Phonak gaat in beroep tegen uitsluiting

Maurice (mbn)
Phonak zal de mogelijkheid aangrijpen om in beroep te gaan tegen de uitsluiting uit de ProTour. Het voorbestaan van het team hangt af van de mogelijkheid om aan de ProTour mee te doen.

Op 22 november krijgt Phonak nog de kans om zich te verdedigen tegenover de licentiecommissie van de UCI. Als het deze commissie niet weet te overtuigen van de goede bedoelingen van het team inzake doping, dan zal het team volgend jaar niet aan de ProTour kunnen meedoen. Ze gaan de ontmoeting evenwel met goede moet tegemoet.

In een verklaring van Phonak staat: "Het teammanagement betreurt de voorlopige uitsluiting. De reden dat de licentie niet is verleend is in de eerste plaats het lopende onderzoek naar de medische controles die strengere maatregelen tegen doping moeten opleveren. Dit in het licht van de voortgaande processen. Daarnaast zijn aanpassingen aan contracten aangeraden voor de verscherping van de regels."

"Deze zaak wordt erg serieus genomen. Deelname aan de ProTour is van essentieel belang voor het toekomst van de ploeg en erg belangrijk voor het Zwitserse wielrennen in het algemeen. Deelname aan de grootste wedstrijden moet worden gegarandeerd en is de belangrijkste voorwaarde voor de sponsor om geld in de sport te stoppen."