[update] Mohammed B. actief op Marokko.nl

Re_plaY en ZozoVII hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mohammed B., de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh, blijkt zeer actief te zijn geweest op het discussieforum van Marokko.nl. Sinds 27 maart van dit jaar was hij lid van het forum. Zijn laatste bericht dateert van 2 november om 00:30 uur, in een discussie over joden (Marokkanen hebben geen hekel aan joden, maar...). Dat is zo'n 8 uur voor de moord op Theo van Gogh. Hij reageert daarin op een user die stelt dat iemand de Koran verkeerd leest (triest bezig is) als die zegt dat daar in zou staan dat joden niet te vertrouwen zijn. ''Als er iemand is die triest dan ben jij het wel. En het staat duidelijk in de Qoraan geschreven zoals mijn zuster jou heeft uitgelegd. Of accepteer jij het woord van Allah swt niet''.


Het Radio 1 Journaal onderzocht de afgelopen dagen alle 266 berichten die B. op Marokko.nl heeft neergezet. In de drie dagen voor de moord was hij elke dag online en liet hij ruim honderd reacties achter. De bijdragen werden gaandeweg feller van toon en inhoud. Dat gebeurde vooral na de inval in oktober in Utrecht bij een Marokkaans gezin. ''Hoe meer onschuldige moslims worden gepakt hoe beter, dan pas realiseren zij hoe nazi-achtig jouw soort wel is,'' schreef hij aan een pro-Amerikaan .

In een discussie over buitenlandse moslims die in Irak aan de kant van de opstandelingen meedoen, reageert hij op iemand die hen gespuis noemt. ''Zij komen de kopjes van jouw broeders en van dat dikke varken Allawie wat kleiner maken. En wat jij gespuis noemt, noem ik mannen met ballen, die niet net zoals die homootjes vanuit Apache's en F16's aanvallen.'' Over westerse soldaten in Irak schrijft hij: ''Ik hoop echt dat ze stuk voor stuk als gebraden varkentjes terugkomen. Zonder hun rotkoppen natuurlijk''.

Een deelnemer op Marokko.nl die opereert onder de naam knorknor (waarschijnlijk een autochtoon), vraagt op een gegeven moment aan B. waarom hij wel op internet loopt te dreigen en te schelden maar zelf niets onderneemt als het hem allemaal zo hoog zit. B antwoordt: ''Dat is geheime informatie, niet bedoeld voor varkentjes als jij.''

Rifo79
De naam waaronder Mohammed B. op Marokko.nl actief was is vrijwel zeker Rifo79 (usernummer 68301). Radio 1 meldde de naam niet, maar deze user komt compleet overeen met de gegevens uit het Radio 1 Journaal.Het laatste topic dat Rifo79 zelf opende heette 'Wij moeten elkaar beter behandelen', maar dat dateert al van 20 april. Daarna reageerde hij alleen nog in bestaande topics en radicaliseerde hij in rap tempo.

-
Overigens is met het account van Rifo79 recent nog wel ingelogd, maar dat kan ook door justitie zijn gebeurd. Zijn pc is immers in beslag genomen.

Update 20.58
Dagblad de Gelderlander meldt dat alle berichten van Rifo79 door de site zijn verwijderd van de server. De beheerders hebben alle gegevens over Mohammed B. aan de politie overgedragen.

R. Salmoun van de Stichting Marokko Media, kan niet verklaren waarom het account van Rifo79 vrijdag nog online is geweest.

De naam Rifo79 slaat op het Rif-gebergte waar veel Nederlandse Marokkanen vandaan komen.