweet zich op in hun okselhaar en verspreidt het een weerzinwekkende stank", aldus de voorganger. Het was hem duidelijk dat de parfumindustrie op deze manier uitgebreid kon worden. "Zo kunnen ze de slechte geuren met de goede bedekken."

Een tweede onreinheid ontdekte de imam in het verleden, toen veel woonblokken in Duitsland alleen centrale toiletten hadden. "Men moest van de vijfde verdieping helemaal naar beneden naar een wc waarop de hele familie ging. En bij hoge nood deden ze het op een emmer. Een paar keer per dag kwam er dan een bus om de ontlasting op te halen. Dan deden de Duitsers het raam open en riepen 'Halt' en om die reden staat er nu nog altijd 'Halt' op de bushaltes. Dat is de waarheid, ik zweer het bij Allah, zo is het écht," riep de imam uit.

De imam, wiens naam niet bekend is, heeft inmiddels schriftelijk zijn excuses aangeboden.

Nederlanders praten met Minardi

Minardi is met drie Nederlandse coureurs in gesprek over een contract voor volgend jaar. Volgens teambaas Paul Stoddart is de kans groter dan 50 procent dat er tenminste één Nederlander komend seizoen voor Minardi rijdt.

Paul Stoddart wilde in een interview met het Algemeen Dagblad niet teveel vertellen, om taferelen zoals volgend jaar rond Jordan, Trust en Jos Verstappen te voorkomen. De coureurs die kansen lijken te hebben zijn Christijan Albers, Jos Verstappen en Robert Doornbos. Albers lijkt de beste kansen te hebben door de steun van Trust, dat ditmaal de onderhandelingen laat voeren door de voormalig manager van Jenson Button, John Byfield.

Eventueel kunnen er zelfs twee Nederlanders bij Minardi terecht. Stoddart vertelde: "Dat Double Dutch-scenario ligt nu weer op tafel. Het is een mogelijkheid, maar laten we wel reëel zijn: Ik praat met drie Nederlandse coureurs en tien van een andere nationaliteit. Alles ligt dus open."

De manager van Verstappen, Huub Rothengatter, liet weten dat Verstappen wel weer bij Minardi zou willen rijden: "Jos wil best voor Minardi rijden, maar alleen als de financiële en technische situatie in orde is. Als het nieuwe technische pakket Jos aanspreekt, is Minardi zeker een optie. Hij heeft altijd prettig gewerkt bij dat team."

Stadsradio Rotterdam niet overgenomen

Stadsradio Rotterdam zal niet worden overgenomen door de regionale omroep RTV Rijnmond. Eerder werd bekend dat de lokale zender aan het einde van dit jaar gaat stoppen. Rijnmond had interesse de zender over te nemen. Maar dat is nu van de baan. Het overnemen van Stadsradio kost teveel geld. Daarnaast is de gemeente Rotterdam is niet van plan om bij te springen.

Bij de lokale zender voor Rotterdam werken ongeveer twintig mensen, waarvan zes in vaste dienst. Het personeel is al ontslag aangezegd per 1 januari. Wat er nu met de omroep gaat gebeuren is niet bekend.

Gewonden bij groot treinongeval Australië

Bij een groot ongeluk in Australië zijn vrijwel alle 163 inzittenden van een trein gewond geraakt. Hoewel de locomotief en zes van de zeven wagons van de hogesnelheidstrein ont-spoorden, vielen er geen doden.

Volgens de eerste onderzoeken is het ongeval te wijten aan een snelheidsovertreding. De trein zou ten tijde van de ontsporing 150 kilometer per uur hebben gereden, terwijl maar zestig kilomter per uur was toegestaan. De zwarte doos die in de trein aanwezig was moet hierover uitsluitsel geven.

De 55-jarige machinist van de trein kon nog niet verhoord worden. Hij raakte bewusteloos en herinnert zich vrijwel niets van het ongeval.

Foto: De ontspoorde trein raasde volgens ooggetuigen als een bulldozer door het bos.
Bron: AD

"Armstrong in Ronde van Vlaanderen"

Verschillende media melden dat Lance Armstrong volgend jaar aan de Ronde van Vlaanderen zal deelnemen. Dit zou hij in een interview hebben gezegd.

De speculaties over het volgende seizoen van Lance Armstrong duren voort. Zal hij in de Tour de France rijden of zich gaan toeleggen op de klassiekers. In de Belgische krant Het Volk zou Armstrong nu hebben gezegd zeker aan de Ronde van Vlaanderen te gaan deelnemen. Hij zou willen laten zien dat hij een dergelijke wedstrijd ook aan kan.

Sportdirecteur Dirk Demol van US Postal ontkent echter dat de beslissing al is genomen: "Het is langer geweten dan vandaag dat Lance de Ronde van Vlaanderen een heel knappe en boeiende wedstrijd vindt. Daar zal in 2005 zeker geen verandering in komen. Maar om nu al te zeggen dat Armstrong 'Vlaanderens Mooiste' gaat rijden, daarvoor is het nog veel te vroeg. Vergeet ook niet dat een combinatie van de voorjaarsklassiekers en de Ronde van Frankrijk eigenlijk niet meer samengaat in het huidige wielrennen."

"Wil Lance de Ronde van Vlaanderen rijden dan zal zijn seizoen er wellicht uitzien als een combinatie met voorjaars- en najaarsklassiekers. En er is nog altijd de kans dat Lance voor een zevende Tourzege gaat. Een en ander zal wellicht uitgepraat worden tijdens onze eerste teamstage die plaats heeft van 1 tot en met 9 december in het Texaanse Austin. Een ding staat nu al vast: wij vatten het wielerseizoen aan in de Ronde van Langkawi in Maleisie van 28 januari tot en met 6 februari 2005."

Je weet dat je in 2004 leeft, wanneer...

1.: je per ongeluk je PIN-code intoetst op de magnetron...
2:. je in geen jaren 'patience' met echte kaarten hebt gespeeld...
3.:.je 15 telefoonnummers hebt van een familie met drie personen...
4.: je e-mail stuurt aan de persoon die naast je zit...
5:. je geen contact meer hebt met oude vrienden, omdat je hun e-mailadressen kwijt bent...
6.: je thuis komt en nog steeds de telefoon opneemt met je 'werkstem'...
7.: je nog steeds een '0' draait als je van huis uit telefoneert...
8.: je vier jaar lang achter hetzelfde bureau hebt gewerkt, maar voor drie verschillende bedrijven...
10: je baas jouw werk niet kan doen...
11: je je familie belt om te kijken of ze thuis zijn, terwijl je de
oprit in komt rijden...
12: alle reclame op TV een internetadres heeft...
13: het van huis weggaan zonder mobieltje, die je de eerste 10,20,40 jaar van je leven niet had, paniek veroorzaakt en dat je vervolgens teruggaat om hem op te halen...
14: het eerste wat je 's ochtends doet is 'online' gaan, zelfs nog voordat je koffie gehaald hebt...
15: je een 'smile' op z'n kant legt om te glimlachen...
16: je dit leest, knikt en glimlacht...
17: en nog erger; je precies weet naar wie je dit mailtje door gaat sturen...
18: je te druk bent om te merken dat er geen nr.9 bestaat in deze lijst...
19: je daadwerkelijk omhoog gescrolld bent om te checken of er echt geen nr. 9 was...
20: en je nu om jezelf zit te lachen.

Met dank aan miss_bleu voor de submit

Celstraffen tot drie jaar in zaak-Anja Joos

Chanty had ons via de nieuws-submit te melden:

In de zaak-Anja Joos heeft het gerechtshof in Amsterdam hoofdverdachte Mohamed G. vandaag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. De 19-jarige G. had eerder een celstraf van anderhalf jaar gekregen, waarna het Openbaar Ministerie in hoger beroep ging. Vijf verdachten kregen zes maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur, twee anderen werden vrijgesproken.

In maart van dit jaar werd er nog zeven jaar celstraf geëist tegen G., maar door een juridische blunder (het OM had geen alternatieve strafklachten tegen hem ingediend) kon de rechter G. toen maar achttien maanden cel geven. De hoogste straf (drie jaar cel) werd toen opgelegd aan Saïd B, die "zonder terughoudendheid" de eerste trap zou hebben gegeven. De rechter achtte hem schuldig aan zware mishandeling, B. kreeg vandaag een aanzienlijk lagere straf: zes maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.

Anja Joos overleed op 6 oktober 2003 nadat zij op het Heinekenplein in Amsterdam in elkaar was geschopt. Twee medewerkers van supermarkt Dirk van den Broek meenden dat ze een blikje bier had gestolen. Nadat ze met de kassabon aantoonde dat ze haar blikje bier betaald had zou ze racistische opmerkingen naar de jongeren hebben gemaakt, waarna de jongens haar aanvielen en uiteindelijk doodschopten. De dood van Joos veroorzaakte grote beroering in Nederland, in een stille tocht liepen meer dan duizend mensen mee.

Belgen weg bij De Graafschap

De Belgische voetballers Kurt van der Paar en Stéphane Stassin zijn niet langer op proef bij De Graafschap.

Van de Paar, eerder spelend voor FC Twente, werd door de club uit Doetinchem afgetest. De technische staf van De Graafschap zag in middenvelder Stassin wel een mogelijke versterking, maar voor hem een contract aan te bieden, wilden men hem eerst nog een tijdje aan het werk zien. Daar zag de 28-jarige middenvelder echter geen heil in. Inmiddels heeft Stassin, die eerder speelde voor Anderlecht en Borussia Mönchengladbach, een contract getekend bij de Franse tweedeklasser Angers SCO.

De zoektocht van Williams

De komende maand gaat het spannend worden bij Williams. Welke coureur zal in de tests de kans zien om het open stoeltje voor zich op te eisen.

Bij Williams heeft men nog steeds een open stoeltje naast Mark Webber. Begin december zullen Antonio Pizzonia, Anthony Davidson en Nick Heidfeld voor het team mogen testen. Daarna wil het team de beslissing gaan nemen. Maar minstens tot die tijd kan de pers zich op Mark Webber richten als Williams-rijder en blijven speculeren over het tweede stoeltje.

Frank Williams stelt in ieder geval hoge eisen aan de nieuwe coureur: "Ideaal gezien willen we iemand met ervaring, die tevens snel is. We hebben iemand nodig die intelligent is, hard werkt en F1-kwaliteiten heeft." Over het volgend jaar zei hij: "Ik hoop op meer overwinningen voor ons en dat we mee kunnen doen om het kampioenschap, maar we moeten wachten tot Melbourne om de kansen voor 2005 in te kunnen schatten."

De tests van Williams:
Mark Webber 24 november Barcelona
Antonio Pizzonia 1 december Jerez
Anthony Davidson 6 december Jerez
Nick Heidfeld 9 december Jerez

Ghaly mist vertrouwen van Gullit

Bij Feyenoord lijkt alles prima te lopen. Toch haalt Hossam Ghaly onverwacht in Voetbal International uit naar trainer Ruud Gullit. Hij wil meer een gevoel van vertrouwen van de trainer krijgen.

In een interview laat Ghaly weten de werkwijze van zijn trainers verkeerd te vinden. Hij denkt wel dat ze vertrouwen in hem hebben, maar vindt dat ze dat niet laten blijken. Hij zou liever niet hebben dat ze zo vaak vertellen wat hij niet mag doen en wat vaker wat hij wel mag doen. Ghaly hoopt dat na dit interview Gullit er met hem over komt praten.

Ghaly vindt het simpele spelen wat wordt pgepredikt erg vervelend: "Ik háát simpel. Als ze simpel spelen tegen me zeggen, word ik verschrikkelijk nerveus. (...) Waarom moet dat per se? Ik ben een voetballer die altijd een oplossing zoekt, geen man van een balletje breed. Zoals ik bij Feyenoord speel word ik nooit moe. Ik wil méér doen, belangrijk zijn, het elftal aanvallende impulsen geven. Ik ben geen Pascal Bosschaart, die zonder risico kan spelen. Ik moet initiatief nemen en ja, daar hoort risico bij."

Over het vertrouwen krijgen zegt hij: "Hij probeert me wel te helpen en ik weet ook dat hij in me gelooft als voetballer, maar hij brengt het op een verkeerde manier. Ik hoor alleen maar wat ik níét mag, maar hij praat eigenlijk nooit met me. Een goed gesprek zou wonderen doen. Als ik in het veld iets fout doe, beginnen Gullit en zijn assistent Zeljko Petrovic vanaf de kant te schreeuwen."

Van Basten lovend over Robben

Marco van Basten is erg blij Arjen Robben bij het Nederlands elftal te hebben. Volgens de bondscoach zou Robben wel eens de beste speler ter wereld kunnen worden.

Robben heeft de afgelopen weken bij Chelsea furore gemaakt. Met Van Nistelrooy en Robben in de selectie van het Nederlands elftal, genoeg reden voor de Engelse pers om ze te volgen. Op de persconferentie werd er dan ook stilgestaan bij de ontwikkeling van Arjen Robben.

Van Basten gaf zelf aan erg tevreden te zijn over Robben: "Hij is een grote speler. Ik ben blij dat hij terug is bij het Nederlands elftal en dat ik hem kan trainen." Na de vraag van een Engelse journalist of Robben uit kan groeien tot de beste speler van de wereld antwoordde Van Basten: "Ik denk inderdaad dat dat mogelijk is ja."

Onderzoek naar doden gewonde Irakees

wilco.wings had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Het Amerikaanse leger is bezig met een onderzoek naar een incident in Fallujah waarbij een gewonde Irakees door een Amerikaanse soldaat werd geëxecuteerd. De Irakees lag gewond tussen vier opstandelingen, waarvan niet duidelijk was of ze leefden of dood waren. Toen het duidelijk werd dat één van de Irakezen nog ademhaalde, schoot een Amerikaanse soldaat hem door zijn hoofd. Het hele incident werd afgelopen weekend vastgelegd door een cameraploeg van de Amerikaanse nieuwszender NBC.

Volgens NBC hadden Amerikaanse soldaten de vijf gewonde opstandelingen in een moskee achtergelaten na een bestorming, zonder medische behandeling aan te bieden. Nadat er geruchten de kop op staken dat de moskee weer terugveroverd zou zijn, vielen andere militairen het gebouw binnen. Een soldaat merkte tijdens de inval dat één van de 'doden' nog ademhaalde.

"He's fucking faking he's dead", schreeuwde de soldaat, waarna hij de Irakees door zijn hoofd schoot. "He's fucking dead now!" Volgens de NBC-cameraman die bij het incident aanwezig was, was de Irakees ongewapend. De video werd maandag op verschillende televisiestations over de hele wereld uitgezonden.

'Geen schandaal'
Dinsdag geïnterviewde soldaten gaven tegenover Reuters aan dat ze het incident niet zien als een schandaal, maar als daad van iemand die onder grote druk stond.

"Ik begrijp waarom hij het deed. Er werd waarschijnlijk al dagenlang aan één stuk door op hem geschoten. Er moet wel een onderzoek komen, maar er moet ook rekening gehouden worden met de omstandigheden", aldus een soldaat.

"Ik had de opstandeling ook neergeschoten. Twee keer in het hoofd. Je kunt die mensen niet vertrouwen. Er moet geen onderzoek komen; hij heeft niets fout gedaan", aldus een sergeant.


Op tv-beelden is te zien hoe de soldaat de Irakees door zijn hoofd schiet

[Upd]Voorstel: drie duels schorsing Ikedia

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk, geëist tegen RBC Roosendaal-voetballer Pius Ikedia.

Ikedia kreeg de straf vanwege de rode kaart die hij, in de 20e minuut van de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag, ontving voor het natrappen van een tegenstander.

FC Groningen-speler Kassim Bizimana ontving een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Bizimana stond afgelopen zondag tegen FC Den Bosch nog geen minuut in het veld toen hij met gestrekt been inging op Peter Uneken. Voor scheidsrechter Fred Sterk was dat aanleiding om Bizimana meteen weer naar de kleedkamer te sturen.

Update:
RBC Roosendaal heeft het schikkingsvoorstel voor Pius Ikedia niet geaccepteerd. De zaak zal waarschijnlijk in de loop van deze week worden voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB.

Phonak gaat in beroep tegen uitsluiting

Phonak zal de mogelijkheid aangrijpen om in beroep te gaan tegen de uitsluiting uit de ProTour. Het voorbestaan van het team hangt af van de mogelijkheid om aan de ProTour mee te doen.

Op 22 november krijgt Phonak nog de kans om zich te verdedigen tegenover de licentiecommissie van de UCI. Als het deze commissie niet weet te overtuigen van de goede bedoelingen van het team inzake doping, dan zal het team volgend jaar niet aan de ProTour kunnen meedoen. Ze gaan de ontmoeting evenwel met goede moet tegemoet.

In een verklaring van Phonak staat: "Het teammanagement betreurt de voorlopige uitsluiting. De reden dat de licentie niet is verleend is in de eerste plaats het lopende onderzoek naar de medische controles die strengere maatregelen tegen doping moeten opleveren. Dit in het licht van de voortgaande processen. Daarnaast zijn aanpassingen aan contracten aangeraden voor de verscherping van de regels."

"Deze zaak wordt erg serieus genomen. Deelname aan de ProTour is van essentieel belang voor het toekomst van de ploeg en erg belangrijk voor het Zwitserse wielrennen in het algemeen. Deelname aan de grootste wedstrijden moet worden gegarandeerd en is de belangrijkste voorwaarde voor de sponsor om geld in de sport te stoppen."

Stadion Panathinaikos afgekeurd

De Griekse club Panathinaikos zal 7 december niet in het eigen Apostolos Nikolaidos Stadion tegen PSV kunnen voetballen.

De UEFA heeft het stadion in de ban gedaan omdat het niet meer voldoet aan de veiligheidseisen en de lichtinstallatie onvoldoende is.

De club moet de Europese voetbalbond voor december laten weten naar welk stadion zal worden uitgeweken. Hoogtswaarschijnlijk zal de Champions Leaguewedstrijd tegen PSV in het Olympisch Stadion in Athene worden gespeeld.

