Ghaly mist vertrouwen van Gullit

Maurice (mbn)
Bij Feyenoord lijkt alles prima te lopen. Toch haalt Hossam Ghaly onverwacht in Voetbal International uit naar trainer Ruud Gullit. Hij wil meer een gevoel van vertrouwen van de trainer krijgen.

In een interview laat Ghaly weten de werkwijze van zijn trainers verkeerd te vinden. Hij denkt wel dat ze vertrouwen in hem hebben, maar vindt dat ze dat niet laten blijken. Hij zou liever niet hebben dat ze zo vaak vertellen wat hij niet mag doen en wat vaker wat hij wel mag doen. Ghaly hoopt dat na dit interview Gullit er met hem over komt praten.

Ghaly vindt het simpele spelen wat wordt pgepredikt erg vervelend: "Ik háát simpel. Als ze simpel spelen tegen me zeggen, word ik verschrikkelijk nerveus. (...) Waarom moet dat per se? Ik ben een voetballer die altijd een oplossing zoekt, geen man van een balletje breed. Zoals ik bij Feyenoord speel word ik nooit moe. Ik wil méér doen, belangrijk zijn, het elftal aanvallende impulsen geven. Ik ben geen Pascal Bosschaart, die zonder risico kan spelen. Ik moet initiatief nemen en ja, daar hoort risico bij."

Over het vertrouwen krijgen zegt hij: "Hij probeert me wel te helpen en ik weet ook dat hij in me gelooft als voetballer, maar hij brengt het op een verkeerde manier. Ik hoor alleen maar wat ik níét mag, maar hij praat eigenlijk nooit met me. Een goed gesprek zou wonderen doen. Als ik in het veld iets fout doe, beginnen Gullit en zijn assistent Zeljko Petrovic vanaf de kant te schreeuwen."