Nederlanders praten met Minardi

Maurice (mbn)
Minardi is met drie Nederlandse coureurs in gesprek over een contract voor volgend jaar. Volgens teambaas Paul Stoddart is de kans groter dan 50 procent dat er tenminste één Nederlander komend seizoen voor Minardi rijdt.

Paul Stoddart wilde in een interview met het Algemeen Dagblad niet teveel vertellen, om taferelen zoals volgend jaar rond Jordan, Trust en Jos Verstappen te voorkomen. De coureurs die kansen lijken te hebben zijn Christijan Albers, Jos Verstappen en Robert Doornbos. Albers lijkt de beste kansen te hebben door de steun van Trust, dat ditmaal de onderhandelingen laat voeren door de voormalig manager van Jenson Button, John Byfield.

Eventueel kunnen er zelfs twee Nederlanders bij Minardi terecht. Stoddart vertelde: "Dat Double Dutch-scenario ligt nu weer op tafel. Het is een mogelijkheid, maar laten we wel reëel zijn: Ik praat met drie Nederlandse coureurs en tien van een andere nationaliteit. Alles ligt dus open."

De manager van Verstappen, Huub Rothengatter, liet weten dat Verstappen wel weer bij Minardi zou willen rijden: "Jos wil best voor Minardi rijden, maar alleen als de financiële en technische situatie in orde is. Als het nieuwe technische pakket Jos aanspreekt, is Minardi zeker een optie. Hij heeft altijd prettig gewerkt bij dat team."