[update] Fortuyn gekozen tot Grootste Nederlander

Pim Fortuyn is in de tweeënhalf uur durende live-uitzending van de KRO verkozen tot 'Grootste Nederlander'. De vermoorde politicus ging al enkele weken aan de leiding in de lijst en kon ook in de laatste uren niet meer worden ingehaald door zijn voornaamste concurrenten Willem van Oranje (tweede) en Willem Drees (derde). Bij eerdere verkiezingen in Engeland en Duitsland kwamen ook al politici als winnaar uit de strijd; respectievelijk Winston Churchill en Konrad Adenauer.

De top 10:

1. Pim Fortuyn
2. Willem van Oranje
3. Willem Drees
4. Antoni van Leeuwenhoek
5. Erasmus
6. Johan Cruijff
7. Michiel de Ruyter
8. Anne Frank
9. Rembrandt van Rijn
10. Vincent van Gogh


Pim Fortuyn


Update dinsdag 16 november 16:30:
Als ook alle stemmen zouden worden meegeteld die nog na de uitzending van “De grootste Nederlander” zijn binnengekomen dan zou Willem van Oranje de uiteindelijke winnaar zijn geworden.

Volgens de stemprocedure die aan de notaris is voorgelegd, gelden alleen de stemmen die tijdens de uitzending werden ontvangen. Volgens die procedure blijft Pim Fortuyn de winnaar van de finale, die maandagavond op de televisie werd uitgezonden. Het probleem van de uiteenlopende cijfers is veroorzaakt door computers, die na de uitzending nog nieuwe gegevens produceerden. Toen de uitzending volgens plan werd afgesloten stond Pim Fortuyn aan kop en werd hij onder het toeziend oog van de notaris als winnaar aangewezen.

Telling van de stemmen na de uitzending geeft aan dat Pim Fortuyn 130.000 stemmen heeft en Willem van Oranje 161.000.

Reiziger weer speelklaar

Michael Reiziger zal dinsdag zijn rentree maken op de voetbalvelden. De 31-jarige verdediger speelt dan met het tweede van Middlesbrough tegen de reserves van Birmingham City.

De oud-international werd eind augustus aan zijn schouder geopereerd, en er werd zelfs even gevreesd dat hij dit jaar helemaal niet meer in actie zou kunnen komen.

"Ongeveer alles wat kapot kon zijn, was ook stuk. Mijn schouder bleek zelfs gebroken", zei Reiziger na de operatie. Voor de operatie was er uitgegaan van een revalidatieperiode van zes weken, maar uiteindelijk heeft het drie maanden geduurd.

Sinds zijn transfer van Barcelona naar Middlesbrough speelde Reiziger nog maar twee competitiewedstrijden voor de club, waar ook Jerrel Hasselbaink, Boudewijn Zenden en George Boateng onder contract staan.

Tot nu toe doet Middlesbrough het dit seizoen erg goed, De ploeg van manager Steve McClaren staat momenteel vierde in de FA Premiership.

Pienaar enkele weken uitgeschakeld

Steven Pienaar zal zeker twee weken uitgeschakeld zijn. De speler van Ajax heeft die tijd nodig om te herstellen van de knieblessure die hij afgelopen zondag opliep in de topper tegen Feyenoord.

Ajax maakte dinsdag bekend dat de Zuid-Afrikaanse middenvelder een geïrriteerde binnenband van de linkerknie heeft.

Rafael van der Vaart en Nigel de Jong vielen in dezelfde wedstrijd eveneens uit met blessures. Beide spelers meldden zich al af voor Oranje, dat woensdag speelt tegen Andorra.

Van der Vaart, die last heeft van de binnenband van zijn rechterknie, zal zaterdag hoogstwaarschijnlijk ook niet mee kunnen doen in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Nigel de Jong, die een wond aan zijn hoofd heeft, zal dan waarschijnlijk wel weer kunnen spelen.

Man vermoord in het Limburgse Ospel

AngelEyes30 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Limburgse Ospel is in een huis aan de Verreussellaan een dode man aangetroffen. De man blijkt door een misdrijf te zijn omgekomen. De politie is momenteel bezig met het onderzoek.

De politie heeft inmiddels een persoon aangehouden, waarschijnlijk gaat het hier om de vrouw van het slachtoffer. Deze leefde samen met de man en hun twee kinderen in het huis. De 37-jarige man was nog in leven toen de ambulance aankwam, reanimatie mocht echter niet baten. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies in de woning is gebeurd.

Subheader
Foto van het huis, met dank aan American_Nightmare

ATP garandeert schone supplementen

De tennissers in het profcircuit krijgen binnenkort de beschikking over voedingssupplementen die gegarandeerd schoon zijn.

De tennisorganisatie ATP heeft dinsdag een overeenkomst gesloten met farmaceut GlaxoSmithKline, die de preparaten vanaf 2005 via internet aan de spelers zal aanbieden.

De angst voor vervuilde voedingssupplementen is erg groot bij de toptennissers. In 2004 werden zeven spelers, waaronder Greg Rusedski, positief bevonden op het middel nandrolon. Het verboden stimulerende middel bleek, in het geval van Rusedski, verwerkt in een supplement, dat door de ATP zélf was verstrekt.

Roger Federer toonde zich erg gelukkig met dit initiatief: "Dit is goed nieuws voor ons. Het geeft een rustig gevoel als je erop kunt vertrouwen dat het product zuiver is." In de praktijk zal het voor de Zwitser weinig uitmaken omdat Federer eerder heeft verklaard geen supplementen te gebruiken.

Cruijff voor even weer coach

Ondanks dat hij gezegd had nooit meer als coach te willen werken, zal Johan Cruijff binnenkort voor één keer toch weer in de dug-out plaatsnemen.

Op 30 november zal Cruijff eenmalig een selectie met grote namen onder zijn hoede nemen tijdens een benefietwedstrijd. De wedstrijd zal tegen Barcelona in het Camp Nou stadion worden gespeeld.

Michael Owen, Paolo Maldini, Fabien Barthez en Ajax-speler Steven Pienaar zullen zeker van de partij zijn. De opbrengst van de wedstrijd komt ten goede aan de strijd tegen Aids in Afrika.

