Twentse studenten afgesloten door KPN

Hans-Robert (Adagio)
wilco.wings had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsVanmiddag is bekend geworden dat KPN Telecom alle ADSL-lijnen die de Universiteit Twente afneemt via provider Eager Telecom heeft afgesloten. Een betalingsachterstand van Eager Telecom lijkt de oorzaak te zijn van de drastische maatregelen die KPN Telecom genomen heeft.

Studenten van de Universiteit Twente die op het campusterrein van de universiteit wonen, kunnen direct op het universiteitsnetwerk aangesloten worden. Studenten en medewerkers die buiten de campus wonen kunnen via de universiteit een goedkope en snelle kabel- of ADSL-aansluiting nemen die ook toegang tot het universiteitsnetwerk biedt. Gebruikers van de laatstgenoemde mogelijkheid zijn nu zonder waarschuwing afgesloten door het conflict tussen ADSL-provider Eager Telecom en leverancier KPN Telecom.

De Universiteit Twente heeft inmiddels schriftelijk haar bezwaar tegen deze handeling kenbaar gemaakt aan KPN Telecom. Ze zal haar uiterste best doen om op korte termijn de dienstverlening aan haar klanten te hervatten. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren.