Man die zich in brand stak is informant FBI

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

De man die zichzelf gisteren in brand stak voor het Witte Huis in Washington is een informant van de FBI, zo schrijft The Washington Post vandaag. Mohamed Alanssi uit Jemen voelde zich slecht behandeld door de FBI en kwam daarom met deze "protestactie".

De 52-jarige Alanssi, informant inzake terrorismedossiers, arriveerde gistermiddag bij het Witte Huis. Hij vroeg bewakers om een briefje aan president George Bush te geven. Toen hij weggestuurd werd zette Alanssi zichzelf in brand. Het vuur kon door de bewakers gedoofd worden, Alanssi werd met brandwonden over dertig procent van zijn lichaam naar het ziekenhuis gebracht.

The Washington Post zegt maandag verschillende telefoontjes van de man te hebben gehad, waarin hij zei dat hij zelfmoord zou plegen. De laatste keer dat hij belde meldde hij dat hij voor het Witte Huis stond, twee minuten later stak Alanssi zichzelf in brand, terwijl hij Allah aanriep.

De Jemeniet zou boos zijn op de FBI omdat beloftes inzake loon en bescherming niet zijn nagekomen. Ook heeft hij nog altijd niet het beloofde Amerikaanse staatsburgerschap gekregen.