Mauresmo zegt af voor Fed Cup

Amélie Mauresmo heeft zich met een blessure aan haar lies afgemeld voor de finale van de Fed-Cup, aankomende week in Moskou.

Mauresmo, die 2004 afsluit als de nummer twee op de wereldranglijst, wil zich eerst volledig gaan herstellen, zodat ze in januari een gooi kan doen naar de titel bij de Australian Open.

De vier landen die zich hebben geplaatst voor de finale van de Fed-Cup zijn Frankrijk, Spanje, Rusland en Oostenrijk.

Larsson Zweeds Voetballer van het Jaar

Henrik Larsson is voor de tweede maal in zijn voetbalcarriere uitgeroepen tot Zweeds Voetballer van het Jaar.

De 33-jarige spits van FC Barcelona won de Guldbollen (gouden bal) ook al in 1998. "Het is fantastisch om deze prijs voor de tweede keer te winnen. Ik ben erg trots", aldus de oud-speler van Feyenoord en Celtic op uefa.com.

In 2004 maakte de Zweed tot nu te 34 doelpunten, 22 keer voor Celtic, 8 keer voor Zweden en 4 keer voor Barça.

Naast Larsson vielen ook Andreas Isaksson (Rennes), Erik Edman (Tottenham Hotspur), Fredrik Ljungberg (Arsenal) en Tobias Hysén (Djurgårdens IF) in de prijzen. Zij werden verkozen tot respectievelijk beste doelman, beste verdediger, beste middenvelder en beste nieuwkomer.

Aanwezigheid van methaan op Mars bewezen

Het is bewezen dat er methaan in de atmosfeer van de Mars aanwezig is. Dit heeft de NASA bekend gemaakt. De aanwezigheid van methaan kan duiden op biologische activiteit op de planeet.

Nadat men eerst sceptisch was over eerdere observaties hebben high-detail spectrale observaties van de 8-meter Gemini telescoop bewezen dat er werkelijk methaan in de atmosfeer van Mars is. Er waren duidelijk twee aparte methaanlijnen in het spectrum te zien. "It's real", zegt Stephen Squyres van de NASA. "Het belangrijkste is nu om uit te zoeken waar het vandaan komt."

Omdat de productie van waterstofperoxide door stormen op Mars, en de afbraak door uv-licht van de zon methaan snel zou moeten afbreken, moet er een constante bron zijn die het produceert. De Katholieke Universiteit van Amerika oppert dat het een biologische bron moet hebben omdat er geen vulkanische activiteit is op de planeet. Methaan wordt in dat geval geproduceerd door rottende plantenresten of scheten van levende organismen.

De Universiteit van Michigan oppert dat het wellicht overgebleven methaan is van een recente komeetinslag. Anderen opperen dat het misschien afkomstig is van smeltend methaan-ijs diep in de marskorst.

Sponsorproblemen voor Sauber

Doordat Sauber sponsor Red Bull het Jaguar team heeft overgenomen raakt Sauber deze belangrijke sponsor volgend seizoen kwijt. Het ligt natuurlijk voor de hand dat Red Bull nu al zijn financiën voor de Formule 1 in het eigen team stopt.

De frisdrankfabrikant sponsorde Peter Sauber's team al sinds 1995, ondanks een afkoelende verhouding. Volgens een bron bij Sauber waren er plannen om de samenwerking in de toekomst voort te zetten. De huidige overname gooit echter roet in het eten van Sauber, maar het team is hard op zoek naar nieuwe sponsoren zo verzekerde Peter Sauber een Brits motorblad.

Adviesorgaan ageert tegen Wilders

Icoon politiek binnenland nieuws Een van de ministers van Staat, Max van der Stoel, is van mening dat extreemrechtse jongeren een gevaar voor de Nederlandse samenleving vormen. Ook zou de politiek zich moeten keren tegen de in zijn ogen radicale ideeën van Geert Wilders. Van der Stoel is één van de belangrijkste adviseurs van de koningin.

Bij een aantal brandstichtingen in moskeeën worden momenteeel extreemrechtse of Lonsdale-jongeren verdacht. Ook zou op ultrarechtse websites wordt opgeroepen tot geweld. "Er staat geen neofascistische staatsgreep voor de deur, maar ik zie wel dat extreem rechtse groepen de boel verzieken. Brandende moskeeën laten spanningen op niet-tolerabele wijze oplopen. Dat brengt de verhoudingen tussen autochtonen en allochtonen wezenlijk in gevaar. Ik hoop van harte dat dit een hoge prioriteit krijgt in het regeringsbeleid", aldus van der Stoel.

Eerder dit jaar schreef de AIVD dat extreem rechts 'geen serieuze bedreiging voor de Nederlandse rechtsorde' vormt. Maar ook: "Extreem rechts kan echter nog immer, door het uitvoeren van radicale acties, de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen in Nederland verscherpen."

Van der Stoel heeft de politieke partijen opgeroepen zich scherp te keren tegen de radicale ideeën van het Tweede-Kamerlid Geert Wilders. "Hij richt zich rechtstreeks tegen de islam. Het is gevaarlijk als zo'n vijandigheid richtsnoer wordt voor het regeringsbeleid."

Werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval

Icoon Binnenlands nieuws In Den Bosch heeft de rechter een 20-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een rijontzegging van 27 maanden voorwaardelijk. Dit voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval, waarbij twee doden en drie zwaargewonden vielen.

Tegen de verdachte was 3 maanden cel, een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. De man verloor vorig jaar in Escharen de macht over het stuur en knalde vol op een tegemoetkomende auto. Van de zes inzittenden kwamen twee vijftienjarige jongens om het leven en raakten drie andere jongeren zwaargewond.

Zelf hield de verdachte enkele kneuzingen aan de crash over. Zijn rijbewijs had hij pas net: drie maanden. Volgens getuigen reed hij veel te hard.

Heije weken aan de kant

NEC kan enkele weken niet beschikken over Pascal Heije. Heye moest afgelopen zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente vroegtijdig het veld verlaten met een blessue.

Nader onderzoek maandag wees uit dat Heije een enkelband aan de buitenzijde van de rechterenkel heeft ingescheurd.

Ook Patrick Pothuizen viel geblesseerd uit afgelopen zaterdag, maar zijn blessure valt mee. Hij heeft een verrekking aan de spieren van de achterzijde van zijn bovenbeen, en de hoop is er dat hij aankomende zondag gewoon mee kan doen in de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

Trainer Johan Neeskens zal tegen FC Den Bosch wel moeten gaan improviseren, Edgar Barreto en Björn van der Doelen zijn geschorst en naast Heije zijn ook Jeffrey Leiwakabessy, Frank Demouge, Alexander Prent en Arjan Ebbing geblesseerd.

Man koopt heel duur pak chocolademelk

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Capelle aan den IJssel is een jongeman het slachtoffer geworden van een ordinaire oplichtingstruuk. Op straat bood een man de jongen uit Almelo diverse mobieltjes met camera's aan. Dit voor het 'vriendenprijsje' van vijfhonderd euro.

Uiteindelijk kwamen de twee voor een telefoontje een prijs van tweehonderd euro overeen. De jongeman ging tevreden met zijn nieuwste aankoop weer weg. Hij bleek echter een kat in de zak gekocht te hebben. In plaats van het flitsende mobieltje kwam er een pak chocolademelk uit het pakketje tevoorschijn.

Red Bull laatste hoop voor Coulthard

Nu de overname van Jaguar door Red Bull een feit is, heeft David Coulthard zijn hoop gevestigd op een stoeltje bij het nieuwe team.

Red Bull heeft de overname van Jaguar afgelopen maandag voltooid en over het algemeen wordt verwacht dat Christian Klien zijn stoeltje voor volgend jaar zal gaan behouden.

Maar Tony Purnell bevestigde dat er een aantal rijders op de lijst staan voor het tweede stoeltje, waaronder Coulthard. "Ik ben er zeker van dat we hem op onze lijst zullen zetten, maar ik wil nu niet over een rijderskeuze gaan speculeren," aldus de teamleider.

Dietrich Mateschitz staat er echter om bekend dat hij graag jong, aanstormend talent ondersteund zoals de eenentwintig-jarige Christian Klien en de huidige Formule 3000 kampioen Vitantonio Liuzzi.

Zoals bekend verloor David Coulthard zijn stoeltje bij McLaren aan Juan Pablo Montoya, hij vertrouwt echter op zijn ervaring en zijn dertien Grand Prix overwinningen, die zeker belangstellenden aan zullen trekken.

"Er zijn nog geen beslissingen genomen maar we zullen in de komende weken een aantal coureurs gaan testen," verklaarde Purnell.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 1

Vandaag is het zover... Het eerste deel van seizoen 3 is van start gegaan!!!

Plaatje 1 (maandag)

Plaatje (dinsdag)

--- Hieronder staan de regels ---

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Federer begint Masters met zege

Titelverdediger Roger Federer is de Tennis Masters Cup in Boston goed begonnen.

De Zwitserse nummer één van de wereld won zijn eerste wedstrijd in de rode groep vrij eenvoudig van de Argentijn Gaston Gaudio: 6-1 en 7-6. Door een dijbeenblessure was het de eerste wedstrijd van Federer sinds zes weken. In de eerste set werd de wedstrijd nog twee uur stilgelegd wegens regen.

Ook de tweede wedstrijd in de rode groep werd door regen geplaagd. De Australiër Lleyton Hewitt stond in de eerste set met 5-4 voor tegen de Spanjaard Carlos Moya toen de partij na twee regenpauzes definitief moest worden gestaakt. Moya stond op dat moment met 30-0 voor op zijn eigen service.

Misser Kanu van 54.000 euro

Door een misser van West Bromwich-spits Kanu in het duel met Middlesbrough is een supporter 54.000 euro misgelopen. De ex-Ajacied schoot een bal in de slotminuut van één meter afstand over het doel waardoor zijn voorspelling op een gelijkspel net niet uitkwam.

Op zaterdag had de supporter al tien duels juist voorspeld, alleen West Bromwich speelde op zondag niet gelijk tegen Middlesbrough waar hij op had ingezet. De stand was 1-2 voor Middlesbrough toen Kanu in de laatste minuut een meter voor open doel de kans op de gelijkmaker miste.

"In feite heb ik slechts twee pond (de inzet) verspeeld", zei de ongelukkige Leslie. "Het was voor Kanu moeilijker om die bal te missen dan hem te scoren. Maar ja, ik ben toch al niet de gelukkigste man op deze wereld, dus eigenlijk verbaast het me ook niets."

Zweedse rechtsbuiten voor Twente

De Twentsche Courant Tubantia meldt dat FC Twente zich deze week zal gaan versterken met Zweedse rechtsbuiten Sharbel Touma. Volgens technisch directeur Johan Plageman zijn beide partijen heel dicht bij een akkoord.

De Zweed die transfervrij is komt op het juiste moment voor de Tukkers die al een tijd op zoek zijn naar een rechterspits. De 25-jarige international zal deze week een contract tekenen voor twee en een half seizoen. Naast FC Twente was er ook interesse in hem getoond door NEC, Malmo FF en Aarhus. Mede doordat er enkele familieleden van hem in Enschede wonen koos hij voor Twente.

Touma die afkomstig is van Halmstadt BK waar hij vorig seizoen tien doelpunten maakte is de tweede Zweedse speler voor FC Twente in korte tijd. Eerder kwam Daniël Majstorovic over van Malmö FF. Morgen speelt Touma met Zweden tegen Schotland.

Sjarapova wint finale Masters

Maria Sjarapova heeft de finale van de Masters in Los Angeles gewonnen. In de finale was ze met 4-6,6-2 en 6-4 te sterk voor de Amerikaanse Serena Williams.

De Russische is pas de tweede tennisster die bij haar debuut op de Masters gelijk de titel wint. Eerder deed Serena Williams dat. "Ik ben in shock. Dat ik dit voor elkaar heb gekregen", stamelde Sjarapova.

Vooral de derde set was spannend. Sjarapova maakte daarin een achterstand van 0-4 ongedaan. Die 0-4 was al opmerkelijk omdat Williams aan het begin van de derde set kansloos leek, de Amerikaanse had last van een buikspier en serveerde een stuk zachter dan normaal.

Griekse spelers mogelijk vergiftigd

In Griekenland hebben medewerkers van een voetbalclub mogelijk de spelers van een tegenstander vergiftigd door medicatie in hun drinkwater te doen.

In juni vond er een bekerwedstrijd plaats tussen Iraklis Saloniki en tweededivisieclub Akratitos. Iraklis kreeg daarbij water, waarvan de ongewone kleur enkele mensen opviel.

De club nam een monster en liet dat na de wedstrijd, die met 0-1 werd verloren, onderzoeken. In het water werden sporen aangetroffen van het medicijn haloperidol. Hiermee kan de activiteit en alertheid worden verminderd. Een hoge dosis kan zelfs dodelijk zijn.

Justitie is inmiddels een onderzoek gestart.

Geschil spelers en trainer Roda JC opgelost

Het verschil tussen Roda JC-trainer Wiljan Vloet en zijn selectie over een door Vloet opgelegde boete is opgelost. Dat is maandag bekend geworden.

Vloet eiste de boete na de uitschakeling in de Amstel Cup door eredivisionist Go Ahead Eagles. De trainer wilde dat de selectie en de staf een deel van de kosten van de toeschouwers zouden betalen. Die eis viel echter slecht bij de spelers, die naar de directie stapten.

Overleg tussen alle partijen heeft een oplossing opgeleverd waarmee iedereen kan leven. Wat dit precies inhoudt zal binnenkort op een forumavond bekend worden gemaakt.

Davids twijfelgeval bij Oranje

Edgar Davids kan mogelijk woensdag niet meespelen met het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. De aanvoerder kampt met een liesblessure. Davids trainde maandag niet mee, maar reist met de overige spelers dinsdag wel mee naar Barcelona, waar de wedstrijd gespeeld wordt.

"Zijn kwetsuur is beslist niet ernstig, maar of hij op tijd fit is, moeten we nog afwachten", verklaarde bondscoach Marco van Basten. Na afzeggingen van de Ajacieden Nigel de Jong en Rafael van der Vaart had Van Basten als vervangers al André Ooijer (PSV) en Barry van Galen (AZ) opgeroepen. Mocht de 34-jarige Van Galen woensdag spelen dan zal hij de oudste Oranje-debutant ooit zijn.

Op basis van de training van maandag lijkt Van Basten voor de volgende basiself te kiezen:

Van der Sar
Bouhlarouz, Melchiot, Cocu en Van Bronckhorst
Van Bommel (of Van Galen), Landzaat en Sneijder
Robben, Kuijt en Van Nistelrooij

Minardi met oude wagen in eerste races

Minardi zal de eerste drie races van het nieuwe seizoen nog niet kunnen beschikken over een nieuwe wagen.

Hoewel motorfabrikant Cosworth maandag bekendmaakte in de autosport actief te blijven, is deze beslissing voor Minardi aan de late kant. Doordat er bij het ontwerp voor een wagen rekening moet worden gehouden met de motor die erin moet komen, en men niet zeker wist of deze ook in 2005 door Cosworth zou worden geleverd, kan men nu pas gaan ontwerpen.

Minardi bekijkt momenteel of de eerste races met het oude model en de oude motoren kunnen worden gereden.

Volledig verbod op tabak in Bhutan

Het bergstaatje Bhutan wordt vanaf 17 december het eerste land ter wereld waar de verkoop van tabak volledig wordt verboden. Het ministerie van Handel en Industrie heeft gisteren de winkels en horeca geadviseerd om hun voorraden voor die datum weg te werken.

Afgelopen juli nam het Bhutaanse parlement al een wet aan die de verkoop van tabak verbood en een belasting instelde van 100% op geimporteerde sigaretten. In het grootste deel van het land was het verbod sindsdien van kracht. Nu volgen ook de overige gebieden, waaronder hoofdstad Thimphu. De maatregel wordt genomen om het 'bruto nationaal geluk' te verhogen.

De boetes die worden opgelegd bij overtreding van de wet zijn fors. Een ieder die betrapt wordt op verkoop van tabak zal 225 dollar moeten betalen. Ter vergelijking, het gemiddeld maandinkomen in de Himalayastaat bedraagt 16 dollar.

Vliegtuigen lozen ontlasting boven woonwijk

DarkShine, wilco.wings en sjengsjepers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van de wijk Scharn in Maastricht klaagden al jaren lang over onverklaarbare 'vieze regen' en vlekken op hun ramen, deuren en tuinmeubilair. Na lang gissen werden er vermoedens geuit dat dit afkomstig zou zijn van vliegtuigen, die de inhoud van hun toiletten in de lucht zouden lozen om hun aanwezigheid op de nabij gelegen luchthaven Maastricht-Aachen Airport te bekorten.

Lang werden deze klachten afgedaan als speculatie, maar uit onderzoek van het klachtenbureau luchtverkeer blijkt dat de verhalen van de bewoners wel degelijk kloppen. Wel is er nog geen duidelijkheid over welke luchtvaartmaatschappijen zich hieraan schuldig zouden maken en ook is er nog geen zekerheid of de vliegtuigen daadwerkelijk vanaf de luchthaven zijn gestart. De Inspectie Verkeer en Waterstaat zal nu nader onderzoek gaan doen om ook dat duidelijk maken.

-
Uit de bron: tv-reportage over dit artikel.

VVD wil af van wet op godslastering

VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen vindt het pleidooi van minister Piet Hein Donner, om te bekijken of godslastering harder kan worden aangepakt, belachelijk. Van Aartsen wil, net als de D66-fractie, het hele artikel zelfs uit het Wetboek van Strafrecht schrappen.

Van Aartsen, die achter minister Verdonk van Integratie staat die eerder al vragen stelde over het voorstel van Donner, zegt ook niet te snappen waarom de Justitie-minister het onderwerp juist nu van stal haalt. ''Als hij dit altijd al heeft gevonden, dan had hij dat in zijn eerste begroting van Justitie kunnen zetten, maar na de moord op Theo van Gogh komt het over als 'dan had hij zich meer moeten inhouden'. Het is een ongelukkig moment hier nu over te beginnen''. De VVD zal vandaag in de Kamer aan Donner laten weten niet van deze ideeën gediend te zijn.

Drie veroordelingen
Het smalend beledigen van een god of gelovigen is strafbaar gesteld in de artikelen 147 en 147A van ons Wetboek van Strafrecht. Het werd in 1934 ingevoerd door minister Jan Donner, de opa van de huidige minister. Hij vond dat hij niet werkloos mocht staan bij ''de uitbraakselen van de hel'', zoals hij een artikel in het communistische blad De Tribune uit 1930 omschreef, dat het kerstfeest als een onnodig iets bestempelde.

Overigens is het artikel tot nu toe heel weinig gebruikt: een keer of tien, zoals in de jaren zestig toen Gerard van het Reve door de Hoge Raad werd vrijgesproken in het zogenaamde 'Ezelsproces'. In 70 jaar tijd zijn er maar drie veroordelingen geweest op godslastering.

Tegenstanders van het artikel wijzen er op dat het beledigen van gelovigen ook zonder de wet op smalende godslastering kan worden aangepakt, namelijk via de reguliere wetgeving op belediging.

De Graaf
Minister Thom De Graaf van Binnenlandse zaken liet gisteren weten de hele commotie niet te begrijpen. Volgens hem is het allemaal al prima geregeld in de Grondwet, en hoeft er niets te worden aangescherpt.

PvdA-leider Wouter Bos zei ook niets te zien in het pleidooi van Donner, en de vrijheid van meningsuiting een groot goed te achten, dat geen inperking behoeft. Kritiek op religies moet ten alle tijden mogelijk blijven, zo zei Bos. Daarmee nam hij afstand van PvdA-Kamerlid Alied Wolfsen, die eerder zei dat Donner het terecht had aangestipt.

In de Kamer heeft Donner tot nu toe alleen steun gekregen van zijn eigen fractie, de ChristenUnie en de SGP.

Gerucht: prinses Máxima zwanger

Icoon Koningshuis nieuws Roddel- en sensatieblad de Story meldt in haar editie van deze week dat prinses Máxima opnieuw zwanger is. Ingewijde bronnen binnen het Hof hebben dit inmiddels bevestigd tegenover het blad. Máxima zou reeds twee maanden zwanger zijn.

De tweede kleine voor Máxima en Willem-Alexander is uitgerekend voor de maand mei. Eerder kregen ze al een dochter: Catharina Amalia. Momenteel is prinses Mabel ook in verwachting. In mei kregen prinses Annette Sekrève en prins Bernhard een zoon.


De cover van de Story

'Genetische aanleg voor religie ontdekt'

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Onderzoek van Amerikaanse moleculaire genetica-deskundige Dean Hamer wijst op de aanwezigheid van een gen in het menselijk DNA welke er voor zorgt dat mensen in meerdere of mindere mate aangetrokken worden tot religie. De onderzoeker kwam tot die conclusie, nadat hij meer dan 2000 DNA-stalen van proefpersonen vergeleek met een vragenlijst van 226 vragen die hij hen stelde over hun spirituele beleving.

Zoals te verwachten viel, werd er vanuit religieuze hoek afwijzend gereageerd op het bestaan van dit voorgestelde 'God-gen'. Volgens hen is "geloof is geen kwestie van elektrische hersenimpulsen, maar van een subtiel samenspel van maatschappij, traditie en persoonlijkheid."

Condoleezza Rice volgt Powell op

Zoals verwacht zal president George W. Bush zijn veiligheidsadviseur Condoleezza Rice voordragen als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Huidig minister Colin Powell maakte gisteren bekend het na één termijn voor gezien te houden. Een officiële bekendmaking wordt later vandaag verwacht.

'Condi', zoals Rice door Bush wordt genoemd, is de eerste zwarte vrouw op een dergelijk hoge post. "Ze deelt veel van de standpunten van Bush en staat bekend als gedreven en zeer ambitieus", aldus BBC-correspondent Jill McGivering. Daarnaast is Rice één van de belangrijkste vertrouwelingen van de president. In haar oude functie zal zij worden opgevolgd door huidig plaatsvervangend veiligheidsadviseur Stephen Hadley.

© AP
Condoleezza Rice

Pyjama redt Duitse kleuter

macromarkt.nl en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een vierjarig meisje uit het Duitse Aken heeft dankzij haar pyjama vrijwel geen verwondingen opgelopen na een val uit een raam. Toen het kind van twee hoog naar buiten begon te vallen, bleef haar nachtgoed aan het ijzerwerk van het raam haken. Aangezien de pyjama langzaam uitscheurde kwam het meisje uiteindelijk relatief zacht in plaats van keihard op de grond terecht.

De enkele schrammen die het kind hierbij opliep, verhinderden het meisje niet na de landing de bosjes uit te rennen en een drukke straat op te gaan. Een verkeerschaos was het gevolg, maar een chauffeur wist de kleine in veiligheid te brengen.

Toen het meisje door de politie naar huis werd gebracht kwamen haar ouders net thuis. De moeder van de kleuter dacht dat haar dochter sliep toen ze voor tien minuten het huis verliet zodat ze haar man kon ophalen.

Twee lijken gevonden in en rond Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Noord-Hollandse Halfweg is vanmiddag het stoffelijk overschot gevonden van een man. De politie gaat ervan uit dat deze door een misdrijf om het leven gekomen. Eerder op de dag heeft de politie van Amsterdam een dode vrouw gevonden, ook zij is door een misdrijf om het leven gekomen.

De man werd vanmiddag rond 14.30 uur door voorbijgangers gevonden in Halfweg, een plaats tussen Amsterdam en Haarlem. De identiteit van de man is, evenals de doodsoorzaak, nog onbekend. Wel gaat de politie uit van een misdrijf. Een paar uur eerder werd er in Amsterdam-Zuidoost het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Ook zij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Of de twee vondsten iets met elkaar te maken hebben is nog niet duidelijk, maar wordt door de woordvoerder Jeroen Groot van de politie Kennemerland zeker niet uitgesloten. "Dat zou uit onderzoek moeten blijken. Die conclusie is nu te voorbarig", aldus Jeroen Groot.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.